Αποστολέας Θέμα: Πανεπιστημιακό άσυλο  (Αναγνώστηκε 196473 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos_z

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πανεπιστημιακό άσυλο
« Απάντηση #125 στις: 18/10/07, 16:52 »
μην ξεχναμε οτι αρση του ασυλου ειχε γινει και το 85 στο χημειο μετα τη δολοφονια του καλτεζα απο τους μπατσους στα εξαρχεια...να μην το ξεχνανε οι κνιτες δηλαδη που αντι ο εκπροσωπος τους να δηλωσει κατα στη συγκλητο και να μην μπει κανεις στο ασυλο,απλα αποχωρησε με αποτελεσμα να παρει τη θεση του πασοκος εκπροσωπος και να ψηφισει υπερ...αυτο το λεω για τους απανταχου κνιτες εδω γυρω...
και επισης εγω οταν μιλησα γα υπερασπιση του ασυλου δεν εννοουσα για περιφρουρηση των μπατσων που θα επιτρεπουν ποιος θα μπαινει και ποιος οχι...σιγα μη το κανουμε και club με face control να πουμε...γιατι ειπα οτι αποψη μου ειναι οτι το ασυλο ευτυχως που υπαρχει για να καλυπτει και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πραξεις οι οποιες με βαση τους αστικους νομους διωκονται ποινικα...οποιος αντιλαμβανεται το ασυλο μονο για ελευθερη διακινηση ιδεων μαλλον εχει ξεκινησει ηδη λαθος την υπερασπιση του...ισως και να ναι ενας απο αυτους που φωναζε οταν καιγανε το-και καλα μνημειο- φυλακιο των τσολιαδων...λες και μας νοιαζουν οι τσολιαδες και τα φυλακια τους στο κατω κατω
Κάθε σου ώρα κ'ένα λουλούδι σου τραγουδάει μέσα στην καρδιά
Ο χρόνος σου είναι η μουσική που πηγάζει απο μέσα σου βαθιά

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: 18/10/07, 17:09 »
Μίκα, κοπέλα μου, σε ποια συζήτηση βρίσκεσαι; Ρίξε μια ματια στις απαντήσεις #1, #16, #17 και νούμερο #23 μπας και συνεννοηθούμε..
Εντάξει...Αφού το θέτετε έτσι, ας το καταργήσουμε να ησυχάσουμε...Αφού η γενιά μας δεν μπορεί να μιλάει για ελευθερίες και δικαιώματα, ας το κλείσουμε το μαγαζάκι να το ξεπουλήσουμε και όλας...!!

Βασικά είναι νόμος, όπως νομίζω ότι πραναφέρθηκε, ότι σε δύσκολες περιπτώσεις, οι πρυτάνεις έχουν το δικαίωμα  με ευθύνη δική τους να καλέσουν την αστυνομία, αλλα εννοείται πως κανένας δεν το κάνει για να μην θεωρηθεί φασίστας...

@ pa..  να κάνω μία ερώτηση? Γιατί θεωρέις τόσο ότι είμαι εκτός συζήτησης? Νομίζω ότι για το Πανεπιστημιακό Άσυλο μίλησα και εγω, όπως ακριβώς λέει και το θέμα..

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: 18/10/07, 17:11 »
Τότε εκείνη την μέρα, το άσυλο το κατήργησε μια χούντα, μια δικτατορια, με αλλα λόγια ο ίδιος ο Φασισμός!!!

Τότε, εκείνη την ημέρα δεν κατήργησε κανείς το άσυλο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχε. Δεν ήταν θεσμοθετημένο.
Μην νομίζεις ότι όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν το 73 είχαν την στήριξη ενός νόμου, ότι δηλ είχαν καλυμένα τα νώτα τους. Ξυπόλητοι στ' αγκάθια πήγαιναν.

giorgos_k, σωστό αυτό που λες. Όμως από την άλλη κι εσύ μπορεί να είσαι ένας από αυτούς που έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν αγανάκτηση στον κόσμο, έτσι ώστε η καταστρατήγηση του Πανεπιστημιακού ασύλου να έρθει και να πέσει ενώπιόν μας ωσ ώριμο φρούτο!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: 18/10/07, 17:27 »
Τότε εκείνη την μέρα, το άσυλο το κατήργησε μια χούντα, μια δικτατορια, με αλλα λόγια ο ίδιος ο Φασισμός!!!

Τότε, εκείνη την ημέρα δεν κατήργησε κανείς το άσυλο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχε. Δεν ήταν θεσμοθετημένο.
Μην νομίζεις ότι όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν το 73 είχαν την στήριξη ενός νόμου, ότι δηλ είχαν καλυμένα τα νώτα τους. Ξυπόλητοι στ' αγκάθια πήγαιναν.

