Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129182 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος το Λιοντάρι

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #225 στις: 04/05/07, 19:18 »
"...Φίλε Λιοντάρι, θα σού απαντήσω με προσωπικό μήνυμα, για να μην παρεκτρέψουμε κι άλλο τη συζήτηση.

Πήρα το μήνυμά σου καλέ μου Γιώργο , θα σού απαντήσω όσο πιο περιεκτικά μπορώ ,
εδώ ας πω δημόσια και κάποια βασικά .

Το 2004 εδώ σ' αυτό το φόρουμ κάποιος νεαρός ζητούσε πληροφορίες
για το πώς μπορεί ν' αποφύγει τη στράτευση .
Είμαι σίγουρος πως το θυμάσαι ,
ανήκεις στα παλιά μέλη και στα πολύ αξιόλογα μάλιστα .

Τότε τον είχα κράξει αυτόν τον νεαρό , δικαιολογημένα .
Έχοντας υπηρετήσει την πατρίδα μου επί 30 μήνες ,
πηγαίνοντας εθελοντικά στον πόλεμο τής Κύπρου ,
απείθαρχος πάντα αλλά και πειθήνιος στούς ανωτέρους μου
όταν οι διαταγές τους είχαν ουσία και νόημα ,
έχοντας περάσει από στρατοδικείο και στρατιωτική φυλακή , για λίγο ,
έχοντας φάει μέχρι και ξύλο από το λοχαγό Γαργανουράκη ,
< ξάδελφο τού γνωστού τραγουδιστή αλλά στ' αντίθετο στρατόπεδο >
< αυτός ήταν χουντικός , όμως είχε πολύ γενναία ψυχή >
< κι έτσι πάντα τον αγαπούσα και μ' αγαπούσε κι αυτός >
κι ένα σωρό άλλα που ντρέπομαι να τα λέω δημόσια για να μη φανεί ότι καυχιέμαι ,
έχω κάθε δίκιο να κοιτάζω από μακριά και να λυπάμαι αυτά τα νέα παλληκάρια
που φοβούνται μια 12μηνη θητεία σ' ένα στρατό που κατάντησε λύκειο θηλέων .

Στρατός μισθοφόρων γίνεται πλέον , κι αυτό είναι ολοφάνερο .

Όσο για το Μακρυγιάννη ας πω ότι πρώτος ανακάλυψε τ' απομνημονεύματά του ,
κάπου στα 1900 κάτι , ο Γιάννης Βλαχογιάννης .
Λίγο μετά ο Παλαμάς τα χαρακτήρισε αριστούργημα λογοτεχνίας .
Ύστερα πέσαν στην αφάνεια μέχρι το 1940 κάτι , δε θυμάμαι το πότε ακριβώς ,
όπου τα ξαναέβγαλε στην επιφάνεια ο Θεοτοκάς .
Αμέσως μετά από αυτόν , ο Σεφέρης ξεκίνησε μια εκστρατεία καθιέρωσης
τού λόγου τού Μακρυγιάννη ως πρότυπο δείγμα γραφής
που οφείλει ν' ακολουθεί κάθε λογοτέχνης .
Ο Σεφέρης είπε κι έγραψε πως από το 1926 δεν περνούσε μέρα
που να μη διάβαζε κάποιες σελίδες από τ' απομνημονεύματα αυτά .

Τώρα το γιατί περίμενε ο Σεφέρης το Θεοτοκά για να βάλει μπρός τη μηχανή του ,
αυτό ας το κρίνουν άλλοι .

Με πολλή-πολλή φιλία .

« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 19:21 από το Λιοντάρι »
Μια φορά προδότης , για πάντα προδότης.

