Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #200 στις: 04/05/07, 03:22 »
Δεν αναφερει καν τους ανυποτακτους γιατι δεν τους υπολογιζει μεσα στα λεγομενα του. Οχι απο κακια προφανως. Ομως η πρωτη μου παραθεση καλυπτει την κατηγορια των ανυποτακτων, οπως τα λεει ο αξιωματικος!

Συμφωνα με τα στατιστικα του site, το εχουν επισκεφτει 15356243 φορες οι χρηστες που ειναι εγγεγραμμενοι ή και οχι ( 15356243 pages views since October 2001 ).
Οι εγγεγραμμενοι χρηστες ειναι  3404 (  Registered users:   3404 )

Αφου τα νουμερα ενος γκαλοπ ( οπως αυτο που υπαρχει στην αρχη του συγκεκριμενου topic ) ειναι τοσο σημαντικα, τοτε θα ηθελα να μου εξηγησεις κατι.

Εχουμε 3.404 χρηστες, οι οποιοι τουλαχιστον κατα 90% διαφωνουν με την υποχρεωτικη θητεια,ετσι? ( λεω 90%, μηπως ενα 10% ειναι αντι-προπαγανδιστες του στρατου ). Ας πουμε χονδρικα 2500 χρηστες που εχουν αυτη την αποψη.
Στην πρωτη σελιδα, βλεπω αυτο το ψηφισμα:
http://www.omhroi.gr/psifisma.html
Πως λοιπον σε αυτο το ψηφισμα εχουν συμμετασχει μονο 855 ατομα?!!!!
Πες μου σε παρακαλω, γιατι εγω εχω ενα ελλειμα 1645 ατομων!

Παρολαυτα, στο ανωνυμο ψηφισμα που γινεται μπροστα, εχουν συμμετασχει 22727 ατομα, απο τα οποια τα 15323, εχουν ψηφισει κατα της υποχρεωτικης στρατευσης!

Εκανα ενα απλο πειραμα..Απλα ξεσυνδεθηκα και ξανασυνδεθηκα, ωστε να αλλαξει η IP μου. Με μεγαλη μου ικανοποιηση παρατηρησα πως μπορουσα να ξανακανω το ψηφισμα!
Μετα ειπα να το κανω πιο πολυπλοκο. Απλα εσβησα το tab των Ομηρων και ξαναμπηκα απο καινουριο. Και ως δια μαγειας, χωρις να αλλαξει η IP μου, μπορουσα να ξαναψηφισω!!

Τα συμπερασματα δικα σου. Και θα ηθελα πολυ να τα ακουσω, γιατι επεμενες πολυ σε αυτο το ψηφισμα ???
Πρεπει να πω πως εχω mozilla, zone alarm και windows XP με SP2
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος twist 1N my Sobriety

• Παλιός
  • χαλαρα θα εμενα στην tri-island area...
    • Προφίλ
    • έχουμε και Myspace...
« Απάντηση #201 στις: 04/05/07, 04:01 »
εγω το εχω βρει τωρα και μπαινω καθε μερα και ριχνω απο δεκα ψηφους... το ποντικι μου ειναι Microsoft και ειναι κατα της υποχρεωτικης θητειας.
Η μουσική μου στο http://www.myspace.com/ogatoulas

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: 04/05/07, 08:42 »
Fairy, συγνωμη αλλα εισαι μαθητρια Λυκειου και εχεις την ταση να ανακατευεσαι στο θεμα του στρατου. Ξερεις απο πρωτο χερι για τα "βυσματα", για τη θητεια, κλπ κλπ. Μπορει να ειναι ετσι, αλλα ασε με να πιστευω πως για την ωρα δεν μπορεις να εχεις λογο σε θεματα που δεν σε αφορουν αμεσα.

Μάλιστα, οι γυναίκες, και ειδικά οι μαθήτριες λυκείου δεν μπορούν να έχουν άποψη. Οι ανυπότακτοι ως κατώτεροι πολίτες δεν μπορούν να έχουν άποψη....δημοκρατικότατες απόψεις μπορώ να πώ.

Στην αρχή της συζητήσής μας λίγες σελίδες πριν μου είπες πως σαν γυναίκα δε θα πρεπε να χω τα μούτρα να μιλάω για το στρατό και να πάω να μάθω να φτιάχνω παστίτσιο....
Αν δεν το παρατήρησες και η fairy γυναίκα είναι....
Τελικά να μιλάμε ή όχι?
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: 04/05/07, 09:17 »
Να μην ξανααναφέρω το παράδειγμα του λιθοβολισμού της εγγύου, την Μπούργκα κτλ. Τους κανόνες εκεί δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι τους θέτει το ΣΥΝΟΛΟ, ούτε ότι τους αποδέχεται. Μάλλον τους επιβάλλει μία μειοψηφία και τους αποδέχεται με το ζόρι η πλειοψηφία.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα. Τον νόμο της υποχρεωτικής στράτευσης τον επιβάλλουν οριμένα οικονομικά συμφέροντα...όχι η ευρύτερη κοινωνία.
Απ'ότι είδες στο μίνι Poll που κάναμε η πλειοψηφία είναι σαφώς αντίθετη με τους σημερινούς κανόνες. Μήπως αμφιβάλλεις ότι άν γινόταν πανελλήνια δημοσκόπηση για την κατάργηση της στράτευσης θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα;
Απο την άλλη, η πλειοψηφία απ'ότι είδες αποδέχεται κάτι το οποίο είναι ενάντια στους σημερινούς κανόνες.

