Κοιτάξτε πως έχει η δική μου ιστορία..
Παίζω πιάνο από 7 χρονών. Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να διαβάζω πολύ καλά παρτιτούρες , και έχω κάποια παιδεία οσον αφορά στη θεωρία και αρμονία. Πριν αρχίσω με την κιθάρα, και αφού είχα βαρεθεί πια σονάτες mozart και bach, δούλευα στο πιάνο δικά μου κομμάτια .Μερικές φορές , μάλιστα , διασκεύαζα γνωστά rock κ metal κομμάτια πάνω στο πιάνο. ώσπου μια μέρα το βαρέθηκα και αυτό και πήρα ηλ.κιθάρα. η κιθάρα αγοράστηκε Δεκέμβριο. Τον επόμενο Φεβρουάριο , και χωρίς ούτε ένα μάθημα , από ωδείο , αλλά μόνο απο τον πατέρα μου που απλώς μου έδειξε κάποια ακορντα και κάποιες ασκήσεις για το αριστερό χέρι μπορώ να παίξω σόλο όπως το The Trooper ή το Fade to black (το πρώτο σχετικά καλά ολόκληρο , το δεύτερο παλεύεται).Τώρα , μετά από 4 μήνες με την κιθάρα δουλεύω το Vivaldi - 4 seasons - summer για ηλεκτρική κιθάρα , έχοντας κάνει 11 μαθήματα σε ωδείο , μετρημένα ένα ένα.
Για να ολοκληρώσω , πιστεύω ότι εαν κάποιος έχει κάποιες βάσεις , (στην δική μου περίπτωση , ειδικά το αριστερό χέρι είναι σε καλή κατάσταση , καθώς δουλέυει με έναν περίπου (πολύ περίπου) ίδια τρόπο και στο πιάνο), και έχει βέβαια την θέληση , χρειάζεται μόνο μια στοιχειώδη παρακολούθηση από κάποιον ειδικό , ωστε να αποφύγει τα λάθη. Έτσι θα μπορεί να διαμορφώσει τον δικό του τρόπο παιξίματος , και να αισθάνεται και αυτοδίδακτος , που και αυτό έχει σημασία. Εάν πάλι δεν έχει ιδέα απο μουσική ασφαλώς και χρειάζεται μαθήματα από ωδείο ή δάσκαλο , για κάποιο χρονικό διάστημα , πάντα όμως να υπάρχει το περιθώριο απο τον μαθητή να δώσει τη δική του πινελιά στο παίξιμό του.