Αποστολέας Θέμα: Ασφαλιστικο  (Αναγνώστηκε 75425 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ασφαλιστικο
« Απάντηση #175 στις: 21/03/08, 02:24 »
Ουτε εγω πιστευω πως θα καταφερεις κατι με την αποχη, αλλα ξερεις οτι δεν τους υποστηριξες...ειλικρινα, εσυ πιστευεις πως με την ψηφο μπορεις να καταφερεις κατι?...τοσα χρονια, παντως, οποιος κι να ειναι επανω τα ιδια κανει...οχι να τους ψηφιζω και να με γ**ανε!!!
Με ψήφο σε ένα από τα μικρά, όχι κατ ανάγκη Συριζα ή ΚΚΕ, μπορείς να προκαλέσεις ακυβερνησία, με την μη αυτοδυναμία ενός εκ των 2 μεγάλων κομμάτων. Αλλά είμαστε offtopic.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: 21/03/08, 06:36 »
Τι ξεφτιλα ρε π**στη!!! Στον κοσμο τους ζουνε ρε γ**ωτο?? Κρεμασμα θελουν! Εγω δηλαδη θα πρεπει να παω 63 (αν πιασω δουλεια στα 26) για να παρω συνταξη?? Και τι συνταξη...Μια ζωη κοροϊδια...

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: 21/03/08, 14:35 »
(αν πιασω δουλεια στα 26)
ακομ α και με το αν μου φαινετε πολυ αισιοδοξο αυτο που λες... :-[
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος aljam

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: 21/03/08, 15:05 »
αποχη
ακυβερνησια
δικαιωμα στην τεμπελια και βλακειες
δεν μπορω να ακουω πια τσιτατα απο δηθεν αναρχικους
που ειναι εναντια στην εργασια και τρωνε μια ζωη τα
λεφτα του μπαμπα μεχρι να τους βαλει ο μπαμπακας σε κανα υπουργειο
αυτοι δεν πιστευουν καν στο δικαιωμα της εργασιας
θεωρουν πως αφου ο ανθρωπος δεν φτιαχτηκε για να δουλευει
 πρεπει να ειναι αντιθετος
με την εργασια.
και οταν τους λες τι να κανουμε σου λενε αναρχια
θα παρουμε με απολλοτριωση τα υπαρχοντα απο τους πλουσιους και οταν τελειωσουν βλεπουμε
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΡΟΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΕΡΙΑ
ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #179 στις: 21/03/08, 15:07 »
Η μοναδική συμβουλή που έχει αξία για μένα.Κάντε το "κουμάντο"σας από τώρα ,μη μπλέκεται με κάρτες και καταναλωτικά δάνεια και όπως λέγανε οι παππούδες μας ,"απλώνεται τα πόδια σας ως εκεί που σας πέρνει το πάπλωμα",γιατί δεν μπορείτε να περιμένετε από κανέναν τίποτα...Ποιός ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ποιό Κ.Κ.Ε και ποιό ΛΑ.Ο.Σ θα τα βάλει με τις τράπεζες ρε παιδιά και τους "μεγαλοκαρχαρίες";Όλα όταν είσαι στην αντιπολίτευση είναι εύκολα...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Aλχημιστής

• Θαμώνας
  • Μια μερα ολα αυτα θα μοιαζουν με χρωματιστες ευχες
    • Προφίλ
    • το myspace μας....
« Απάντηση #180 στις: 21/03/08, 15:14 »
Kαι το να λες επισης οτι κανενας δεν μπορει να κανει τιποτα σε τραπεζες και μεγαλοκαρχαριες ειναι ευκολο..
Κ συ που καποτε να κοιμηθεις φοβοσουνα...
Τωρα φοβασαι να ξυπνησεις...