Τα περιγράφεις όλα πολύ ρομαντικά....δυστυχώς το 'Κανόνες που έχει θέσει και αποδεχθεί το κοινωνικό σύνολο' δεν ισχύει σχεδόν ποτέ. Αν νομίζεις ότι το παραπάνω ισχύει στην Ελλάδα, είσαι γελασμένος

Βεβαια όπως είπες, όποιος δεν συμφωνεί παίρνει τα βουνά. Αυτό κάνουν χιλιάδες νέοι κάθε χρόνο εδώ και 20 χρόνια οι οποίοι έχουν έναν λόγο παραπάνω να πάνε στο εξωτερικό.
Συμφέρει μια κοινωνία λοιπόν να χάνει κάθε χρόνο ένα Χ κομμάτι της που δεν συμφωνεί με τους κανόνες και την λειτουργία της; Αφού χάνει ένα Χ κομμάτι της...κάτι δεν πάει λάθος;
Ειδικά απο την στιγμή που ο συγκεκριμένος κανόνας είναι ανούσιος γιατί να δίνεται ένα κίνητρο παραπάνω στο να θέλουμε να φύγουμε απο αυτή τη χώρα...κάτι το οποίο στις μέρες μας ειναι εξαιρετικά εύκολο.

Αυτό κάποιοι το κατάλαβαν και για να περιορίσουν το φαινόμενο υπάρχει πλέον ανέχεια και στους ανυπότακτους εσωτερικού.

1. Αν δεν μας αρέσει το πολιτικό σύστημα (ούτε κι εμένα μ' αρέσει) παλεύουμε πολιτικά για να τ' αλλάξουμε. Αυτό, όμως, δεν μας δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετούμε, ούτε να παρανομούμε.
Αν μας κυβερνούν, που μας κυβερνούν, ολιγαρχίες, στο χέρι μας είναι να σταματήσουν να μας κυβερνούν. Αλλά, ακόμη και γι' αυτό, απαιτείται στράτευση, πολιτική στράτευση.

2.
                              Το Σύνταγμα     

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
        'Αρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.
 Αυτό είναι το σύνταγμα της πατρίδας μας. Αν σε κάποιους δεν αρέσει, τότε υπάρχει τρόπος, πολιτικός τρόπος, για να τ' αλλάξουν. Μέχρι τότε, θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ειδάλλως θα καταλήξουμε στο χάος.

3. Κακώς, ΚΑΚΙΣΤΑ, υπάρχει ανοχή στην παρανομία.
Αυτή η ανοχή είναι που γεννά τα περισσότερα από τα δεινά που κατατρύχουν την πατρίδα μας.
Είπαμε, εφόσον οι νόμοι δεν είναι αυθαίρετοι και δικτατορικοί, θα τους σεβόμαστε, μας αρέσουν, δεν μας αρέσουν. Οι νόμοι αλλάζουν μέσα από διαδικασίες πολιτικές κι όχι μέσα από αυθαιρεσίες και ατομικισμούς.

4. Κι εγώ σου λέω, πως αν διεξαγόταν το δημοψήφισμα που λες, μπορεί και να έτριβες τα μάτια σου.
Πάντως, καλό θα ήταν, να έμπαινε κι ένα ερώτημα, αν στους ανυπότακτους θα έπρεπε, ή όχι, να αφαιρούνται δια βίου τα πολιτικά δικαιώματα.
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

lakonas75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #204 στις: 04/05/07, 09:43 »
Ωχ,ωχ,ωχ...Ιανέ σύμφωνώ μαζί σου, αλλά η αφαίρεση δια βίου πολιτικών δικαιωμάτων
που προτείνεις, νομίζω πως ξέρεις πώς θα χτυπήσει στην μούρη του κάθε "εκσυγχρονιστή"
και "δημοκράτη" νεοέλληνα...
Και τώρα αδέρφι, φόρα το κράνος σου και περίμενε...

8)

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: 04/05/07, 10:22 »
Εκανα ενα απλο πειραμα..Απλα ξεσυνδεθηκα και ξανασυνδεθηκα, ωστε να αλλαξει η IP μου. Με μεγαλη μου ικανοποιηση παρατηρησα πως μπορουσα να ξανακανω το ψηφισμα!
Μετα ειπα να το κανω πιο πολυπλοκο. Απλα εσβησα το tab των Ομηρων και ξαναμπηκα απο καινουριο. Και ως δια μαγειας, χωρις να αλλαξει η IP μου, μπορουσα να ξαναψηφισω!!

