Αποστολέας Θέμα: Ασφαλιστικο  (Αναγνώστηκε 74636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Απ: Πανακριβη η "δωρεαν" υγεια/παιδεια
« Απάντηση #200 στις: 29/06/08, 19:34 »
Χαιρομαι ιδιαιτερως που σιγα σιγα τα επιχειρήματα περι "δωρεαν" παιδείας, υγείας κ.λ.π. αρχίζουν και καταρρίπτονται, βλέποντας ότι αυτή μας κοστίζει περισσότερο και από την "κακή" ιδιωτική των υπολοίπων Ευρωπαίων.
Για αυτο φταιει η ηλιθια κυβερνηση προφανως και οχι το γεγονος οτι θα πρεπε να υπαρχει δωρεαν παιδεια/υγεια ως βασικο δικαιωμα του πολιτη.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: 29/06/08, 19:36 »
Χαιρομαι ιδιαιτερως που σιγα σιγα τα επιχειρήματα περι "δωρεαν" παιδείας, υγείας κ.λ.π. αρχίζουν και καταρρίπτονται, βλέποντας ότι αυτή μας κοστίζει περισσότερο και από την "κακή" ιδιωτική των υπολοίπων Ευρωπαίων.

Φίλε Boss , δεν ζούμε σε ψευδαισθήσεις! Νομίζεις ότι δεν βλέπουμε την άθλία κατάσταση των δημόσιων σχολείων και πανεπιστήμιων??!! Αλλά σε αντίθεση με σενα , προτιμαμε και παλεύουμε για αξιοπρεπεή δημόσια παιδεία, όπως θα πρέπε να υπάρχει σε κάθε ''ανεπτυγμένο'' κράτος. Τη σήψη και τη δυσωδία του κρατικού μηχανισμού την έχουμε καταλάβει από χρόνια , μη χαίρεσαι ότι τώρα μας άνοιξες τα μάτια. Αλλά η γάγγραινα του ιδιωτικού κεφάλαιου είναι χειρότερη. Πάντα μα πάντα το ιδιωτικό κεφάλαιο είναι απάνθρωπο, άδικο, ανελεύθερο και πολλά άλλα.

Tο θεμα είναι ότι εσύ φίλε μου, το διασκεδάζεις με το βάζεις τέτοια καμμένα θέματα στο φόρουμ. Άντε βγες λίγο στη ζωή μπας και ανοίξεις τα μάτια σου και δεις τί γίνεται και πως ζει ο περισσότερος κόσμος και άσε μας και μας στηυν ησυχία μας καλοκαιριάτικα... Ά ρε Necro που μας χρειάζεται όλους εδω πέρα... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 29/06/08, 19:38 από Mίκα -Ragged Robin »

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: 29/06/08, 19:39 »
Για αυτο φταιει η ηλιθια κυβερνηση προφανως και οχι το γεγονος οτι θα πρεπε να υπαρχει δωρεαν παιδεια/υγεια ως βασικο δικαιωμα του πολιτη.

Πολυ βολικό.
Πάντα φταίει η ηλίθια κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει ποτέ σωστά το τέλειο συστημα μας  ::)

Άντε βγες λίγο στη ζωή μπας και ανοίξεις τα μάτια σου και δεις τί γίνεται και πως ζει ο περισσότερος κόσμος και άσε μας και μας στηυν ησυχία μας καλοκαιριάτικα...

Εγω μπαινω και γραφω σπανια, μονο οταν θελω να πω κατι. Και την περισσοτερη μερα την περναω εξω.
Αν κρίνω από το συνολο και το μεσο ορο μηνυματων, άλλος γραφει και καιγεται καθε μερα ανελλειπως εδώ περα  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: 29/06/08, 19:41 από The Boss »

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: 29/06/08, 19:45 »
Ναι αλλά αυτό δεν μας κάνει να εθελλοτυφλούμε και όλας... Ούτε να γράφουμε πράγματα σε ένα φόρουμ που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν πολλές αντιδράσεις... ::) Καλά κάνουν και σε λένε τρολλ.. :P

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: 29/06/08, 19:56 »