Αποσυνδεδεμένος aljam

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: 21/03/08, 15:27 »
ρε σεις,ποιος ειναι στην αντιπολιτευση?
ο μπομπολας?
ο λατσης?
ο βαρδηνογιαννης?
ο κοκαλης?
τα κομματα που υπηρετουν τον καπιταλισμο
δεν εχουν ιδεολογια
ο γιωργακης υπαρχει περιπτωση να θιξει τα συμφερωντα των μεγαλων?
ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: 21/03/08, 15:32 »
Kαι το να λες επισης οτι κανενας δεν μπορει να κανει τιποτα σε τραπεζες και μεγαλοκαρχαριες ειναι ευκολο..
Ξέρεις κάτι πραγματικά δεν διαφωνώ με αυτό που λες...Απλά είμαι λίγο απογοητευμένος ,γιατί λόγια λέγονται χρόνια τώρα αλλά η κοινή λογική πάσχει...Επιμένω όμως σε αυτό.Είμαστε μόνοι μας...

Αποσυνδεδεμένος aljam

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: 21/03/08, 16:05 »
ναι,αλλα ποσοι απο μας ειναι διατεθημενοι να διαταραξουν την ζωουλα τους
και να διεκδικησουν στους δρομους και στους αγωνες την ζωη τους?
ποσοι μπορουν να σκευτουν πως υπαρχει και αλλος δρομος εκτος του καπιταλισμου?
ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Aλχημιστής

• Θαμώνας
  • Μια μερα ολα αυτα θα μοιαζουν με χρωματιστες ευχες
    • Προφίλ
    • το myspace μας....
« Απάντηση #184 στις: 21/03/08, 16:21 »
Eλα μου ντε..Το πιο ευκολο και συχνο κατηγορω ειναι παντα αυτο του καναπε!!
Κ συ που καποτε να κοιμηθεις φοβοσουνα...
Τωρα φοβασαι να ξυπνησεις...

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: 21/03/08, 16:23 »

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΡΟΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΕΡΙΑ
εχει η βενεζουελα προβλημα με το ασφαλιστικο; ::) ;D ;D ;D
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος aljam

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: 21/03/08, 16:48 »
ακυρο φιλε
διαβασε καλυτερα ποπαι
ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #187 στις: 21/03/08, 19:57 »
Η άρση της μονιμότητας είναι μια πασίγνωστη "καραμέλα",για την οποία δεν φταίς φυσικά εσύ vampovorator ,αλλά την "πιπιλάνε" όλοι οι πολιτικάντηδες και τα κανάλια ,που θέλουν να χαιδέψουν τα αυτιά όσων είναι απ'όξω...Στην Ελλάδα του ρουσφετιού και της κομματικής πελατείας και εξάρτησης , το μόνο που θα έφερνε θα ήταν κοινωνική αναστάτωση και διχαστικές τάσεις.Οι νεοδημοκράτες θα διώχνουν τους Πασόκους και τους αριστερούς για να βάζουν τους δικούς τους ,αλλά και φυσικά το αντίθετο.Άνθρωποι θα δουλεύουν για 2,3,4 το πολύ χρόνια και μετά θα βγαίνουν στην ανεργία ,ανεξάρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης...Ας μη τα λέμε όλα αυτά έτσι εύκολα,μόνο και μόνο γιατί δεν μας εξυπηρέτησε ο ταμίας ,μιας υπηρεσίας...Στο κάτω κάτω ,αυτόν τον μαλ**α τον βρήκαμε στον γκισέ και αυτός τα ακούει ,ενώ ο "ξύπνιος" συνάδελφός του ,την έχει κοπανήσει και πίνει φραπέδες στο Κολωνάκι... Η θεωρία του λιγότερου κράτους ,σε επίπεδο πρόνοιας είναι χρεωκοπημένη για μένα.Το Δημόσιο μπορεί να δουλέψει ,αν οι κυβερνήσεις το θελήσουν...
Και κάτι τελευταίο για την αξιολόγηση.Αξιολόγηση γίνεται και τώρα , απλά είναι για τα μάτια του κόσμου...
Macmisias, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εξασφαλίζουν την μονιμότητα τους με το που μπαίνουν στην υπηρεσία τους, τότε οι τελευταίες, δεν θα είναι πια ελκυστικές και έτσι κανείς δεν θα ζητάει ρουσφέτια για να γίνει δημόσιος υπάλληλος, ούτε και τα κόμματα θα τάζουν στους υποψήφιους ψηφοφόρους, θέσεις στο Δημόσιο.. Το τελευταίο έχει 2 χαρακτηριστικά, ελαφριά εργασία και μονιμότητα.. Αν και τα 2 εξαλειφθούν, καμία νέα κυβέρνηση δεν θα τοποθετεί δικούς της ανθρώπους γιατί πολύ απλά κανένας δεν θα θέλει να μπει στο δημόσιο με τέτοιες συνθήκες.. Δεν θα υπάρχουν επομένως διχαστικές τάσεις και ανασφάλεια στους εργαζομένους και όλοι θα ζούμε καλύτερα :D