Τα συμπερασματα δικα σου. Και θα ηθελα πολυ να τα ακουσω, γιατι επεμενες πολυ σε αυτο το ψηφισμα ???
Πρεπει να πω πως εχω mozilla, zone alarm και windows XP με SP2

Χαίρω πολύ αυτό το ήξερα και γώ...για να ψηφίσεις πρέπει να δηλώσεις άλλο email, λές να τρέχουμε πανικόβλητοι να φτιάχνουμε λογαριασμούς hotmail για να νοθεύσουμε την ψηφοφορία;
Νομίζεις ότι σε αυτό στηρίζομαι; Το μικρό δείγμα εδω πέρα σου έδωσε ήδη μια ιδέα ότι είναι γενικότερη η εικόνα.

Όσο για τους 1645 που λείπουν, τί να σου πώ. Ίσως να μην είναι τόσο ενεργά μέλη. Οι περισσότεροι ξέρεις μπαίνουν στο Site για να δούν πως θα πάρουν μούφα Ι5, να δούν πώς θα πάρουν κι'αλλη αναβολή ή να ενημερωθούν για τις συνέπειες ανυποταξίας.

Είναι πραγματικά πολύ λιγότερα τα μέλη τα οποία ενεργούν πέρα του προσωπικού τους συμφέροντος...όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα άλλωστε.

Παράθεση
4. Κι εγώ σου λέω, πως αν διεξαγόταν το δημοψήφισμα που λες, μπορεί και να έτριβες τα μάτια σου.
Πάντως, καλό θα ήταν, να έμπαινε κι ένα ερώτημα, αν στους ανυπότακτους θα έπρεπε, ή όχι, να αφαιρούνται δια βίου τα πολιτικά δικαιώματα.

Προς το παρόν εσύ τρίβεις τα δικά σου στα 2 μίνι Poll, τα οποία και βαπτίστικαν νοθευμένα για ευννότους λόγους.

Όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα...ναι αμέ, δώσε κι'άλλα κίνητρα στους ανυπότακτους να εγκαταλείψουν την χώρα. Αν νομίζεις ότι αυτό συμφέρει το κράτος...ξανασκέψου το.
Ένας απο τους λόγους για την ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων είναι για να περιοριστεί το φαινόμενο της μετανάστευσης.
Η πλάκα είναι ότι σε κάθε εκλογές, χιλιάδες αλλοδαποί 'βαπτίζονται' έλληνες...και φυσικά δεν έχουν υποχρέωση στράτευσης.

Πάντως Ιανέ, με την τυφλή υπακοή που βλέπω να δείχνεις στους νόμους είμαι σίγουρος ότι θα έριχνες την πρώτη πέτρα σε εκείνη την έγκυο γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού....μηδενική ανέχεια είπαμε!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 10:38 από Chris2004 »
Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: 04/05/07, 10:31 »
Στην αρχή της συζητήσής μας λίγες σελίδες πριν μου είπες πως σαν γυναίκα δε θα πρεπε να χω τα μούτρα να μιλάω για το στρατό και να πάω να μάθω να φτιάχνω παστίτσιο....
Τελικά να μιλάμε ή όχι?

Μάλλον εσύ δεν έχεις αποφασίσει αν θέλετε να μιλάτε ή όχι. Ρώτα μάλλον τους άλλους που όταν το ανέφερα αυτό κατηγορήθηκα για σεξιστής.
Όταν όμως αναφέρθηκε η αντίθετη άποψη απο άλλη γυναίκα, ειπώθηκε πως δεν πρέπει να μιλάει για τον στρατό.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #207 στις: 04/05/07, 10:42 »
Όταν όμως αναφέρθηκε η αντίθετη άποψη απο άλλη γυναίκα, ειπώθηκε πως δεν πρέπει να μιλάει για τον στρατό.

Ας λέει ό,τι θέλει.. Πολύ απλά αυτά που λέει δεν ισχύουν και δεν μπορεί να κάνει και κάτι γιαυτό, όχι επειδή είναι γυναίκα αλλά επειδή μιλάει χωρίς να γνωρίζει (αυτό προσπαθεί να σου πει ο freemind). Η fairy σ'αυτή την περίπτωση δεν μίλησε για "γούστο στους κιθαρίστες" αλλά για "προχωρημένες τεχνικές sweep picking".
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: 04/05/07, 10:49 »
Τελικά να μιλάμε ή όχι?

Μάλλον εσύ δεν έχεις αποφασίσει αν θέλετε να μιλάτε ή όχι. Ρώτα μάλλον τους άλλους που όταν το ανέφερα αυτό κατηγορήθηκα για σεξιστής.

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι θέλω.Όπως σου είπε και ο King Lui δεν της είπαν γιατί μιλάει αλλά ότι αναφέρεται σε πράγματα που δε γνωρίζει.
Όπως και να χει εγώ εσένα ρώτησα.Γιατί απ τα λεγόμενά σου κατάλαβα πως οι δικές μου απόψεις δεν είναι αποδεκτές από σένα ενώ της fairy που συμφωνεί κατά κάποιο τρόπο μαζί σου είναι αποδεκτές.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: 04/05/07, 11:19 »
Πάντως Ιανέ, με την τυφλή υπακοή που βλέπω να δείχνεις στους νόμους είμαι σίγουρος ότι θα έριχνες την πρώτη πέτρα σε εκείνη την έγκυο γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού....μηδενική ανέχεια είπαμε!!!