Πολυ βολικό.
Πάντα φταίει η ηλίθια κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει ποτέ σωστά το τέλειο συστημα μας  ::)

Φυσικα και το εχω κλασμενο και το συστημα και την κυβερνηση και τις κυβερνησεις γενικως, δεν εχω καμια ορεξη να υποστηριξω το συστημα που υπαρχει (πουθενα βασικα αυτη τη στιγμη στον κοσμο), αλλα αυτα που λες με βρισκουν υπερβολικα αντιθετο. Και ο καθαρος καπιταλισμος τα ιδια σκατα ειναι με το καθε ιεραρχικο και κρατικο συστημα

να γράφουμε πράγματα σε ένα φόρουμ που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν πολλές αντιδράσεις...
Δεν καταλαβα και γω γραφω πραγματα που σιγουρα θα προκαλεσουν πολλες αντιδρασεις, ειμια τρολλ?
« Τελευταία τροποποίηση: 29/06/08, 19:59 από Roufus-King Mob »
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: 29/06/08, 20:03 »
Ρε Άρη τώρα σόρι και όλας, αλλά συγκρίνεις αυτά που γράφεις με αυτά που γράφει ο Boss?? Όταν βάζεις θέμα που  προσπαθεί νας μας ''ανοίξει τα μάτια''  για τη δωρεάν παιδεία και προτείνει αντ'αυτού την ιδιωρική δεν είναι προκλητικό..?? Εντάξει γνώμη του, αλλα δεν το βλέπω να γράφει και τίποτα για να υποστηρίξει με επιχειρήματα τις απόψεις του...Μόνο τη φωτιά ανάβει...!

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: 29/06/08, 20:07 »
Ρε Άρη τώρα σόρι και όλας, αλλά συγκρίνεις αυτά που γράφεις με αυτά που γράφει ο Boss?? Όταν βάζεις θέμα που  προσπαθεί νας μας ''ανοίξει τα μάτια''  για τη δωρεάν παιδεία και προτείνει αντ'αυτού την ιδιωρική δεν είναι προκλητικό..?? Εντάξει γνώμη του, αλλα δεν το βλέπω να γράφει και τίποτα για να υποστηρίξει με επιχειρήματα τις απόψεις του...Μόνο τη φωτιά ανάβει...!
μπορεις πολυ απλα να μην απαντησεις στο thread του..δεν αναψε καμμια φωτια,απλα εφτιαξε ενα thread,αν δεν σ αρεσει byebye τοτε!
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: 29/06/08, 20:12 »
μπορεις πολυ απλα να μην απαντησεις στο thread του..δεν αναψε καμμια φωτια,απλα εφτιαξε ενα thread,αν δεν σ αρεσει byebye τοτε!

Δεν ήξερα να το βουλώσω όταν λένε τέτοια πράγματα... ::)

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: 29/06/08, 20:17 »

Δεν ήξερα να το βουλώσω όταν λένε τέτοια πράγματα... ::)
Κατ αρχην δεν σου ειπα να το βουλωσεις..απλα να μην "ξεσπας" λες και σου εκανε κακο...ειπε την αποψη του,και τελος..δεν προκαλεις με το να φτιαξεις ενα thread και να εκφραζεις την αποψη σου για κατι...
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: 29/06/08, 20:23 »
Κανείς δε λέει ότι η ''δωρεάν'' Παιδεία και Υγεία κοστίζουν όσο θα πρεπε. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε στην ιδιωτική, αλλά να βελτιωθούν οι δημόσιες παροχές για να μη χρειαστεί να καταφεύγουμε στις  ιδωτικές υπηρεσίες. Κανένα επιχείρημα δεν κατέρριψε το Αφεντικό και απ' ότι φαίνεται ούτε κατάλαβε καλά καλά κάποιο επιχείρημα...
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #210 στις: 29/06/08, 20:40 »
Kαι οι δικοί σου χαρακτηρισμοί ξέρεις, τη φωτιά ανάβουν, όταν ,μιλάς για "καμμένα θέματα" και απευθύνεσαι σε αυτόν προσωπικά.Παράπονο? Π.Μ. Οχι δημόσια γκρίνια για το πώς προκαλεί, γιατι ούκ ολίγα είναι τα προκλητικά μηνύματα απο όλους μας.

