Αποστολέας Θέμα: Ασφαλιστικο  (Αναγνώστηκε 74684 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
Απ: Ασφαλιστικο
« Απάντηση #100 στις: 04/12/07, 18:52 »
Eφόσον η συζήτηση εξελίσεται περιπτωσιολογικά ας εισέλθω κι εγώ εις αυτήν την μέθοδον...

[Πρώτα απ' όλα θα ήθελα οπωσδήποτε να γνωρίσω τους γονείς του Chorrer. Εφόσον οι άνθρωποι γνώριζαν ότι το παιδί τους θα υποστεί 7 χειρουργεία και 3 επεμβάσεις (αλήθεια ποια είναι η διαφορά της χειρουργικής πράξης από την επέμβαση?) πάει να πει πως είναι προφήτες. Τους χρειάζομαι]

Συμφωνώ με τον Chorrer, οι ειρωνείες δεν χρειάζονται και κατ'εμέ μη μπεις καν στον κόπο να απαντήσεις σε αυτό.

Για την ιστορία, χειρουργείο λέμε κοινώς όταν υπάρχει γενική αναισθησία ενώ επέμβαση με τοπική αναισθησία.

Αποσυνδεδεμένος LuNaFrEaK

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Spiral Out...
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: 04/12/07, 18:58 »
Αληθεια,ξαναρωταω,ειμαι ο μονος που του τη σπαει που καθε τοσο κ λιγακι ανοιγουν τετοιου ειδους θεματα κ μεσα σε 3 μερες φτανουν τις 5 σελιδες ενω αλλα ξεχνιουνται με τη μια?Η πιο πιθανη εξηγηση που θα εδινα ειναι οτι γι αυτα εχουν αποψη ολοι ενω για μουσικα-τεχνικα θεματα μετρημενοι στα δαχτυλα..Κ εδω ερχεται η απορια μ..Αν η σχεση σου με τη μουσικη φτανει μεχρι το ραδιοφωνο που ακους στο αμαξι σου γιατι να γραφτεις σε ενα φορουμ που λεγεται KITHARA?  ??? Βαρεθηκα τις καθημερινες αντιπαραθεσεις κ προσπαθειες αναδειξης του ποιος την εχει μεγαλυτερη εδω μεσα(σορρυ κιολας)...
We were all born screaming....

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #102 στις: 04/12/07, 19:11 »
Αληθεια,ξαναρωταω,ειμαι ο μονος που του τη σπαει που καθε τοσο κ λιγακι ανοιγουν τετοιου ειδους θεματα κ μεσα σε 3 μερες φτανουν τις 5 σελιδες ενω αλλα ξεχνιουνται με τη μια?Η πιο πιθανη εξηγηση που θα εδινα ειναι οτι γι αυτα εχουν αποψη ολοι ενω για μουσικα-τεχνικα θεματα μετρημενοι στα δαχτυλα..Κ εδω ερχεται η απορια μ..Αν η σχεση σου με τη μουσικη φτανει μεχρι το ραδιοφωνο που ακους στο αμαξι σου γιατι να γραφτεις σε ενα φορουμ που λεγεται KITHARA?  ??? Βαρεθηκα τις καθημερινες αντιπαραθεσεις κ προσπαθειες αναδειξης του ποιος την εχει μεγαλυτερη εδω μεσα(σορρυ κιολας)...
Αυτό το κομμάτι του forum ονομάζετε περί παντός,οπότε να και η απάντηση :).Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω τόσες γνώσεις σε τεχνικά θέματα και ούτε τις άπειρες σε μουσικά,οπότε τι να κάνω τώρα; Να διαγραφώ ;Μήπως υπερβάλλεις λίγο ; Έχεις δίκιο για τις αντιπαραθέσεις και εμένα με κουράζουν,αλλά αγάπα τον πλησίον σου με τα ελλατώματά του... Όσο για το τελευταίο σκέλος υπόσχομαι να σας το αποκαλύψω στις 23 Νοεμβρίου του 2038 , σε ημερίδα στο Hilton της Αντίς Αμπέμπα .Να είστε όλοι εκεί! :D
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος LuNaFrEaK

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Spiral Out...
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: 04/12/07, 19:19 »
Δν ξερω αν εχεις προσεξει οτι ας πουμε ενω εχουμε ηδη δν ξερω κ γω ποσες σελιδες θεμα για τις καταληψεις πριν 2-3 μερες ανοιξε ενα αλλο με το οποιο παλι γινεται το ιδιο πραγμα...Τελοσπαντων...pointless..
We were all born screaming....

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
  • Make music,not priests!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: 04/12/07, 19:23 »
Επικινδυνοι και αχρηστοι ειναι αυτοι που σε ολα τα θεματα απαντουν βασιζομενοι στην ιδεολογια τους και μονο,ακομα κι αν δεν εχουν επιχειρηματα.Στην προαιρετικη ασφαλιση δεν εχει απαντησει κανεις μεχρι στιγμης με κατι λογικο,πλην ελαχιστων προσπαθειων.Ολα τα υπολοιπα ειναι ιδεολογικοκοινωνικοπολιτικα παραληρηματα.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/12/07, 19:27 από Jimi Pap »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: 04/12/07, 19:39 »
Επικινδυνοι και αχρηστοι ειναι αυτοι που σε ολα τα θεματα απαντουν βασιζομενοι στην ιδεολογια τους ακομα κι αν δεν εχουν επιχειρηματα.Στην προαιρετικη ασφαλιση δεν εχει απαντησει κανεις μεχρι στιγμης με κατι λογικο.Μονο με ιδεολογικοκοινωνικοπολιτικα παραληρηματα.
Να κάτι λογικό για μένα. Άν υπάρξει προαιρετική ασφάλιση, η απώλεια εσόδων για την κρατική ασφάλιση θα είναι τέτοια ,που θα θίξει σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα ,των φτωχών συμπολιτών μας. Θα υπάρξει πρόβλημα στα επιδόματα,στην αγορά των φαρμάκων κλπ. Πρακτικά προβλήματα δηλαδή.Και επιμένω.Ξέρει κανένας πραγματικά τι θα ζητούσε μιά ασφαλιστική,σε ασφάλιστρα,για να καλύψει ότι καλύπτει το Δημόσιο αυτή τη στιγμή,χωρίς καμμία συμμετοχή του Δημοσίου; Εγώ δεν ξέρω,ρωτάω...Αυτό θα μας βοηθούσε να συζητήσουμε σε περισσότερο πρακτική βάση.Πόσοι θα μπορούσαν να τα πληρώσουν;Άν μπορεί το 70% να το δεχθώ.Αν μπορεί ακόμα και το 50,01% ,να το δεχθώ με βαριά καρδιά επίσης.Αν όμως μιλάμε για το 5 ή 10%,γιατί το συζητάμε ακόμα ;