Η πλάκα είναι πως, προσωπικά, είμαι θέσει αναρχικός!
Με την έννοια πως, αφού πιστεύω και με εκφράζει το σοσιαλιστικό όραμα της αταξικής κοινωνίας, θεωρώ αναπόδραστη ιστορική αναγκαιότητα την κατάργηση του κράτους και των μηχανισμών εξουσίας!
Η διαφορά μας είναι πως, για μένα, η διαδικασία αυτή δεν μπορεί παρά να θεωρείται και να είναι πολιτική, επομένως συλλογική. Δε λέω:"αυτό δε το γουστάρω, επομένως το γράφω στα π**άρια μου", λέω: "αυτό δε το γουστάρω και προσπαθώ να το αλλάξω". Αλλά, μέχρι να το αλλάξω, καταλαβαίνω πως είναι υποχρέωσή μου να ακολουθώ και να συμμορφώνομαι στους κανόνες της ομάδας. Αυτό σημαίνει, φερειπείν, πως μπορεί να είμαι ακτιβιστής, αλλά αναλαμβάνω την προσωπική ευθύνη των ενεργειών μου.
Εκείνο που είναι, όμως, απαράδεκτο, είναι αυτό που σου είπα και πρωτύτερα: να "ανυψώνουν" μερικοί τον ατομικισμό και τον ωχαδερφισμό τους σε ιδεολογία.
Μπορεί, βέβαια, κάποιος να είναι παρτάκιας και βολεψάκιας, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο, ούτε και να υπερηφανεύεται γι' αυτό.   
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος Aλχημιστής

• Θαμώνας
  • Μια μερα ολα αυτα θα μοιαζουν με χρωματιστες ευχες
    • Προφίλ
    • το myspace μας....
« Απάντηση #210 στις: 04/05/07, 11:33 »
εγω το εχω βρει τωρα και μπαινω καθε μερα και ριχνω απο δεκα ψηφους... το ποντικι μου ειναι Microsoft και ειναι κατα της υποχρεωτικης θητειας.
::) ;D ;D ;D !!!!Θεος!!
Κ συ που καποτε να κοιμηθεις φοβοσουνα...
Τωρα φοβασαι να ξυπνησεις...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #211 στις: 04/05/07, 12:04 »
Χαίρω πολύ αυτό το ήξερα και γώ...για να ψηφίσεις πρέπει να δηλώσεις άλλο email, λές να τρέχουμε πανικόβλητοι να φτιάχνουμε λογαριασμούς hotmail για να νοθεύσουμε την ψηφοφορία;
Νομίζεις ότι σε αυτό στηρίζομαι; Το μικρό δείγμα εδω πέρα σου έδωσε ήδη μια ιδέα ότι είναι γενικότερη η εικόνα.
Δεν νομιζω πως τρεχετε πανικοβλητοι, μιας και στο ανωνυμο ψηφισμα, μπορει να ψηφισει ο καθενας οσες φορες θελει, χωρις λογαριασμο. Η νοθευση ειναι δικη σου λεξη. Εγω απλα εξεφρασα την απορια μου για το κατα ποσο θεωρεις ενα τετοιο ψηφισμα ως αντικειμενικο, απο την στιγμη που "χωλαινει" στην οργανωση του.

Όσο για τους 1645 που λείπουν, τί να σου πώ. Ίσως να μην είναι τόσο ενεργά μέλη. Οι περισσότεροι ξέρεις μπαίνουν στο Site για να δούν πως θα πάρουν μούφα Ι5, να δούν πώς θα πάρουν κι'αλλη αναβολή ή να ενημερωθούν για τις συνέπειες ανυποταξίας.
Είναι πραγματικά πολύ λιγότερα τα μέλη τα οποία ενεργούν πέρα του προσωπικού τους συμφέροντος...όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα άλλωστε.
Ολοι οι αλλοι διαφερουν σε αυτο το site απο εσενα? Κι εγω σου λεω πως εκει μεσα δεν υπαρχει ουτε ενα μελος που να μην παλευει παρα μονο για το πρσωπικο του συμφερον. Ιδιαιτερα αν κρινω απο το επιπεδο της επιχειρηματολογιας των περισσοτερων, μπορω να καταλαβω και τον αριθμο των ψηφων, αλλα και το γιατι δεν τους ενδιαφερει να κανουν μια ΑΛΛΑΓΗ με ψηφισμα..
Ειναι ακριβως οπως τα ειπε ο μονιμος στρατιωτικος. Νεοελληνισμος!
Συμφωνεις πως 855 ψηφοι ειναι πολυ λιγοι για ενα θεμα που υποτιθεται ολους σας καιει?
Μηπως εαν γινοταν επισημο δημοψηφισμα, θα επεφτες απο τα συννεφα, οπως πολυ σωστα το ειπε ο Ιανος?

« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 12:24 από freemind »
DreamCatcher

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: 04/05/07, 12:59 »
Ολοι οι αλλοι διαφερουν σε αυτο το site απο εσενα? Κι εγω σου λεω πως εκει μεσα δεν υπαρχει ουτε ενα μελος που να μην παλευει παρα μονο για το πρσωπικο του συμφερον. Ιδιαιτερα αν κρινω απο το επιπεδο της επιχειρηματολογιας των περισσοτερων, μπορω να καταλαβω και τον αριθμο των ψηφων, αλλα και το γιατι δεν τους ενδιαφερει να κανουν μια ΑΛΛΑΓΗ με ψηφισμα..
Ειναι ακριβως οπως τα ειπε ο μονιμος στρατιωτικος. Νεοελληνισμος!
Συμφωνεις πως 855 ψηφοι ειναι πολυ λιγοι για ενα θεμα που υποτιθεται ολους σας καιει?
Μηπως εαν γινοταν επισημο δημοψηφισμα, θα επεφτες απο τα συννεφα, οπως πολυ σωστα το ειπε ο Ιανος?

Όπως σου είπα, η πλειοψηφία κοιτάει το συμφέρον της. Θέλει π.χ να μάθει για την ανυποταξία, ρίχνει λίγο διάβασμα, πείθεται...οκ ανυπότακτος και ας τους άλλους να κουρεύονται. Άλλος θέλει να μάθει για το μούφα Ι5. Βγαίνει τρελός και με τη βούλα, είναι και νομικά καλυμένος και τα βάζει όλα πίσω του.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που παρ'όλο που έχουν λύσει το προβλημά τους εξακολουθούν να αγωνίζονται και για τους υπόλοιπους. Εδώ συμφωνώ, είναι νεοελληνισμός.
Δεν διαφέρει σε τίποτα όμως απο αυτόν που υπηρετεί βυσματικά μόνο και μόνο για να μήν έχει νομικές συνέπειες, όχι επειδή πιστεύει σε κανένα καθήκον.

Παρ΄όλα αυτά το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι και σχετικά παλιό...όταν το Site ήταν στα πρώτα βήματά του και έχει ήδη κατατεθεί στον τότε υπουργό.
Για μένα το συγκεκριμένο ψήφισμα δεν έχει κάτι το ουσιαστικό. Για μένα ένα ψήφισμα για κατάργηση της θητείας θα ήταν ουσιαστικό, το συγκεκριμένο όμως δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο, οπότε λογικό είναι να μήν καίει και πολλούς

Όσο για την ανώνυμη ψηφοφορία, ναι την θεωρώ αντικειμενική. Σε όσα site έχω δεί παρόμοια ψηφίσματα το αποτέλεσμα κυμαίνειται στο 65-70% υπέρ της κατάργησης, 35-30% κατά, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό.

Τώρα άν γινόταν ένα πανελλήνιο δημοψήφισμα του στύλ. Κατάργηση της θητείας και αντικατάσταση απο επαγγελματικό στρατό υψηλής ετοιμότητας ή 12μηνη θητεία απο τα 18....δεν νομίζω να βρισκόμουν προ εκπλήξεων.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #213 στις: 04/05/07, 13:12 »
Το οτι μπορει καποιος να ψηφιζει οσες φορες θελει σε μια ανωνυμη ψηφοφορια, ειναι για σενα δειγμα αντικειμενικης καταμετρησης?
Επισης να σου υπενθυμισω πως ενα πολυ μικρο ποσοστο των Ελληνων εχει συνδεση internet. Αρα, πρεπει να υπολογιζεις μεσα στη βεβαιοτητα σου, πως οι μεγαλυτερες σε ηλικια κοινωνικες ομαδες ( που αποτελουν και τον κυριο κορμο της ελληνικης κοινωνιας ) δεν ειναι διατεθειμενες να ψηφισουν κατα της υποχρεωτικης στρατευσης!
Αυτο το υπολογισες?
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #214 στις: 04/05/07, 13:46 »
Τώρα άν γινόταν ένα πανελλήνιο δημοψήφισμα του στύλ. Κατάργηση της θητείας και αντικατάσταση απο επαγγελματικό στρατό υψηλής ετοιμότητας ή 12μηνη θητεία απο τα 18....δεν νομίζω να βρισκόμουν προ εκπλήξεων.

Τότε και εγώ θα ψήφιζα κατά της θητείας. Το θέμα δεν είναι τι θα γινόταν τότε αλλά τι κάνω μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα λοιπόν η θητεία είναι νόμος του κράτους που οφείλω να τον σεβαστώ (όπως και εσύ και όλοι μας). Είναι όπως είπε και ο Ιανός. Αν είναι όποτε δεν μας αρέσει κάποιος νόμος και τον θεωρούμε ότι μας "σκλαβώνει" (ω Θεέ μου) να μην τον τηρούμε κιόλας τότε οδηγούμαστε στο χάος (φαντάσου κάποια στιγμή να αποφασίσουν 15.000 άτομα ότι τους σκλαβώνει που πρέπει να σταματάνε με τα αυτοκίνητα στα κόκκινα φανάρια).
Είναι όπως στην ταινία "Οι αδιάφθοροι". Ο Έλιοτ Νες κυνηγούσε τον Αλ Καπόνε και τα λαθραία ποτά γιατί έτσι ήταν ο νόμος. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας τον ρωτά ο δημοσιογράφος "Λένε ότι θα ανακαλέσουν την ποτοαπαγόρευση. Τι θα κάνετε?". Και φυσικά αυτός απαντά: "Θα πιω ένα ποτό!".
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Minotaur