Αποσυνδεδεμένος Minotaur

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: 04/05/07, 19:24 »
Λυπάμαι πολύ FSL για το θέμα μου που κλείδωσες.Parlats και FSL άλλο αυτό που συζητάμε εδώ και άλλο αυτό που
ζήτησα να συζητηθεί εκεί.Και ας έχουν ως κοινό τους παρανομαστή το στρατό.
Το να αρχίσουμε να λέμε για τη θητεία μας εδώ είναι τουλάχιστον άτοπο.Και δεν καταλαβαίνω το εξής:
Εμείς που υπηρετήσαμε δεν έχουμε το δικαίωμα να μοιραστoύμε απόψεις και εμπειρίες;
Αφήστε τους παρευρισκόμενους του forum να αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετέχουν και όχι να το κλειδώνετε τόσο γρήγορα.
Κατά τα άλλα όντως κουράσαμε το παρόν θέμα, δεν βγάζει πουθενά.

Αποσυνδεδεμένος το Λιοντάρι

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: 04/05/07, 19:26 »

Και κάτι ακόμη τελευταίο από έμένα επάνω στο θέμα αυτό .
Τα δύο και μισό χρόνια τής στρατιωτικής θητείας μου ,
ως απλός στρατιώτης , μετά ως δόκιμος , και τέλος ως ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων ,
υπήρξαν τα πιο όμορφα χρόνια τής ζωής μου ,
ακόμη τα σκέφτομαι όπως το ίδιο σκέφτομαι κι όλα τα παλληκάρια που γνώρισα εκεί .

Οφείλω επίσης να δώσω από εδώ όλα τα ευχαριστώ μου
στην τότε σύζυγό μου Εύη που με τόση αυταπάρνηση κι αγάπη
τα μοιράστηκε μαζί μου ,
φτάνοντας μέχρι τού σημείου να κοιμάται μαζί μου σε μια σκηνή
και να τρώει το λιτό στρατιωτικό συσσίτιο .

Μια φορά προδότης , για πάντα προδότης.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #228 στις: 04/05/07, 19:43 »

Και επειδή κουράσαμε αυτό έσπευσες να ανοίξεις παρόμοιο θέμα για να το κουράσουμε και εκείνο κλπ κλπ.  ::)
Κατά τα άλλα εδώ είμαστε ένα μουσικό σάιτ!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: 04/05/07, 19:46 »
Και κάτι ακόμη τελευταίο από έμένα επάνω στο θέμα αυτό. Τα δύο και μισό χρόνια τής στρατιωτικής θητείας μου, ως απλός στρατιώτης, μετά ως δόκιμος, και τέλος ως ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων, υπήρξαν τα πιο όμορφα χρόνια τής ζωής μου, ακόμη τα σκέφτομαι όπως το ίδιο σκέφτομαι κι όλα τα παλληκάρια που γνώρισα εκεί.

Και δόκιμος και Διαβιβαστής λοιπόν, ε; Δεν μάς είχες πει εξ αρχής ότι ήσουν βυσματίας. Έτσι εξηγούνται τα όμορφα χρόνια... ::) ;D

Παράθεση
Οφείλω επίσης να δώσω από εδώ όλα τα ευχαριστώ μου στην τότε σύζυγό μου Εύη που με τόση αυταπάρνηση κι αγάπη τα μοιράστηκε μαζί μου, φτάνοντας μέχρι τού σημείου να κοιμάται μαζί μου σε μια σκηνή και να τρώει το λιτό στρατιωτικό συσσίτιο.

Νομίζω πως με μια γυναίκα στη σκηνή όλοι θα είχαμε περάσει πολύ καλύτερα τη θητεία μας... Είμαι σίγουρος ότι ως προς αυτό το σημείο τουλάχιστον δεν θα υπάρξει καμία διαφωνία :P

Εννοείται ότι κάνω πλάκα, έτσι; Γιατί έχουν ανέβει επικίνδυνα οι τόνοι σε αυτή τη συζήτηση...
« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 21:50 από Απόλλων »
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος Minotaur

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: 04/05/07, 19:55 »

Και επειδή κουράσαμε αυτό έσπευσες να ανοίξεις παρόμοιο θέμα για να το κουράσουμε και εκείνο κλπ κλπ.  ::)
Κατά τα άλλα εδώ είμαστε ένα μουσικό σάιτ!
Το θέμα των ανυπότακτων το κουράσαμε διότι είναι ένα θέμα που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε προστριβές
και στο τέλος καμμία πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις θέσεις της.Το θέμα που έβαλα εγώ δεν έχει τέτοιο φόβο
"κούρασης".
Αν είναι μουσικό σάιτ αποκλειστικά τότε τι νόημα έχουν τα φόρουμ "Περι παντός" ;
Βάζω τελεία και πάω να παίξω κιθάρα. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 19:57 από Minotaur »