Βασικα, εννοούσα πως καταργήθηκε το άσυλο σαν ιδεώδες , ας πούμε ....Ξέρω από πρώτο χέρι πώς ήταν, τί ήταν και τί καλύμματα και στηρίξεις είχαν οι φοιτητές που είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο τότε γιατί οι γονείς μου ήταν μέσα..Οπότε μου έχουν πει πολλές φορές την ''κατάσταση'' που επικρατούσε...! Δεν νομίζω πως είπα πουθενά πως είχαν καποιον νόμο με το μέρος του, πράγμα αδύνατο αφού ήταν χούντα....!

Εγώ πάντως, αφού στο φόρουμ υποτίθεται πως λεμε την γνώμη μας, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι κατα της κατάργησης του ασύλου...! Γιατί όπως είπα και πριν, η κατάργηση θα φέρει την ιδιωτική παιδεία και η ιδωτική παιδεία την πουλημένη γνώση..! Αν αυτό που θέλουμε και ονειρευόμαστε είναι να εγκαθιδρυθεί η παιδεία μας ως ένα αλησβερισι τότε είμαστε αξιοι της μοίρας μας...

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: 18/10/07, 17:36 »
Δεν είσαι εκτός συζήτησης κοπέλα μου. Απλά έχει ειπωθεί κάτι 4 φορές και εσύ και άλλοι μαζί με σένα συνεχίζεται το βιολί σας. Συζητάτε κάτι το οποίο δεν έχει περιθώρια συζήτησης. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και περιγράφονται στις απαντήσεις που σου προτείνω να ξανακοιτάξεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετια να συζητάμε ακόμα κάτι τόσο ξεκάθαρο, αυτό είναι όλο.
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: 18/10/07, 17:45 »

Kοίταξε Μεταβαρώνε, πίστεψε μας, οι περισσότεροι που μιλάμε, ξέρουμε τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια λόγω του ασύλου...Ειδικότερα στο Αριστοτέλειο, εδω στην Θεσσαλονίκη η κατασταση είναι τραγική!!! Οι κήποι έχουν γεμίσει με ναρκομανείς, που παίρνουν την δόση τους μέρα μεσημέρι!! Φοβάσαι να αφήσεις το αυτοκίνητο σου γιατί υπάρχουν πιθανότητες ή να το βρεις λειψό ή να μην το βρείς καθόλου! Χώρια για ότι το βράδυ οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών!! Και εκεί πατάνε πολλοί για την κατάργηση του!

Δεν παίζεσαι με τίποτα Μίκα !

Δηλ εννοείς ότι στην πλατεία Ομονίας, στο Αιδοίον του Πάρεως, στην Κουμουνδούρου, στην πλατεία Μεσσολογίου, στην πλατεία Παγκρατίου, στην Κολιάτσου, Κυψέλης, Βάθης κλπ στις οποίες δεν υφίσταται το Πανεπιστημιακό άσυλο δεν κυκλοφορούν έμποροι και τοξικομανείς μέρα μεσημέρι, και δεν παίρνει κανείς την δόση του με την μεγαλύτερη ευκολία? Ούτε κλέβονται αυτοκίνητα, μηχανάκια και πεζοί?

Κοίτα να δεις που μόνο στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία συμβαίνει αυτό.... Πουθενά αλλού στον ενάρετο και ευνομούμενο κόσμο μας! Και γιαυτό το κακό ευθύνεται το Πανεπιστημιακό Άσυλο!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: 18/10/07, 17:50 »
Δεν είναι τα ναρκωτικά το θέμα pappou! Το θέμα είναι ότι βγαίνεις, τα σπάς έξω από ένα πανεπιστήμιο και για να μη σε μπαγλαρώσουν μπαίνεις μέσα στο πανεπιστήμιο και μετά σπας και το πανεπιστήμιο. Στο κάτω κάτω στους χώρους του πανεπιστημίου δεν κυκλοφορούν πιτσιρίκια για να έρθουν σε επαφή με θεάματα ναρκωτικών. Αλλά το θέμα μας δεν είναι τα ναρκωτικά, λες και καθαρίσαμε όλη την Αθήνα από τα ναρκωτικά και μας μείνανε τα πανεπιστήμια..

