Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93464 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VasilisG.J.

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • Απο 'δώ και πέρα εγώ κ' η γάτα μου!...
    • Προφίλ
Κατάληψη...
« στις: 21/11/07, 14:53 »
Το φαινόμενο γνωστό και πολυχρησιμοποιημένο.
Το έσχατο, κατα πολλούς, μέσο αντίδρασης έχει πάρει
στις μέρες μας μία τελείως διαφορετική μορφή απο
την πρωταρχική του, την καθαρά επαναστατική.
Το μόνο αποτελεσματικό μέσο αντίδρασης;;
Το πλέον εκφυλισμένο μέσο αντίδρασης;;
Ποιά είναι η γνώμη σας;; Τί άλλες επιλογές έχουμε;; ??? ???
Έχουμε;;...
''Με έχουν κουράσει τα ολόχρυσα κλουβιά σας...''

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #1 στις: 21/11/07, 15:28 »
Πριν πω οτιδήποτε θέλω να δηλώσω ότι είμαι σε μιά ηλικία που τις καταλήψεις δεν τις πρόλαβα ,ξεκίνησαν σαν φαινόμενο, λίγο μετά αφ' ότου τελείωσα το σχολείο. Οπότε δεν έχω καμμιά αναμνησιακή σχέση μ άυτές...
Παρ'όλα αυτά όμως πιστεύω , ότι η κατάσταση στη Παιδεία έχει παραγίνει και δεν βλέπω και καμμιά πολιτική να θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή. Τα παιδιά είναι λοιπόν απολύτως δικαιολογημένα στο να αντιδρούν με καταλήψεις , όσο και ακραίο μέτρο αντίδρασης να φαίνετε σε κάποιους . Έχω όμως και μία σοβαρή ένσταση.Θεωρώ απαράδεκτο να είναι κλειδωμένα σε ένα σχολείο , ανήλικα παιδιά ,χωρίς καμμία επίβλεψη...
Θα πρέπει να είναι και οι καθηγητές τους μέσα και όταν τελειώνει το ωράριο ,όλοι στα σπίτια τους .Και θέλω να με καταλάβετε στο εξής. Εγώ δεν  μπορώ να στείλω το παιδί μου σε ένα χώρο ανεξέλεγκτο,όπου υπάρχει η ελάχιστη έστω πιθανότητα ,να κακοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο, ή να μοιραστεί κάποια ουσία χάριν μαγκιάς , η να πρωταγωνιστήσει σε βιντεάκια κινητών σαν και αυτά που κυκλοφορούν δεκάδες.Μπορεί σε κάποιους να φαίνομαι υπερβολικός, αλλά πιστεύω οτι όταν μεγαλώσετε θα με καταλάβετε.Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν οπουδήποτε,αλλά τι να κάνουμε,όσο περνάει από το χέρι μου ,δεν θέλω να συμβούν μέσα σε ένα σχολείο...Συγγνώμη για το κατεβατό και το "πάθος" , αλλά έχω ευαισθησία με το θέμα...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #2 στις: 21/11/07, 16:38 »
+1 στον MACMISIAS

Το λύκειό μας έκανε 17 ημέρες κατάληψη.
Αυτή η μικρή ομάδα παιδιών που το έκλεινε ήταν από τη δευτέρα (όχι, δεν έγραψα κάτι λάθος) και έλεγαν ότι γίνεται για να ακουστούν τα αιτήματά μας.
Ποια αιτήματα; Κι εγώ είμαι υπέρ της κατάληψης αλλά μόνο όταν είναι οργανωμένη και μόνο αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι διάλογοι χωρίς τελικά να φέρουν αποτέλεσμα. 
Ήμουν λοιπόν κατά σε αυτή την κατάληψη γιατί δεν υπήρχε οργάνωση ώστε να καταφέρει να βγει ένα αποτέλεσμα αλλά και επειδή κάθε πρωί άκουγα να λένε "Έλα μωρέ, θα το κλείσουν. Ποιος βλάκας θα θέλει να κάνει μάθημα;"
Οπότε ήταν ξεκάθαρο το πόσο νοιάζονταν για τον αγώνα στον οποίο πολλοί πιστεύουμε.
Επίσης, κάτι που με έκανε να αηδιάσω ήταν το γεγονός ότι κάποιος είχε το θράσος να παρομοιάσει αυτό το μπάχαλο με την κατάληψη του Πολυτεχνίου. :o >:(
"Αν δεν είχε γίνει το Πολυτεχνίο τώρα θα είχαμε ακόμα χούντα." Αυτό είπε σε μια καθηγήτρια όταν τους είπε ότι δεν ήταν ανάγκη να αντιδράσουν έτσι.

Αυτά από εμάς... Τουλάχιστον δεν προκαλούμε ζημιές στο χώρο του σχολείου όπως κάνουν άλλοι "επαναστάτες" στις καταλήψεις τους.

Άντε, πάμε για ένα καλύτερο μεθαύριο... 

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 21/11/07, 17:14 »
Ετυχε να έχω μια συζήτηση με ένα παλικαράκι στο δρόμο. Τι παλικαράκι δλδ κwλοπαίδι ήταν... Θυμαμαι το αγέρωχο βλέμμα του για το πως καναν αγωνιστικό barbeque στην αυλή.... Φυσικά όμως ήταν όλοι μια ομάδα, μια γροθιά... Κάναν απο το ίδιο τσιγαριλίκι βλέπετε... Τραγικό σημείο της ιστορίας ήταν το γεγονός οτι μαζεύαν ευρώ το ευρώ απο το υστέρημά τους γιατι ήθελαν να φέρουν "χορεύτρια"... Τα κακόμοιρα...