Κανένα επιχείρημα δεν κατέρριψε το Αφεντικό και απ' ότι φαίνεται ούτε κατάλαβε καλά καλά κάποιο επιχείρημα...
Πειράζει που η δική μου άποψη είναι οτι μέχρι τώρα το μόνο ουσιαστικό πλην άστοχο επιχείρημα ήταν του the Boss? Χωρις απαραίτητα να συμφωνώ μαζί του, το μόνο που λείπει είναι ένα λίνκ για τους τεμπέληδες ώστε να μην ψάχνουν.Παρέθεσε μια έρευνα, και καλό θα ήταν τώρα να μας εξηγήσει που αποσκοπεί το όλο πόστ, τί ακριβώς θέλει να πεί.

Κανείς δε λέει ότι η ''δωρεάν'' Παιδεία και Υγεία κοστίζουν όσο θα πρεπε. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε στην ιδιωτική, αλλά να βελτιωθούν οι δημόσιες παροχές για να μη χρειαστεί να καταφεύγουμε στις  ιδιωτικές υπηρεσίες.
Συμφωνώ απεριόριστα με το παραπάνω, με μια εξαίρεση. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό δεν είναι θέμα αποκλειστικά οικονομικού συστήματος, αλλα μέτρων προσαρμοσμένων στην Ελληνική νοοοτροπία. Η οποια μετάβαση, δεν αφορα δλδ το ποιόν έχουμε στη Βουλή μόνο, αλλα και τη προσαρμογή της δικής μας νοοτροπίας, είτε μιλάμε για πολίτες είτε για τη κυβέρνηση.

Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: 29/06/08, 21:01 »
Παράθεση
Παράθεση από: Joevaicci στις Σήμερα στις 20:23
Κανένα επιχείρημα δεν κατέρριψε το Αφεντικό και απ' ότι φαίνεται ούτε κατάλαβε καλά καλά κάποιο επιχείρημα...
Πειράζει που η δική μου άποψη είναι οτι μέχρι τώρα το μόνο ουσιαστικό πλην άστοχο επιχείρημα ήταν του the Boss? Χωρις απαραίτητα να συμφωνώ μαζί του, το μόνο που λείπει είναι ένα λίνκ για τους τεμπέληδες ώστε να μην ψάχνουν.Παρέθεσε μια έρευνα, και καλό θα ήταν τώρα να μας εξηγήσει που αποσκοπεί το όλο πόστ, τί ακριβώς θέλει να πεί.

Παράθεση

Oρίστε που μας εξήγησε τι ήθελε να πει. Και απάντησα ότι δεν κατέρριψε κανένα επιχείρημα κι ότι δεν κατ΄'αλαβε καν τα επιχειρήματα που θέλησε να καταρρίψει.

''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: 29/06/08, 21:10 »
Και απάντησα ότι δεν κατέρριψε κανένα επιχείρημα κι ότι δεν κατ΄'αλαβε καν τα επιχειρήματα που θέλησε να καταρρίψει.

Τα επιχειρήματα (που υποτίθεται ότι δεν κατάλαβα) είναι τα ίδια που προτείνονται εδώ και δεκαετιες. Να φτιάξουμε το δημόσιο, να λειτουργεί σωστά κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π
Πόσες δεκαετίες θα χρειαστεί για να φτιαχτεί αυτό το δημόσιο Joevaicci?

Προσθέτω ότι δε με ενδιαφέρει και τόσο τι θα γίνει και αν θα γίνει σε 500 χρόνια. Με νοιάζει περισσότερο τι γίνεται και τι κάνω τώρα.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: 29/06/08, 21:18 »
Α θες λύση-αστραπή? Λυπάμαι, αλλά κάποιοι που αυτοαποκαλούνται ρεαλιστές αποδεικνύεται πως ζουν σε ουτοπίες. Δεν υπάρχει depon αναβράζον για την οικονομία ενός κράτους ειδικά για να λυθεί ένα πρόβλημα που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί. Εκτός αυτόυ μη ξεχνάμε κι ότι η κατάσταση κι η ποιότητα των δημόσιων, δωρεάν παροχών είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Προφανώς μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν έχει (απ' την ιδεολογία της κιόλας - άλλο που δε το παραδέχεται για προφανείς λόγους) την πολιτική βούληση να τις βελτιώσει.