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: 04/12/07, 19:59 »

Χαιρομαι που η απαντηση σου δεν βασιζεται σε ιδεολογικο παραληρημα.Με το πρωτο σκελος θα μπορουσα να συμφωνησω,ομως τα συμφεροντα των φτωχων συμπολιτων μας  θιγονται ετσι κι αλλιως σε τεραστιο βαθμο.Ηδη θα πρεπει να δουλευουμε περισσοτερα χρονια και να παιρνουμε μικροτερη συνταξη.Και μην ξεχναμε οτι στα ορια της φτωχιας βρισκονται κυριως ατομα που ειναι ηδη συνταξιουχοι,που ειναι δηλαδη αποτελεσμα του ασφαλιστικου που πολλοι υπερασπιζονται.Αυτοι θα εχουν προβλημα με φαρμακα και επιδοματα,οχι αυτοι που εργαζονται.

Το δευτερο σκελος δεν προσφερει τιποτα στη συζητηση,εφοσον γινεται λογος για προαιρετικη δημοσια ασφαλιση.Ειναι ειναι ακριβες ειτε φθηνες οι ιδιωτικες,οπως ειπαμε,οποιος δε γουσταρει παει στις δημοσιες.

Το ασφαλιστικο αργα ή γρηγορα θα καταρρευσει για ολους μας.Μονο ο ανταγωνισμος σε υπηρεσιες και τιμες απο ιδιωτικες εταιριες ισως το σωσει.Δε μπορω να καταλαβω πως κυριως νεα ατομα,που ο κινδυνος να μη συνταξιοδοτηθουμε ποτε ειναι αμεσα ορατος,επιμενουν σε ενα σαπιο καθεστως.

Αποσυνδεδεμένος Salinas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Γουστάρω κιθάρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: 04/12/07, 20:12 »
Αληθεια,ξαναρωταω,ειμαι ο μονος που του τη σπαει που καθε τοσο κ λιγακι ανοιγουν τετοιου ειδους θεματα κ μεσα σε 3 μερες φτανουν τις 5 σελιδες ενω αλλα ξεχνιουνται με τη μια?Η πιο πιθανη εξηγηση που θα εδινα ειναι οτι γι αυτα εχουν αποψη ολοι ενω για μουσικα-τεχνικα θεματα μετρημενοι στα δαχτυλα..Κ εδω ερχεται η απορια μ..Αν η σχεση σου με τη μουσικη φτανει μεχρι το ραδιοφωνο που ακους στο αμαξι σου γιατι να γραφτεις σε ενα φορουμ που λεγεται KITHARA? ??? Βαρεθηκα τις καθημερινες αντιπαραθεσεις κ προσπαθειες αναδειξης του ποιος την εχει μεγαλυτερη εδω μεσα(σορρυ κιολας)...

Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Τον ίδιο προβληματισμό έχω κι εγώ.

LuNaFrEaK πάμε να γραφτούμε σε φόρουμ οικονομολόγων ή πολιτικών μηχανικών και να λέμε για κιθάρες;
http://www.myspace.com/undermeband"Io mi dico e' stato meglio lasciarci, che non esserci mai incontrati..."
Takamine Santa Fe

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: 04/12/07, 20:25 »

Το δευτερο σκελος δεν προσφερει τιποτα στη συζητηση,εφοσον γινεται λογος για προαιρετικη δημοσια ασφαλιση.Ειναι ειναι ακριβες ειτε φθηνες οι ιδιωτικες,οπως ειπαμε,οποιος δε γουσταρει παει στις δημοσιες.

Το ασφαλιστικο αργα ή γρηγορα θα καταρρευσει για ολους μας.Μονο ο ανταγωνισμος σε υπηρεσιες και τιμες απο ιδιωτικες εταιριες ισως το σωσει.Δε μπορω να καταλαβω πως κυριως νεα ατομα,που ο κινδυνος να μη συνταξιοδοτηθουμε ποτε ειναι αμεσα ορατος,επιμενουν σε ενα σαπιο καθεστως.

Προσφέρει κατ'εμέ γιατί αν είναι μειοψηφία δεν υπάρχει λόγος να συμβεί. Και ξέρεις κάτι; Οι οικονομικά δυνατότεροι μπορούν να κρύβουν κιόλας εισοδήματα από την εφορία,ενώ οι μισθωτοί δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα .Το βρίσκεις δίκαιο να στηρίζουν οικονομικά το σύστημα και να βρεθούν και σε δυσχενέστερη θέση,σε παρεχόμενες υπηρεσίες; Το ασφαλιστικό θα καταρεύσει αργά ή γρήγορα και οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτό είναι οι εργαζόμενοι,που πλήρωναν τόσα χρόνια.Το σύστημα ,σαν σύστημα για μένα είναι πολύ καλό,οι διαχειριστές του τα κάνανε θάλασσα.Αυτό που εγώ επιλέγω είναι να γίνει ότι μπορεί για να σωθεί,γιατί δεν πιστεύω ότι θα έχω ποτέ κάτι αντίστοιχο , από καμμιά ιδιωτική εταιρεία.Αυτή είναι η γνώμη μου και αν μπορώ να δώσω και μια συμβουλή είναι αυτή. Καλό θα ήταν να κάνει ο καθένας ένα κουμάντο παραπάνω για τα γεράματα του ,γιατί το Δημόσιο το λιμαίνονται τα όρνια και τον ιδιωτικό τομέα τα γεράκια...