Είσαι λάθος φίλε. Αν αυτά τα επίπεδα ρουσφετιού και πελατειακών σχέσεων στο δημόσιο με τη μονιμότητα να ισχύει σου φάινονται να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, σκέψου ότι πριν την ψήφιση της νομιμότητας το Δημόσιο ήταν σκέτο χάος. Οι πελατειακές σχέσεις ελαττώθηκαν με τη μονιμοποίηση ακριβώς γιατί πλέον δε μπορούσες να διοίζεις τους πάντες ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε πόστο. Είπες ακόμα ότι μ αυτέες τις συνθήκες δε θα θέλει κανείς να πάει στο Δημόσιο. Εκτός του ότι οι επιλογές των εργαζομένων δε θα είναι και πολλές και εκτός του ότι οι πα΄λι θα εργάζονται πολλοί στο Δημόσιο, εσύ προτιμάς μια κατάσταση που έχει ως εξής?:'' Το Δημόσιο θα έχει συνθηκες εργασίας τόσο άσχημες που κανένας δε θα θέλει να δουλέψει εκεί και όλοι θα ζούμε καλύτερα.'' Όταν λες όλοι εννοείς κι αυτούς που θα δουλεύουν στο Δημόσιο? Δεν προσπαθώ να στην πω, αλλά αυτές οι υπεραπλουστεύσεις και οι ''εύκολες λύσεις'' με τρελαίνουνε. Σόρρυ αν σε προσέβαλλα, αλλά προσπάθησε να δεις όλες τις συνέπειες όσων προτείνεις και θα καταλάβεις. Επίσης διάβασε και το προηγούμενο ποστ μου.
Άρχοντα μου, δεν με προσέβαλες καθόλου, απλά έχεις διαφορετική γνώμη ;).. Στο τελευταίο φταίω και εγώ γιατί έτσι που το διατύπωσα δεν το έθεσα σωστά..
Όταν εννοούσα ότι οι συνθήκες στο Δημόσιο θα γίνουν τέτοιες έτσι ώστε κανείς να μην θέλει να δουλέψει εκεί, ήθελα να πω ότι οι συνθήκες θα γίνουν τέτοιες έτσι ώστε κανείς να μη προτιμάει θέσεις στο Δημόσιο από θέσεις στο Ιδιωτικό τομέα.. Αν αρθεί η μονιμότητα και οι υπάλληλοι δουλεύουν 8ωρο, οι συνθήκες δεν θα είναι χάλια.. Θα είναι απλά συνθήκες ιδιωτικού τομέα.. Τότε όμως δεν θα βλέπεις το 60% των νεαρών ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις να επιζητούν θέση στο Δημόσιο, γιατί δεν θα τους ελκύει πλέον το τελευταίο..