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #231 στις: 04/05/07, 20:33 »
 τι είναι αυτά τα είσαι γυναίκα και μην μιλάς ? ? Και αν όντως ο chris ειπε κάτι τέτοιο στην fsl τοτε μεγάλο λάθος του!! Δηλαδή  απαγορεύεται να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά κάτι που δεν εχω ζήσει? Απαγορεύεται να μιλάω για τους μπατσους, για τις πορείες, για τα πανεπιστήμια, για τον στρατό, για την δουλειά, για τους φοιτητές, για τα ταξίδια με τρένο, για την μαγειρική, για το μπασκετ, το ποδοσφαιρο, τους ολυμπιακούς αγώνες, το μπάσο, το πιάνο, για για για για....  :o
Ελεος ρε παιδια!   >:(
ok freemind, κατάλαβα την λογική σου. Μόλις ο άλλος λέει κατι και σε βγάζει νοκ αουτ και δεν εχεις επιχειρήματα ούτε καν απάντηση να του δώσεις, του λες απλά ότι δεν μπορεί να μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα. Ωραίος και δημοκρατικός τρόπος και επίπεδο!!  >:(
Το τι ξέρω και αν ξέρω κάτι για τον στρατό αφήστε με να το ξέρω καλύτερα εγώ και όχι εσείς.
Δεν έχω όρεξη να βγάλω τα προσωπικά μου και την ζωή μου στην φόρα, πάντως κάτι ξέρω και γι'αυτο συμμετέχω στην συζήτηση. Σε τόσες άλλες συζητησεις που δεν με παίρνει να συμμετέχω γιατί δεν ξέρω, δεν μιλάω.

Κανεις δεν μου απάντησε σε αυτο....

Παράθεση
Και ρε παιδια, για πείτε μου κατι. Αν π.χ στην αμερικη ο στρατός γίνει υποχρεωτικός (που κάτι τέτοιο ακούστηκε), για ποιο λόγο τα ξαδερφάκια μου (που μένουν εκεί) όταν μεγαλώσουν να είναι υποχρεωμένα να πολεμάνε ακόμη και να σκοτωθούν στο Ιραν και στον καθε πόλεμο που θελει να κάνει ο μπους ? ? Επειδη έχουν υποχρέωση στο κρατος τους? Σαυτην την περιπτωση Ιανε πάλι λες "ποιος θα τους ρωτησει αν θελουν να υπηρετησουν" ?
Γιατί άραγε?  ::)

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #232 στις: 04/05/07, 20:58 »
Οκ θα σου απαντησω εγω.Κατα αρχας..δεν το λογαριαζω καν σαν επιχειρημα αλλα θα σου απαντησω.Κατα πρωτον ειμαστε στην Ελλαδα και μιλαμε για την Ελλαδα..η οποια δεν παει να σφαζει αθωους λαους..ουτε κανει πολεμους για τα φραγκα.Εσυ μιλας για μια χωρα που απο μονη της εριξε τους διδυμους πυργους για να εχει αφορμη να κανει πολεμους..κατα της τρομοκρατιας και καλα.Στην Ελλαδα λοιπον που δεν ισχυει κατι τετοιο..ο πολιτης πρεπει να την υπηρετησει κατ εμε.Αμα ποτε η Ελλαδα κανει τετοια στροφη σαν την Αμερικη..εγω πρωτος δεν θα την υπηρετησω.Επισης ως προς το θεμα του αμα μια γυναικα πρεπει να μιλαει για καποια θεματα.Σε ολα τα θεματα μπορεις να μιλας και καλα κανεις.Εγω ομως προσωπικα διεκρινα ενα υφος επαρσης και ψευδης αυτοπεποιθησης σε θεμα που ουσιαστικα δεν γνωριζες.Γιατι μιλησες ως προς το πως αυξανονται οι ωρες σκοπιες με τους ανυποτακτους..και συγκεκριμενα στον Ιανο με ειρωνικο υφος..του τυπου.."εγω ξερω κ στην λεω και απο πανω"..αλλα ουσιαστικα λαθος εκανες.Δλδ μπορει και να κανω λαθος και ας με διορθωσει καποιος..αλλα εγω αυτο εισεπραξα διαβαζοντας αυτα που εγραψες.Επισης...ειναι δυνατον να εχει κανεις καλες γνωσεις για ενα θεμα χωρις ακριβως να το εχει βιωσει οπως π.χ. ο στρατος.Δεν το αμφισβητω.Αυτος ομως που εχει βιωσει ..ξερει παντα κατι παραπανω να πει.Πως να το κανουμε..καποια πραματα πρεπει να τα ζησεις για να καταλαβεις καλυτερα περι τινος προκειται.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/05/07, 21:03 από bassman...(keep rocking in your own way!) »
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #233 στις: 04/05/07, 22:35 »
Καταρχήν χαίρομαι, γιατί είσαι από τους λίγους εδώ μέσα, που ενώ έχουν αντίθετη άποψη με εμένα δεν πέφτεις πάνω μου να με φας αλλά συζητάς με ήρεμο και απλό τρόπο..  :)

Το παράδειγμα αυτό το ανέφερα γιατί είχα την εντύπωση ότι μιλούσαμε γενικά για τον θεσμό του στρατού και για αυτούς που τον αρνούνται και δεν δέχονται να υπηρετήσουν γενικά. Συγκεκριμένα για την ελλάδα, όντως είναι άτοπο. Μιλούσα γενικά για την υποχρεωτική στράτευση, αλλά με την απάντηση σου (ότι υπο τέτοιες συνθηκες δεν θα υπηρετούσες) με κάλυψες.

Όσο για τις γνώσεις μου πάνω στο θέμα, συμφωνώ ότι περισσότερα ξέρει κάποιος που το έχει ζήσει, όμως και πάλι μιλάει με βάση τις εμπειρίες του. Δηλ, εννοώ ότι κάποιος αλλος μπορει να εχει ζήσει τελείως διαφορετικά πράγματα και να εχει τελείως διαφορετική γνώμη. Απλά λέω ότι ξέρω κάποια πράγματα και ειδικά σε σχέση με αυτούς που δεν εχουν πάει φαντάροι. Έχω πάει 2 φορές μέσα σε στρατόπεδο και είχα συναναστροφές με άτομα την περίοδο που έκαναν την θητεία τους τόσο στενές και καθημερινές που ήταν σαν να εχω κάνει και εγω στρατό.

Όσο για τον Ιανο, η μόνη φόρα που αναφερθηκα σε αυτόν ήταν με το παραδειγμα αυτό που ανεφερα για την αμερική

αυτα

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #234 στις: 05/05/07, 00:35 »
ok freemind, κατάλαβα την λογική σου. Μόλις ο άλλος λέει κατι και σε βγάζει νοκ αουτ και δεν εχεις επιχειρήματα ούτε καν απάντηση να του δώσεις, του λες απλά ότι δεν μπορεί να μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα. Ωραίος και δημοκρατικός τρόπος και επίπεδο!!  >:(
Ευχαριστω..θα προτιμησω να αφησω το γαντι κατω ομως και θα σου απαντησω με κατι που ειπες:
Όσο για τις γνώσεις μου πάνω στο θέμα, συμφωνώ ότι περισσότερα ξέρει κάποιος που το έχει ζήσει, όμως και πάλι μιλάει με βάση τις εμπειρίες του.

Απλά λέω ότι ξέρω κάποια πράγματα και ειδικά σε σχέση με αυτούς που δεν εχουν πάει φαντάροι. Έχω πάει 2 φορές μέσα σε στρατόπεδο και είχα συναναστροφές με άτομα την περίοδο που έκαναν την θητεία τους τόσο στενές και καθημερινές που ήταν σαν να εχω κάνει και εγω στρατό.