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: 05/12/07, 09:44 »
Προσφέρει κατ'εμέ γιατί αν είναι μειοψηφία δεν υπάρχει λόγος να συμβεί. Και ξέρεις κάτι; Οι οικονομικά δυνατότεροι μπορούν να κρύβουν κιόλας εισοδήματα από την εφορία,ενώ οι μισθωτοί δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα .Το βρίσκεις δίκαιο να στηρίζουν οικονομικά το σύστημα και να βρεθούν και σε δυσχενέστερη θέση,σε παρεχόμενες υπηρεσίες; Το ασφαλιστικό θα καταρεύσει αργά ή γρήγορα και οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτό είναι οι εργαζόμενοι,που πλήρωναν τόσα χρόνια.Το σύστημα ,σαν σύστημα για μένα είναι πολύ καλό,οι διαχειριστές του τα κάνανε θάλασσα.Αυτό που εγώ επιλέγω είναι να γίνει ότι μπορεί για να σωθεί,γιατί δεν πιστεύω ότι θα έχω ποτέ κάτι αντίστοιχο , από καμμιά ιδιωτική εταιρεία.Αυτή είναι η γνώμη μου και αν μπορώ να δώσω και μια συμβουλή είναι αυτή. Καλό θα ήταν να κάνει ο καθένας ένα κουμάντο παραπάνω για τα γεράματα του ,γιατί το Δημόσιο το λιμαίνονται τα όρνια και τον ιδιωτικό τομέα τα γεράκια...

Μα οτιδηποτε μπορει να κανει καλυτερη τη ζωη εστω και μειοψηφιας(που δεν ειναι) δεν υπαρχει λογος να συμβει?Ο αντιλογος εδω μεσα(οχι απο σενα) μιλαει συνεχως για μειοψηφιες που πρεπει να προστατευτουν.Και μη μου πεις οτι οι πολυ φτωχοι δεν ειναι μειοψηφια,διοτι κακα τα ψεμματα,ειναι ελαχιστοι αυτοι που δεν ειναι συνταξιουχοι και πεινανε.

Οσο για τα εισοδηματα απο την εφορια,παλι δυστυχως ξεφευγεις απο το θεμα.Ειπα και σε προηγουμενο ποστ οτι αλλο η φορολογια και αλλο το ασφαλιστικο.Υποτιθεται οτι δινουμε εισφορες για καποιες υπηρεσιες περιθαλψης και για την προσωπικη μας συνταξη,οχι για υπηρεσιες γενικως.Την εφορια μπορει να την κλεβει και ο περιπτερας και ο λαχειοπωλης και ο κουλουρας.Δεν ειναι θεμα πλουτου αλλα συνειδησης.

Οσο για το οτι θα καταρρευσει συμφωνω.Ισως οντως να ειναι καλο το συστημα.Επειδη ομως τρωμε κουτοχορτο και αναθετουμε καθε 4 χρονια στους ιδιους τη διαχειριση του,δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να βελτιωθει.Βασικα ειναι τετοια η κατασταση του που και μια σωστη κυβερνηση να ανεβει,ισως παλι να αδυνατει να το φτιαξει.Κι επειδη συνταξη αποκλειεται να παρουμε,οποιος εχει τη δυνατοτητα ας κανει ιδιωτικη ασφαλιση,και θα καταλαβει τι ωραια που ειναι να πληρωνεις δυο φορες για να παρεις μια συνταξη.

Ξαναλεω,ο πλουσιος ετσι κι αλλιως μπορει να πληρωνει και ιδιωτικη και δημοσια ασφαλιση.Αυτος που θα ευνοηθει απο ενα συστημα προαιρετικης ασφαλισης ειναι αυτος που δεν εχει χρηματα να πληρωνει δυο ασφαλειες αλλα μια.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/12/07, 09:55 από Jimi Pap »

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #110 στις: 05/12/07, 12:23 »
Η Υγεία, η Παιδεία, η Ελευθερία, κλπ. είναι δικαιώματα του ανθρώπου, όχι προϊόντα ευρείας κατανάλωσης σε μια φιλελεύθερη αγορά. Ο γιατρός, ο δάσκαλος, κλπ. κάνουν λειτούργημα, όχι μάρκετινγκ.
Αυτό ήθελα να πω στο προηγούμενο μήνυμά μου. Ας μη θυσιάσουμε τον άνθρωπο στον βωμό του κέρδους.

Να θυμίσω ότι στις ΗΠΑ ξοδεύεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλή ποσό για ασφάλιση υγείας παγκοσμίως.
Αυτοί που έχουν να πληρώσουν δηλαδή, γιατί υπάρχουν και οι 45 εκ. άνθρωποι (~15% του πληθυσμού) που πετιούνται στα σκουπίδια. Είναι βλέπεις "άχρηστοι", "τεμπέληδες", κλπ. :-\ Άραγε τι να σκέφτονται όσοι από αυτούς βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη; Την μία έχεις όλα τα αγαθά, και ασφάλιση, κλπ. και την άλλη χρεοκοπείς λόγω κάποιου αναπάντεχου γεγονότος (πχ. ατύχημα) ή λόγω απόλυσης σε μεγάλη ηλικία ή λόγω "παιχνιδιών" για λίγους στην "ελεύθερη" αγορά, ή λόγω κακών επιλογών, κλπ. Πράγματα που μπορούν να συμβούν σε όλους μας, οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Και τότε μάλλον θα θυμηθούμε το "κράτος πρόνοιας" και "κράτος δικαίου".

Αποσυνδεδεμένος Μαργαρίτα Π.

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: 05/12/07, 12:33 »
Αληθεια,ξαναρωταω,ειμαι ο μονος που του τη σπαει που καθε τοσο κ λιγακι ανοιγουν τετοιου ειδους θεματα κ μεσα σε 3 μερες φτανουν τις 5 σελιδες ενω αλλα ξεχνιουνται με τη μια?Η πιο πιθανη εξηγηση που θα εδινα ειναι οτι γι αυτα εχουν αποψη ολοι ενω για μουσικα-τεχνικα θεματα μετρημενοι στα δαχτυλα..Κ εδω ερχεται η απορια μ..Αν η σχεση σου με τη μουσικη φτανει μεχρι το ραδιοφωνο που ακους στο αμαξι σου γιατι να γραφτεις σε ενα φορουμ που λεγεται KITHARA? ???
Συμφωνώ κι επαυξάνω.

Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ κόσμο και δεν το θεωρώ περιττό. Λογικό είναι να υπάρχουν αντίθετες απόψεις και δεν βλάπτει να τις ακούσουμε. Αρκεί οι γράφοντες να τοποθετούνται σεβόμενοι τους συνομιλητές τους και να αποφεύγουν προσωπικές επιθέσεις και ειρωνίες.
Πάω στην απορία που έχετε και οι δύο. "Αν η σχέση σου με τη μουσική φτάνει μέχρι το ραδιόφωνο που ακούς στο αμάξι σου, γιατί να γραφτείς σε ένα φόρουμ που λέγεται Κιθάρα". Και απαντώ. Για να μάθεις από αυτούς που ξέρουν περισσότερα από σένα. Για να μάθεις αν κυκλοφόρησαν καινούριοι δίσκοι. Για να λύσεις κάποιες απορίες σου. Για να διαβάσεις τις απόψεις των μελών στα μουσικά νέα και συζητήσεις. Για να εκφράσεις κι εσύ τις μουσικές σου προτιμήσεις και να πεις τη γνώμη σου ως κοινό - μια γνώμη που κάποιοι εδώ μέσα και τη θέλουν και τη σέβονται. Γιατί δεν υπάρχει κανονισμός που απαγορεύει την εγγραφή όσων δεν έχουν κάνει μουσικές σπουδές, δεν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, δεν τραγουδάνε. Αν πιστεύετε ότι αυτός ο κανονισμός κακώς δεν υπάρχει, ανοίξτε θέμα στο Λάθη και προτάσεις, και προτείνετέ το στους διαχειριστές. Αν το δεχτούν, θα είμαι η πρώτη που θα φύγω. Μέχρι τότε όμως θα μείνω γιατί κανένα μέλος δεν έχει το δικαίωμα να μου πει ότι η παρουσία μου στο φόρουμ είναι ανεπιθύμητη, περιττή ή επιζήμια.
Τέλος, αν χαρακτηρίσουμε το παρόν θέμα "περιττό", "αδιάφορο" ή οτιδήποτε άλλο, τι να πούμε για το θέμα "Τι να φάμε σήμερα" που είδα κάπου. "Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε". Το είπε ο Γκάντι και μας ταιριάζει γάντι! Αν πιστεύουμε ότι κυρίως μουσικά θέματα πρέπει να υπάρχουν σ' αυτό το φόρουμ, αφήνουμε τα λόγια και προχωράμε σε έργα.
Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο
http://rapidshare.com/files/227510288/Ritsos.rar

Αποσυνδεδεμένος Salinas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Γουστάρω κιθάρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: 05/12/07, 12:42 »
Αληθεια,ξαναρωταω,ειμαι ο μονος που του τη σπαει που καθε τοσο κ λιγακι ανοιγουν τετοιου ειδους θεματα κ μεσα σε 3 μερες φτανουν τις 5 σελιδες ενω αλλα ξεχνιουνται με τη μια?Η πιο πιθανη εξηγηση που θα εδινα ειναι οτι γι αυτα εχουν αποψη ολοι ενω για μουσικα-τεχνικα θεματα μετρημενοι στα δαχτυλα..Κ εδω ερχεται η απορια μ..Αν η σχεση σου με τη μουσικη φτανει μεχρι το ραδιοφωνο που ακους στο αμαξι σου γιατι να γραφτεις σε ενα φορουμ που λεγεται KITHARA? ???
Συμφωνώ κι επαυξάνω.

Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ κόσμο και δεν το θεωρώ περιττό. Λογικό είναι να υπάρχουν αντίθετες απόψεις και δεν βλάπτει να τις ακούσουμε. Αρκεί οι γράφοντες να τοποθετούνται σεβόμενοι τους συνομιλητές τους και να αποφεύγουν προσωπικές επιθέσεις και ειρωνίες.
Πάω στην απορία που έχετε και οι δύο. "Αν η σχέση σου με τη μουσική φτάνει μέχρι το ραδιόφωνο που ακούς στο αμάξι σου, γιατί να γραφτείς σε ένα φόρουμ που λέγεται Κιθάρα". Και απαντώ. Για να μάθεις από αυτούς που ξέρουν περισσότερα από σένα. Για να μάθεις αν κυκλοφόρησαν καινούριοι δίσκοι. Για να λύσεις κάποιες απορίες σου. Για να διαβάσεις τις απόψεις των μελών στα μουσικά νέα και συζητήσεις. Για να εκφράσεις κι εσύ τις μουσικές σου προτιμήσεις και να πεις τη γνώμη σου ως κοινό - μια γνώμη που κάποιοι εδώ μέσα και τη θέλουν και τη σέβονται. Γιατί δεν υπάρχει κανονισμός που απαγορεύει την εγγραφή όσων δεν έχουν κάνει μουσικές σπουδές, δεν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, δεν τραγουδάνε. Αν πιστεύετε ότι αυτός ο κανονισμός κακώς δεν υπάρχει, ανοίξτε θέμα στο Λάθη και προτάσεις, και προτείνετέ το στους διαχειριστές. Αν το δεχτούν, θα είμαι η πρώτη που θα φύγω. Μέχρι τότε όμως θα μείνω γιατί κανένα μέλος δεν έχει το δικαίωμα να μου πει ότι η παρουσία μου στο φόρουμ είναι ανεπιθύμητη, περιττή ή επιζήμια.
Τέλος, αν χαρακτηρίσουμε το παρόν θέμα "περιττό", "αδιάφορο" ή οτιδήποτε άλλο, τι να πούμε για το θέμα "Τι να φάμε σήμερα" που είδα κάπου. "Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε". Το είπε ο Γκάντι και μας ταιριάζει γάντι! Αν πιστεύουμε ότι κυρίως μουσικά θέματα πρέπει να υπάρχουν σ' αυτό το φόρουμ, αφήνουμε τα λόγια και προχωράμε σε έργα.

