Γιατι αμα σκεφτοσουν με την λογικη, εσυ τι θα ελεγες δλδ? Σκοτωσε το παιδι μου, ε νταξει μωρε τι εγινε, ας τον βαλουν απλα φυλακη? Αμφιβαλλω.
Για το δευτερο σκελος: Πιστευω οτι ολοι οσοι εχουν βρεθει σε τετοια θεση δεν θα ειχαν κανενα απολυτως προβλημα να το κανουν. Αλλα που να βρεις οπλο? Που να βρεις τον βιαστη/δολοφονο? Νομιζεις οτι αμα τον εβρισκαν, δεν θα εκαναν τιποτα? Την κοινωνια την φορτωνουμε, γιατι απο εκεινη την στιγμη και αυτη ειναι υπευθυνη για την τιμωρια αυτου του ανθρωπου, και γιατι εχει τα μεσα για να εντοπισει και να τον καταδικασει.
Λοιπον επειδη μαλλον δεν θες να καταλαβεις η δεν μπορεις να καταλαβεις. Αμα σκεφτοσουν με τη λογικη οχι δεν θα σκοτωνες. Αμα θεωρεςι την φυλακιση κατι "απλο" τοτε τι να σου πω. Μαλλον δεν εχεις ιδεα τι σημαινει φυλακη. Ακου εκει απλα φυλακη. Ισοβια ας πουμε δεν σου κανουν?
Και αφου πιστευεις οτι κανεις δν θα ειχε προβλημα να σκοτωσει, συνεπως και εσυ υποθετω, τοτε ολες αυτες οι γελοιες ερωτησεις που κανεις ειναι περιττες. Που να βρεις οπλο λεει..... Παρε κουζινομαχαιρο ρε φιλε αν θες να σκοτωσεις και το θεωρεις δικαιο. Στραγγαλισε. Εσενα το που θα βρεις οπλο θα σε προβληματιζε? Και τον δολοφονο θα τον βρεις αν θες και ολους. Παπα ελεος ρε φιλε δηλαδη αυτη η λογικη (αν δεν την εκανες ειρωνικα) ειναι λογικη μωρου
Οχι βεβαια δεν φορτωνεις εναν φονο στην κοινωνια. Η κοινωνια υποχρεουται να τιμωρησει οχι να σκοτωσει. Καταδικαζει τον θανατο και σκοτωνει? Οξυμορο..........
Δεν διαφωνω οτι το να σκοτωνεις ειναι κακο. Και κανεις δεν εχει αυτο το δικαιωμα, αμα δεν εχει λογο για να το κανει. Ομως αυτος το εκανε. Σκοτωσε γιατι ετσι του σφυριξε μια μερα. Δεν του αξιζει η τιμωρια? Γιατι ο κλεφτης και ο δολοφονος να εχουν την ιδια τιμωρια, απο την στιγμη που αυτα που επραξαν δεν ειναι το ιδιο σοβαρα? Πιο σοβαρη ειναι η κλοπη ή η δολοφονια? Δεν αξιζει στον δολοφονο μια σκληροτερη τιμωρια?
Προσεξε να δεις εδω τι λες και ποσο ανοητο ειναι αυτο που λες. Πρωτα λες οτι το να σκοτωνεις ειναι κακο. Συμφωνουμε. Μετα λες κανεις δεν εχει δικαιωμα να σκοτωνει, συμφωνουμε, και μετα λες "αμα δεν εχει λογο γι ανα το κανει". Δηλαδη ποιος εχει λογο να σκοτωσει? Και πες οτι εχει λογο, αυτο του δινει δικαιωμα? Εχω λογο να σκοτωσω γιατι μου βρισανε τη μανα φερ ειπειν? Δηλαδη ενας λογος δινει δικαιωμα να γινει καποιος δολοφονος? Παραλογισμος.....
Κανεις δεν σκοτωνει γιατι ετσι του σφυριξε. Ο ληστης σκοτωσε για να κλεψει, ο βιαστης γι αν αβιασει, ο ψυχοπαθης μονο το κανει γιατι ετσι του ρθε, και σε αυτην την περιπτωση παραδειγματισμος παει στα σκουπιδια. Εν παση περιπτωση ναι του αξιζει η τιμωρια. Να φυλακιστει ισοβια. Για αυτο υπαρχει η φυλακη. Πρεπει να πεθανει? Τοτε πως τιμωρειται? Εγω θα σου ελεγα οτι θα επρεπε να τιμωρηθουν οι δυμιοι του. Γιατι αυτοι να εχουν το χρισμα να σκοτωνουν? Δεν καταλαβα, δεν τους εκανε τιποτα αυτος που σκοτωνουν. Η μηπως θα επρεπε να τον σκοτωσουν τον δολοφονο οι συγγενεις του θυματος? Τοτε θα υπηρχε καθαρση? Μπα....
Oχι για μενα ο βιαστης δεν αξιζει να πεθανει. Το παραδειγμα με τον εμπορο ειναι ακυρα, γιατι το παιδι μπορει να αρνηθει και να τον αποφυγει αμα θελει, ενω στον δολοφονο δν μπορεις να πεις αμα θες να σε σκοτωσει η οχι.
Μετα γιατι να ειναι κλεφτης? Και εγω θελω να καθαρισω τον π**στη μου μου σκοτωσε τα σκυλια, αλλα δεν θελω να κλεψω μια τραπεζα.
Για τους αστυνομικους συμφωνω. Αυτοι δεν εχουν το δικαιωμα να πυροβολουν αβερτα, γιατι και μεσα αλλα εχουν για να ηρεμησουν μερικα ατομα, ουτε κινδυνευει η ζωη τους ουτε τιποτα. Αυτοι και αν ειναι δολοφονοι. Και σιγουρα πρεπει να καταδικαζονται.
Ωστε λοιπον δεν αξιζει θανατικη ποινη ο βιαστης. Για να σου βιασουν το παιδι να δουμε τι θα πεις οπως λες και συ. Καταλαβες? Δεν ειναι θεαμ ποιος το αξιζει. ΚΑνεις δεν αξιζει να πεθανει. Η και να αξιζει κανενας ανθρωπος δεν ειναι ικανος να κρινει αν πρεπει να πεθανει καποιος η οχι.
Οχι το παραδειγμα με τα ναρκωτικα δνε ειναι ακυρο γιατι 90% το παιδι δεν τα παιρνει γι αν απεθανει και ο εμπορος τον πειθει οτι δεν θα πεθανει. Στην συνεχεια ομως το καταστρεφει και το σκοτωνει. Ε ο γονιος δεν θα θελει να σκοτωσει τον εμπορο?
Αμα θες να καθαρισεις τον που**η που σου σκοτωσε τα σκυλια θα πρεπει να σκεφτεις και τις συνεπειες.