Ελεος το σμπαραλιασατε το θεμα...
Το να εισαι ανυποταχτος, εαν εξαιρεσουμε ισως τις περιπτωσεις Ελληνων που κανουν διδακτορικα στο εξωτερικο και πανε για διεθνη ακαδημαϊκη καριερα (γεγονος που ομως συνεπαγεται συνηθως την μονιμη εγκατασταση τους στο εξωτερικο), εγω προσωπικα το θεωρω ασκοπο, κατακριτεο και η Πολιτεια παρανομο.Δεν ειμαι κανενας στρατοκα*λος, αλλα ενταξει ειναι μια διαδικασια που υποχρεωτικα θα την περασουμε ολοι μας... Επι της ουσιας μπορω να πω οτι ειναι χαμενος χρονος, αλλα δεν νομιζω οτι δεν θα σου αφησει και τιποτα χρησιμο... Αυτοι που εχουν ιδεολογικο προβλημα με τα οπλα κλπ μπορουν να επιλεξουν εναλλακτικη θητεια. Ομως αυτοι που δεν θελουν να πανε "γιατι ετσι", ε οχι, να χαλασουν τη ζαχαρενια τους και να πανε. Εκτος απο το ζητημα "χαμενος χρονος=> γιατι να τον ξοδευω ασκοπα" που ειναι κοινο για ολους μας, κατα τα αλλα γιατι να κανεις τοσο μεγαλο ζητημα το να μην πας? Ενταξει μπορει να μην ειναι και οτι πιο ευχαριστο και πιστευω οτι αν δεν ηταν υποχρεωτικο, κανενας δεν θα πηγαινε, αλλα απο τη στιγμη που ειναι γιατι να μην πας και να υφιστασαι μετα ολη αυτην την ταλαιπωρια? Φοβασαι κατι, δεν μπορεις μακρυα απο την οικογενειακη εστια, ή μηπως δεν πιστευεις αρκετα στο χαρακτηρα, την προσωπικοτητα και τις δυναμεις σου? Δηλαδη τι θα παθεις πια? (και μην ακουσω τραγικες δακρυβρεχτες στρατιωτικες ιστοριες... για το μεσο ορο μιλαω). Θεωρω υπερβολικη ολη αυτην την αντιδραση...
Δεν συμφωνω με το στρατο ετσι οπως ειναι, θα ηθελα να ειναι διαφορετικος, αλλα ειτε ειναι ειτε οχι, απο τη στιγμη που ετσι διεπει το Συνταγμα και το ολο νομικο καθεστως, θα παω για να ειμαι ενταξει στις υποχρεωσεις μου ως Ελληνας πολιτης. Εαν εισαι ανυποταχτος νομιζω διωκεσαι εντος των συνορων, οποτε εαν βρισκεσαι στην Ελλαδα και δεν διωκεσαι ως ανυποταχτος και καποια αλλη παρανομια-"παραθυρακι" θα εχεις βρει... το οποιο δεν το θεωρω σωστο.Πηγαινε, να μαθεις απο πρωτο χερι τι ακριβως κατηγορεις, και μετα κανε και το πιο μεγαλο κινημα για την καταργηση-τροποποιηση της θητειας...