Για αυτό που λες, δηλαδή την περίοδο πριν το ψήφισμα περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (υπενθυμίζω ότι έγινε με νόμο του Βενιζέλου -- όχι του τροφαντού νομικού που πήγε να γίνει αρχηγός κόμματος, αλλά του εθνάρχη Βενιζέλου, το 1911) δεν έχω εικόνα.. Δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο (πέραν από τα σχολικά βιβλία ιστορίας) και έτσι δεν μπορώ να γνωρίζω (ποτέ δεν εμπιστεύομαι μόνο μια πηγή).. Αλλά πως μπορεί να γίνει χειρότερο από τώρα, που ενώ υπάρχει η νομιμότητα του δημοσίου, κάθε κυβέρνηση έρχεται και βάζει τους δικούς της.. Και πρόσεχε, μπορεί να μην αλλάζει τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους, απλά προωθεί πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (εθελούσιες εξόδους, οι οποίες συνήθως είναι πολύ ακριβές) και επίσης προσλαμβάνει υπεράριθμο προσωπικό (και έτσι υπάρχουν αργόμισθοι που βαραίνουν φορολογικά εσένα και εμένα).. Με όλα αυτά νομίζω ότι χειρότερα δεν γίνεται.. Πιστεύω, ότι αν αρθεί η μονιμότητα και οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν 8ωρα, κανείς δεν θα προτιμάει το Δημόσιο από τον Ιδιωτικό τομέα, και έτσι κανείς δεν θα πιέζει τους πολιτικούς να τους ξεπληρώσουν ρουσφέτια με αποτέλεσμα, κανείς να μην φοβάται να χάσει τη θέση του αν αλλάξει η κυβέρνηση.. Αυτό είναι το γενικό σκεπτικό μου.. Δεν σου λέω να συμφωνήσεις, απλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω γιατί όταν το έγραφα ψηνόμουν στον πυρετό και το πληκτρολόγιο χόρευε :D..

Υ.Γ.: Το διάβασα το προηγούμενο σου post και θα φροντίσω να δω και την ταινία (αν και μεταξύ μας δεν πολυσυμπαθώ τον Michael Moore).. Όσο για τον αν μπορούν οι δημόσιες υπηρεσίες να αποδώσουν, την απάντηση σε αυτό μπορεί να δώσει μια επίσκεψη στην Αγγλία.. Ας πάει κάποιος σε μια δημόσια υπηρεσία της Αγγλίας να εκδόσει ένα έγγραφο ή (χτυπάω ξύλο) να νοσηλευτεί σε ένα infirmary του NHS.. Στη Σουηδία επίσης όπου έχω φίλο που δουλεύει εκεί, ακόμα πιο καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.. Στη Γερμανία, το ίδιο.. Απλά ο Έλληνας δεν μπορεί να ανεβάσει την λειτουργικότητα των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών για 2 λόγους.. Πρώτον, επειδή υπάρχει τεράστια έλλειψη σε υποδομές και δεύτερον, επειδή αν τον Έλληνα τον αφήσεις ανεξέλεγκτο και ανέλεγκτο θα κάνει τα τυπικά για να συντηρηθεί και τίποτα παραπάνω ώστε να γίνει καλύτερος στη δουλειά του..

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: 21/03/08, 20:51 »
ακυρο φιλε
διαβασε καλυτερα ποπαι
???δεν μου το αναλυεις λιγο αυτο γτ δεν καταλαβα τπτ; !???

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: 23/03/08, 17:08 »
Ενω αμα βγει το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ η το ΚΚΕ κατι θα αλλαξει...τα ιδια σκατα ειναι ολοι τους (και η ΝΔ μεσα)!!! ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ απο τις επομενες εκλογες...

Αποχή ούτως ώστε?? χεστήκανε αν θα βγάλουν κυβέρνηση με 1% ή με 90% αποχή, το ίδιο πράγμα είναι... εκτός αν πιστεύεις ακόμα ότι θα πάρουν το "μηνυμα". Κάθε φορά όλοι παίρνουν μήνυμα κι εμείς παίρνουμε τα @@ μας. Αποχή και λευκό είναι δύο πράγματα που δεν πρόκειται να κάνω ποτέ.

Στο θέμα μας... ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση για δημοψήφισμα βάσει (αν θυμάμαι καλα) του άρθου 44 του Συντάγματος με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα πάνω σε υπάρχοντα νόμο εφόσον αυτός αφορά υψίστης σημασίας κοινωνικά θέματα. Την πρόταση αποδέχτηκε και το ΠΑΣΟΚ. Ίσως να έχουμε εξελίξεις...