(Αυτά που γράφω είναι γεγονότα που υπερήφανα μου διηγήθηκε 3ολυκειάτης. Δεν θεωρώ οτι αντικατοπτρίζουν την εικόνα του συνόλου, και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και ψέματα, αλλα με έβαλαν για λίγο σε σκέψεις...)
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 21/11/07, 21:06 »
Ωχχχχχ άντε ξανα μανα με αυτό το θέμα...

@Μεταβαρώνε φυσικά και δεν ισχύει αυτό σε όλα τα σχολεία...

Θα πω τα χιλιοειπωμένα, είμαι υπερ για πολλούς λόγους και ιδεαλιστικούς και αρακτικούς (δικιά μου λέξη, αχαχα ;D)
   Εντάξει τώρα τα περισσότερα παιδάκια την κατάληψη την έχουν δει πενταήμερη...Δηλαδή άραγμα, νέες εμπειρίες, όχι μάθημα κλπ....Υπάρχουν και σχολεία όμως που έχουν πραγματικά προβλήματα και τουλάχιστον έχουν κάτι να διεκδικήσουν...Η κατάληψη λειτουργεί περισσότερο ως μια αντίδραση στο σύστημα έτσι ώστε να σταματήσει να κοιμάται για λίγο τον ύπνο του δικαίου και να ασχοληθει και λίγο με την εξέλιξη του κρατικού μηχανμισμού...
      Κάποτε γινόταν καίριες και με ουσία καταλήψεις, οπότε ας μην καταδικάσουμε τις σαχλαμαρες του σήμερα αποκηρύσσοντας την κατάληψη ως μεσω διεκδίκησης δικαιωμάτων και ελευθεριών..!Δεν φταίνε οι καταλήψεις που οι περισσότεροι νέοι σήμερα ακολουθούν δυστυχώς το σύνθημα του καρβέλα, ''μία είναι η λύση, τα λεφτά, το φαί και το γα*****, αλλά όλοι οι φορείς...Είναι ένας φαύλος κύκλος που καταντάει σχεδόν σαν εκείνο ''η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα'', ποτέ δεν μπορείς να βγάλεις άκρη μέσα σε αυτό το μπάχαλο...!
  Τέσπα, πριν βγούμε όμως εμείς οι ηθικοί με τους μεγαλόσταυρους και τα σιρίτια , οι δήθεν καλοί και φιλήσυχοι πολίτες του κράτους να καταδικάσουμε τις καταλήψεις και να βρίσουμε τους καταληψείες, ας αναλογιστούμε όλες τις καταλήψεις στην διάρκεια της ιστορίας και την σημασία τους...Και η εξέγερση του Πολυτεχνείου που ''γιορτάζαμε'' προχτές, από κατάληψη ξεκίνησε... ;) Οπότε ποτέ δεν ξέρεις και σε αυτά τα χρόνια ακόμα που όλα είναι φλου και όλα παίζονται, τι μπορεί να σου κάνει μια κατάληψη....
« Τελευταία τροποποίηση: 21/11/07, 22:30 από Mίκα ! »

Αποσυνδεδεμένος profsokin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ολα ειναι δρομος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 21/11/07, 22:09 »
Αυτό ακριβώς που έχω να πω εγώ είναι ότι οι καταλήψεις ήταν και είναι ένα όπλο ή εργαλείο αν θέλετε των μαθητών-φοιτητών για διεκδίκηση αιτημάτων.. Καταλήψεις (όχι όλες φυσικά) που έγιναν με γελοία αιτήματα καθαρά για χαβαλέ ευτελίζουν το "θεσμό" της κατάληψης, στρέφουν τον κόσμο ενάντια στις καταλήψεις και ξεπουλάνε αυτό το μέσο δημοκρατίας που έχουμε.. Μελλοντικές καταλήψεις με σημαντικά αιτήματα και όχι στέγαστρο για καπνιστήριο θα αντιμετωπιστούν όπως οι τωρινές από το λαό καθώς θα είναι ήδη αρνητικά προκατειλημένοι προς τις καταλήψεις και η εξουσία θα αγνοήσει τις καταλήψεις αφού θα έχει όλους τους πολίτες με το μέρος της..
Αυτή είναι η άποψη μου..
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ'όνομά μας
της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
τα πάθη μας, τις λύπες τα δεινά μας;
Άραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρά μας!

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 21/11/07, 22:22 »
Χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα τόπικ, θα πω κι εγώ την γνώμη μου:

Πιστευω ότι οι καταλήψεις είναι ολίγον ακραίες. Συνήθως οι μαθητές, δεν έχουμε σοβαρά αιτήματα (πλην ορισμένων εξαιρέσεων). Το βλέπω δλδ στο σχολείο μου, που οι συμμαθητές μου, θέλουν να κάνουν κατάληψη και επειδή δεν έχουν αιτήματα, καταλήγουν γελώντας στο ότι θα κάνουν κατάληψη, γτ οι τυρόπιτες στο κυλικείο είναι στρογγυλές και δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν να τρώνε ( ::) :P).
Πιστεύω πως υπάρχουν σχολεία με σοβαρά αιτήματα. Όμως το σωστό είναι, πρώτα να ξεκινάμε με μια συζήτηση με τον προιστάμενο για τα προβλήματα, μετά μια αποχή και στο τέλος να καταλήγουμε στην κατάληψη, αν δεν γίνει τπτ. Βέβαια, κατάληψη σημαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε το σχολείο και να μην κάνουμε βανδαλισμούς, γιατί έχω δει τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμη, συνηθισμένο αίτημα είναι η δωρεάν παιδεία. Μα ποιος μαθητής στις μέρες μας δεν τα χώνει σε ιδιαίτερα; Αν και εδώ που τα λέμε, δεν γίνεται αλλιώς εδώ στο Ελλαντα!  ::)
Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ ή κατά των καταλήψεων, αναλόγως την περίσταση. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις (ελάχιστων) μαθητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα χώσουν στην παραπαιδεία και γι' αυτά οι καταλήψεις=καταστροφή...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 21/11/07, 23:12 »
Πριγκηπέσσα...με όλο το θάρρος...

