"Δεν νομίζω ότι σου κάνω κακό που ρουφάω την ενέργειά σου Χοληδόχε!"
Και μόνον η λέξη νομίζω, όταν μπαίνει σε μία πρόταση, από καταφατική την κάνει ερωτηματική.
Αν μιλάμε για τόσο αμελητέα ποσά ενέργειας, κακώς χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου, ρουφήχτρα ή βρυκόλακα.
Μάλλον δεν έτυχε ποτέ να βρεθείς δίπλα σε κανένα από τα δύο ή σ'αρέσει να χρησιμοποιείς επιβλητικά ουσιαστικά για τον εαυτό σου.
Το ότι εκκούσια πρόσφερα ενέργεια για να απαντήσω, υπάκουει στον κανόνα ότι υπήρξε άδεια από τον εαυτό μου, για να σου δώσω αυτήν την ενέργεια.
Ο ήλιος, οι άνθρωποι γενικότερα το σύμπαν, αν αποδέχεσαι τις φυσικές επιστήμες, υπακούουν στους νόμους της θερμοδυναμικής, αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις, τι μας δίνει η φύση και τι παίρνει από εμάς. Θα δεις που κλίνει η ζυγαριά και πόσο πολύ κλίνει. Για το αν έχει ζητήσει τα ρέστα ο ήλιος, δεν το ξέρω. Αλλά μπορώ να σου αναφέρω κοντινότερο ουράνιο σώμα, που λέγεται πλανήτης Γη, ζητάει πολλά ρέστα!
Όσον αφορά την ενέργεια και το σύμπαν, πας σε τόσο απομακρυσμένα και βαθιά λημέρια, τα οποία βρίσκονται ακόμη στο μικρομακροσκόπιο. Αν τα ήξερα ετούτα, δεν θα ήμουνα εδώ πέρα. Δεν θα μπω λοιπόν στο κόπο να εξηγήσω πράματα τα οποία δεν γνωρίζω και διίστανται οι πολύ πιο εμπεριστατωμένες γνώμες, διακεκριμένων επιστημόνων καθώς και φιλοσόφων.
Απομύζηση και ρουφήχτρα είναι 2 διαφορετικές λέξεις με διαφορετικό νόημα. Ανέφερα παραπάνω όμως, πως μάλλον δεν έχεις βρεθεί κοντά σε ρουφήχτρα ή και μέσα, ώστε να κατανοήσεις, ότι δεν παίρνει με σεβασμό και κατανόηση αυτό που θέλει. Βεβαίως η απομύζηση είναι ακόμη χειρότερη. Διότι δεν χρειάζεται να πλησιάσεις την δίνη της, έρχεται η ίδια με αυτόν τον σκοπό.
Εάν πρόκειται, για ειλικρινείς σκέψεις, με σκοπό την αυτογνωσία, τότε ξεκινά η έναρξης της αποδοχής του ελαχίστου. Εάν όμως πρόκειται για σκέψεις ανειλικρινής, με πονηρό σκοπό πάμε σε σκοτεινά λημέρια.