..τοσα χρονια, παντως, οποιος κι να ειναι επανω τα ιδια κανει...
Ε ναι αφου ολα αυτα τα χρονια ειναι οι ιδιοι πανω...Απο το 81..Με διαφορετικα προσωπεια καθε φορα(σοσιαλιστικο,φιλοευρωπαικο,φιλοαμερικανικο κλπ)..Πραγματικα δεν πιστευω πως αν ηταν καποιος απο τους 2 μικρους στη κυβερνηση θα ειχαμε μια τελεια χωρα αλλα αυτο που με νοιαζει αυτη τη στιγμη ειναι να αλλαξει η κατασταση.Μη ψηφιζοντας δεν αλλαζεις κατι.Δειχνεις απλα δυσφορια.Αυτη η ιδια δυσφορια υπαρχει και σε μενα αλλα τη διοχετευω ετσι.Πιστευω σωστα ::)..

Οσο για τον φιλο μας που λεει οτι οι νεοι μονο τρωνε τα λεφτα του μπαμπα και δεν θελουν να δουλεψουν κλπ απλα θα του πω οτι ειναι ακυρος..Εκτος αν το λεει αυτο επειδη δεν γουσταρουμε να δουλευουμε μεχρι τα 70 μας(τοτε που θα εχουμε παθει κανα καρκινο δλδ) και με τις συνθηκες που προτασει καθε φορα η ΑΓΟΡΑ και μετα να παιρνουμε ψιχουλα παλι με τις διαθεσεις αυτης της καταραμενης της ΑΓΟΡΑΣ...

Οσο για το κουμαντο που πρεπει να κανουμε συμφωνω.Αλλα οχι μονο εμεις(οι νεοι)..Ολοι.Αλλα γινεται αυτο?Σε μια κοινωνια που οι περισσοτεροι ειναι υποχειρια του συστηματος και ωθουνται στην ακρατη καταναλωση τι μπορεις να κανεις?Αν ο κοσμος δεν αποκτησει κριτικη σκεψη και καταλαβει προς τα που οδηγειται δεν προκειται να εχουμε στροφη απο τις καρτες και τα δανεια...
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος SWEET*STRINGS

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: 25/03/08, 10:42 »
ρε σεις,ποιος ειναι στην αντιπολιτευση?
ο μπομπολας?
ο λατσης?
ο βαρδηνογιαννης?
ο κοκαλης?
τα κομματα που υπηρετουν τον καπιταλισμο
δεν εχουν ιδεολογια
ο γιωργακης υπαρχει περιπτωση να θιξει τα συμφερωντα των μεγαλων?

Ω ! ναι... η μήπως ξεχνάτε τον Κωστάκη που έλεγε θα πολεμήσω τη διαφθορά και απο πίσω το backround έγραφε με μεγάλα γράμματα INTRACOM ?
Το ασφαλιστικό κατασκευάστηκε απο τους εν λόγο κύριους για να αφαιρεθούν οι εισφορές των εργοδοτών, δηλαδή των τραπεζιτών, εφοπλιστών,κατασκευαστών κλπ κλπ.
Σύμφωνα με μια αναλογιστική μελέτη της ΓΣΕΕ αν οι εργαζόμενοι απο τα 65 βγουν σύνταξη στα 66 δλδ +1 έτος εργασίας, θα παραταθεί μόνο κατα 7 μήνες η βιωσιμότητα των ταμείων αν είναι +2 χρόνια θα παραταθεί άλους 7,5 μήνες...δηλαδή ΜΠΟΥΡΔΕΣ αν όμως πληρωθεί το 20% των οφειλομένων απο τους εργοδότες θα παραταθεί κατά 7 ΧΡΟΝΙΑ....φανταστείτε να πληρωθεί το 100%. Ακόμα να αναφέρω πως ένας απο τους μεγαλύτερους οφειλέτες είναι το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο.
Ύστερα απο εργασία 20 ετών και απεργίες τουλάχιστων 6 μηνών (με τη μεγαλύτερη πριν 3 χρόνια 40ημέρες) σας γνωρίζω πως τα πραγματικά κατάντια του ασφαλιστικού είναι η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων απο τις γνωστές κυβερνήσεις, αλλά και απο τα ίδια τα σωματεία των εργαζομένων που ενω έβλεπαν αυτήν την αρπαγή σιωπούσαν με απότερο σκοπό μια υπουργική θεσούλα η κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Και βέβαια ο απόλυτος σύμμαχος είναι οι δημοσιογράφοι που δεν έβγαλαν τίποτα έξω. Αλλη μια περίπτωση με τους δημοσιογράφους είνα τώρα που ενω ξεκίνησαν να μάχονται για τα δικαωματά τους, μόλις τους εγγυήθηκε ο αλογομούρης και η πετραλού οτι το ταμείο τους θα παραμείνει ως έχει (δεν τα βάζεις με δημοσιογράφο) άλλαξαν στάση και τα ΄βάλαν με τη την απεργία της ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τραπεζών κλπ κλπ.
Δηλαδή με άλλα λόγια η συμμόρια δεν αποτελείτε μόνο απο πολιτικάντηδες.