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: 29/06/08, 21:22 »
Α θες λύση-αστραπή? Λυπάμαι, αλλά κάποιοι που αυτοαποκαλούνται ρεαλιστές αποδεικνύεται πως ζουν σε ουτοπίες. Δεν υπάρχει depon αναβράζον για την οικονομία ενός κράτους ειδικά για να λυθεί ένα πρόβλημα που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί. Εκτός αυτόυ μη ξεχνάμε κι ότι η κατάσταση κι η ποιότητα των δημόσιων, δωρεάν παροχών είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Προφανώς μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν έχει (απ' την ιδεολογία της κιόλας - άλλο που δε το παραδέχεται για προφανείς λόγους) την πολιτική βούληση να τις βελτιώσει.

Ουτοπία είναι να περιμένεις να αποδώσουν "λύσεις" που κυκλοφορούν δεξια και αριστερά για δεκαετίες και ενώ όλο αυτό τον καιρό πάνε από το κακό στο χειρότερο, να συνεχίζεις να επιμένεις σε αυτές.

Ρεαλισμός είναι να βλέπεις ότι κάτι δεν δουλεύει και να καταφεύγεις σε κάτι άλλο.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: 29/06/08, 21:31 »
Τελευταίο μου ποστ σ αυτό το thread:

Δεν εφαρμόστηκε στη χώρα μας καμία πολιτική εικρινούς προσπάθεις να βετιωθεί η κατάσταση από τη στιγμή που άρχισαν τα προβλήματα που περιγράφεις.

Επίσης. Η ιδιωτική ασφάλιση, υγεία και παιδεία
Παράθεση
κυκλοφορούν δεξια και αριστερά για δεκαετίες
, κι όμως ενώ είναι πασιφανές ότι
Παράθεση
όλο αυτό τον καιρό πάνε από το κακό στο χειρότερο
εσύ
Παράθεση
συνεχίζεις να επιμένεις σε αυτές

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: 29/06/08, 21:34 »
Στο άλλο τοπικ που είχα ανοίξει για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις, μπορείς να διαβάσεις τι γράψαν μερικοί που περάσαν και από δημόσια και από ιδιωτική ασφάλιση και να δεις ότι αυτό που γράφεις πολυ απλα δεν ισχύει.

Η ιδιωτική ασφάλιση νικά κατα κράτος αυτό το τερατουργημα της ελληνικής δημόσιας ασφάλισης που σε υποχρεωνει να το πληρωνεις με το 1/3 του μισθου σου, χωρις να εισαι και σιγουρος πλεον αν θα πάρεις τίποτα σε 30 χρόνια.

Επίσης η ιδιωτική παιδεία...Δε τιθεται θέμα σύγκρισης του καλού ιδιωτικού με το καλύτερο δημόσιο.. ::)
Μια ματια στις καταταξεις των πανεπιστημιων σε όλο τον κοσμο θα σε πείσει.
Ποιο θεωρεις το καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το μετσοβειο ας πούμε? Για να ρίξουμε μια ματια να δουμε που βρίσκεται σε σχεση με τον παγκόσμιο ανταγωνισμο.

« Τελευταία τροποποίηση: 29/06/08, 21:40 από The Boss »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: 29/06/08, 21:49 »
Παράθεση
Τελευταίο μου ποστ σ αυτό το thread
Θα σεβαστώ τη δήλωση που έκανα και δε θα ξανακαταρρίψω επιχειρήματα τέτοιου είδους, όπω έχω κάνει σε πολλά θέματα έως τώρα και μάλιστα σε πολλά δικά σου. Ο καθένας που διαθ'ετει μια λίγο οξυμένη κριτική σκέψη και διεισδυτική ματιά στα πράγματα θα καταλάβει που δε στέκουν αυτά που λες...

