@Roufous
Και πανω που ελεγα τι ωραια που δεν εχω εμπλακει ακομα σε τσακωμο,εστειλες αυτο το ωραιο μυνημα.
Καταρχην,να απαντησω σε αυτα που ειπες σε εμενα.Αυτα που ειπα οτι εχω και γουσταρω να τα εχω,τα εχει ο μεσος Ελληνας σημερα,αλλα ακομα κι αν δεν τα ειχε,δεν θα σου εκανα απολογια.Πριν μιλησεις για ειδη πολυτελειας,πρεπει να ξερεις τουλαχιστον ποια ειναι αυτα.
Εσυ απο την αλλη,εισαι τοσο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ,που τολμας να ξεστομιζεις οτι αυτα δεν τα θελεις(αν και μαλλον τα εχεις ηδη).Αν παλι δεν τα εχεις,τοτε κι εσυ την παρτη σου κοιτας,αφου κλαιγεσαι μονιμως εναντια στο συστημα,που σε αλλους εδωσε και σε σενα οχι.Αν σε πηρε τοσο ο πονος για τα παιδια στην Αφρικη,να πουλησεις το PC με το οποιο εισαι μιση μερα στο ιντερνετ,και να τους στειλεις τα χρηματα.
Αυτα που λες για το κερδος,ειναι τουλαχιστον παιδικα.Μας ανελυσες μια εννοια για την οποια εχουν γραφτει τονους βιβλιων,απο διαβασμενους επιστημονες,σε πεντε γραμμες.Ή πολυ εξυπνος εισαι,η εχεις πληρη αγνοια και φυσικα απευθυνεσαι σε ομοιους σου.Μιλας συνεχως για εργατες,αγροτες και δουλους,σαν την Παπαρηγα,λες και δεν υπαρχει τιποτα αλλο.Προφανως ορους οπως σταδια παραγωγικης διαδικασιας,υπηρεσιες,επιχειρηματικοτητα,τους αγνοεις παντελως.
Με την υποτιθεμενη λογικη σου,ο πωλητης δεν πρεπει να αμοιβεται,διοτι δεν παραγει.Απλα πουλαει.Το ιδιο και ο δικηγορος,ο ασφαλιστης,ο εμπορος κλπ.Εντελως παιδικες σκεψεις.Καλυτερα να παρουμε ολοι τα τοξα και να σκοτωνουμε βουβαλια,μιας και οι κοποι μας θα ανταμοιφθουν αφου θα δουλεψουμε μονο οσο χρειαζεται για να εξασφαλισουμε τροφη.Να μην κουραζουμε και το κεφαλι μας και τη γλωσσα μας με συνθετους ορους,να μας καταλαβαινουν και οι χαζοι στους οποιους απευθυνομαστε.Προτιμας την εξισωση ολων προς τα κατω,παρα τα σημερινα δεδομενα.Αυτη ειναι η λογικη σου."Καλυτερα να μην εχει κανενας τιποτα,αφου κι εγω δεν εχω τιποτα".
Αυτα που λες για ατομικη και κοινωνικη ευημερια,επισης εντελως παιδικα.Θα στο εξηγησω απλα μπας και το καταλαβεις.
Αν το εισοδημα ενος ανθρωπου αυξηθει,τοτε θα αυξηθει και το εισοδημα πολλων αλλων του περιβαλλοντος του.Διοτι με το αυξημενο του εισοδημα,θα αγορασει περισσοτερα ρουχα,περισσοτερα παπουτσια,περισσοτερη τροφη κλπ.Ετσι θα αυξηθει και το εισοδημα αυτου που πουλαει ρουχα,παπουτσια,τροφη κοκ.Ετσι λοιπον η ατομικη ευημερια οδηγει στην κοινωνικη.
Οσο για τις στατιστικες,αναιρεις για αλλη μια φορα μια ολοκληρη επιστημη που σε διαψευδει,σε δυο σειρες,μεσα στο ιδεολογικο σου παραληρημα.
Μιλας για τον καπιταλισμο συνεχως,αναφερομενος στο ελληνικο συστημα το οποιο ειναι μεικτο.
Τελος,λες αυτο
Εφοσον υπαρχουν εκμεταλευομενοι και εκμεταλευτες η κοινωικη ευημερια δεν μπορει να ισχυσει. ΓΙατι ποτε ο εκμεταλευτης δεν θα θελει να εξισωθει με τους εκμεταλευομενους
και μετα αυτο
Εαν η κοινωνια θετει περιορισμους στις επιλογες τοτε ο ανθρωπος δεν εινια ελευθερος να επιλεξει
Για εξηγησε μου ρε αρχηγε.Αφου παραδεχεσαι εμμεσως την αδυναμια της ανθρωπινης φυσης,πως στο διαολο μπορει να παψει να υπαρχει εκμεταλλευση χωρις κανονες και περιορισμους?