Αποσυνδεδεμένος PSofia

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: 26/03/08, 02:42 »
θα συμφωνησω απολυτα SWEET*STRINGS
οπως ειναι γνωστο στο ασφαλιστικο συστημα που ειχαμε η χρηματοδοτηση των ταμειων ηταν τριμερης,που σημαινει οτι σε αυτη συνεβαλε το κρατος
(με εισφορες απο τον κρατικο προυπολογισμο),οι εργοδοτες(απο το κεφαλαιο της επιχειρησης)και οι εργαζομενοι (με κρατησεις απο τους μισθους)
επιπλεον το ασφαλιστικο συστημα ειχε κατα καποιο τροπο χαρακτηρα αλληλεγγυης,αφου η συνταξη ηταν υποθεση ολης της κοινωνιας και οχι μεμωνομενα του καθε ατομου.
Ωστοσο τοσο το κρατος οσο και οι εργοδοτες χρωστανε στα ταμεια..χαρακτηριστικα το κρατος γυρω στα 7.8δις
Με τη νεα ασφαλιστικη "μεταρρυθμιση" λοιπον και επισημα πια η χρηματοδοτηση των ταμειων ειναι μονομερης,μονο απο τους εργαζομενους δηλαδη.Αυτο σε συνδυασμο με τη συγχωνευση των ταμειων ερχεται να καλυψει τα ποσα που χρωστανε κρατος_εργοδοτες.Επιπλεον η συνταξη αποτελει μελημα του καθε ατομου ξεχωριστα και εχει τον χαρακτηρα ατομικης επενδυσης

δεν προκειται τελικα για μια απλη μεταρρυθμιση ,αφου ερχεται να αλλαξει τον χαρακτηρα του ασφαλιστικου συστηματος και να καταργησει το οποιο κρατος προνοιας.

και επειδη καπου πηρε το ματι μου περι δημοψηφισματος..
Νομιζω οτι προκειται για παιχνιδακι,ωστε εμμεσα να αποπροσανατολιστουν τις μαζες και να ληξουν οι απεργιες με την ελπιδα δημοψηφισματος..
Δημοψηφισμα δεν μπορει να γινει ,καθως πρεπει να υποστηριχθει απο τα 3/5 της βουλης(δηλαδη και απο βουλευτες ΝΔ).Αυτο προφανως και το γνωριζουν τα κομματα που το προτεινουν,οπως και η ΓΣΕΕ που το ζηταει..
Ας μεινουμε λοιπον με την ελπιδα δημοψηφισματος,ας μαζευτουμε σπιτι μας, καλα ηταν με τις απεργιες..
« Τελευταία τροποποίηση: 26/03/08, 02:44 από PSofia_ »
οι ασχημες πολεις, ομορφα καιγονται

