Κατ' αρχάς ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό...
Τα αποτελέσματα των exit polls, βάση νομοθεσίας, ανακοινώνονται αφού έχουν κλείσει η κάλπες. Έτσι ασφαλίζει το κράτος να μην επιρρεάζονται οι ψηφοφόροι από το ποιο κόμμα προηγείται.
Επίσης, αν θυμάμαι καλά αλλιώς ας με διορθώσει ο Isnogood που έχει δουλέψει, η ερώτηση γίνεται αφού ο ψηφοφόρος έχει βγεί από το εκλογικό κέντρο, δλδ αφού έχει ψηφίσει. Εξού και η ονομασία τους άλλωστε... Και εννοείται οτι δεν είναι ονομαστικό το ερωτηματολόγιο τους.
Πάντως δεν γνωρίζω ποιές επιπτώσεις θα είχε για τους απλούς υπάλληλους που διενεργούν τα exit polls μια τέτοια κίνηση και δεν πιστεύω ότι όσοι έχουν απαντήσει στο παρόν thread, πέρα από τον Isnogood, οπότε καλύτερα να μην μιλάμε για κάτι που δεν ξέρουμε...
Στα διαδικαστικά είσαι αστερι, μια χαρά τα λες.
Οσο για τις επιπτώσεις. Τα δεδομένα στέλνονται στην εκάστοτε εταιρεία ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Αν εγώ ήμουν υπεύθυνος μιας τέτοιας έρευνας, και έβλεπα τις 3-6 πρώτες ώρες, αποτελέσματα τελείως άσχετα απο τα προηγούμενα (προηγούμενες εκλογές), εννοείται πως θα ακύρωνα την έρευνα.
Εσύ αυτό πώς το καταλαβαίνεις? 
Εσύ διάβασες αυτό που έβαλα?
Βρε δεν πάνε στο @@@λο όλοι τους !!!
Αυτό το περίμενα εγώ... Δεν είναι λίγες οι φορές που τα επιχειρήματα χτυπάνε πάνω σε πείσμα...
Μεταβαρώνε, μια ερώτηση εφόσον έχεις δουλέψει σε τέτοιες δημοσκοπήσεις. Μήπως το αποτέλεσμα δεν βγαίνει από τα ερωτηματολόγια έξω από τα εκλογικά τμήματα αλλά από τους κάδους των σκουπιδιών μέσα σ' αυτά?
Βασικά, τα ερωτηματολόγια είναι αριθμημένα. Απο τη στιγμή που ο ψηφοφόρος δεχτεί να το συμπληρώσει, δεν το ακουμπάω, μέχρι να το βγάλω απο τη φορητή μου κάλπη, για να δώσω τα αποτελέσματα στο κέντρο.Το διπλώνει, και το βάζει μόνος του στη κάλπη.