Ας πω για τα κάμπινγκ στις αγαπημένες μου/μας Κυκλάδες:
Σέριφος, Κοράλλι κάμπινγκ/μπανγκαλόουςΈνα πολύ όμορφο μικρό κάμπινγκ, καθαρό, περιποιημένο, ήσυχο, με πολύ φυσική σκιά, με πισίνα και μπαρ, "πάνω" στην όμορφη αμμουδερή παραλία/κόλπο Λιβαδάκια με αρμυρίκια (μερικά βήματα και μπλούμ στη θάλασσα). Με μερικά λεπτά περπάτημα από τη μια μεριά πηγαίνετε για βόλτα στο λιμάνι, ενώ από την άλλη μεριά πηγαίνετε σε μια πιο ήσυχη παραλία με βότσαλα όπου συχνά θα βρείτε και γυμνιστές, και δεν θα βρείτε σκιά.
Ίος, Far Out καμπινγκ/μπανγκαλόουςΑπό τα πιο διάσημα κάμπινγκ, στην παραλία Μυλοπότας, που μαζεύει άπειρη νεολαία. Πραγματικά, τον Ιούλιο και Αύγουστο γίνεται το αδιαχώρητο! (Έχω πάει σε άλλη περίοδο, αλλά έχω ακούσει φίλους). Είναι μπροστά στην παραλία (απλά περνάς τον παραλιακό δρόμο), με σχετικά λίγη σκιά, έχει μεγάλη πισίνα/μπαρ όπου μαζεύεται όλος ο κόσμος μέρα/νύχτα, με δυνατή μουσική. Στην παραλία υπάρχουν διάφορα αθλήματα του νερού (water sports).
Σίφνος, Μάκης κάμπινγκΈνα ουδέτερο κάμπινγκ, στις Καμάρες, κοντά στην παραλία (η οποία έχει ελάχιστη σκιά). Δεν έχει κάτι ιδιαίτερα καλό ή κακό. Είναι πολύ κοντά στο λιμάνι, οπότε έχετε επιλογές για το πως θα περάσετε τη μέρα/νύχτα σας. Το βράδυ/νύχτα πάντως, οι περισσότεροι πάνε στην Απολλωνία (χώρα).
Αντίπαρος κάμπινγκΈνα "χύμα" κάμπινγκ στην παραλία του Θεολόγου. Έχω πάρα πολλά χρόνια να πάω, αλλά απ'ότι διαβάζω δεν έχει αλλάξει. Υποτυπώδεις ανέσεις, χωρίς τίποτα να κάνεις αν δεν έχεις παρέα (ή αν δεν βρεις εκεί). Για να πας στον "πολιτισμό" πρέπει να κάνεις μια σχετικά μεγάλη διαδρομή με δικό σου μεταφορικό μέσο ή με το λεωφορειάκι του κάμπινγκ σε έναν κακό χωματόδρομο. Η παραλία δεν μου άρεσε, τότε που πήγα είχε αέρα και φύκια.
Σαντορίνη κάμπινγκΣτα Φηρά, λίγα μέτρα από το κέντρο. Ήταν να πάω εκεί, πριν λίγα χρόνια, αλλά είδα ότι για 2 άτομα και 1 σκηνή ήθελαν 20€. 50 μέτρα παραπέρα βρήκα δίκλινο σε πανσιόν με μπάνιο στα 20 (ή 25) €. Πέρυσι βρήκα δωμάτιο (ομορφότερο και μεγαλύτερο) με 30€. Μιλάω για τέλη Ιουνίου. Για ψάχτε το λίγο...