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: 26/03/08, 11:36 »
ναι,αλλα ποσοι απο μας ειναι διατεθημενοι να διαταραξουν την ζωουλα τους
και να διεκδικησουν στους δρομους και στους αγωνες την ζωη τους?
ποσοι μπορουν να σκευτουν πως υπαρχει και αλλος δρομος εκτος του καπιταλισμου?
Eλα μου ντε..Το πιο ευκολο και συχνο κατηγορω ειναι παντα αυτο του καναπε!!
Πότε θα καταλάβουμε άραγε ότι ,ο λαός θα βγει στον δρόμο συνολικά και μαζικά ,μόνο όταν θα νοιώσει ότι θίγεται πραγματικά και ότι υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση;Κατηγορούμε πολύ εύκολα το λαό,γιατί δεν κάνει αυτά που θέλουμε εμείς,που ξέρουμε την μία και μοναδική αλήθεια...Οπότε έχουμε κάτι ωχαδερφιστές από τη μιά και κάτι αλλαζονάρες από την άλλη...Επιμένω σε αυτά που έχω πει παραπάνω.Δεν έχω διαβάσει κανένα σχέδιο νόμου,κανενός κόμματος,με προυπολογισμούς και αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό.Οπότε για μένα είναι λόγια του αέρα...Και επίσης επιμένω στην προσωπική φροντίδα του καθενός για το μέλλον του...

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #193 στις: 26/03/08, 11:50 »
Συγνώμη, αλλά 100,000 κόσμος (σύμφωνα με το in.gr) δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός.. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες (ίσως και η μεγαλύτερη) μεταπολεμική πορεία.. Μην κατηγορούμε συνέχεια τον κόσμο για "καναπεδισμό".. Αν μη τι άλλο στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αισθητήριο των πολιτών λειτούργησε μια χαρά και θα ήθελα να τους δώσω συγχαρητήρια για την γεναία αντίσταση τους..

Αποσυνδεδεμένος SWEET*STRINGS

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: 27/03/08, 17:49 »
Συγνώμη, αλλά 100,000 κόσμος (σύμφωνα με το in.gr) δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός.. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες (ίσως και η μεγαλύτερη) μεταπολεμική πορεία.. Μην κατηγορούμε συνέχεια τον κόσμο για "καναπεδισμό".. Αν μη τι άλλο στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αισθητήριο των πολιτών λειτούργησε μια χαρά και θα ήθελα να τους δώσω συγχαρητήρια για την γεναία αντίσταση τους..
Ναι φίλε faser και Psofia συμφωνώ απόλυτα, αλλά πιστεύω χωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω, πως τα ίδια τα συνδικάτα φέρονται τόσο ηλίθια σε σχέση με το συγχονισμό των απεργιών που ενω κάνει απεργίες η ΔΕΗ δεν κάνει ο ΟΤΕ, η οι τράπεζες και ενω σταματούν οι άλοι συνεχίζει η τράπεζα της Ελλάδος......δηλαδή ΒΛΑΚΕΙΑ.
Ενω αν όλοι οι φορείς έκαναν απεργία ΜΑΖΙ θα γινόταν της κακομοίρας..... μετά πάλι ο ιδιωτικός τομέας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ΔΕΝ απεργεί διόλου, με το πρόσχημα της απόλυσης (σωστό εν μέρει) αλλά πως να γίνει για να φάς ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: 27/03/08, 19:04 »
Οι δημ.υπάλληλοι μπορεί να μην έχουνε το φόβο της απόλυσης ,αλλά για κάθε μέρα που χάνουν ,χάνουνε υπερωρίες και επιδόματα ,τα οποία ουσιαστικά στηρίζουν το μισθό τους,γιατί μόνο ο βασικός μισθός ,είναι για κλάματα. Οπότε μια μακροχρόνια απεργία είναι επίσης δύσκολη...Επίσης αν συντονιστούν απεργιακά βασικοί τομείς της δημ.διοίκησης το κράτος έχει πάντα το παραθυράκι της επιστράτευσης ,οπότε δεν έχει και πολύ νόημα...

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
Πανακριβη η "δωρεαν" υγεια/παιδεια
« Απάντηση #196 στις: 29/06/08, 17:55 »
Ενα αρθρο για οσους εχουν ψευδαισθησεις περι δωρεαν υγειας, παιδειας κ.λ.π. !!
Καιρος να συνειδητοποιησουν σιγα σιγα οτι τιποτα δεν ειναι δωρεαν.

