Πρώτα απ'όλα τα 7 τά'φαγε από juventus κι όχι από άεκ.αν θες σύγκρινε τα μεταξύ μας παιχνίδια(δεν νομίζω πως θες).φίλε MACMISIAS επειδή είμαι παλιός σαν εσένα κι έχω δει πολλούς και καλούς παίχτες και ομάδες από το 1974,γι'αυτό λέω να κοιτάξουν οι διοικήσεις των ομάδων σας να ακολουθήσουν τα χνάρια του κόκκαλη(όσο μπορούν)μπας και δούμε λίγο μπάλα.εγώ έχω πλέον ξεπεράσει την οπαδική κατάσταση,και τα ίδια συμπεράσματα μ'εμένα έχουν και οι περισσότεροι που έχουν ξεφύγει απ'την οπαδική μιζέρια(ανεξάρτητα από ομαδική προτίμηση).Επιβεβαίωσε το και μόνος σου μιλώντας με άτομα διαφορετικών ομαδικών προτιμήσεων,εκτός αν δεν θες να το δεχτείς...δηλαδή εσύ πιστεύεις ΄΄οτι τόσα χρόνια είστε ίσοι ή καλύτεροι απ'τον Ολυμπιακό αλλά βρίσκεστε πίσω πάντα από αδικία!!!!!!Ο κόσμος πραγματικά μειώθηκε στην ομάδα σου γιατί πραγματικά θα περνάνε καλύτερα στον Σεφερλή.....
Αφού είσαι και εσύ παλιός σαν τον
Macmisias, θα θυμάσαι φυσικά και την πέτρινη δεκαετία του Ολυμπιακού και το τι λέγανε τότε οι δικοί σας οπαδοί για τον Βαρδινογιάννη και την παράγκα του.. Τα χνάρια του Κόκκαλη δεν είναι τίποτε άλλο από τα ίδια χνάρια του Βαρδινογιάννη με ίσως μεγαλύτερη απληστεία.. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια ζωή τα ίδια γινόντουσαν και τα ίδια θα γίνονται.. Καλό θα ήταν να σέβεσαι και τα λεγόμενα των άλλων (περί αδικίας κ.λπ.) γιατί μια ιστορική αναδρομή δείχνει ότι πάντα υπάρχουν άδικοι και αδικημένοι και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα φωνάζουν και αυτοί που θα σωπαίνουν.. Όλα αυτά στα λέω όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί πολύ απλά με ενοχλεί οι οπαδοί μιας ομάδας ξαφνικά να γίνονται πολύ large και να λένε "αφήστε στη άκρη την αδικία, τις διαιτησίες και τις παράγκες και ασχοληθείτε με τη μπαλίτσα" ενώ πριν από χρόνια λέγανε τα ακριβώς αντίθετα.. Και μην πάμε μακριά, στο μπάσκετ οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα ίδια λένε για τη μονοκρατορία του ΠΑΟ.. Συμφωνώ, είναι μεμψίμηρο να ασχολείσαι με τα εξωαγωνιστικά αλλά καλώς ή κακώς γίνεται.. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι γι' αυτό και αν διαβάσεις αθλητικό post μου στο forum δεν θα βρεις ούτε ψήγμα τέτοιων προσεγγίσεων.. Ομολογώ πάντως πως για να σταματήσει και ο τελευταίος να ασχολείται με τα εξωαγωνιστικά θα πρέπει να του δωθεί και το ανάλογο έρισμα.. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει δωθεί..
Θυμάμαι μια φορά είχα ρωτήσει έναν Άγγλο συμφοιτητή μου (υποστήριζε Άρσεναλ) πως αντιδρά και τι σκέφτεται όταν βλέπει ένα "πέτσινο" πέναλτι ή ένα φαλτσοσφύριγμα που εν τέλει αλλοιώνει αποτελέσματα.. Η απάντηση του ήταν αφοπλιστική: "The referee was
unlucky".. Ούτε τα τσέπωσε, ούτε ήταν στημένος, ούτε τίποτα.. Εγώ όμως σαν διαολάκι συνέχισα

.. Και αν μαθευτεί ποτέ ότι κάποιος διαιτητής δωροδοκήθηκε για να υποστηρίξει μια ομάδα πως θα αντιδρούσες.. Μου απάντησε ότι θα τον σκότωνε με τα ίδια του τα χέρια (οι Άγγλοι είναι και λίγο θερμόαιμοι όταν τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου -- το έχουν τα γονίδια τους)..
Συμπέρασμα, το μοντέλο Κόκκαλη δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση.. Το να βγαίνει σε συνεντεύξεις τύπου και να λέει τους Παναθηναϊκούς "κότες" και να φανατίζει το πλήθος είναι ό,τι χειρότερο.. Ποιος μου λέει εμένα ότι ο ΠΑΟ θα δεχόταν 3 γκολ στη Ριζούπολη αν δεν του πέταγαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέτρες στο πούλμαν ή φωτοβολίδες καθώς έβγαιναν οι παίχτες του από τη φυσούνα.. Θα μου πουν πολλοί, ο Κόκκαλης δίνει χρήματα.. ΟΚ.. Και ο ΠΑΟ έδινε χρήματα τις τελευταίες χρονιές και ειδικότερα φέτος, έδωσε πολλά.. Ο Κόκκαλης φαίνεται καθαρότατα ότι όταν θέλει να αγοράσει ένα παίχτη, ρωτάει το team του πόσο τον κοστολογούν.. Αν μετά πάει στη ομάδα να τον ζητήσει και του πουν ότι τον πουλάνε παραπάνω τότε η συμφωνία χαλάει αυτομάτως.. Μόνο όταν πιέστηκε για μεταγραφές από τη κοινή γνώμη έκανε κάτι αδικαιολόγητες κινήσεις όπως το να δώσει 7,5 εκατ. για το 50% ενός παίχτη ο οποίος 1,5 χρόνο στην Ελλάδα δεν δείχνει καλύτερος από τον Νεμπεγλέρα για παράδειγμα ή φέτος που έδωσε ένα κάρο χρήματα για τον Ντιόγο ο οποίος κατά τη ταπεινή μου γνώμη δεν είναι καλύτερος από το Σαλπιγγίδη ή τον Τζιμπούρ μόνο για να φανεί ότι έκανε μια μεγάλη μεταγραφή μετά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα..