Η πλειοψηφία της κατάληψης αναγκάζει και τη μειοψηφία να υποστεί τις συνέπειες του αγώνα. Ενώ με την αποχή ή τον οποιονδήποτε άλλο τρόπο δεν αναγκάζεις και τον άλλο (είτε δεν θέλει είτε φοβάται) να αγωνίζεται και αυτός με εσένα.
μα αυτο σου λε τον αναγκαζουν με τον φοβο να κανει το αντιθετο αποαυτο που θελει..
οταν ομως αποζητας να κανεις την επανασταση σου, για ενα καλυτερο αυριο απο την πλευρα σου, (και καλα θα κανεις να προσπαθησεις να αλλαξεις τα πραγματα εφοσον βλεπεις οτι δεν ειναι σωστα) τοτε θα πρεπει να εισαι αρκετα ωριμος, συνειδητοποιημενος και αν θελεις και γενναιος ωστε να αποδεχτεις και το βαρος των ευθυνων και των συνεπειων που αυτες συνεπαγονται.
Εαν λοιπον θελει ο μαθητης να εκφρασει την αγωνιστικοτητα του, τοτε θα πρεπει να ξεπερασει τους φοβους του και να ειναι ετοιμος για τις συνεπειες... και αυτο δεν το λεω μονο για τις καταληψεις αλλα για τη ζωη γενικα. Τιποτα δεν αλλαξε χωρις συνεπειες για τους αγωνιστες, καμμια αλλαγη δεν γινεται βελουδινα.
Ο φοβος παντα υπαρχει, αλλα αν δεν εισαι σε θεση να θυσιασεις πραγματα τοτε καλυτερα να μην το παιζεις επαναστατης. Αμα θες και τον αγωνα σου να κανεις, και λαδι να τη βγαλεις τοτε με το συμπαθειο αλλα εισαι επαναστατης της πορδης!! και απο τετοιους εχουμε χορτασει, δεν χρειαζεται να "φτιαχνουμε" κι αλλους.
Κατα συνεπεια, για να ρισκαρει θα πρεπει να εχει σοβαρο λογο... απο οτι βλεπω οσα σχολεια εχουν σοβαρο λογο για να διαμαρτυρηθουν το κανουν υποδειγματικοτατα και συνηθως αν μη τι αλλο κερδισζουν και τη συμπαθεια της κοινωνιας
και ενταξει ολοι περασαμε απο το ελληνικο σχολειο και ολοι βιωσαμε καταληψεις... οποτε μη μιλας σαν να μην εχουμε δει τι συμβαινει εκ των εσω. Οταν μου λες: ".και την καταληψη την θελει η πλειοψηφια..δεν ειδα κανεναν παιδι εκτος πολυ λιγων παιδιων σε ολη την ελλαδα που μ,ετρουντε στη μια παλαμη..να ειπε εγω δεν θελω καλυτερη παιδεια..και αμα δεν την ηθελε γιατι ψηφισε θετικα.." ε νομιζω οτι υποτιμας και τη νοημοσυνη μου οταν μιλας γενικα για ολη την Ελλαδα και οχι για σχολεια που εχουν τοσο σοβαρα προβληματα που δεν εχουν λυθει μεσω ηπιοτερων μορφων διαμαρτυριας.Ακομα δε περισσοτερο για τους λογους που γινεται καταληψη στην πλειοψηφια των σχολειων (οχι τις αφορμες ή τις προφασεις... τους λογους)... εχω περασει απο τη δευτεροβαθμια εκπαιδευση, εχω φιλους που ειναι ακομα εκει, ξερω πως σκεφτεται η πλειοψηφια των μαθητων γιατι μεχρι προτεινως ημουν και εγω ενας μαθητης.