Παράθεση
Ελεύθερος Τύπος 20/06/2008

Πανάκριβη η δωρεάν Υγεία - Παιδεία

Η διατροφή, το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα μπορεί να αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων των νοικοκυριών στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικές οικογένειες έχουν ρεκόρ δαπανών σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat, το 2005 το 8,3% των εισοδημάτων μιας ελληνικής οικογένειας πήγαινε σε δύο τομείς που θεωρητικά καλύπτονται από το κράτος, την Υγεία και την Παιδεία.

Οι δαπάνες για την υγεία έφταναν το 5,9% του προϋπολογισμού μιας οικογένειας, που ήταν το δεύτερο ψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. των 15 «παλαιών» κρατών-μελών, μετά την Πορτογαλία (6,1%).

Στην Παιδεία η χώρα μας έχει το ρεκόρ δαπανών με το 2,4% του οικογενειακού εισοδήματος, όταν στα περισσότερα κράτη μέλη οι δαπάνες κινούνται κάτω του 1%.

Το 2005 ένα ελληνικό νοικοκυριό δαπανούσε το 18,9% του εισοδήματός του στη διατροφή (μαζί με ποτά και τσιγάρα), το 7% στην ένδυση και υπόδηση και το 30,2% στο σπίτι (ενοίκιο - κοινόχρηστα). Συνολικά το 61% των δαπανών αφορούσε τους τρεις παραπάνω τομείς. Είναι, όμως, προφανές ότι σήμερα το προαναφερόμενο ποσοστό έχει αυξηθεί κατακόρυφα, δεδομένου ότι το 2005 οι τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δηλαδή η ακρίβεια δεν είχε κάνει την εμφάνισή της.

Tα στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν τις πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών-μελών στο κόστος διατροφής. Για παράδειγμα, η διατροφή αντιπροσωπεύει για τους Γερμανούς μόνο το 12,9% του εισοδήματός τους, για τους Ολλανδούς το 12,6%, τους Σουηδούς το 12,4%, τους Βρετανούς το 12,3% και τους Λουξεμβούργιους μόνο το 11%.

Αυτό εξηγείται από τους υψηλότερους μισθούς, αλλά και από τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στις αγορές αυτές μεταξύ των μεγάλων αλυσίδων. Η Ελλάδα υστερεί και στους μισθούς, αλλά και στον ανταγωνισμό.

Ενδεικτικό της στενότητας που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι και το γεγονός ότι οι δαπάνες για διασκέδαση και πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι οι χαμηλότερες στην Κοινότητα, αφού δεν ξεπερνούν το 4,2% του προϋπολογισμού.

Χαμηλότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι οι δαπάνες για τις μεταφορές (10,4% του προϋπολογισμού), ενώ οι δαπάνες εξόδου (εστιατόρια, ξενοδοχεία) απορροφούν στην Ελλάδα το 9,3% του προϋπολογισμού.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Απ: Πανακριβη η "δωρεαν" υγεια/παιδεια
« Απάντηση #197 στις: 29/06/08, 19:13 »
Και χαιρεσαι ιδιαιτερως που το κεφαλαιο μπαινει παντου?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: 29/06/08, 19:21 »
Χαιρομαι ιδιαιτερως που σιγα σιγα τα επιχειρήματα περι "δωρεαν" παιδείας, υγείας κ.λ.π. αρχίζουν και καταρρίπτονται, βλέποντας ότι αυτή μας κοστίζει περισσότερο και από την "κακή" ιδιωτική των υπολοίπων Ευρωπαίων.

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: 29/06/08, 19:29 »
Χαιρομαι ιδιαιτερως που σιγα σιγα τα επιχειρήματα περι "δωρεαν" παιδείας, υγείας κ.λ.π. αρχίζουν και καταρρίπτονται, βλέποντας ότι αυτή μας κοστίζει περισσότερο και από την "κακή" ιδιωτική των υπολοίπων Ευρωπαίων.
:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X
core-για-λ-ass
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??