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #132 στις: 18/10/07, 18:28 »
Εγω .Οχι ομως απο την αστυνομια.Ισως απο εταιρια security
ΕΕΕΕ???Ιδιωτικη αστυνομια στα πενεπιστημια???Αυτη η "αστυνομια" που κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχει πουθενα? ???...Ι

Απο την στιγμη που θα ειναι αστυνομικο σωμα του Πανεπιστημιου και θα υποκειται στην εξουσια του ιδιου δεν βρισκω λογο να μην υπαρχει.Αλλωστε οι φοιτητες(υπηρξα και γω σας ενημερωνω) παιρνουν μερος στις αποφασεις και κανουν συνελευσεις-δεν μιλαμε για αστυνομια που κανει οτι θελει..ελεος!.Καλυτερα αστυνομευση που το Πανεπιστημιο καθοριζει και ελεγχει παρα αστυνομια απο εξω.Προσωπικα δεν βρισκω τπτ το κακο με την αρση του ασυλου υπο προυποθεσεις παντα.Και πραγματικα δεν θεωρω οτι εχουν λυθει τα προβληματα στον εξω κοσμο.Αλλα με το να διαπραττει ο αλλος εγκλημα και να κρυβεται σε ενα Πανεπιστημιο...η με το να κανει εγκληματα εντος του ιδρυματος(εχουν γινει και βιασμοι και ξυλοδαρμοι) νομιζω οτι το ασυλο του προσφερει εδαφος να τα κανει αυτα.

Επειδη στη Ελλαδα ζουμε..την χωρα που οταν αφησεις τον Ελληνα ελευθερο κανει οτι θελει..αστυνομευση πρεπει να υπαρχει παντου.Στην χωρα μας δυστυχως η ηγεσια εχει επιλεξει να μην κανει σωστη αστυνομευση αλλα και να δημιουργει μια αρνητικη εικονα για το σωμα αυτο..ειτε με το να μην διωχνει διεφθαρμενους αστυνομικους..αλλα και με το να μην ενημερωνει τον πολιτη για τις υποχρεωσεις του.Για να μην πεσει κανεις να με φαει περι αστυνομιας εγω μιλαω για ΣΩΣΤΗ αστυνομευση..οχι για τραμπουκισμους που δειχνουν τα καναλια.
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #133 στις: 18/10/07, 19:03 »
Το πανεπιστήμιο πάντα ήταν χώρος συζήτησης, ανάπλασης και ανάπτυξης νέων ιδεών! Εκεί βρίσκονται οι μελλοντικοί πνευαματικοί ταγοί της χώρας!! Τί θα απογίνει αυτό το μέλλον αν όλα ισοπεδωθούν και γίνουν ένα έτοιμο πιάτο στα χέρια της αισχροκέρδιας και των κρατιών και παρακρατικών????

Ναι ήταν... Είναι και τώρα?? Είσαι τόσο σίγουρη?
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: 18/10/07, 19:57 »
Δεν υπαρχει σωστη αστυνομευση..... Εαν ο αστυνομος ειναι εκει και εχει δικαιωμα να επεμβει ανα πασα στιγμη, ο αλλος φοβαται. Δεν νιωθει κανενας ασφαλει αν υαπρχει αστυνομια.

Για μενα νιωθει το να νιωθει καοπιος ασφαλης οταν υπαρχει αστυνομια δειχνει οτι του εχουν περασει φοβο για πραγματα. Οταν ερχεται ενας ελληναρας και μου λεει να υπαρχει αστυνομευση καπου για να αποφεχθουν ας πουμε επεισοδια αναρχικων η αποφυγει ληστειας απο καποιον αλβανο εγω καταλαβαινω οτι εχει λαθος αντιληψη για καποια πραγματα, του εχουν επιβαλει μια λαθος νοοτροπια.

Κοινως σωστη αστυνομευση εινια καθολου αστυνομευση. Ουτοπικο? Πιθανως. Μπορω να το αναλυσω ομως αν δεν το καταλαβαινετε.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: 18/10/07, 20:20 »

Kοίταξε Μεταβαρώνε, πίστεψε μας, οι περισσότεροι που μιλάμε, ξέρουμε τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια λόγω του ασύλου...Ειδικότερα στο Αριστοτέλειο, εδω στην Θεσσαλονίκη η κατασταση είναι τραγική!!! Οι κήποι έχουν γεμίσει με ναρκομανείς, που παίρνουν την δόση τους μέρα μεσημέρι!! Φοβάσαι να αφήσεις το αυτοκίνητο σου γιατί υπάρχουν πιθανότητες ή να το βρεις λειψό ή να μην το βρείς καθόλου! Χώρια για ότι το βράδυ οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών!! Και εκεί πατάνε πολλοί για την κατάργηση του!

Δεν παίζεσαι με τίποτα Μίκα !