Δεν νομιζω πως χρειαζεται να πω τιποτα αλλο. Τα ειπες ολα απο μονη σου ( βοηθησα και με λιγο τονισμο, ωστε να γινει κατανοητο απο ολους τι ακριβως θελω να τονισω για την αποψη μου πως πολλες φορες μπλεκεσαι σε συζητησεις που δεν ξερεις παρα μονο μια "εικονα" )

Οσο για τη δημοκρατικοτητα..δεν φταιω εγω, εαν δεν μπορει να γινει κατανοητο απο καποιον σε ποιες συζητησεις μπορει να συμμετεχει με πληρη γνωση του τι πρεπει να πει και πως να το πει.

Tελος, γιατι με κατηγορεις πως αφηνω αναπαντητα ερωτηματα ( κατι το οποιο μια προχειρη μελετη παλαιοτερων συζητησεων μας, αποδεικνυει το τελειως αντιθετο ), θα ηθελα να ξερω εαν συγκρινεις τη δυναμικη της Αμερικης με τη δυναμικη της Ελλαδας! Αλλιως, το παραδειγμα ειναι ατοπο. Μιας και τα ξαδερφια σου επελεξαν να ειναι πολιτες Αμερικανοι, πρεπει να τηρησουν τους νομους του κρατους που μενουν..Και βεβαια ξερουμε πως εαν εδω η ανεχεια ειναι εθνικο σπορ, εκει η τιμωρια ειναι πρωταθλημα!
« Τελευταία τροποποίηση: 05/05/07, 00:52 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: 05/05/07, 00:56 »
Πάρα πολλές φορές Freemind η εικόνα απο μόνη της είναι υπεραρκετή για να εξάγεις πάρα πολλά συμπεράσματα.

Μήπως ήμασταν στον Β' Παγκόσμιο; Στο Άουσβιτς; Στο Ιράκ;

Πώς βγαίνουμε τότε και αποκαλούμε τον Χίτλερ και τον Μπούς δολοφόνους. Σίγουρα οι κακομοίρηδες στο Ιράκ που ξεκληρήστηκαν τα έζησαν με ΠΟΛΥ χειρότερο τρόπο απο ότι τα είδαμε/ακούσαμε εμείς. Χρειάζεται να πάμε εκεί κάτω για αποφασίσουμε ότι είμαστε κατά του πολέμου;

Χρειάζεται να πάμε στην Αφρική για να δούμε απο κοντά αν εκεί πεθαίνουν της πείνας;

Όταν έχεις ακούσει χιλιάδες άτομα να λένε ότι τα πέρασαν πολύ άσχημα στον στρατό. Όταν διαβάζεις άρθρα για άσχημη μεταχείριση, τροφικές δηλητηριάσεις, ατυχήματα κτλ κτλ...ε δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις αν θέλεις να βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο χώρο.

Ένας ο οποίος πέρασε καλά στον στρατό θα σου πεί...έλα μωρέ τί είναι ο στρατός. Προσωπικά πολλά άτομα που ξέρω μου λένε "κάνε ότι περνάει απο το χέρι σου να μή μπείς σε αυτό το τρελοκομείο". Άλλοι ήταν καραβυσματίες και υπηρετούσαν σπίτι τους και το παίζουν ότι και καλά την πέρασαν άνετα.

Όλα τα παραπάνω μου αρκούν με το παραπάνω για να πάρω τις αποφάσεις μου. Αν περίμενα πρώτα να το ζήσω θα ήταν πάρα πολύ αργά.
Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #236 στις: 05/05/07, 01:02 »
Με τις δικες σου αποφασεις δεν εχω κανενα προβλημα, μιας και εχεις αναπτυξει τη λογικη σου και εχεις εισπραξει τους αντιστοιχους χαρακτηρισμους.
Οπως ειπε ο Ιανος, εχω προβλημα με την προσπαθεια σου να εξυψωσεις τον "ωχαδερφισμο" σε αγωνα και παλη. Οπως ολα τα μελη του Omhros.gr, που η συμπεριφορα τους, δειχνει πεντακαθαρα τι ακριβως ειναι.