Σε άλλο τόπικ έλεγες ότι οι συμμαθητές σου είναι βουτηρόπαιδα που δε θέλουν να κάνουν κατάληψη (το θυμάμαι χαρακτηριστικά) ενώ εσύ ήθελες πώς και πώς... και τώρα μας λες ότι τα παιδιά του σχολείου σου θέλουν να κάνουν κατάληψη με χαζά αιτήματα ενώ εσύ λες πως δεν έχετε σοβαρά αιτήματα για να το καταλάβετε?

???

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 21/11/07, 23:25 »
Πριγκηπέσσα...με όλο το θάρρος...

Σε άλλο τόπικ έλεγες ότι οι συμμαθητές σου είναι βουτηρόπαιδα που δε θέλουν να κάνουν κατάληψη (το θυμάμαι χαρακτηριστικά) ενώ εσύ ήθελες πώς και πώς... και τώρα μας λες ότι τα παιδιά του σχολείου σου θέλουν να κάνουν κατάληψη με χαζά αιτήματα ενώ εσύ λες πως δεν έχετε σοβαρά αιτήματα για να το καταλάβετε?

???

Έχεις δίκιο. Εκείνο το τόπικ με έκανε να το σκεφτώ καλύτερα... Και δεν το λέω ειρωνικά. Έτσι είναι...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 22/11/07, 00:06 »
ειδα κατι πιο πανω και φυσικα θα υπαρξουν αλλα πιο κατω...γιαυτο λοιπον ρωταω απο τωρα...συνελευση δεν κανατε;δεν ψηφισατε;πως ειναι δυνατον απο τους 300 να την θελουν ή οτι αλλο θελετε (εχω ακουσει πολλα κουφα γιαυτο το λεω) μονο οι 30;...αυτο λοιπον επειδη το ακουγα και εγω στις δικες μου καταληψεις και επειδη το ακουσα απο σχολειο μεχρι πανεπιστημιο ,σας λεω οτι για μενα αυτο οχι μονο δεν ειναι επιχειρημα αλλα δεν στεκει κιολας...επιχειρημα για μενα ειναι το οτι την στηριζουν 300 παιδια και οι αλλοι 230 που την ψηφισαν να την λουφαρουν..οποτε ητε καποιος λουφαρει ητε καθετε για ιδεολογικους λογους την καταληψη την θελει...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 22/11/07, 07:15 »
Aυτές τις μέρες της κατάληψης είχε πολύ πλάκα που καθώς πήγαινα στο σχολείο (7:45-8:00) περνούσα έξω από ένα Γυμνάσιο το οποίο επίσης έκανε κατάληψη.
Έβλεπα λοιπόν να έχουν θρανία ή ένα κάδο σκουπιδιών μπροστά στην πολύ καλά τυλιγμένη σε αλυσίδες πόρτα και όταν γυρνούσα σπίτι (9:00-10:00) έβλεπα το θρανίο στη άκρη, την πόρτα τέντα ανοιχτή και τα παιδιά να κάνουν μάθημα. ;D
Ε, δεν πιστεύω κάθε μέρα να τους ικανοποιούσαν τα αιτήματα και να έβρισκαν μετά καινούρια τα οποία όμως δεν ικανοποιούνταν από το διάλογο. ::)

Εντάξει, κι εμείς είχαμε παιδιά που πίστευαν αυτό που ζητούσαν αλλά δεν ανέχομαι και ούτε είναι λογικό να να στηρίζεται η κατάληψη σε αυτούς που "δεν είναι βλάκες για να θέλουν να κάνουν μάθημα".

Αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουμε τώρα θα ψάχνουν άλλους λόγους για να γίνει κατάληψη (δηλαδή για να μη γίνει μάθημα).

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 22/11/07, 17:31 »
Θα ξεκινησω την απαντηση μου για τις καταληψεις απαντωντας πρωτα στην παντελως αστοχη τοποθετηση του MACMISIAS.

Παράθεση
Θα πρέπει να είναι και οι καθηγητές τους μέσα και όταν τελειώνει το ωράριο ,όλοι στα σπίτια τους .Και θέλω να με καταλάβετε στο εξής. Εγώ δεν  μπορώ να στείλω το παιδί μου σε ένα χώρο ανεξέλεγκτο,όπου υπάρχει η ελάχιστη έστω πιθανότητα ,να κακοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο, ή να μοιραστεί κάποια ουσία χάριν μαγκιάς , η να πρωταγωνιστήσει σε βιντεάκια κινητών σαν και αυτά που κυκλοφορούν δεκάδες.Μπορεί σε κάποιους να φαίνομαι υπερβολικός, αλλά πιστεύω οτι όταν μεγαλώσετε θα με καταλάβετε.Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν οπουδήποτε,αλλά τι να κάνουμε,όσο περνάει από το χέρι μου ,δεν θέλω να συμβούν μέσα σε ένα σχολείο...Συγγνώμη για το κατεβατό και το "πάθος" , αλλά έχω ευαισθησία με το θέμα...