Δηλ εννοείς ότι στην πλατεία Ομονίας, στο Αιδοίον του Πάρεως, στην Κουμουνδούρου, στην πλατεία Μεσσολογίου, στην πλατεία Παγκρατίου, στην Κολιάτσου, Κυψέλης, Βάθης κλπ στις οποίες δεν υφίσταται το Πανεπιστημιακό άσυλο δεν κυκλοφορούν έμποροι και τοξικομανείς μέρα μεσημέρι, και δεν παίρνει κανείς την δόση του με την μεγαλύτερη ευκολία? Ούτε κλέβονται αυτοκίνητα, μηχανάκια και πεζοί?

Κοίτα να δεις που μόνο στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία συμβαίνει αυτό.... Πουθενά αλλού στον ενάρετο και ευνομούμενο κόσμο μας! Και γιαυτό το κακό ευθύνεται το Πανεπιστημιακό Άσυλο!
Έλεος βρε παππού!! Πρόσεχε τί γράφω στην συνέχεια!! Αφού ξέρεις ότι σε πάω, μην με ανάβεις φυτιλιές και εσύ!!  ;D Εννοείται πως ξέρω ότι οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών παντού!! Απλά είπα ότι κάποιοι τυπαδες πατάνε πάνω και σε αυτό για την άρση του ασύλου!! Κατα τα άλλα, ο κόσμος είναι γεμάτος από ναρκωτικά, δυστυχώς και ε΄γω είμαι κατά της άρσης του ασύλου!!
  Μα διαβάζετε επιτέλους καλύτερα αυτα που γράφω...!! :)

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: 18/10/07, 20:40 »
Δεν είναι τα ναρκωτικά το θέμα pappou! Το θέμα είναι ότι βγαίνεις, τα σπάς έξω από ένα πανεπιστήμιο και για να μη σε μπαγλαρώσουν μπαίνεις μέσα στο πανεπιστήμιο και μετά σπας και το πανεπιστήμιο. Στο κάτω κάτω στους χώρους του πανεπιστημίου δεν κυκλοφορούν πιτσιρίκια για να έρθουν σε επαφή με θεάματα ναρκωτικών. Αλλά το θέμα μας δεν είναι τα ναρκωτικά, λες και καθαρίσαμε όλη την Αθήνα από τα ναρκωτικά και μας μείνανε τα πανεπιστήμια..
κμχ...λοιπον...αυτο που λες..φταιει 100% η αστυνομια..ειναι γνωστο οτι καθε σαββατο τα καλοκαιρια γινοντε τρανσακια παρτυ στην πολυτεχνιουπολη..εκει κυκλοφορουν αυτες οι ουσιες εκει κυκλοφορουν αυτα τα καλοπαιδα.Ολη η ελλαδα ξερει ποτε και που ειναι αυτα τα παρτυ..γιατι δεν την στηνουν λοιπον οι αστυνομικοι απεξω;που θελουν να καταργησουν το ασυλο για να προφυλαξουν τα ασπρα προβατα απο τα μαυρα..δλδ αμα δεν ειχαμε ασυλο θα μπαινανε στο πανεπιστημιο και θα τους πιαναν...μια ωρα  να στηθουν απεξω απο την πορτα εχουν μαζεψει 3 ντουζινες,αλλα προσεξε την ωρα που γινονται αυτα τα παρτυ...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: 19/10/07, 00:14 »
Constantine* σίγουρα τα πάνε πολύ καλά τα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια χωρίς το άσυλο. Φαντάσου δηλ πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα και αν υπήρχε!

Μίκα ! Αν είναι να με πηγαίνεις κοριτσάκι μου, εντάξει.... Την επόμενη φορά να προσέχεις περισσότερο τι γράφεις και θα προσέχω κι εγώ περισσότερο τι διαβάζω!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: 19/10/07, 02:45 »
Constantine* και μονο το γεγονος οτι δεν μπορει να μπει ο οποιοσδηποτε στο πανεπιστημιο περιοριζει την ελευθερη διακινηση ιδεων.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: 19/10/07, 02:59 »
Constantine* και μονο το γεγονος οτι δεν μπορει να μπει ο οποιοσδηποτε στο πανεπιστημιο περιοριζει την ελευθερη διακινηση ιδεων.
Εεχμμ..Μιλάμε για πανεπιστήμιο, όχι "Μπάτε σκύλοι αλέστε"....