Λοιπόν, κατ'αρχάς δεν είδα πουθενά καμμια ειρωνεία κι από κανένα: απλά εγώ και ο Lunafreak εκφράσαμε την αποδοκιμασία μας με τρόπο ευθύ και άμεσο προ μια κατάσταση που μας ενοχλεί. Το Site αυτό ονομάζεται "κιθάρα" και ως εκ τούτου είναι πρόδηλο και το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός του. Τώρα αν κάποιος θέλει να γράφεται σ'αυτό και να συζητά για το ασφαλιστικό, τη δίκη του Πλεύρη, το εκλογικό αποτέλεσμα, να ηδονίζεται βλέοντας τους στίχους του δημοσιευμένους στο διαδίκτυο, ε, τότε κάτι δεν πάει καλά. Θα τα πούμε κι αυτά, αλλά ο κύριος όγκος της πληροφορίας που συγκεντρώνεται εδώ πρέπει να αφορά τη μουσική και δη την κιθάρα, την τεχνική της, την τεχνολογία της και όλα τα σχετικά.
 Εγώ προσωπικά μ'αυτή την κατάσταση έχω απομακρυνθεί από το μοναδικό φορουμ στο οποίο γράφτηκα ποτέ και άρχισα να βρίσκω καινούρια στέκια: αν θέλω να διαβάσω ποίηση έχω υπέροχα βιβλία αξιολογότατων ποιητών που με συγκινούν βαθύτατα και αν θελήσω να μιλήσω για κοινωνία και πολιτική το κάνω ωραιότατα και με τους φίλους μου στην καφετέρια αντί να ξεστραβώνομαι μπροστά στον υπολογιστή.
 Όσο για το τελευταίο, ποτέ δεν αρνήθηκα τα λάθη μου, αν και το συγκεκριμένο είναι μάλλον ατυχές παράδειγμα μιας και προέκυψε από μια συζήτηση με άλλα μέλη του φόρουμ και αποφασίστηκε από κοινού να γίνει θέμα και ν'αναρτηθεί και το 'κανα εγώ. Τώρα, ναι, θα ήθελα να διαγραφεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/12/07, 12:45 από Salinas »
http://www.myspace.com/undermeband"Io mi dico e' stato meglio lasciarci, che non esserci mai incontrati..."
Takamine Santa Fe

Αποσυνδεδεμένος Μαργαρίτα Π.

• Δεν είμαι στιχουργός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: 05/12/07, 13:00 »
Δεν είπα ότι ειδικά εσείς ειρωνευτήκατε κάποιον. Μιλάω γενικά για κάποιους που το κάνουν - και όχι μόνο στο παρόν θέμα.
Λες ότι ο κύριος όγκος της πληροφορίας που συγκεντρώνεται εδώ πρέπει να αφορά τη μουσική. Δεν έχω αντίρρηση, χαίρομαι που το λες, αλλά θα χαρώ περισσότερο αν τα λόγια γίνουν έργα.

Ο Ρίτσος διαβάζει Ρίτσο
http://rapidshare.com/files/227510288/Ritsos.rar

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: 05/12/07, 13:16 »
Οσο για τα εισοδηματα απο την εφορια,παλι δυστυχως ξεφευγεις απο το θεμα.Ειπα και σε προηγουμενο ποστ οτι αλλο η φορολογια και αλλο το ασφαλιστικο.Υποτιθεται οτι δινουμε εισφορες για καποιες υπηρεσιες περιθαλψης και για την προσωπικη μας συνταξη,οχι για υπηρεσιες γενικως.Την εφορια μπορει να την κλεβει και ο περιπτερας και ο λαχειοπωλης και ο κουλουρας.Δεν ειναι θεμα πλουτου αλλα συνειδησης.

Η λογική που διέπει άπασες τις υπηρεσίες είναι ανάλογη. Υπάρχουν άτομα εκεί έξω που δικαιούνται να απολαμβάνουν ορισμένες παροχές, πέρα κι έξω από την οικονομική τους δυνατότητα, ακριβώς γιατί οι κοινωνίες συντάσσονται και με γνώμονα την προστασία των λιγότερο προνομιούχων ομάδων τους. Η φορολογία, άμεση κι έμμεση, εξυπηρετεί σκοπούς που αφορούν ή θα έπρεπε να αφορούν μεταξύ άλλων την κοινωνική μέριμνα. Δίνεις ρευστό ακόμα και για υπηρεσίες που μπορεί και να μη χρησιμοποιήσεις ποτέ στη ζωή σου, αλλά συμβάλλουν στη γενικότερη ευημερία. Δίνεις φράγκα στην κοινωνική ασφάλιση, αλλά ουδείς σου εγγυάται πως θα αρρωστήσεις και ποτέ (και δε στο εύχομαι κι όλας) για να την αξιοποιήσεις, αλλά από αυτήν θα ωφεληθούν, μέσα από το κοινό ταμείο, όλοι οι υπόλοιποι. Αν δε διαπιστώνεις ομοιότητες, δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Λες και το πρόβλημα είναι πως το κράτος δε φροντίζει να σε ενημερώσει εκ προοιμίου για το ποιες υπηρεσίες σκοπεύει να παρέχει με τους φόρους που σκας, εν αντιθέσει με την προϋπάρχουσα επίγνωση στο ασφαλιστικό.

Παράθεση
Οσο για το οτι θα καταρρευσει συμφωνω.Ισως οντως να ειναι καλο το συστημα.Επειδη ομως τρωμε κουτοχορτο και αναθετουμε καθε 4 χρονια στους ιδιους τη διαχειριση του,δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να βελτιωθει.Βασικα ειναι τετοια η κατασταση του που και μια σωστη κυβερνηση να ανεβει,ισως παλι να αδυνατει να το φτιαξει.Κι επειδη συνταξη αποκλειεται να παρουμε,οποιος εχει τη δυνατοτητα ας κανει ιδιωτικη ασφαλιση,και θα καταλαβει τι ωραια που ειναι να πληρωνεις δυο φορες για να παρεις μια συνταξη.