Χωρις να θελω να γινω κακοπροαιρετος αλλα αυτο που λες δεν στεκει. Κατ'αρχας ειναι αδυνατον να ειναι μεσα οι καθηγητε.ς Οχι αδυνατον αλλα παραλογο. Γιατι εγω που κανω καταληψη να αφησω να μπει ενας καθηγητης που εχει σκοπο να λειτουργησει το σχολειο? Ειναι λιγο παραλογο. Τελος παντων εστω οτι δεχομαι τις ωρες που εχει ωραριο ο καθηγητης να μπαινει στο σχολειο, ειτε γιατι θελει να εχει απο κοντα την καταληψη ειτε γιατι συμφωνει με αυτην. Εσυ που δεν μπορεις να στειλεις το παιδι σου σε εναν ανεξελεγκτο χωρο οπως η καταληψη που μπορεις να το στειλεις? Συγνωμη αλλα βιντεακια κινητων τραβονται οχι στις καταληψεις αλλα στις πενθημερες (το τελευταιο γνωστο κρουσμα) σε μπαρ και τετοια. Η ελαχιστη πιθανοητα να κακοποιηθει στην καταληψη ειναι κατα πολυ μικροτερη απο την ελαχιστη πιθανοτητα να κακοποιηθει αν το αφησεις να παει μια βολτα. Να μοιραστει μια ουσια χαριν μαγκιας παλι σε καποιο κλαμπ η σε καποια βολτα θα βρει ευκολοτερα.

Το λες και εσυ ο ιδιος οτι μπορουν να συμβουν και εκτος, αλλα αυτο τι σημαινει? Οτι θα του απαγορεψεις τα παντα? Και κατα βασιν οι καταληψεις ειναι πολυ ασφαλεστερες απο μπαρακια και τετοια. Τωρα με το να του απαγορεψεις να πηγαινει στην ακταληψη για τους παραπανω λογους, μονο κομπλεξ και αντιδραση προκαλεις. Εγω πιστευω παντως οτι στην καταληψη ειναι σαφως ασφαλεστερα τα πραγματα.

Τωρα, ας πουμε για τις καταληψεις στα σχολεια (γιατι υπαρχουν κι αλλες καταληψεις που δεν αναφερει κανεις).
  Φωναζετε ολοι οτι τα παιδια δεν εχουν επιχειρηματα δεν εχουν αιτηματα δεν εχουν τιποτα. Φωναζετε μπινελικονετε τσακωνεστε με παιδια γιατι κανουν καταληψη, οι δηθεν ανοιχτομυαλοι λενε οτι τους κλεινουν και το σχολειο και τους απαγορευουν να κανουν μθμ, ακομα χειροτερα πολλοι τα απαξιωνεται λεγοντας οτι απλα ειναι τεμπεληδες και δεν θελουν α κανουν μαθημα.

Γιατι τετοια απαξιωση για τα παιδια σας? Γιατι τετοια απαξιωση γι ατους φιλους σας?

Και να πω κατι σε τελικη? Ποιο θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερο επιχειρημα απο το οτι δεν εχουν ορεξη να πανε στο σχολειο?

Γιατι κανενας δεν σκεφτεται οχι το αποτελεσμα (δηαλδη τις καταληψεις) αλλα την βαση? Γιατι δεν αναρωτιεται κανεις γιατι μπορει να μην θελουν τα παιδια να πανε σχολειο. Λαικη ρηση λεει οτι απο μικρο και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια. Και η αληθεια ειναι οτι τα παιδια δεν θεουν να πανε στο σχολειο. Οχι γιατι βαριουνται η ειναι τεμπελικα (αν ειναι φταινει πρωτα οι γονεις για αυτο) αλλα γιατι το σχολειο ειναι ενα ΑΙΣΧΟΣ. Πως θα τραβηξει μετα το παιδι να παει να κανει μαθημα? Δηλαδη τι πιο φυσιολογικο απο αυτο που γινεται?

Απαντηστε μου σε αυτο και μετα συζηταμε οσο θελετε. Να πω και τις εμπειριες μου απο την καταληψη περσυ και ολα. Αλλα πρωτα ας μου απαντησει καποιος σε αυτο. Αναρωτηθηκε ποτε κανεις γιατι τα παιδια δεν θελουν να κανουν μαθημα?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #12 στις: 22/11/07, 17:54 »
Θα ξεκινησω την απαντηση μου για τις καταληψεις απαντωντας πρωτα στην παντελως αστοχη τοποθετηση του MACMISIAS.

Παράθεση

Χωρις να θελω να γινω κακοπροαιρετος αλλα αυτο που λες δεν στεκει. Κατ'αρχας ειναι αδυνατον να ειναι μεσα οι καθηγητε.ς Οχι αδυνατον αλλα παραλογο. Γιατι εγω που κανω καταληψη να αφησω να μπει ενας καθηγητης που εχει σκοπο να λειτουργησει το σχολειο? Ειναι λιγο παραλογο. Τελος παντων εστω οτι δεχομαι τις ωρες που εχει ωραριο ο καθηγητης να μπαινει στο σχολειο, ειτε γιατι θελει να εχει απο κοντα την καταληψη ειτε γιατι συμφωνει με αυτην. Εσυ που δεν μπορεις να στειλεις το παιδι σου σε εναν ανεξελεγκτο χωρο οπως η καταληψη που μπορεις να το στειλεις? Συγνωμη αλλα βιντεακια κινητων τραβονται οχι στις καταληψεις αλλα στις πενθημερες (το τελευταιο γνωστο κρουσμα) σε μπαρ και τετοια. Η ελαχιστη πιθανοητα να κακοποιηθει στην καταληψη ειναι κατα πολυ μικροτερη απο την ελαχιστη πιθανοτητα να κακοποιηθει αν το αφησεις να παει μια βολτα. Να μοιραστει μια ουσια χαριν μαγκιας παλι σε καποιο κλαμπ η σε καποια βολτα θα βρει ευκολοτερα.

