Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την σοβαρότητα ενός προβλήματος. Έτσι, συμβαίνει και η εξαίρεση (ελπίζω) για κάποιον να θεωρείται σοβαρότατο πρόβλημα μια ερωτική απογοήτευση. Από την άλλη, λαμπρή εξαίρεση είναι οι άνθρωποι που έχουν ένα κάρο προβλήματα, υγείας, οικονομικά, οικογενειακά, κλπ. αλλά δεν χάνουν το χιούμορ τους και την αγάπη τους για την ζωή.
Δεν φταίνε τα προβλήματα της ζωής για τις αυτοκτονίες. Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ο άνθρωπος τα κρίνει, ο άνθρωπος οφείλει να βρει την δύναμη να τα ξεπεράσει.
Όλα γίνονται για κάποιο λόγο σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτή τη ζωή. Ότι μας είναι γραφτό να ζήσουμε, πρέπει να το ζήσουμε. Η αυτοκτονία δεν είναι λύση, είναι εγκατάλειψη και φυγή. Αυτό που πρέπει να πληρώσουμε, θα το πληρώσουμε είτε σε αυτή τη ζωή είτε στην επόμενη (και με "τόκο").