Δημόσια κι υποχρεωτικά κοινωνικά συστήματα ασφάλισης διαθέτει η πλειονότητα της Ευρώπης τη δεδομένη στιγμή. Αναρωτιέμαι γιατί στ' αλήθεια δεν τα εγκατέλειψαν πλήρως άπαντες, μια και είναι τόσο προφανέστατα τα σημαντικότατα μειονεκτήματά τους έναντι της ιδιωτικής ασφάλισης, που συνήθως έχει απλώς επικουρικό ρόλο; Τόσο κρετίνοι είναι όλοι ή μήπως μόνο εμείς ανακαλύψαμε την χήνα με τα χρυσά αυγά;

Αν αποδέχεσαι πως τα πράγματα έγιναν σαν τα μούτρα του Μητσοτάκη, ελέω κακοδιαχείρισης, δε θα διαφωνήσω. Θα πρόσθετα και το δημογραφικό πρόβλημα που μας έχει γονατίσει, αλλά το σημαντικότερο στην παρούσα φάση είναι η κατασπατάληση που έγινε. Το κράτος χρωστάει στο ΙΚΑ ορισμένα δισεκατομμύρια. Μερικά καθίκια έβγαλαν και για 8έγγονά τους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως φταίει το σύστημα...μήπως για τον ίδιο λόγο δεν έχουν κλείσει εταιρείες ιδιωτικές κι αναζητούν τον πρόεδρο ή τον λογιστή τους στην Κόπα Καμπάνα;

Παράθεση
Ξαναλεω,ο πλουσιος ετσι κι αλλιως μπορει να πληρωνει και ιδιωτικη και δημοσια ασφαλιση.Αυτος που θα ευνοηθει απο ενα συστημα προαιρετικης ασφαλισης ειναι αυτος που δεν εχει χρηματα να πληρωνει δυο ασφαλειες αλλα μια.

Συνεχίζει να μην απαντά όμως, από που ακριβώς θα προκύψουν τα χρήματα που θα χαθούν από την αυτομόληση στην ιδιωτική ασφάλιση; Εκτός κι αν φροντίσουν να τα μεταμφιέσουν σε φορολογία και πάλι. Όπως και να έχει, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος θα οδηγήσει νομοτελειακά όχι στην προαιρετική, αλλά στην αναγκαστική καταφυγή στις ιδιωτικές. Και σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμα αναμένω να μάθω ποιος θα είναι διατεθειμένος να ασφαλίσει αφενός τους μη έχοντες, αφετέρου τους ήδη πάσχοντες. Άλλωστε φροντίζουν να μην καλύπτουν οτιδήποτε από το οποίο έπασχε ο άνθρωπος όταν αποφάσιζε να υπογράψει. Ποια δημόσια, όσο χάλια κι αν είναι, ζητάει τέτοιες εγγυήσεις προτού σε αναλάβει;

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: 05/12/07, 13:35 »

.

Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω πως ο ΜΑCMISIAS εννοει αυτους που για πολλα χρονια δεν κολλανε ενσημα και δεν πληρωνουν δεκαρα ενω παιρνουν λεφτα ''μαυρα''(αφηστε παντου γινεται απο καθηγητες μαθηματων/κιθαρας μεχρι οτιδηποτε πολυ μεγαλυτερο).Αυτοι δημιουργουν διπλο προβλημα.Ουτα πληρωνουν τους φορους που πραγματικα τους αναλογουν(στην προκειμενη περιπτωση δεν μας ενδιαφερει) ουτε ενισχυουν το ταμειο απο το οποιο θα εχουν περιθαλψη συνταξη κλπ(οσο να ναι τον ελαχιστο αριθμο ενσημων θα τον κολησουν).Νομιζω πως αυτο εννοουσε και συμφωνω οτι ατο ειναι μεγαλη πληγη.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: 06/12/07, 11:03 »
Μα οτιδηποτε μπορει να κανει καλυτερη τη ζωη εστω και μειοψηφιας(που δεν ειναι) δεν υπαρχει λογος να συμβει?Ο αντιλογος εδω μεσα(οχι απο σενα) μιλαει συνεχως για μειοψηφιες που πρεπει να προστατευτουν.Και μη μου πεις οτι οι πολυ φτωχοι δεν ειναι μειοψηφια,διοτι κακα τα ψεμματα,ειναι ελαχιστοι αυτοι που δεν ειναι συνταξιουχοι και πεινανε.

Το καλύτερο θα ήταν να δώσεις καταστάσεις από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ώστε να καταδείξεις αυτά που λες. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει λόγος και έτσι θα μπορείς να ζητάς και αντίλογο.

Πόσοι είναι οι φτωχοί? Σε ποια τάξη ανήκουν? Το ταμείο φτώχειας γίνεται για να βοηθηθούν οι συνταξιούχοι? Τότε γιατί δεν τους αυξάνουν απευθείας τις συντάξεις? Πόσοι ενήλικες ζουν με την σύνταξη των γονέων τους λόγω ανεργείας? Πόσος είναι ο βασικός μισθός ειδικευμένου επιστήμονα? Μπορεί να ζήσει χωρίς βοήθεια ο νέος εργαζόμενος? και άλλες τέτοιες απαντήσεις αρθρωμένες σε λόγο.

Κάτι που ζητήθηκε επανειλλημένως από τους "ιδεοληπτικούς" της συζήτησης και δεν απαντήθηκε ήταν το ποσό των ασφαλίστρων που θα ζητούσε μια ιδιωτική εταιρεία για να προσφέρει το επίπεδο ασφάλισης των ταμείων αυτασφάλισης. Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι  φθάνει το "ευτελές" ποσό των 15000 ευρώ ετησίως.

Διορθώνοντας μια λανθασμένη πληροφορία: Η περίθαλψη των "αναξιοπαθούντων" συνανθρώπων μας γίνεται μέσω της κρατικής πρόνοιας και ουδεμία εμπλοκή έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: 06/12/07, 12:15 »
Παράθεση από papous Σήμερα στις 11:03.