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναν γιατί είμαστε στα άκρα. Δλδ:
Ή μπαίνει όποιος γουστάρει
Ή έχουμε χουντα.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: 19/10/07, 04:15 »
Δεν ειμαι στα ακρα, απλα πιστευω οτι το πανεπιστημιο πρεπει να ιεναι χωρος ελευθερης προσβασης, ΕΙΔΙΚΑ αν ειναι δημοσιο. Για ιδωτικα δεν μπορω να πω τιποτα ειμαι και κατ ακαι ο καθε επιχειριματιας κανει οτι γουσταρει στον χωρο του

Αλλα τα δημοσια πανεπιστμηια πρεπει να ειναι ελευθερα στον κοσμο, οπως και οι βιβλιοθηκες τους, οπως και να ιεναι ανοιχτα τα μαθηματα, οπως και να δινονται δωρεαν βιβλια στους φοιτητες.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: 19/10/07, 06:29 »
Δεν ειμαι στα ακρα, απλα πιστευω οτι το πανεπιστημιο πρεπει να ιεναι χωρος ελευθερης προσβασης, ΕΙΔΙΚΑ αν ειναι δημοσιο. Για ιδωτικα δεν μπορω να πω τιποτα ειμαι και κατ ακαι ο καθε επιχειριματιας κανει οτι γουσταρει στον χωρο του

Αλλα τα δημοσια πανεπιστμηια πρεπει να ειναι ελευθερα στον κοσμο, οπως και οι βιβλιοθηκες τους, οπως και να ιεναι ανοιχτα τα μαθηματα, οπως και να δινονται δωρεαν βιβλια στους φοιτητες.
Δεν είσαι στα άκρα αλλα πιστεύεις οτι πρέπει να μπαίνει ο καθένας. Ο καθε θρασύβουλος καταστροφέας, που όταν έχει άνα άσυλο πίσω του για να τρέξει, κάνει ότι του καπνίσει..

Ειλικρινά, αν πιστεύεις οτι οι μόνοι μη-ακαδημαϊκοί που μπαίνουν το κάνουν είτε για τη μόρφωση, είτε για να δουλέψουν, σε ζηλεύω...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #142 στις: 19/10/07, 07:56 »
Μιλατε τοση ωρα για το ασυλο...Ενδιαφερον ζητημα...Με τις (κωλο)παραταξεις που κανουν απο μονες τους πανικο μεσα στα πανεπιστημια, τι λετε να κανουμε; Μηπως εαν δεν υπηρχαν ολοι οι αυτοι οι "πολιτικοποιημενοι" ουνοι, που το παιζουν επαναστατες ανευ λογου και ουσιας, το ασυλο που τοσο καιρο απολαμβανε το πανεπιστημιο να ηταν αξιοπρεπες και να μην υπηρχε λογος να το συζηταμε τωρα;
Κατ'εμε μια ειναι η λυση...Κλεισιμο ΟΛΩΝ των παραταξεων..Καμια δεν προσεφερε τιποτα στο ελληνικο ανωτατο εκπαιδευτικο συστημα, εκτος απο ξυλο, πορειες, καταληψεις, καταστροφες..Αν εξαλειψουμε την πολιτικη μεσα απο τα πανεπιστημια, λυνουμε το 80% του προβληματος της ποιοτητας σπουδων..
Το αλλο 20% ειναι ο ελεγχος των καθηγητων ( που τοσο καιρο συζητηται, αλλα ποτε δεν εφαρμοζεται ).
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: 19/10/07, 09:50 »
Σίγουρα, οι παρατάξεις σε οποιαδήποτε απόχρωση είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά που λαμβάνει χώρα μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Amylo, σε αυτό που περιγράφεις, η αστυνομία επιτρέπεται να μπει στο πανεπιστήμιο και πραγματοποιήσει συλλήψεις. Το θέμα είναι ότι για κάποιον λόγο, όχι ότι δεν ξέρουμε τι γίνεται, που και πότε, αλλά για άλλους λόγους που προσωπικα δεν τολμώ να σκεφτώ, οι αστυνομία δεν εκμεταλεύεται το δικαίωμά της που είναι νομικά κατοχηρωμένο να μπει μέσα και να μαζέψει αυτούς που πρέπει να μαζέψει.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: 19/10/07, 13:51 »
Κατρχας να απαντησω με τη σειρα.

Isnogood
 Το πανεπιστημιο και το ανοιχτο πανεπιστημιο, δηλαδη το ασυλο δεν υπαορχει για  να μπαινει ο καθε μπαχαλος. Περα απο το γεγονος οτι με ορισμενους μπαχαλους συμφωνω, αν θελανε να τους πιασουν να τους πιαναν απ εξω. Καποιοι εχουν ιδεολογικα κινητρα τα οποια ειτε σου αρεσει ειτε οχι πρεπει να προστατευτουν.
 Τωρα ο καθε ακυρος που σπαει κατι και τρεχει δεν με ενδιαφερει τι κανει. Το οτι καποιοι ειναι εκμεταλευτες δεν σημαινει οτι θα καταργησουμε και το ασυλο.
 Σε πολλους τομεις καποιοι εκμεταλευονται. Τα αφεντικα σας σας εκμεταλευονται αλλα δεν θελετε να τα καταργησετε. Γιατι θελετε λοιπον να καταργησετε κεκτημενες αξιες απο μακροχρονιους αγωνες στο βωμο 5-10 μπαχαλων? Θα θυσιαζατε τοσο ανετα και την δημοκρατιας σας που κερδηθηκε με αγωνα στον βωμο της ΕΕ ας πουμε?