Το λες και εσυ ο ιδιος οτι μπορουν να συμβουν και εκτος, αλλα αυτο τι σημαινει? Οτι θα του απαγορεψεις τα παντα? Και κατα βασιν οι καταληψεις ειναι πολυ ασφαλεστερες απο μπαρακια και τετοια. Τωρα με το να του απαγορεψεις να πηγαινει στην ακταληψη για τους παραπανω λογους, μονο κομπλεξ και αντιδραση προκαλεις. Εγω πιστευω παντως οτι στην καταληψη ειναι σαφως ασφαλεστερα τα πραγματα.

Τωρα, ας πουμε για τις καταληψεις στα σχολεια (γιατι υπαρχουν κι αλλες καταληψεις που δεν αναφερει κανεις).
  Φωναζετε ολοι οτι τα παιδια δεν εχουν επιχειρηματα δεν εχουν αιτηματα δεν εχουν τιποτα. Φωναζετε μπινελικονετε τσακωνεστε με παιδια γιατι κανουν καταληψη, οι δηθεν ανοιχτομυαλοι λενε οτι τους κλεινουν και το σχολειο και τους απαγορευουν να κανουν μθμ, ακομα χειροτερα πολλοι τα απαξιωνεται λεγοντας οτι απλα ειναι τεμπεληδες και δεν θελουν α κανουν μαθημα.

Γιατι τετοια απαξιωση για τα παιδια σας? Γιατι τετοια απαξιωση γι ατους φιλους σας?

Και να πω κατι σε τελικη? Ποιο θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερο επιχειρημα απο το οτι δεν εχουν ορεξη να πανε στο σχολειο?

Γιατι κανενας δεν σκεφτεται οχι το αποτελεσμα (δηαλδη τις καταληψεις) αλλα την βαση? Γιατι δεν αναρωτιεται κανεις γιατι μπορει να μην θελουν τα παιδια να πανε σχολειο. Λαικη ρηση λεει οτι απο μικρο και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια. Και η αληθεια ειναι οτι τα παιδια δεν θεουν να πανε στο σχολειο. Οχι γιατι βαριουνται η ειναι τεμπελικα (αν ειναι φταινει πρωτα οι γονεις για αυτο) αλλα γιατι το σχολειο ειναι ενα ΑΙΣΧΟΣ. Πως θα τραβηξει μετα το παιδι να παει να κανει μαθημα? Δηλαδη τι πιο φυσιολογικο απο αυτο που γινεται?

Απαντηστε μου σε αυτο και μετα συζηταμε οσο θελετε. Να πω και τις εμπειριες μου απο την καταληψη περσυ και ολα. Αλλα πρωτα ας μου απαντησει καποιος σε αυτο. Αναρωτηθηκε ποτε κανεις γιατι τα παιδια δεν θελουν να κανουν μαθημα?

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. ΜΕΣΑ στο σχολείο , όσο περνάει από το χέρι μου ,αυτό δεν θα συμβεί!!! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Εσύ που είσαι ανήλικος ,είσαι ανεύθυνος για τις πράξεις σου ,υπεύθυνος για τις πράξεις σου είτε σου αρέσει είτε όχι ,είναι οι γονείς σου, που μπορούν να πάνε φυλακή για τις δικιές σου μαγκιές...Άν λοιπόν δεν είναι δυνατόν να είναι μαζί σου κάποιος ενήλικος μέσα στο σχολείο , τότε θα πρέπει να είσαι εσύ έξω από αυτό .Και για να μην παρεξηγηθώ ,δεν μιλάω προσωπικά για σένα,εσύ μπορεί να είσαι το καλύτερο παιδί του κόσμου, μιλάω για εκείνον τον έναν στους εκατό που μπορεί να φερθεί σαν κάφρος!!! Στα πανεπιστήμια δεν ισχύει τίποτε από αυτά γιατί εκει μιλάμε πια για ενήλικες .Το σχολείο είναι ΑΙΣΧΟΣ και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Οι πορείες βοηθάνε ,οι αποχές βοηθάνε (πάλι χάνονται ώρες ,που εκεί είναι η πίεση),κάθε μέτρο αντίδρασης στον ύπνο των κρατούντων βοηθάει ,αλλά συγγνώμη ότι μπορεί να είναι σε βάρος του παιδιού μου,είμαι υποχρεωμένος να το καταγγέλω...Και έξω από το σχολείο φυσικά ,αλλά πόσο μάλιστα μέσα σε αυτό.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 22/11/07, 17:57 »
Ωραία τα λες Roufus.

Όχι, εγώ ποτέ δεν αναρωτήθηκα γιατί δε θέλουν να κάνουν μάθημα.
Το μόνο που βλέπω είναι ότι όποτε μιλάνε για το σχολείο σκέφτονται πως θα κάνουν χαβαλέ στο βαρετό μάθημα για να περάσει η ώρα.

Εδώ βλέπω λοιπόν ότι από τη μια φταίει το σχολείο που το μάθημα είναι βαρετό και από την άλλη το σπίτι που δεν μαθαίνει στα παιδιά ότι δεν πάμε σχολείο γι το χαβαλέ!