Κάτι που ζητήθηκε επανειλλημένως από τους "ιδεοληπτικούς" της συζήτησης και δεν απαντήθηκε ήταν το ποσό των ασφαλίστρων που θα ζητούσε μια ιδιωτική εταιρεία για να προσφέρει το επίπεδο ασφάλισης των ταμείων αυτασφάλισης. Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι  φθάνει το "ευτελές" ποσό των 15000 ευρώ ετησίως.

[/quote] Επιτέλους!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 06/12/07, 12:17 από MACMISIAS »

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #118 στις: 06/12/07, 12:17 »
The grass is always greener on the other side.
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #119 στις: 06/12/07, 13:09 »
Παραθέτω απόσπασμα σχετικό με το Ασφαλιστικό, από το How the International Monetary Fund and the World Bank Undermine Democracy and Erode Human Rights: Five Case Studies, άρθρο που έχω αναφέρει και στo νέο θέμα που άνοιξε ο The Boss:

Παράθεση
Together, the economic security articles of the Declaration* underscore that political rights can be enjoyed only when basic human needs have been satisfied. Without economic security, freedom of conscience -- the liberty to grow as an individual -- is impossible. As Article 22 states: "Everyone ... has the right to social security ... [and] the economic, social and cultural rights indispensable for his dignity and the free development of his personality."

In dozens of countries around the world, the IMF and the World Bank have violated that "right to social security." The institutions have forced debtor countries to cut social spending on health, education, and other public services. They have pressured poor nations to charge their own citizens for the use of public schools and public hospitals. And they have demanded that countries keep their wage levels low, a policy which harms ordinary citizens but benefits multinational corporations.

*  The Universal Declaration of Human Rights, adopted by the United Nations General Assembly in 1948, is the foundation of modern international human rights defense and promotion.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #120 στις: 06/12/07, 13:41 »

Αν το ποσό που αναφέρεις ισχύει, τότε μιλάμε για καθαρή κλεψιά εκ μέρους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και φυσικά η δημόσια ασφάλιση (ακόμα και αν δεν είναι σίγουρη αν θα την λάβεις) φαντάζει πολύ πιο ελκυστική.. Έχω όμως βάσιμες υποψίες να πιστεύω ότι αυτή η τιμή είναι ελαφρώς τσιμπιμένη.. Μου φαίνεται αδιανόητο, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές που θέλουν φυσικά να προσελκύσουν πελατεία, να χρεώνουν τέτοιες τιμές και σίγουρα τόσο πολύ μεγαλύτερες από την δημόσια ασφάλιση..

Εκ του τελευταίου προκύπτει και ένα άλλο θέμα όμως.. Πως είναι δυνατόν να ποσοτικοποιήσεις τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης έτσι ώστε να τις κάνεις άμεσα συγκρίσιμες με τις αντίστοιχες των ιδιωτικών; Για παράδειγμα, το κράτος σε ασφαλίζει έτσι ώστε στο μέλλον να λάβεις μια Χ σύνταξη και επίσης στο παρόν να απολαμβάνεις κάποιες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται με κάποιες εξετάσεις που θα κάνεις σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ή κάποια χειρουργική επέμβαση, διότι για αυτές πληρώνουμε φορολογία.. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι για τις υπηρεσίες των δημοσίων νοσοκομείων πληρώνουμε 2 φορές (φόροι + ταμεία ασφάλισης).. Τα χρήματα που πηγαίνουν στα ταμεία αφορούν κάποιες ελαφρύνσεις όπως στα φάρμακα, στους φακούς για γυαλιά και άλλα συναφή..

Προσωπικό παράδειγμα: Όταν πήγαινα γυμνάσιο χρειάστηκε να φορέσω "κηδεμόνα" ο οποίος ας το πούμε ότι είναι ένα είδος "στολής" που σου εξασφαλίζει τη σωστή θέση της πλάτης σε περιπτώσεις κύφωσης, σκολίωσης, κ.λπ. Λοιπόν, επειδή σε εκείνες τις ηλικίες αναπτυσσόμαστε, χρειαζόταν κάθε χρόνο να αλλάζω "κηδεμόνα" γιατί προφανώς μεγάλωνα και πλέον δεν μου έκανε.. Ξέρετε ότι από τους 4 "κηδεμόνες" που χρειάστηκα, το Δημόσιο μου πλήρωσε μόνο τον ένα (υπήρχε κανονισμός που ανέφερε ότι κάθε 3 χρόνια παρέχεται ένας "κηδεμόνας"); Το παράδειγμα αυτό δεν το φέρνω για να δείξω την αδυναμία της κρατικής ασφάλισης, διότι 1000 φορές τα χρήματα που θα πήγαιναν στον δικό μου "κηδεμόνα" να πήγαιναν σε πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις συνανθρώπων μας (κάτι που προφανώς γινότανε), αλλά με αυτό θέλω να δείξω ότι δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθούν όλες οι παροχές της δημόσιας ασφάλισης διότι υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί που δεν μπορεί κάποιος να τους γνωρίζει.. Άρα το γεγονός ότι οι ιδιωτικές προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες της κρατικής ασφάλισης για 15000 δεν μου λέει και πολλά πράγματα..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: 06/12/07, 14:16 »
Τα 15000 ευρώ δεν είναι πολλά γιατί έχουμε ξεχάσει ότι πέρα από τα νοσήλεια και τις εργαστηριακές εξετάσεις και πολλά άλλα , το βασικότερο έξοδο είναι η συμμετοχή στα φάρμακα που είναι πολύ μεγάλη.Για παράδειγμα, για ένα απλό αντιβιωτικό που στοιχίζει στο φαρμακείο 20 ευρώ , ο ασφαλισμένος πληρώνει 2-3 ευρώ και τα υπόλοιπα 17 το ταμείο...Οπότε καταλαβαίνεται για τι ποσά μιλάμε. Το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να ελπίζει ,είναι ότι ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές σε ένα μοντέλο προαιρετικής ασφάλισης ,πράγμα όμως καθόλου σίγουρο μιας και τελικά ανταγωνισμός υπάρχει σε όλη την αγορά , αλλά τα πάντα ακριβαίνουν.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: 06/12/07, 15:15 »
Για παράδειγμα, το κράτος σε ασφαλίζει έτσι ώστε στο μέλλον να λάβεις μια Χ σύνταξη και επίσης στο παρόν να απολαμβάνεις κάποιες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται με κάποιες εξετάσεις που θα κάνεις σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ή κάποια χειρουργική επέμβαση, διότι για αυτές πληρώνουμε φορολογία.. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι για τις υπηρεσίες των δημοσίων νοσοκομείων πληρώνουμε 2 φορές (φόροι + ταμεία ασφάλισης).. Τα χρήματα που πηγαίνουν στα ταμεία αφορούν κάποιες ελαφρύνσεις όπως στα φάρμακα, στους φακούς για γυαλιά και άλλα συναφή..

