Εγώ πάλι πιστεύω ότι υπάρχει.
Διάβασα πριν αρκετό καιρό το "θα σε βρω στον παράδεισο" (πολύ καλύτερο από την ταινία). Και θα κρατήσω τα λόγια του συγγραφέα: "δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αν αν είναι, καλό είναι να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα". Αν είναι ψέματα, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Αντιθέτως η ζωή μας θα έχει γίνει ομορφότερη πιστεύω.
Κανείς δεν γύρισε από εκεί να μας πει τι είδε και τι υπάρχει. Άρα δεν έχουμε καμιά απόδειξη για ζωή μετά το θάνατο.
Μόνο όσοι δεν πίστεψαν στην μετά θάνατο ζωή ρούφηξαν την ζωή ως το τέρμα.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Έχω δει ανθρώπους που δεν πιστεύουν στη μεταθάνατο ζωή, και πίστεψέ με, δε ρούφηξαν καθόλου τη ζωή μέχρι τέρμα. Αντιθέτως μάλιστα, ήταν μέσα στη μιζέρια. Από την άλλη, άνθρωποι που πίστεψαν ότι η ψυχή δεν πεθαίνει, έχουν πιάσει το νόημα και (ας μου επιτραπέι η έκφραση) "τη ρουφάν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο".
και όσο για τις αποδείξεις, νομίζω ότι το έχω ξαναπεί σε άλλο post, ότι πολλοί είναι αυτοί που πέθαναν και επανήλθαν στη ζωή. Και παραδόξως, οι μαρτυρίες είναι παρόμοιες. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι γνωστός μου. Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Κανενός την άποψη δεν θα αλλάξουμε. Αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο λίγη έρευνα. Επειδή δεν μ' αρέσει να καταπίνω ό,τι μου δίνουν, ψάχνω λιγάκι τα θέματα που με απασχολούν. Και από την επιστημονική πλευρά και όχι από οποιονδήποτε.
και για την
chcome : Όπως έχω ακούσει και από άλλες μαρτυρίες ανθρώπων, μετά από αυτό που τους έχει συμβεί, έχοντας γνώση κάποιων πραγμάτων, πληρώνουν τώρα το τίμημα. Ακόμα και συγγενείς δεν τους πιστεύουν. Όταν έχεις βιώσει κάτι, ό,τι και να σου πουν, εσύ ξες τι έζησες. Και αυτό σε κάνει να δεις τη ζωή από μια νέα οπτική γωνία. Να καταλάβεις τι έχει νόημα τελικά σε αυτή τη ζωή και τι όχι. Και τότε μαθαίνεις να ζεις. Μακάρι ο κόσμος να το μάθει χωρίς να χρειαστεί να περάσει αυτή τη διαδικασία.