Εδω δεν ειναι Ιρακ, δεν ειναι Αμερικη, δεν ειναι Αουσβιτς και περα απο τον χασαπη Μπους δεν υπαρχει πιο στυγνος δικτατορας-δημοκρατης αυτη την περιοδο. Οταν εγω σε καποιο αλλο θεμα μιλαγα για αυτοκτονιες φυλακισμενων και Αλβανων, μου ελεγες πως ειναι ασχετα. Τωρα ηρθε η σειρα μου να πω το ιδιο!
Και πολυ σωστα το ειπες:
Πάρα πολλές φορές Freemind η εικόνα απο μόνη της είναι υπεραρκετή για να εξάγεις πάρα πολλά συμπεράσματα.
Ο καθενας φροντιζει για την εικονα του και κρινεται γι'αυτην λοιπον!

Edit ( γιατι μπορει να εχει γραφτει ενα νεο μηνυμα ):
Μην μου πεις πως δεν ζεις με το φοβο πως μπορει να αλλαξει η ανεχεια του κρατους για τους ανυποτακτους? Πως μια πιο "δεξια" κυβερνηση, μπορει να αποφασισει αυστηροτερες ποινες?
« Τελευταία τροποποίηση: 05/05/07, 01:07 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: 05/05/07, 01:27 »
Μην μου πεις πως δεν ζεις με το φοβο πως μπορει να αλλαξει η ανεχεια του κρατους για τους ανυποτακτους?

Η ανοχή του κράτους, ρε συ freemind.
Ανέχεια, σημαίνει φτώχεια.
Το γράφει και το ξαναγράφει ο Chris2004, το τονίζει κιόλας, αλλά είναι λάθος.
Τούτοι εδώ, εκτός απ' όλα τ' άλλα, θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα ελληνικά.
"Έτσι γουστάρουν", θα σου πουν, ως "αντίσταση" στην τυραννία των γλωσσαμύντορων.
Αλλά είναι ΑΝΟΧΗ, πώς να το κάνουμε;
Αμάν πιά!

« Τελευταία τροποποίηση: 05/05/07, 01:29 από Ιανός »
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #238 στις: 05/05/07, 01:33 »
Ουπς..δασκαλε που διδασκες,ε? Ζητω συγνωμη. Ανοχη του κρατους! Ευχαριστω για τη διορθωση!
DreamCatcher

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: 05/05/07, 03:18 »
Μην μου πεις πως δεν ζεις με το φοβο πως μπορει να αλλαξει η ανεχεια του κρατους για τους ανυποτακτους? Πως μια πιο "δεξια" κυβερνηση, μπορει να αποφασισει αυστηροτερες ποινες?

Κοίταξε το Trend της εποχής δείχνει ότι κάποια στιγμή η θητεία θα καταργηθεί πλήρως...Ήδη μειώθηκε στους 12 μήνες, οι προσλήψεις ΕΦ.Υ.ΕΣ προχωρούν όλο και περισσότερο.
Η θητεία έχει πλέον καταργηθεί σε ΠΝ και ΠΑ. Που σημαίνει περισσότεροι στρατιώτες στο πεζικό.

Οπότε προς το παρόν αισιόδοξα τα βλέπω τα πράγματα. Δεν νομίζω πάντως μιά κυβέρνηση να θέλει να δώσει κίνητρα στους ανυπότακτους να φύγουν ακόμα και απο τη χώρα, το αντίθετο μάλιστα, θέλει να τους δώσει κίνητρα για να υπηρετήσουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις το 2003 η ανυποταξία άλλαξε σε πλημέλλημα(και πλέον δεν βγαίνουν εντάλματα σύλληψης) και πλέον οι ελαφρότατες ποινές ούτε καν εφαρμόζονται.

Τώρα αν έβγαινε ο Καρατζαφέρης ίσως και να υπήρχε πρόβλημα, αλλά δεν ανησυχώ ιδιαίτερα...ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει σειρά και η Ντορούλα και ο Βενιζέλος...στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε.

EDIT: Όντως ο Ιανός έχει δίκιο για την "ανέχεια".