Δεν γνωρίζω αν είστε εργαζόμενοι, αλλά επειδή κι αν δεν είστε θα γίνετε, καλό είναι κοιτάξετε να ξεκαθαρίσετε ορισμένα πράγματα.

Πχ. Τα νοσήλεια στα Δημόσια νοσοκομεία πληρώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι από το κράτος. Ακόμα και μια απλή επίσκεψη, μια εξέταση πληρώνεται. Όσοι έχουν πάει σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση τώρα τελευταία το γνωρίζουν!
Τα χημειοθεραπευτικά σε περιπτώσεις καρκίνου αλλά και στο AIDS πληρώνονται εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς καν εισφορά. Προφανώς και δεν θα γνωρίζετε πόσο κοστίζει η μηνιαία θεραπεία ενός ασθενούς με AIDS ή η ημερήσια φροντίδα ενός ασθενούς σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ή τα αντινεοπλασματικά σχήματα....

Αυτό το κόστος το παίρνουν επάνω τους τα ταμεία αυτασφάλισης - το τονίζω εκ νέου για να το καταλάβετε "αυτασφάλιση".
Και λόγω του ότι το 70%, περίπου, των σημερινών νέων θα πεθάνουν από νεοπλάσματα ή παρανεοπλασματικά νοσήματα καλό είναι να ξεκαθαρίσετε εξ αρχής ορισμένα βασικά θέματα.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: 06/12/07, 16:44 »
Ολες τις αερολογιες,τις υπερβολες και τα ψεμματα που λεγονται θα τα παραβλεψω.Καποιοι φαινεται ειναι απελπισμενοι.

Το ασφαλιστικο θα καταρρευσει ετσι κι αλλιως.Με το να ειναι υποχρεωτικες οι εισφορες απλα συντηρουμε το γεφυρι της Αρτας,ομως εν τελει και οι φτωχοι και οι μικρομεσαιοι θα μεινουν χωρις συνταξη.Θα συντηρηθει για μερικα χρονακια ακομα,εαν εκατομμυρια φτωχοι και μικρομεσαιοι πληρωνουν για να συντηρουνται καποιες μειοψηφιες(λες και δεν ηξεραν που αλλου να τα φανε) αλλα τελικα θα καταρρευσει.Το ξερουμε ολοι αυτο.Απλα διαιωνιζεται μια κατασταση που πληρωνουν αλλοι για αλλους.Αυτο εσεις το λετε ισοτητα?

Το νομισμα εχει 2 οψεις.Ή καποιος ειναι με αυτους που θιγονται αμεσα αν υπαρξει προαιρετικη ασφαλιση,οι οποιοι ειναι πολυ λιγοτεροι κατ εμε,ή ειναι με τα εκατομμυρια των ατομων που πρεπει να πληρωνουν απο εδω και στο εξης για να μην παρουν συνταξη.Εγω ειμαι με τους δευτερους.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: 06/12/07, 17:03 »
Ολες τις αερολογιες,τις υπερβολες και τα ψεμματα που λεγονται θα τα παραβλεψω.Καποιοι φαινεται ειναι απελπισμενοι.

Το ασφαλιστικο θα καταρρευσει ετσι κι αλλιως.Με το να ειναι υποχρεωτικες οι εισφορες απλα συντηρουμε το γεφυρι της Αρτας,ομως εν τελει και οι φτωχοι και οι μικρομεσαιοι θα μεινουν χωρις συνταξη.Θα συντηρηθει για μερικα χρονακια ακομα,εαν εκατομμυρια φτωχοι και μικρομεσαιοι πληρωνουν για να συντηρουνται καποιες μειοψηφιες(λες και δεν ηξεραν που αλλου να τα φανε) αλλα τελικα θα καταρρευσει.Το ξερουμε ολοι αυτο.Απλα διαιωνιζεται μια κατασταση που πληρωνουν αλλοι για αλλους.Αυτο εσεις το λετε ισοτητα?

Το νομισμα εχει 2 οψεις.Ή καποιος ειναι με αυτους που θιγονται αμεσα αν υπαρξει προαιρετικη ασφαλιση,οι οποιοι ειναι πολυ λιγοτεροι κατ εμε,ή ειναι με τα εκατομμυρια των ατομων που πρεπει να πληρωνουν απο εδω και στο εξης για να μην παρουν συνταξη.Εγω ειμαι με τους δευτερους.

Εγώ λοιπόν είμαι με τους πρώτους που είναι η συντριπτική πλειοψηφία κατ'εμέ και αερολογίες είναι αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ. Δεν μπορώ να σε πείσω , δεν μπορείς να με πείσης ,καλή καρδιά και εις άλλα με υγεία...Δεν θα ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα ,γιατί έχω καλυφθεί πλέον από τις απόψεις και τις ιδέες που εκφραστήκαν ,οπότε αν απαντήσεις ,δεν θα απαντήσω και μη το πάρεις στραβά,απλά είναι δικαίωμα όλων μας να έχουμε εντελώς αντίθετες απόψεις και να κουραζόμαστε κάποια φορά απ'τα διαλογικά αδιέξοδα. :)