Και μη διαβάσω καμιά αστειότητα τύπου ''δεν έχεις επιχειρήματα και την κάνεις με ελαφρά πηδηατάκια''. Ε΄χω και καλύτερα πράγματα να κάνω απ' το να εξηγώ  στοιχειώδη και ήδη γνωστά πράγματα. 

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #218 στις: 29/06/08, 21:55 »
Δηλαδη να καταργησουμε τελειως το δημοσιο; Να πουλησουμε τα παντα σε ιδιωτες, μιας κι ετσι και αλλιως οι ιδιωτες επιχειρηματιες/βιομηχανοι/μεγαλεμπορει μας πιανουν τον κωλο; Ε, ποια η διαφορα να σου πιανουν το 90% του κωλου απο το 100% να μου πεις..
Μπορει να μη συμφωνω σε πολλα πραγματα με Μικα και Roufous, ομως αυτη τη φορα θα παρω το μερος τους. Ειτε σ'αρεσει Boss, ειτε οχι, ζεις σε ενα ΔΗΜΟΣΙΟ κρατος. Και ΔΗΜΟΣ=ΛΑΟΣ ( και δεν εννοω το κομμα ).
Αυτα που λες, ανηκουν σε αλλα καθεστωτα, αλλες εποχες, αλλες νοοτροπιες. Δεν ειναι σωστο το "Πονει χερι, κοβει χερι", γιατι τοτε δεν θα βγαλουμε ποτε ακρη!
Διορθωνουμε οπως μπορουμε το δημοσιο, αρκει και σαν λαος να ευαισθητοποιηθουμε και να κατανοησουμε πως οι θεσμοι του επηρρεαζουν αμεσα εμας, οποτε πρεπει να ψηφιζουμε ( ή να δειχνουμε αγανακτηση απεχοντας ) αυτους που θα τους σεβαστουν.

Ιδιωτικα καθεστωτα, ειναι ακραια καθεστωτα.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: 30/06/08, 00:55 »
Αυτα που λες, ανηκουν σε αλλα καθεστωτα, αλλες εποχες, αλλες νοοτροπιες.

Τα άλλα καθεστώτα, άλλες εποχές κ.λ.π. συμπαθούσαν αρκετά το πολύ κράτος. Και τα δύο.

δε θα ξανακαταρρίψω επιχειρήματα τέτοιου είδους, όπω έχω κάνει σε πολλά θέματα έως τώρα και μάλιστα σε πολλά δικά σου.

Αμφιβάλλω ότι έχεις κάνει κάτι τέτοιο.
Η κινδυνολογία για τον κακό μπαμπούλα ιδιώτη δεν είναι "κατάρριψη". Κατάρριψη είναι η παράθεση στοιχείων που είτε δείχνουν το πρόβλημα ειτε αναδεικνύουν την διαφορά αποτελεσματικότητας.
Όπως και η "σύγκριση" των αριθμών, μεταξύ δυο διαφορετικών συστημάτων.
Έχεις να μου παραθέσεις τέτοια στοιχεία?
Στο θέμα για την ιδιωτική ασφάλιση παρατέθηκαν ρητά παραδείγματα τα οποία δείχναν καθαρά την αποτυχία του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος.
Ο αντίλογος ήταν μόνο κινδυνολογία και αν αυτό και αν το άλλο.

Τα αν και τα θα δεν μου λένε πολλά.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #220 στις: 30/06/08, 01:04 »
Εμεις ειμαστε το δημοσιο Boss. Κι εαν εμεις οδηγηθουμε στα ακραια καθεστωτα ( που μαλλον αναζητας ), τοτε θα ειμαστε παλι το ιδιο προβληματικο γραναζι στη λειτουργεια του κρατους.
Αρα, τι θα κερδισουμε; Ενα επιπλεον προβληματικο κρατος, το οποιο θα στηριζεται σε προβληματικους πολιτες;
Οχι, ευχαριστω..Δεν θα παρω δοκιμασμενες ( στο παρελθον ) συνταγες, που υποβιβασαν τη κοινωνικη νοημοσυνη και εστειλαν στο πυρ το εξωτερο ανθρωπους που ειχαν να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο.