Constantine
 Ξεκιναω αναποδα. Διαφωνω παντελως με την ελευθερη αγορα, η αλλιως με το καπιταλιστικο συστημα. Διαφωνω ριζικα.

Εγω βλεπω οτι το ιδ. πανεπιστημιο Ο,ΤΙ και αν κανει θα το κανει στο βωμο του κερδους. Μην μου πει κανεις τωρα οτι δεν κοιτανε να βγαλουν φραγκα οι επιχειριματιες των πανεπιστημιων και το κανουν για την ψυχη της μανας τους....

Η παιδεια ειναι αλλη μια αξια στην οποια δνε πρεπει να μπαινει το κεφαλαιο απο πισω. Πουθενα δνε πρεπει να μπαινει το κεφαλαιο απο πισω αλλα τεσπα.
Ειδικα στην παιδεια το κεφαλαιο δεν εχει θεση.

Γιατι τοτε η παιδιεα ειναι ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ!!! Μπορει ο καθε διαχειριστης να κανει πραγματικα Ο,ΤΙ θελει. Να διωξει φοιτητες, να διαλεξει συγκεκριμενα βιβλια τα οποια οχι μονο εξυπηρετουν καποιους σκοπους αλλα αποκρυπτουν και πραγαμτα. και χιλια δυο αλλα.

Προς το παρων για τα βιβλια που ειπες δεν μου εχει δωσει κανενας καθηγητης δικο του η κακογραμμενο βιβλιο. Μου εχουν δωσει (θα μου δωσουν δηλαδη) ενα δωρεαν για καθε μαθημα, σωστο, και μερικα ακομα που ειτε υπαρχουν στο σπουδασηριο ειτε πρεπει να τα αγορασω. Ειναι πολυ καλα βιβλια σε πληροφορω. Απλα καποια πρεπει να τα αγορασω διαφωνω με αυτο, αλλα οχι και να τα ισοπεδωσουμε ολα.

Η παιδεια πρεπει ναειναι δωρεαν και ανοιχτη για τον καθενα. Οσο υπαρχουν διδακτρα η παιδεια δεν ειναι για τον καθενα. Εγω παντα θα ειμαι αντιθετως στην τιμολογησει και σητν κεφαλαιοποιηση της παιδειας. Δεν διαφωνω οτι γινονται καποια καλα αλλα ισοπεδωνονται πολλα πραμγατα. Δεν ειναι κατι που πρεπει να θυσιαστει στο βωμο του κερδους. Οποτε προσωπικα θα ειμαι παντα αντιθετος στην κεφαλαιοποιηση της μορφωσης.

Τελος για τις παραταξεις, ναι εξω απο τη σχολη οι παραταξεις και τα κομματα. Μεσα στην σχολη ομως ο συνδικαλισμος.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: 19/10/07, 15:48 »
Το οτι καποιοι ειναι εκμεταλευτες δεν σημαινει οτι θα καταργησουμε και το ασυλο.
 Σε πολλους τομεις καποιοι εκμεταλευονται. Τα αφεντικα σας σας εκμεταλευονται αλλα δεν θελετε να τα καταργησετε. Γιατι θελετε λοιπον να καταργησετε κεκτημενες αξιες απο μακροχρονιους αγωνες στο βωμο 5-10 μπαχαλων? Θα θυσιαζατε τοσο ανετα και την δημοκρατιας σας που κερδηθηκε με αγωνα στον βωμο της ΕΕ ας πουμε?
Μίλησα για κατάργηση?Μίλησα για αφεντικά?

Ρε συ Roufus, πως θες να συζητήσεις οταν σε κάθε ευκαιρία το γυρνάς στα αφεντικά και τη θυσία της Δημοκρατίας?

Παρόλο που το αρνήθηκες, πάλι πας στα άκρα. Ή θα έχουμε το καθένα να σουλατσάρει ανεξέλεγκτα εκει μέσα, είτε καταργούμε το άσυλο.Δεν υπάρχουν απο τα λεγόμενα σου ενδιάμεσες λύσεις ε?

Κατρχας να απαντησω με τη σειρα.