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #240 στις: 05/05/07, 03:19 »
Έχω πάει 2 φορές μέσα σε στρατόπεδο και είχα συναναστροφές με άτομα την περίοδο που έκαναν την θητεία τους τόσο στενές και καθημερινές που ήταν σαν να εχω κάνει και εγω στρατό.

Προφανώς κάνεις πλάκα έτσι??? Το ότι δεν γνωρίζεις και πολλά φάνηκε από αυτά που λες και δεν το θεωρήσαμε (τουλάχιστον εγώ) δεδομένο ούτε επειδή δεν υπηρέτησες ούτε επειδή είσαι γυναίκα.
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #241 στις: 05/05/07, 03:23 »
Όταν έχεις ακούσει χιλιάδες άτομα να λένε ότι τα πέρασαν πολύ άσχημα στον στρατό. Όταν διαβάζεις άρθρα για άσχημη μεταχείριση, τροφικές δηλητηριάσεις, ατυχήματα κτλ κτλ...ε δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις αν θέλεις να βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο χώρο.

Αν επιλέγεις προσεχτικά να διαβάζεις ΜΟΝΟ αυτά τα άρθρα και να ακούς ΜΟΝΟ αυτές τις απόψεις προφανώς και αυτή που θα σχηματίσεις θα είναι τέτοια. Εδώ ακόμη και μέσα σε αυτό το thread άλλοι σου γράφουν ότι πέρασαν μια χαρά, άλλοι ότι δεν ήταν και τόσο φοβερό και άλλοι ακόμη και ότι ήταν τα καλύτερά τους χρόνια. Εσύ παρόλ' αυτά επιμένεις να ακούς μόνο τις απόψεις αυτών που περάσαν άσχημα ή να ακούς μόνο τις άσχημες στιγμές τους (γιατί είναι αδύνατον τόσοι πολλοί, χιλιάδες όπως λες, να περνούσαν άσχημα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της θητείας τους).
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: 05/05/07, 03:33 »
Αν επιλέγεις προσεχτικά να διαβάζεις ΜΟΝΟ αυτά τα άρθρα και να ακούς ΜΟΝΟ αυτές τις απόψεις προφανώς και αυτή που θα σχηματίσεις θα είναι τέτοια. Εδώ ακόμη και μέσα σε αυτό το thread άλλοι σου γράφουν ότι πέρασαν μια χαρά, άλλοι ότι δεν ήταν και τόσο φοβερό και άλλοι ακόμη και ότι ήταν τα καλύτερά τους χρόνια. Εσύ παρόλ' αυτά επιμένεις να ακούς μόνο τις απόψεις αυτών που περάσαν άσχημα ή να ακούς μόνο τις άσχημες στιγμές τους (γιατί είναι αδύνατον τόσοι πολλοί, χιλιάδες όπως λες, να περνούσαν άσχημα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της θητείας τους).

Μα τα άσχημα με ενδιαφέρουν φίλε μου...εννοείται ότι τα άσχημα έχουν πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος απο τα καλά. Τα καλά που έχω ακούσει δεν με συγκινούν ιδιαίτερα...σε σημείο που τελικά το "καλά" πιστεύω ότι είναι το "όχι άσχημα". Τα άσχημα απο την άλλη με αποθαρύνουν καθημερινά όλο και πιό πολύ.

Το γεγονός και μόνο ότι είμαι 12 μήνες κάπου παρά τη θέλησή μου, είμαι υποχρεωμένος να ορκιστώ για κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να κάνω, και είμαι υποχρεωμένος να επιδυνκνύω τυφλή υπακοή....βαραίνουν πάρα μα πάρα πολύ την ζυγαριά προς το άσχημο.
Αφήνω απέξω τροφικές δηλητηριάσεις και ατυχήματα. Το παραπάνω είναι υπέραρκετό για να με πείσουν ότι δεν θέλω να πάω.