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: 30/06/08, 01:06 »
Δεν θα παρω δοκιμασμενες ( στο παρελθον ) συνταγες, που υποβιβασαν τη κοινωνικη νοημοσυνη και εστειλαν στο πυρ το εξωτερο ανθρωπους που ειχαν να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο.

Γίνε πιο συγκεκριμένος.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #222 στις: 30/06/08, 01:08 »
Ειμαι οσο πιο συγκεκριμενος γινεται. Λιγα καθεστωτα επιδοκιμαζουν και προωθουν το ιδιωτικο κεφαλαιο προς οφελος τους ( α ναι..λενε μερικες φορες πως το προωθουν και για το κοινο καλο... ). Δεν ειναι αναγκη να μαντεψεις. Ουτε και αυτοι που μας διαβαζουν. Εσυ τι εχεις κατα νου ειναι το θεμα, μιας και ουτε κι εσυ εισαι ξεκαθαρος. Θελεις μια δεσποτικη κυβερνηση που θα ελεγχεται απο τους μεγαλόβιομηχανους;
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #223 στις: 30/06/08, 01:10 »
The Boss, τα παιδιά αλλά και εσύ δεν απέχετε και πολύ από το ίδιο σκεπτικό.. Τα παιδιά θέλουν δημόσιες εταιρίες.. Εσύ θέλεις ανταγωνιστικές.. Το γεγονός ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία φαίνεται (και είναι) καλύτερη από τη δημόσια οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στο ότι ο άνθρωπος (και δη ο Έλληνας) θέλει το βούρδουλα και το μαστίγιο από πάνω από το κεφάλι του για να γίνει παραγωγικός αλλιώς αν τον αφήσεις ανεξέλεγκτο θα κάνει τα πάντα για να μην δουλέψει καθόλου.. Δεν σημαίνει ότι επειδή υπό αυτές τις συνθήκες η ιδιωτική πρωτοβουλία μοιάζει καλύτερη ότι είναι και καλύτερη.. Αν καταλαβαίναμε όλοι μας ότι ναι, θέλουμε δημόσιες εταιρίες, αλλά αν τις θέλουμε πραγματικά τότε θα πρέπει να παλέψουμε για να τις κάνουμε ανταγωνιστικές των ιδιωτικών, τότε θα είχαμε δημόσιες εταιρίες με καλή διαχείριση και μακροημέρευση και ίσως σε αρκετές περιπτώσεις με καλύτερη οργάνωση από πολλές ιδιωτικές.. Αν μπορούσε ακόμα και τώρα να βρεθεί μια φόρμουλα που θα κατέστειε τον δημόσιο υπάλληλο ανταγωνιστικό και δουλευταρά δεν θα την προτιμούσες από το να ξεπουληθούν όλα στους ιδιώτες;

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: 30/06/08, 01:20 »
Αν μπορούσε ακόμα και τώρα να βρεθεί μια φόρμουλα που θα κατέστειε τον δημόσιο υπάλληλο ανταγωνιστικό και δουλευταρά δεν θα την προτιμούσες από το να ξεπουληθούν όλα στους ιδιώτες;

Δε νομίζω. Έχω ξαναπεί πως αν δεν έχεις ως σκοπό το κέρδος και παίζεις με λεφτά, το πιθανότερο είναι να τα χάσεις.

Ο δημόσιος υπάλληλος έχει ενα "ταβάνι". Τις περισσότερες φορες ξέρει πως ότι και να κάνει θα φτάσει μέχρι ένα σημείο Α. Οπότε απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα δεν καίγεται και τόσο.
Δημόσιος υπάλληλος και ανταγωνιστικός/δουλευταράς είναι δύσκολο μέχρι αδυνατο. Μια πλάνη στην ουσία.
Γιατί για να εισαι ανταγωνιστικος και δουλευταρας πρεπει να αναμενεις κερδος αργοτερα απο την δουλεια σου, με καποια μορφή. Ο δημόσιος υπαλληλος τις περισσοτερες φορες ξερει ότι μια ζωη θα ειναι περίπου στα ιδια, οπότε και αράζει.