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: 04/05/07, 13:57 »
Παιδιά αφήστε το καλύτερο το θέμα δεν βγάζει πουθενά γιατί εδώ υπάρχει τεράστιο χάσμα
απόψεων.Τώρα αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι σε θέση
να υπερασπίζεται τον εαυτό της πληρώνοντας ένα ολιγάριθμο επαγγελματικό στρατό και αυτοί
να κρύβονται πίσω τους σε περίπτωση που γίνει κάτι, εντάξει άποψη τους.Εγώ προσωπικά σε μια
σύρραξη θα ντρεπόμουν να κάτσω σπίτι μου.Αν πήγαινα όμως θα ευχόμουν ο διπλανός μου να έχει
πιάσει στο παρελθόν ένα όπλο στα χέρια του και να ξέρει να το οπλίσει.Και όχι να κινδυνεύω από την
ασχετοσύνη του.Τώρα περί του τι πιστεύει ο καθένας και περι δημοψηφισμάτων δεν έχει καμμία σημασία.
Το πράγμα είναι απλό και έχει να κάνει με το αν θεωρείτε το τελευταίο σύνορο πάνω εκεί στον Εβρο
σαν προέκταση της αυλής του σπιτιού του.Αν όχι μπείτε στο αεροπλάνο όπως μου είχε πει και ένας πρώην φίλος πως θα κάνει αν γίνει το "μπαμ", κοπανήστε τη και ζήστε με τις τύψεις σας.Αν έχει απομείνει ίχνος συνείδησης
μέσα σας.
Ολα τα άλλα είναι δικαιολογίες.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: 04/05/07, 16:09 »
Παιδιά αφήστε το καλύτερο το θέμα δεν βγάζει πουθενά γιατί εδώ υπάρχει τεράστιο χάσμα
απόψεων.Τώρα αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι σε θέση
να υπερασπίζεται τον εαυτό της πληρώνοντας ένα ολιγάριθμο επαγγελματικό στρατό.

Αν εσύ πιστεύεις ότι ο σημερινός στρατός είναι σε θέση να υπερασπιστεί την Ελλάδα εν συγκρίσει με έναν πλήρως επαγγελματικό, έστω το 1/4 σε ποσότητα αλλα υψηλής ετοιμότητας και εκπαιδευμένος πάνω σε όπλα τελευταίας τεχνολογίας....απατάσαι.

Γι'αυτό ακριβώς λέμε, κατάργηση της θητείας, αλλά εκσυγχρονισμό του στρατεύματος και πρόσληψη περισσοτέρω επαγγελματιών.

King Lui το παράδειγμά σου με τον Elliot Ness δείχνει ακριβώς ότι άλλο το άν είναι κάτι νόμιμο, άλλο αν είναι σωστό, ηθικό και δίκαιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 16:12 από Chris2004 »

