Chris, δε σε καταλαβαίνω όταν λες ότι δεν είναι θέμα παρανομίας. Δηλαδή τι θέμα είναι ακριβώς;
Δικαίωμά σου είναι να έχεις άποψη και να είναι και αντίθετη του θεσπισμένου νόμου (εξάλλου δεν ανέφερα πουθενά αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την υποχρεωτική στράτευση ακριβώς γιατί δεν εξέτασα το πνεύμα του νόμου αλλά την καταπάτησή του) αυτό που - κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα - δεν είναι δικαίωμα ενός πολίτη μιας χώρας είναι να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους νόμους του κράτους που διαμένει.
Αλίμονο αν αρκούμασταν στην ελαστικότητα ή μη των συνειδήσεων του καθένα ώστε να κρίνει ποιός νόμος του κάθεται καλά ή όχι ή αν αυτός ο νόμος - κατά την κρίση του εκάστοτε ενδιαφερόμενου - έχει σοβαρές, σοβαρότερες ή σοβαρότατες επιπτώσεις.
Απόψεις και γνώμες μπορούμε να ανταλλάσσουμε μεταξύ τύρου και αχλαδιού αλλά καλό θα είναι μια παρανομία να την αναγνωρίζουμε ως τέτοια για να μπορεί να γίνεται και σοβαρή κουβέντα δηλαδή.
Hurted fairy , όχι δεν είναι ο μόνος νόμος που δεν τηρείται. Είναι πολλοί. Θεωρείς ότι αυτό αποτελεί άλλοθι για κάποιον προκειμένου να βολεύεται ;
Όλα χαλί και ίσωμα; Πολλή ευκολία, πολύ ''δε βαριέσαι'' βρε παιδιά...ακόμη και στη σκέψη...
Όταν λες ότι εννοείται ότι δεν είναι αδίκημα; Η καταπάτηση του νόμου πως λέγεται σήμερα; Άλλαξε κι αυτό και έχω μείνει πίσω;
Η γνώμη σου είναι σεβαστή (πιθανότατα να συμφωνώ και εγώ) δεν παύει όμως να είναι μόνο η γνώμη σου, η γνώμη μου κ.λ.π.
Αν ο καθένας νομιμοποιούσε τη γνώμη του.....μάντεψε....