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #243 στις: 05/05/07, 11:04 »
Συγνωμη..απο που ξερεις σιγουρα οτι η θητεια εχει καταργηθει σε ΠΝ και ΠΑ?(επεξηγηση για οσους δεν ξερουν..Πολεμικο Ναυτικο κ Πολεμικη Αεροπορια).Γιατι εγω βλεπω ακομα Σμηνιτες κ Ναυτες..

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: 05/05/07, 11:12 »
ρε χρήστο....να ρωτήσω κάτι καίριο;; μήπως είσαι πολύ μαμάκιας κατά βάθος; και όλα τα άλλα είναι καλύψεις;
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #245 στις: 05/05/07, 11:24 »
Συγνωμη..απο που ξερεις σιγουρα οτι η θητεια εχει καταργηθει σε ΠΝ και ΠΑ?(επεξηγηση για οσους δεν ξερουν..Πολεμικο Ναυτικο κ Πολεμικη Αεροπορια).Γιατι εγω βλεπω ακομα Σμηνιτες κ Ναυτες..
Δεν έχουν καταργηθεί τα κληρωτά σώματα σε ναυτικό και αεροπορία. Τα μόνο σώμα στο ναυτικό τουλάχιστον το οποίο εδώ και 4-5 χρόνια περίπου αποτελείται μόνο απο ΕΠΟΠ είναι τα ΟΥΚ (Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών).
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: 05/05/07, 14:00 »
ρε χρήστο....να ρωτήσω κάτι καίριο;; μήπως είσαι πολύ μαμάκιας κατά βάθος; και όλα τα άλλα είναι καλύψεις;

Έστω και να ήμουν, δικαίωμά μου...και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αλλάξει.
Απο την άλλη ζω 6 χρόνια μόνος μου, καθαρίζω το δικό μου σπίτι, την δική μου τουαλέτα, τις δικές μου αγγαρείες, οπότε έχω ξεκολλήσει απο τη μαμά πολύ περισσότερο απο ότι αυτοί που πάνε στρατό και επιστρέφουν πάλι στη μαμά.

Όσο για την θητεία σε ΠΝ και ΠΑ, απο διάφορα άρθρα σε εφημερίδες....εκτός αν γράφουν βλακείες.
Επίσημα ίσως δεν έχει καταργηθεί. Πρακτικά δεν πάει κανένας πλέον ΠΑ, ΠΝ, εκτός αν είναι το βύσμα του βύσματος.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/05/07, 14:02 από Chris2004 »

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #247 στις: 05/05/07, 14:33 »
Αρα αφου μπαινουν ακομα κανονικοτατα ολοκληρες σειρες...τοτε ολοι αυτοι ειναι τα βυσματα των βυσματων.Μαλιστα...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: 05/05/07, 14:54 »
Αρα αφου μπαινουν ακομα κανονικοτατα ολοκληρες σειρες...τοτε ολοι αυτοι ειναι τα βυσματα των βυσματων.Μαλιστα...

Εσύ που το ξέρεις...βρίσκεσαι σε κανένα στρατολογικό γραφείο;

Αποσυνδεδεμένος Minotaur

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: 05/05/07, 14:58 »
Ας είναι ότι θέλει ο Chris, είναι δικό του θέμα.Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι δεν θέλει να πάει
αλλά ότι μας βομβαρδίζει με επιχειρήματα που δικαιολογούν τη στάση του θέλοντας να μας πείσει πως έχει δίκιο.
Δεν θες αγόρι μου να πάς;; Ε μην πας!! Ουτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος.Αλλά δεν θα σου δώσουμε και την ευχή μας από πάνω.Πες μας ξεροκέφαλους , Ελληναράδες ή ότι άλλο θέλεις.Εγώ προσωπικά κατέθεσα την άποψη μου και δεν πρόκειται με τα σημερινά δεδομένα να την αλλάξω.Σε 10 χρόνια αναλόγως των καταστάσεων ίσως και να το κάνω.
Χέστηκα αν βάρεσα τις σκοπιές των ανυπότακτων και των βυσματιών ή τα παραλέω.Τα έχω καλά με τον εαυτό μου
και αυτό μετράει.Εσύ θα τα έχεις αν δεν πας.Στην τελική είναι θέμα οπτικής γωνίας.