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: 04/05/07, 16:42 »
Εγω παλι πιστευω  οτι πρεπει να υπαρχει στρατος που να στελεχωνεται και απο επαγγελματιες οπλιτες αλλα και απο απλους πολιτες κτλ. Ετσι ομως οπως ειναι ο στρατος μας και το κρατος γενικοτερα, καταλαβαινω οποιονδηποτε δεν θελει να υπηρετησει... Κατα την γνωμη μου καποιες σημαντικες αλλαγες στον τροπο λειτουργιας του στρατου, της θητειας κτλ θα εφτιαχναν την κατασταση. Πχ, θα μπορουσαν να καταργηθουν εντελως οι αναβολες (παρα μονο για λογους υγειας) και ολοι να μπαινουν στρατο στα 19 το αργοτερο, για 6 μηνες (πιστευω οτι παραπανω απο 6 μηνες ειναι κοροϊδια... Την βασικη εκπαιδευση την μαθαινεις και με το παραπανω... οι υπολοιποι 6 - ή πιο παλια 12 κτλ μηνες, ειναι απλα για να υπαρχει "υπηρετικο" προσωπικο για τους μονιμους στα στρατοπεδα αλλα και για να "καλυπτεται" το "ελλειμα" στρατευσιμων λογω αναβολων. Αν ομως δεν υπαρχουν αναβολες, τοτε θα υπαρχει συνεχεια ενα αποδεκτο ποσοστο στρατευσιμων).
Επισης πραγματα οπως μεταθεσεις σε παραμεθωριο περιοχη, μεταταξεις και αδειες, παροχες και διευκολυνσεις βυσματικες κτλ, ολα αυτα ειναι θεματα που θα πρεπε να ρυθμιστουν.
Βρισκω απαραιτητο ενα δημοκρατικο κρατος να εχει και εναν στρατο που να αποτελειται κυριως απο απλους πολιτες και οχι μονο απο επαγγελματιες για πολλους και ευνοητους λογους.
Βρισκω ομως εξισου ηλιθιο και απαραδεκτο το ιδιο κρατος να "διευκολυνει" με αναβολες κτλ σπουδαστες (ειτε κανονικους ειτε "αιωνιους") και μετα οταν πλεον φτανουν τα 30-35 και ειναι στην φαση που ειτε δουλευουν κι εχουν οικογενεια, ειτε κατι παρομοιο εν πας περιπτωση, να τους ζηταει για καταταξη και θητεια...
Πρεπει να υπαρχει και μια λογικη...
Και φυσικα δεν δεχομαι οτι εφοσον ισχυει κατι για ολους, ειναι και λογικο...
Εγω πχ, οταν πηγα να κανω την θητεια μου το 98, (21 χρονων) πηγα κανονικα για να κανω 18μηνο. Εκει ομως με εξετασεις που εκαναν αυτοι , (δεν ειχα ιδεα οτι "επαιζε" να μην επρεπε να υπηρετησω), με εβγαλαν υποψηφιο Ι5 και μου εδωσαν 2ετη αναβολη.
Αναγκαστικα, την πηρα και μετα απο 2 χρονια πηρα Ι5. Τωρα στα 30 μου, με ξανακαλεσαν για επανεξεταση του Ι5, με αφορμη τα οσα εγιναν με τα ψευτικα Ι5 κτλ.
Η κατασταση της υγειας μου, μετα απο πολυ αγωνα εχει βελτιωθει, και εκανα μια εγχειρηση που μπορει να λυσω το προβλημα μου. Παρολα αυτα, οταν περασα παλι απο επιτροπη για επανεξεταση, ημουν σε φαση που ακομα υπηρχε το προβλημα (πριν να εγχειριστω κτλ) και ετσι μου "επικυρωσαν" το Ι5.
Ρωταω ομως: Τωρα που εχω σχεδον ξεπερασει το προβλημα μου και εχω πιασει δουλεια, εχω παρει δανεια και χρωσταω αριστερα και δεξια, με ποιο δικαιωμα καποιος ανευθυνος στρατοκ****ς θα με ξανακαλεσει για 3η "επικυρωση" του Ι5 μου; Και αν γινει κατι τετοιο και με κρινουν ικανο να υπηρετησω, εγω τι κανω;
Πολυ απλα θα επιλεξω να γινω ανυποτακτος... Οχι γιατι δεν πιστευω στην εννοια η στην αναγκαιοτητα του στρατου, οχι για να λουφαρω, αλλα γιατι πολυ απλα οταν πηγα κανονικα να υπηρετησω δεν με πηραν, και τωρα που δεν μπορω με τιποτα να κανω θητεια, (εκτος αν θελω να μπω φυλακη απο τα χρεη ή να μου παρουν το σπιτι κτλ) με θελουν.
Απλα ανεφερα ολα αυτα (αν και ισως δεν θα πρεπε) ως ενα παραδειγμα για το ποσες σκοπιες εχει ενα τοσο ευαισθητο θεμα...
Ολα, μα ολα ειναι σχετικα παιδια... ολα εχουν πολλες οψεις... Και τις περισσοτερες φορες βλεπουμε μονο μια ή λιγες απο αυτες...
Peace...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: 04/05/07, 17:05 »
Εγώ αναρωτιέμαι το εξής.

Όταν πάει κάποιος φαντάρος για να συντηρηθεί χρειάζετα 12 * 400 (λογικό ποσό πιστεύω) τον μήνα. Δηλαδή 4800€. Άλλοι είναι πιό πολυέξοδοι κα χαλάνε περισσότερα.

Επίσης χάνεις και 12*657 = 7884 € (βασικός μισθός) γιατί υποτίθεται θα δούλευες. Σύνολο 12.864 €.

Αν λοιπόν είχαμε δικαίωμα να εξαγοράσουμε την θητεία μας απο τα 18 (στα 35 είναι γύρω στα 8.500€) πιστεύω ότι θα προσφέραμε πολύ περισσότερο στην άμυνα της πατρίδας μας απο το να λουφάρουμε.

Όσο για το ότι δεν μπορούν όλοι να τα πληρώσουν....δεν ισχύει, τα πληρώνουν έτσι και αλλιώς όταν κάνουν τη θητεία τους.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: 04/05/07, 17:50 »
Όταν πάει κάποιος φαντάρος για να συντηρηθεί χρειάζετα 12 * 400 (λογικό ποσό πιστεύω) τον μήνα. Δηλαδή 4800€. Άλλοι είναι πιό πολυέξοδοι κα χαλάνε περισσότερα.

Επίσης χάνεις και 12*657 = 7884 € (βασικός μισθός) γιατί υποτίθεται θα δούλευες. Σύνολο 12.864 €.

Λιγο άτοπο αυτό, γιατί τα 400 που αναφέρεις θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο βασικό μισθό που αναφέρεις.
Εκτός, αν όταν δουλεύεις δεν συντηρήσαι.
Άρα κρατάμε τα 7884€.