Isnogood
 Το πανεπιστημιο και το ανοιχτο πανεπιστημιο, δηλαδη το ασυλο δεν υπαορχει για  να μπαινει ο καθε μπαχαλος. Περα απο το γεγονος οτι με ορισμενους μπαχαλους συμφωνω, αν θελανε να τους πιασουν να τους πιαναν απ εξω. Καποιοι εχουν ιδεολογικα κινητρα τα οποια ειτε σου αρεσει ειτε οχι πρεπει να προστατευτουν.
 Τωρα ο καθε ακυρος που σπαει κατι και τρεχει δεν με ενδιαφερει τι κανει. Το οτι καποιοι ειναι εκμεταλευτες δεν σημαινει οτι θα καταργησουμε και το ασυλο.
Για άλλη μια φορά τα άκρα είναι μονόδρομος. Εδω μου αρέσει η ανοιχτομυαλιά που βλέπω να διατυμπανίζετε, αλλα αστο....
Θα πώ κάτι και σε παρακαλώ φρόντισε να το διαβάσεις προσεκτικά:

Δεν αντιτίθεμαι στα ιδεολογικά κίνητρα κανενός. Αντιτίθεμαι όμως σε αυτούς που η εξωτερίκευση των ιδεολογικών τους κινήτρων καταπατά τα δικαιώματα άλλων.Γιατι αυτό είναι η τρανή απόδειξη οτι τα ιδεολογικά τους κίνητρα χωλαίνουν, αλλα οι περισσότεροι συνεχίζουν να τα υπερασπίζονται λόγο της προσκόλλησης στην ιδεολογία.

Κλείνοντας, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν στην απάντηση σου παρέλλειπες λέξεις όπως "εκμεταλλευτές" , "βωμός κέρδους" και λοιπά συναφή.4 χρόνια στη σχολή μιλάω συνέχεια με παραταξαίους, και ειλικρινά περιμένω απο ένα άτομο σαν εσένα πιο πρωτότυπες απαντήσεις...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: 19/10/07, 15:52 »
Εγω βλεπω οτι το ιδ. πανεπιστημιο Ο,ΤΙ και αν κανει θα το κανει στο βωμο του κερδους. Μην μου πει κανεις τωρα οτι δεν κοιτανε να βγαλουν φραγκα οι επιχειριματιες των πανεπιστημιων και το κανουν για την ψυχη της μανας τους....

Η παιδεια ειναι αλλη μια αξια στην οποια δνε πρεπει να μπαινει το κεφαλαιο απο πισω. Πουθενα δνε πρεπει να μπαινει το κεφαλαιο απο πισω αλλα τεσπα.
Ειδικα στην παιδεια το κεφαλαιο δεν εχει θεση.

Μην βλέπεις τόσο ισοπεδωτικά τα πράγματα ούτε να συγκρίνεις τα ανόμια. Τα κορυφαία ιδιωτικά Πανεπιστήμια ανήκουν συνήθως σε λόμπυ, οργανώσεις κλπ. Δεν τους ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος αλλά η καθιέρωσή τους και η αύξηση του κύρους τους μέσα από την επιτυχία των προσπαθειών τους.

Παρόλο που μπορεί να σου φαίνεται περίεργο οι κραταιές οικονομικά χώρες στηρίζονται πάνω σε αξίες και η παιδεία είναι μια από αυτές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα έργα του Πλάτωνα, για παράδειγμα, έχουν πολλαπλάσια αναγνωσιμότητα στις Αγγλοσαξωνικές χώρες απ' ότι στην Ελλάδα. Ούτε ότι η μεταφορά των γλυπτών του Παρθενώνα ονομάστηκε από τους Αγγλοσάξωνες η μετακόμιση του αιώνα ενώ στην Ελλάδα ευχαρίστως θα τα καίγανε ή θα τα πούλαγαν αν ήταν για να ανακουφιστούν οικονομικά!

Ακόμα μια επισήμανση. Τα περισσότερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια συντηρούνται από δωρεές. Τα δίδακτρα καλύπτουν μικρό μόνο μέρος των εξόδων.Οι μεγάλες εταιρείες θεωρούν τιμή τους να χορηγούν κραταιά Πανεπιστήμια. Και βέβαια για να πραγματοποιηθεί μια έρευνα πρέπει να πληρωθεί το προσωπικό. Ακόμα και για την ψυχή της μάνας τους να δουλεύουν πρέπει να φάνε τουλάχιστον οι άνθρωποι. Η παιδεία και η έρευνα χωρίς συναγωνισμό δεν προχωράει.