Αποσυνδεδεμένος spio

• Θαμώνας
  • Οι D.J.s δεν είναι μουσικοί
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 22/11/07, 18:29 »

Φίλε, ΕΓΡΑΨΕΣ!!!! Ανατρίχιασα!!! Ευτυχώς ή δυστυχώς, έχεις απόλυτο δίκιο. I couldn't agree more. ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!
Πώς από τόσο ξεχωριστά παιδιά βγαίνουν τόσο συνηθισμένοι μεγάλοι ;
http://www.knightfight.co.uk/?ac=vid&vid=63069818

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 22/11/07, 18:40 »
Mάλιστα επειδή το σχολείο και η παιδεία εν γένει έχει προβλήματα και σίγουρα σοβαρά να το κόψουμε.Να μην πηγαίνουμε σχολείο αφού δε μας κάνει κέφι.
Και όταν πήγαινα εγώ σχολείο και όταν πήγαινε η μάνα μου τα παιδιά κοιτούσαν πως να αποφύγουν το μάθημα και φυσικά όχι γιατί δεν τους άρεσε το σύστημα.
Όποιος πιστεύει ότι οι 9 στους 10 που κάνουν κατάληψη το κάνουν επειδή θέλουν ν αλλάξουν κάτι μάλλον ζουν σε άλλη χώρα.Μην κοροιδευόμαστε,οι καταλήψεις αποφασίζονται από λίγους και υποστηρίζονται από πολλούς με λάθος κίνητρα.
Ένας μαθητής μου μου είπε ότι στο σχολείο του έκαναν κατάληψη και ένας από τους λόγους ήταν ότι ακρίβυνε η τυρόπιττα τη στιγμή που κανείς μαθητής δεν πληρώνει από την τσέπη του την τυρόπιττα και τα παπούτσια που φοράει κάνουν πάνω από 100 ευρώ.
Τα σχολεία που δεν έχουν αίθουσα να κάνουν μάθημα να κλείσουν διαμαρτυρόμενα οι υπόλοιποι όμως να στρώσουν τον κώλο τους κάτω ν ανοίξουν κανα βιβλίο.
Ποτέ κανείς δε γούσταρε το σχολείο,ποτέ και κανείς όμως...είναι μια υποχρέωση που στις ηλικίες αυτές δεν καταλαβαίνουμε τη χρησιμότητά της και τα οφέλη που θα αποφέρει αργότερα και σαν υποχρέωση είναι μη αρεστή.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 22/11/07, 19:10 »

Ενώ όταν πάνε φροντιστήριο όπου πληρώνουν κιόλας, πάνε με χαρά...

Δεν θέλουν να πάνε σχολείο, επειδή η παιδεία είναι ένα αίσχος, και πνίγουν το πόνο τους στα playstation, και στις βόλτες στις πλατείες...

Πόσοι απο τους μαθητές σχολείων υπο κατάληψη κάθονται σπίτι τους να διαβάσουν? Δεν λέω όλη μέρα, λέω 1-2 ώρες. Δεν αντιτίθεμαι στη κατάληψη ως θεσμό, αλλα αυτό να γίνεται με μέτρο
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 22/11/07, 20:34 »
Καλα ρε παιδιά έχετε επιτέλους πρόπλημα αντιληψης ή όρασης????????????  :P

Καλά τίποτα δεν πιάσατε από αυτά που λέει ο Roufus-King??? Μα τίποτα????Ούτε καν μια μικρή ιδέα???
Εντάξει και εγω το μισω το σχολείο και αδημονώ για την ώρα που θα δώσω την τελευταία κόλα των Πανελλαδηκών για να τελειώσουν τα βάσανα μου, και προσωπικά οφελήθηκα απο την κατάληψη, διότι μεταβαρώνε διάβαζα τότε παραπάνω απί 1-2 ώρες την ημέρα, όπως και όλοι οι συμμαθητές μου της τρίτης (ή αυτοί τουλάχιστον που έχουν σκοπό να περάσουν)...Αλλα ΔΕΝ ειναι εκεί το θέμα!!!!
  Καταδικάζετε το παρελθόν και το μέλλον συνάμα, μιλώντας για την αχρηστία των καταλήψεων, αναιρώντας τα όλα...! Ο Ρούφους το είπε καθαρά...Δεν σας κάνει εντύπωση επιτέλους που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να πάει σχολείο??? Όλοι το θεωρούμε μια φυλακή που μας περιορίζει και μας πάει πίσω αντί να μας ανυψώνει πνευματικα προωθώντας την στείρα αποστήθιση και τον συνεχή ανταγωνισμό μεταξύ μας...Επίσης, κάνουμε μαθήματα σε άθλια κτήρια, χωρίς αίθουσες και χωρίς εξοπλισμό με καθηγητές που προωθούν την ευνοικκρατία!! Αυτά δεν σας αρκούν??? Τί άλλο θέλετε για να πειστέιτε ότι το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα χάσκει από παντού?????
    Και σας ρωτώ εσας τους που αυτοοριστήκατε κριτές μας, που υψώνεται την Παιδεία πάνω από όλα ακόμα και αν αυτή γίνεται σε άθλιες συνθηκες και στην ουσία δεν ''παιδεύει'' τίποτα..!Σας ρωτώ ,λοιπόν, τί θέλετε να πείτε επιτέλους??? Τί θέλετε να κάνουμε??? Να κλείσουμε τα μάτια και να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα??? Να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η ψαλίδα στην Ελληνική Παιδεία σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες είναι πέραν του δέοντος μεγάλη και μεγαλώνει συνεχώς????? Να γυρίσουμε στην πλάτη στο γεγονός ότι η το κράτος πραγματικά αδιαφορεί για την Παιδεία και δεν ασχολείται καθόλου, δεν παρέχει τίποτα και τα λεφτά γιαυτήν γίνονται κότερα και βίλες???????? Αυτό θέλετε να κάνουμε?????? Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ!!!Εμείς δεν έχουμε σκοπό να γυρίσουμε την πλάτη τόσο έυκολα στην πολιτεία! Να τα γράψουμε όλα και να γίνει μόνο το δικό μας συμφέρον ο αυτοσκοπός μας!!!
  Πόσο έυκολοι είστε στα λόγια!Πόσο έυκολα βγάζετε συμπερασματα και βάζετε ταμπέλες και ορισμούς! Η Παιδεία είναι μια ιδεα, ένα ιδανικό που μέσω αυτής γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, με αξίες και ιδανικα, χωρίς προκαταλήψεις και αντικοινωνική συμπεριφορα! Πόσο έυκολα τα μηδενίζεται όλα, τόσους αγωνες για την παιδεία για να συνετίσετε εμας τα  ''κακά παιδάκια που κάνουν κατάληψη, τα οποία δεν έχουν κανέναν σκοπό στην ζωή τους''!! Στα λόγια πάντα ήσασταν μανούλες άλλωστε, καθώς και στο να είσαστε κόθορνοι, ακολουθώντας ο,τι σας συμφέρει...