Αλήθεια, πως προκύπτουν 400€ το μήνα=100€ τη βδομάδα για ένα φαντάρο? Φοιτητές ξέρω, που δεν χαλάνε τόσα, ο στρατιώτης, τί κάνει?

Άλλωστε, δεν είναι σίγουρο οτι θα δουλεύεις. Οι θέσεις ολοένα και ελαττώνονται...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: 04/05/07, 18:22 »
Παράθεση
Αλήθεια, πως προκύπτουν 400€ το μήνα=100€ τη βδομάδα για ένα φαντάρο? Φοιτητές ξέρω, που δεν χαλάνε τόσα, ο στρατιώτης, τί κάνει?

100€ την εβδομάδα = 100/7= 14.5€ την μέρα. Για τσιγάρα χαλάς 3-6€ (όσοι καπνίζουν) για καφέ χαλάς 1-2€, δεν θα φάς και έξω καμια μέρα 5-6€. (Προσωπικά κάθε μέρα έξω θα έτρωγα)  Δεν θα βγείς ένα Σάββατο να χαρείς ένα 20-30€ σε μπύρες, καφέδες.

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι στην πραγματικότητα 4 εβδομάδες...αλλά 31-30 μέρες...δηλαδή 12.9€ την ημέρα....δηλαδή στην ουσία χάνεις τον καφέ που υποτίθεται θα έπινες.

Παράθεση
Λιγο άτοπο αυτό, γιατί τα 400 που αναφέρεις θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο βασικό μισθό που αναφέρεις.
Εκτός, αν όταν δουλεύεις δεν συντηρήσαι.
Άρα κρατάμε τα 7884€.

Με την διαφορά ότι δεν τα χάνεις εσύ, αλλά ο Πατέρας/Μητέρα σου....και αν έχει περισσότερους γιούς τα χάνει 2-3 φορές (O Πατέρας ειδικά τα έχει χάσει ήδη μία φορά όταν υπηρέτησε).
Άρα τα χάνεις.
Εξ'άλλου στον μισθό δεν υπολόγισα επιδόματα, δώρο Πάσχα/Χριστουγέννων και προϋπηρεσία που σημαίνει ότι τον επόμενο χρόνο θα παίρνεις περισσότερα. Φυσικά υπάρχει και η επαγγελματική εξέλιξη και εμπειρία ενός χρόνου η οποία είναι ανυπολόγιστη.

Δεν θα ήταν προτιμότερο λοιπόν αντί να βγαίνουν ανυπότακτοι όσοι το κάνουν, μούφα Ι5, αντιρρησίες συνείδησης, να εξαγοράζουν τη θητεία τους και έτσι να προσφέρουν πραγματικά;
« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 18:27 από Chris2004 »

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #221 στις: 04/05/07, 18:38 »
Το κακό όμως είναι ότι εξαγοράζοντας την θητεία σου, ουσιαστικά συντελείς στην μείωση του αριθμού των στρατευμένων όπου πάλι γυρνάμε στην αρχή περί σκοπιάς, αυτοκτονιών και πάει λέγοντας.

Οσον αφορά τον ένα χρόνο που λες ότι θα δούλευες, σκέψου ότι πολλά παιδιά κάνουν μεταπτυχιακά (πολλές φορές της πλάκας) μπας και τους προσθέσουν 30-40 ευρώ παραπάνω στο μισθό τους. Πιστεύω ότι τα 2 χρόνια που ξοδεύουν γι'αυτό το λόγο είναι περισσότερο χαμένα παρά ο ένας χρόνος θητείας.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: 04/05/07, 18:46 »
Μα ο λόγος που εξαγοράζουμε την θητεία είναι ακριβώς για τον εκσυγχρονισμό του στρατού.

Αν εξαγοράσεις την θητεία σου, με τα λεφτά αυτά ουσιαστικά πληρώνεις τον μισθό ενός ΕΠΟΠ για 12 μήνες, και πάνω σε αυτή τη λογική βασίζεται εξ'άλλου η εξαγορά θητείας που ισχύει σήμερα στα 35.

Όσο για τα μεταπτυχιακά δεν θα έλεγα ότι είναι χαμένος χρόνος. Δεν είναι μόνο οικονομικά τα οφέλη ενός μεταπτυχιακού.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: 04/05/07, 18:47 »
έχετε μπλεξει τα μπούτια σας.....
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #224 στις: 04/05/07, 18:50 »
πολλά παιδιά κάνουν μεταπτυχιακά (πολλές φορές της πλάκας)

Γι'αυτά μιλάω, μη μειώσουμε ξαφνικά και την αξία ενός μεταπτυχιακού.
Και ναι, τις περισσότερες φορές οικονομικός είναι ο λόγος ενός μεταπτυχιακού ή για περισσότερα μόρια στο δημόσιο.
Ο εκσυγχρονισμός του στρατού δεν είναι απλό πράγμα, όπως το θέτεις φαίνεται να γίνεται εύκολα δεν είναι έτσι όμως. Ας ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός από τις συνθήκες διαβίωσης των οπλιτών, από τις εγκαταστάσεις, από την ποιότητα του φαγητού που τρώνε και βλέπουμε.