Όσο για την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, προφανώς θα είσαι σε κάποια θεωρητική Επιστήμη για να τα λες αυτά. Διότι αν ήσουν σ' ένα εργαστήριο Χημείας και ήθελες να κάνεις φασματοσκόπηση σ' ένα δείγμα και κάθε φασματοφωτόμετρο αντιστοιχούσε σε 500 φοιτητές δεν νομίζω  ότι θα συνέχιζες να λες το ίδιο.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: 19/10/07, 16:07 »
Επίσης τα μεγαλύτερα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν στον βωμό του κέρδους είναι και αυτά από τα οποία βγαίνουν οι πιο κορυφαίοι επιστήμονες ανά τομέα. Το γεγονός ότι ένα πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικό και πρέπει να πληρώσεις για να σπουδάσεις εκεί δεν απαξιώνει την ποιότητα της δουλειάς του σε καμιά περίπτωση. Αυτοί που βγαίνουν από εκεί μέσα είναι όλοι αστέρια. Ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Το ότι πληρώσανε για να πάρουνε πτυχίο δεν τους υποβαθμίζει. Διδάσκονται από τους καλύτερους για να γίνουν οι καλύτεροι.
Και επειδή τα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια για 1002 λόγους είναι για τα μπάζα, ας ανοίξει κι εδώ κανένα ιδιωτικό αν και νομίζω, που μακάρι να βγω ψεύτης, ότι αν είναι και τα ιδιωτικά ελληνικής καταγωγής δε θα κάνουν καμιά δουλειά της προκοπής..

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: 19/10/07, 21:09 »
Μηπως εαν δεν υπηρχαν ολοι οι αυτοι οι "πολιτικοποιημενοι" ουνοι, που το παιζουν επαναστατες ανευ λογου και ουσιας,
μηπως θες να πεις κομματοποιημενοι; ???
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος giorgos_z

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: 19/10/07, 21:59 »
Επίσης τα μεγαλύτερα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν στον βωμό του κέρδους είναι και αυτά από τα οποία βγαίνουν οι πιο κορυφαίοι επιστήμονες ανά τομέα. Το γεγονός ότι ένα πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικό και πρέπει να πληρώσεις για να σπουδάσεις εκεί δεν απαξιώνει την ποιότητα της δουλειάς του σε καμιά περίπτωση. Αυτοί που βγαίνουν από εκεί μέσα είναι όλοι αστέρια. Ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Το ότι πληρώσανε για να πάρουνε πτυχίο δεν τους υποβαθμίζει. Διδάσκονται από τους καλύτερους για να γίνουν οι καλύτεροι.
Και επειδή τα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια για 1002 λόγους είναι για τα μπάζα, ας ανοίξει κι εδώ κανένα ιδιωτικό αν και νομίζω, που μακάρι να βγω ψεύτης, ότι αν είναι και τα ιδιωτικά ελληνικής καταγωγής δε θα κάνουν καμιά δουλειά της προκοπής..
καλα περα βρεχει...δηλαδη αμα εμενα η οικογενεια μου δεν εχει να πλερωσει τα 60000$ που θελει καθε χρονο το κωλο χαρβαρντ τι κανω?παω να γινω βοσκος?παμε καλα ρε παιδια?το αμερικανικο συστημα ειναι νταβαντζιλικι των πλουσιων αφου μονο οσοι εχουν τα γκαφρα σπουδαζουν.σιγα μη παει φτωχος στο χαρβαρντ το γειλ η το στανφορντ.οι απολυτοι ταξικοι φραγμοι και ο απολυτος φασισμος δηλαδη.το γεγονος οτι ειμαστε η μονη χωρα στην ευρωπη που εχει τετοια δημοσια πανεπιστημια ειναι τιμη για μας.καθε μερα γινονται μαχες για την καλυτερευση των σχολων,πραγμα καθολου ευκολο.επειδη η εκαστοτε κυβερνηση δεν κανει κατι για να καλυτερευσει,κανει τα κομπρεμι με τους επιχειρηματιες για να τα κονομησει και αυτη με τις αδειες αλλα και ο καθε μαγκας που θα μοιραζει πτυχια τοις μετρητοις.
σε αυτο το θεμα η αποψη μου ειναι απολυτη και αδιαλλακτη.δεν το συζηταω καν.οι υποστηρικτες των ιδιωτικων πανεπιστημιων ειναι ρατσιστες με λεφτα.οποιοι παλι ειναι υποστηρικτες χωρις να τα χουν τα φραγκα ειναι απλουστατα βλακες
Κάθε σου ώρα κ'ένα λουλούδι σου τραγουδάει μέσα στην καρδιά
Ο χρόνος σου είναι η μουσική που πηγάζει απο μέσα σου βαθιά