Χαιρετώ την κιθαροπαρέα...
Αφιέρωσα ένα ολόκληρο απόγευμα για να διαβάσω το συγκεκριμένο topic και θα ήθελα κι εγώ να εκφράσω τις απόψεις μου...
Είμαι 16 χρονών (ή 17, πάντα το μπέρδευα αυτό

). Anyway, τώρα θα πάω 3η Λυκείου.Ακούω metal από πέμπτη δημοτικού και rock από πιο παλιά.Πάντα ανατρίχιαζα στο άκουσμα της κιθάρας του Page, Dave Murray (δε μιλάω γι αυτόν που παίζει στους Maiden αλλα για τον γνωστό σε όλους μας από το forum

), του Slash και του Gary Moor (ειδικά αυτό το Still Got The Blues...φαρμάκι το κάθε bend!).Αποφάσισα λοιπόν κι εγώ να μάθω ηλεκτρική...Μάλιστα σε μια εβδομάδα που τελειώνω τις εξετάσεις θα βγώ για έρευνα αγοράς.Είμαι αποφασισμένος να μάθω μόνος μου...Έχω κατεβάσει το guitar pro 5 και καμιά 300 tabs μονο ασκήσεις (και καμια 700 τραγούδια...

).Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα και πιστεύω οτι έχω οργανωθεί πολύ καλά...Ίσως να πάρω και κάποιο βιβλίο του stetina αφού το προτείνατε οι περισσότεροι.
Έγινε πολύς λόγος για το αν θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιος με δάσκαλο ή χωρίς...Δεν είμαι υποστηρικτής καμίας άποψης και ταυτόχρονα είμαι και των δύο (πως τα καταφέρνω ο πού**ης...

).Αυτή η χρονιά για εμένα θα είναι καθοριστική...Ξέρετε, Πανελλήνιες=διάβασμα, διάβασμα και διάβασμα.Μορεί να χρειαστεί να διαβάσω κιόλας...

Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν θα ρίξω πολύ βάρος στην ηλεκτρική η τουλάχιστον δεν θα μπορώ να ρίξω τόσο όσο θα έριχνα αν δεν είχα τέτοιες υποχρεώσεις (αν και κάτι μου λέει οτι τις κοπάνες στο τέλος της χρονιάς δεν θα τις κάνω για να διαβάσω για τις Πανελλαδικές αλλά για να πάιξω κιθάρα...).Έτσι αποφάσισα να πάρω τη δύσκολη οδό και να μάθω μόνος μου...Δηλαδή, πολύ προπόνηση και μελέτη κλίμακες πολύ καλά και κάποιες τεχνικές...και παράλληλα κάποιο εύκολο τραγουδάκι για να γίνει πιο ευχάριστη και δημιουργική η μελέτη.Και λέω πως είναι δύσκολη αυτή η οδός γιατί όταν κάνεις κάτι μόνος σου και δεν έχεις κάποιον να σου δίνει κουράγιο ή να στηρίζει την προσπάθειά σου π.χ καθηγητής, είναι πιο δύσκολο και αρχίζουν οι αμφιβολίες για το αν το κάνεις καλά και για το αν θα μάθεις ποτέ να παίζεις (αυτό το στάδιο είναι πολύ κρίσιμο γιατί εκεί οι περισσότεροι τα παρατάνε...) και άλλα τέτοια τα οποία είναι απολύτως φυσιολογικά...Βέβαια αυτό είναι στον χαρακτήρα του καθενός.Οπότε για φέτος θα το παλέψω μόνος μου και απο του χρόνου που θα έχω πιο πολύ ελεύθερο χρόνο θα το σκεφτώ για δάσκαλο αν δεν τα καταφέρνω...Και για να τελειώνω με αυτό το θέμα, θέλω να τονίσω στα παιδιά που θα τύχει να διαβάσουν αυτό το topic και σκοπεύουν να μάθουν μόνοι τους, να μην απογοητευτούν με αυτά που θα διαβάσουν απο τους υπόλοιπους...Γιατί δεν σας κρύβω οτι εγώ απογοητεύτηκα προσωρινά με αυτά που διάβασα...Μόνο ο ένας στους δεκαεφτά επιδοκιμάζει την αυτοδιδασκαλία ενώ οι περισσότεροι την κράζετε...(άτσα και η στατιστική...ποιά MRB ρε???) Παιδιά αράξτε...Ξέρω αρκετά άτομα που δεν έχουν κάνει ούτε ένα μάθημα και αμα τους ακούσετε να παίζουνε θα θέλετε να την παρατήσετε...
Όσο για το θέμα της θεωρίας, επειδή έχω τραυματικές εμπειρίες από ωδείο (έχω παρατήσει όργανο από τη *&%#*# την αρμονία, τη σιχαινόμουνα...!!!) ακόμα δεν θα ασχοληθώ μαζί της.Ίσως στο πανεπιστήμιο να κάνω κάποια μαθήματα απλά για να μάθω να διαβάζω νότες και να μην μείνω στις ταμπλατούρες....Δε λέω πως δεν είναι απαραίτητη!
Αυτά....ξέρω σας κούρασα αλλά το θέμα χωράει πολύυυυυυυ συζήτηση.Μέχρι κι εγώ βαριέμαι να κάτσω να διαβάσω όλα αυτ΄απου έγραψα...