Μου τράβηξε το ενδιαφέρον ένα
άρθρο του nEwBiE που έγραφε πώς να βάλουμε παραπάνω τάστα σε μία κιθάρα έτσι ώστε να μπορούμε να παίζουμε νότες ασυγκέραστες, όπως παίζονται τα μακάμια.
Έτσι, πήρα την απόφαση και το έκανα σε ένα μπουζουκάκι που έχω. Το μπουζουκάκι αυτό δεν είναι και τόσο καλή κατασκευή, είναι αυτό που πωλείται στο Νάκα σαν παιδικό μπουζούκι. Πριν δυο χρόνια (αν θυμάμαι καλά) χάραξα τον καβαλάρη και από τετράχορδο το μετέτρεψα σε τρίχορδο, γι αυτό και στην ηχογράφηση θα παρατηρήσετε ότι η χορδή ΛΑ ακούγεται κάπως μουντή, λόγω πρόχειρου χαράγματος στον καβαλάρη.

Ύστερα από αυτή τη μετατροπή, πριν μία βδομάδα περίπου, ακουλούθησε και η πιο πάνω μετατροπή με τα παραπάνω τάστα.
Τη μεταμόρφωση αυτή του τραγουδιού ''Είσαι Εδώ'' που το έχει ερμηνεύσει ο Χατζηγιάννης, σκέφτηκα να την κάνω όταν δοκίμαζα το μπουζούκι κι έβλεπα τι ήχο κάνει με τα παραπάνω τάστα. Δεν έχω συνηθίσει καλά ακόμη το μπουζούκι, γι αυτό και ακούγομαι σαν να παίζει μαθητούδι. Το παίξιμο στην κιθάρα, μοιάζει λιγάκι με το ουτοπαίξιμο σε στυλ
παραδοσιακή κιθάρα. Η κιθάρα είναι μία YAMAHA FX-310 ενώ το μικρόφωνο είναι δυναμικό SENNHEISER e825 S και η ηχογράφηση έγινε με το Cakewalk Sonar 4 Producer Edition με plug-in εφφέ ξεχωριστά σε κάθε όργανο Sony Graphic Dynamics και συνολικά Sony Reverb.
Ενορχηστρωτικά υπάρχουν:
Η κιθάρα που ακούγεται με χόρδισμα D - A - D - G - A - D
Το μπουζούκι που κάνει το σόλο
Και το μπουζούκι που σε συγκεκριμένα σημεία κρατάει ίσο ρυθμικά
Ορίστε ο σύνδεσμος:
http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/Anaximandros_Ki/Eisai_Edw.mp3Ακούω γνώμες.
Edit: Από διασκευή το άλλαξα σε ''μεταμόρφωση'' γιατί τελικά δεν πρόκειται για διασκευή αλλά για μεταμόρφωση.