Δεν μπορείς από αυταρχικά σχολεία να περιμένεις να βγουν δημοκρατικοί νέοι! Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και φέτος στις εκογές με την μεηάλη νεολαία του ΛΑΟΣ! Δίνω ενα παράδειγμα καθημερινό, που ανήκει στα τεκταινομενα...! Εντάξει, θα αποστηθίσουμε και θα περασουμε στο Πανεπιστήμιο...Και μετά τί???? Γίναμε μορφωμένοι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι..Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως και ο ναζισμός του Χίτλερ πανω σε επιστήμονες στηριχτηκε, ο οποίοι εκτός της ειδίκευσης τους ήταν λάτρεις του Μπραμς και του Γκαίτε.... Το σχολείο πλάθει χαρακτήρες και προσωπικότητες, και ανάλογα με την δομή τους και τα υλικά του ''φτάχνει'' και τα άναλογα αποτελέσματα....
  Συνεχίστε να κρίνετε ασύστολα και να καταδικάζετε, να κινδυλογείται...Άλλωστε εσείς είστε μεγάλοι, είστε φοιτητές ή πτυχιούχοι και έχετε το δικαίωμα να μιλάτε επειδή μας περνάτε σε χρόνια και γνώσεις, σε αντίθεση με εμας, πού ούτε ενήλικοι δεν είμαστε ακόμα.... Ένα μόνο θα σας πω, σας λυπάμαι....Σας λυπάμαι που τόσο έυκολα σκοτώσατε την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος! Που με την αδιαλλαξία και την ''εμπειρία'' σας γίνατε συνένοχοι των φανατικών πολέμιων μας και είστε εσείς οι οποίοι εμποδίζετε την ανάπτυξη, διότι διαιωνίζεται ένα σύστημα που βρίσκεστε σε σύψει εδω και πολλά χρόνια φτάνοντας την σαπίλα στο κόκαλο...!!!!
   Το ξέρω πως δεν θα αλλάξει η σταση σας και ούτε έχω την απαίτηση να αλλάξει, γιατί δεν με όρισε κανένας δικτάτορα ώστε να σας επιβάλλω το τρόπο σκέψης σας...!
 Απλα αφήστε μας να κρατούμε ακόμα την ελπίδα, και ας είμαστε για σας αιθεροβάμονες και ουτοπιστές...Τουλάχιστον εμείς θα λέμε ότι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι...

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 22/11/07, 20:43 »

Παράθεση

ενα κειμενο ΓΕΜΑΤΟ συνδικαλιες...:P
ασχετα απ αυτο,και την λαθος κατ εμε παρομοιωση,συμφωνουμε!
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #19 στις: 22/11/07, 21:13 »
Μαλιστα...
Συγνωμη Αρη, αλλα και τα φροντιστηρια προκαλουν βαριεμαρα στα παιδια...Δεν βλεπω κανεναν να τους κανει καταληψη...Μηπως επειδη εκει, πληρωνουν και αισθανονται διαφορετικα την αναγκη να..πανε;;

Απο την αλλη και στα ιδιωτικα σχολεια, υπαρχει βαριεμαρα...Κανεις δεν τα εκλεισε..
Αλλα ξεχασα..και εκει πληρωνουν, αλλα το βλεπουν διαφορετικα..

Βρηκα λυση!

Γιατι να μην πληρωνουν τα παιδια το σχολειο, ωστε να το βλεπουν διαφορετικα;

εγω μια αιτια βλεπω σε ολους τους μαθητες μου..
ΧΑΒΑΛΕΣ...
Και τι μου λετε εσεις για "αιτηματα" και "αντιδρασεις"...
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 22/11/07, 21:40 »

Καλά τίποτα δεν πιάσατε από αυτά που λέει ο Roufus-King??? Μα τίποτα????Ούτε καν μια μικρή ιδέα???
΄΄΄΄΄΄
...........
.....................

Όχι κοπελιά, δεν καταλάβαμε τίποτα από αυτά που ήθελε να πει ο Roufus-King Mob, εμείς οι αδαείς.
Πρέπει να επιστρατεύσεις την σοφία των 17 χρόνων σου, για να μας διαφωτίσεις.

Πραγματικά σε ευχαριστώ που μόλις επιβεβαίωσες μια θέση μου πιο πάνω...Πραγματικα με βοήθησες αφάνταστα στο να έχω ένα ζωντανό παράδειγμα σε αυτά που είπα....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 22/11/07, 21:43 »
΄΄΄΄΄΄
...........
.....................

Μίκα, κανείς δεν μίλησε για σένα προσωπικά. Όπως εσύ λοιπόν έκανες κάτι για τον εαυτό σου, και διαβαζες, έτσι και εγώ βλέπω άτομα της ίδιας ηλικίας τα οποία κοπρσκυλιάζουν. Αυτό που σχολιάζουμε και όχι κρίνουμε είναι τα κίνητρα της πλειοψηφίας

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 22/11/07, 21:50 »

Πρέπει να επιστρατεύσεις την σοφία των 17 χρόνων σου, για να μας διαφωτίσεις.

Με τετοια απαντηση περιμενεις να γινει συζητησ επιπεδου? Το ξερω οτι αναφερθηκες στην Μικα αλλα να προσεχουμε τι λεμε. Θα επανελθω να απαντησω σε ολους.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 22/11/07, 21:54 »
Μίκα τι να σου πω.....διατηρώ ελπίδες πως μέχρι να αποφοιτήσεις θα καταφέρεις να κατανοήσεις απλά ελληνικά και πριν γράψεις να σκέφτεσαι κιόλας και να συγκρατείς όσα διαβάζεις.
Εγώ ήμουν που λίγο πιο πάνω είπα πως ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν ήθελε να πάει σχολείο.Μήπως και πριν 50 χρόνια είχαμε τα ίδια προβλήματα?Μήπως τότε που έκαναν μάθημα σε πολύ χειρότερες συνθήκες τα πράγματα ήταν τελικά καλύτερα?
Μιας που μίλησες για Ευρώπη για ρώτα τι ώρα πηγαίνουν τα παιδιά στην Ευρώπη σπίτι τους από το σχολείο...αν τολμήσει κανείς να πει πως οι μαθητές θα κάνουν και τα μαθήματά τους στο σχολείο και θα γυρνούν σπίτι στις 5 όχι κατάληψη θα γίνει θα τους βάλουν και φωτιά...άσε την ευρώπη ήσυχη λοιπόν...
Αυτοοριστήκαμε και κριτές...ουάου...να το βάλω στο βιογραφικό μου...εσύ που κάνεις κατάληψη για να διαβάσεις γιατί προσβάλεσαι?Είπαμε ότι είμαστε -μιας και το α' ενικό πρόσωπο σου αρέσει- κατά των ανούσιων καταλήψεων αυτών που γίνονται για το ότι δεν υπάρχει χαρτί στις τουαλέτες.
Όσο για τα συμπεράσματα...έχουμε περάσει απο κει που ήσουνα και σε περιμένουμε να ρθεις εδώ που είμαστε...
Όσο για το κόθορνοι μάλλον αυτοί που τρώνε το κουτόχορτο του συνδικαλισμού αξίζουν το χαρακτηρισμό.Και το στοματάκι σου να το προσέχεις γιατί έχει πάρει το στραβό το δρόμο.
Δυστυχώς την ελπίδα αυτού του τόπου τη σκοτώνετε εσείς -αν και δεν ξέρω τι εννοεις με το"εμεις" που χρησιμοποιείς- που διαμαρτύρεστε για το σχήμα της τυρόπιττας που δεν πίστευα πως υπήρχε σαν αίτημα αλλά το είδα με τα μάτια μου.Τη σκοτώνουν αυτοί που διαμαρτύρονται με τον πιο εύκολο τρόπο,στηριζόμενοι στην ανέκαθεν υπάρχουσα τεμπελιά των μαθητών.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 22/11/07, 21:54 »
΄΄΄΄΄΄
...........
.....................

Μίκα, κανείς δεν μίλησε για σένα προσωπικά. Όπως εσύ λοιπόν έκανες κάτι για τον εαυτό σου, και διαβαζες, έτσι και εγώ βλέπω άτομα της ίδιας ηλικίας τα οποία κοπρσκυλιάζουν. Αυτό που σχολιάζουμε και όχι κρίνουμε είναι τα κίνητρα της πλειοψηφίας

Τα κίνητρα της πλειοψηφίας...μμμμ ωραίο ακούγεται.... κάποτε και για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου έτσι έλεγαν, ότι αποτελούν την μειοψηφία...Τέσπα, ας μην συγκρίνω εποχές... Είναι πολύ ωραία ρε παιδιά αυτή η ωμή ματιά με την οποία τα αντιμετωπίζετε όλα, αλλα για μια φορά προσπαθήστε να δείτε πέρα από τα φαινόμενα...Έτσι και αλλιώς πάντα υπήρχε, υπαρχει και θα υπάρχει ένα χαμένο κοπάδι το οποίο δεν θα ξέρει που να βαδίσει, πραγμα όμως που δεν αναιρεί αυτομάτως την ύπαρξη ενός ισχυρού πυρήνα με γνώσεις και επιχειρήματα καίρια γιαυτό που κάνει... Στο κάτω ,όπως έχω πει πολλες φορές, έστω και αυτή η μικρή και ''αφελής'' κινητοποιήση να μην φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά κεντρίζει, ενοχλεί... 
  Και όχι μόνο οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, αλλά όλες οι κινητοποιήσεις, σε όλους τους φορείς είναι ένα ενοχλητικό έντομο που ζουζουνίζει πάνω στο κεφάλι των εξουσιαστων....  ;)

[/quote]