όντος παιδιά πλέον στη Ελλάδα βρίσκεις πράγματα σε πολύ καλές τιμές σε σχέση με το εξωτερικό
ΑΛΛΆ
αυτό που μου τη σπάει είναι τα παζάρια
δηλαδή εγώ που δεν είμαι καλός στα παζάρια θα πιαστώ μακάκας και θα την πάρω πχ τη κιθάρα
50€ πιο ακριβά απ ότι θα την δώσει στον άλλον
ε είναι καραγκιοζιλίκι όπως και να το κάνουμε
βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλους υπάρχουν και έμποροι που είναι σωστά άτομα και σωστοί επαγγελματίες
Μην το βλέπεις έτσι. Δεν θα πιαστείς μαλ**ας εσύ (δεν είμαι φάν του Λάκη), θα ζητήσεις την καλύτερη τιμή που μπορεί να σου δώσει το μαγαζί. Αυτοκίνητο μπορεί να πάρεις (μεταχειρισμένο προφανώς μιας και η αντιπροσωπία πουλάει σε στάνταρ τιμές) και να πεις δίνω τόσα και να το πάρεις φτηνότερα. Δεν είναι αναγκασμένος ο άλλος να πουλήσει στην χαμηλότερη τιμή... Ούτε περιμένεις να σου κάνει χάρη. Βασίζεσαι στη νοοτροπία "κάλλιο πέντε και στο χέρι..." Μιας και στα μουσικά όργανα η αγορά δεν είναι δα και τόσο τεράστια... Εγώ από την άλλη, που δεν θεωρώ ότι είμαι καλός στα παζάρια, θα πω στον πωλητή ότι στην παρούσα φάση δίνω μέχρι τόσα. Αν τον ενδιαφέρει να τη δώσει (που τον ενδιαφέρει) το πιθανότερο είναι ότι θα κόψει κάτι.
Νομίζω πως έχετε παρεξηγήσει τον επαγγελματισμό και το να είσαι σωστός. Σωστός και επαγγελματίας δεν είναι αυτός που πουλάει πιο φτηνά. Ο καθένας έχει το μαγαζί του και την τιμολογιακή πολιτική του. Από κει και πέρα ο τρόπος που θα φερθεί, θα εξυπηρετήσει και θα σε βοηθήσει να διαλέξεις (αν χρειάζεται), το after sales του, και πως θα σε μεταχειριστεί σαν πελάτη δείχνουν τον επαγγελματισμό του. Ο πιο φτηνός δεν είναι απαραίτητα και ο καλύτερος επαγγελματίας...
Η αγορά είναι ελεύθερη, βασίζεται σε προσφορά, ζήτηση και αγοραστική δύναμη. Δεν περιμένω ο μαγαζάτορας να σκεφτεί τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, όπως εγώ δεν σκέφτομαι αν θα βγάλει περισσότερα ή λιγότερα. Αυτός σου πουλάει ένα μουσικό όργανο, εσύ πουλάς τα χρήματά σου. Υπάρχουν φτηνά και ακριβά μαγαζιά, καλοί και κακοί μαγαζάτορες, μαγαζιά με ποικιλία και άλλα που έχουν 5 όργανα και σου λένε μεγάλε να το παραγγείλω...
Προσωπικά για μια αγορά καλής κιθάρας πχ 1000 ευρώ και πάνω, τα 20,30...50 ευρώ διαφορά δε με απασχολούν αν τη δοκιμάσω, προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν με το σετάρισμα, και γενικά φερθούν σωστά όταν επισκέπτομαι το μαγαζί.