Ψηφοφορία

Ποιά πεταλιέρα θα διαλέγατε και γιατί?

Line6 Pod Xt Live
Vox Tonelab Se
Boss Gt 8
Digitech Gnx 3000
Korg AX3000G
Zoom G9.2tt
Zoom GFX 8

Αποστολέας Θέμα: Συγκρισεις πολυεφφε.  (Αναγνώστηκε 128055 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panutsi

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Συγκρισεις πολυεφφε.
« Απάντηση #150 στις: 11/07/05, 00:29 »
Μετα απο πολυ καιρο βαθιας περισυλλογης αποφασισα να μη παρω πεταλακια με τις παραμορφωσεις που θελω αλλα μια πεταλιερα..Ωραια μεχρι εδω..Γενικα απο οτι εχω ακουσει οι boss ειναι απο τις καλυτερες πεταλιερες..Ωστοσο ειδα οτι και η VOX εχει βγαλει μερικα κομματια..Ο τυπος στο μαγαζι που ψωνιζω μου προτεινε ανεπιφυλακτα τη δευτερη (που ειναι και λαμπατη μαλιστα) λεγοντας χαρακτηριστικα οτι ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει "στον κοσμο" αυτη τη στιγμη..Εσεις τη λετε ρε παιδια? Υπαρχει καποιος που χρησιμοποιει VOX? Γενικοτερα πιστευεται οτι καλα εκανα και περιοριστικα σε αυτες τις δυο η υπαρχει και καποια αλλη που θα επρεπε να εχω υποψην? Ξερει κανεις που μπορω να βρω συγκεντρωμενα τα μοντελα της VOX?
Τάχατε κι όποιος δε μεθά κι όποιος δεν τραγουδήσει,
κι όποιος στ'αγκάθια περπατά μια μέρα δε θ'αφησει,
τ'αγαπημένο μας νησί που έτσι γερά πατούμε...
ΒΑΛΤΕ     ΝΑ     ΠΙΟΥΜΕ

Αποσυνδεδεμένος Boogieman (του Kithara.gr!!!)

• Παλιός
  • Αυτός στο Noiz.gr είναι άλλος!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: 11/07/05, 00:36 »
Μιάς και το αποφάσισες, ρίξε μια ματία και στις Line6.

Συγκεκριμένα το POD XT (κλασικό πλέον) και το POD XT Live (αν προσανατολίζεσαι περισσότερο για Live καταστάσεις).

Πολύς κόσμος έπαθε πλάκα με τα PODάκια, συμπεριλαμβανομένου και εμένα... 8)
Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν όσα βλέπουν και άνθρωποι που βλέπουν όσα καταλαβαίνουν.

Αποσυνδεδεμένος panutsi

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: 11/07/05, 00:50 »
Αυτα δεν ειναι πιο ακριβα η κανω λαθος? Η VOX ερχεται γυρω στα 620 ευρω.. Ξερεις καμια σελιδα για να τα δω η και καμμια σελιδα γενικοτερα με πεταλιερες?
ΒΑΛΤΕ     ΝΑ     ΠΙΟΥΜΕ

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • If it's too loud, you are too old!
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #153 στις: 11/07/05, 00:54 »
Απ'οτι ξερω η VOX εχει πιο αναλογικο ηχο σε σχεση με την BOSS. Κ οι Digitech ειναι πολυ καλες αλλα εχουν πιο ψηφιακο ηχο, ριχτους μια ματια δεν χανεις τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Lightstringer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: 11/07/05, 00:58 »
Καλε μου φιλε εχει να κανει με το τι θες να παιξεις. Και εγω ημουν στη θεση σου πριν λιγο καιρο. Ακουσα διαφορα περι Vox...οπως και εσυ οπως μας λες. Ν-Α-Ι ειναι δυνατο μηχανημα ΑΛΛΑ οχι αν θελεις να παιξεις metal. Εγω που ηθελα να παιξω metal πηρα τη BOSS GT-8  και μπορω να σου πω οτι ειναι ακριβως αυτο που ζητουσα (και σε καλη τιμη 440 ευρω!!!). Απο εκει και περα βεβαια αν πραγματικα ενδιαφερεσαι για Metal μπορεις να κοιυαξεις και για την GNX-4 της Digitech αλλα θα προτεινα να την παρεις απο εξω διοτι εδω στοιχιζει γυρω στα 900 ευρω (στο thomann πλαι γυρω στα 400!!!). Στη Vox εγω βρηκα εκπληκτικα καθαρα και ενα ηχο πραγματικα ογκωδη αλλα αν μιλησουμε για παραμορφωσεις και εφφε μπορω να σου πω οτι απογοητευτηκα. Η maximum ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ που μπορει να σου δωσε σε παραπεμπει σε ηχο 70's Purple κ.λ.π....Αυτα η τελικη επιλογη δικια σου...

Αποσυνδεδεμένος panutsi

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: 11/07/05, 01:19 »
Κι εγω metal παιζω.. Οσο για τη gt-8 που λες μου ειπαν οτι ειναι υπερβολικα πολυπλοκη πεταλιερα κι οτι θελει προγραμματισμο και πολυ ψαξιμο στο manual αν θες να αξιοποιησεις τις τεραστιες δυνατοτητες που δινει στο χρηστη.. Τωρα τα περι πολυπλοκοτητας μπορει να ειναι και μουφιες δεν το εχω ψαξει προσωπικα και κυριως δεν εχω ακουσει το αντιθετο για καποια απο τις αλλες πεταλιερες που αναφερθηκαν μεχρι τωρα..
ΒΑΛΤΕ     ΝΑ     ΠΙΟΥΜΕ

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: 11/07/05, 07:11 »
Θα συμφωνησω με τον sadromanticghost oσο αφορα τους ηχους της VOX Τonelab SE (διοτι για αυτην μιλαμε)...

Τωρα το αν ειναι "οτι καλυτερο κυκλοφορει στον κοσμο", τοτε τι να πουμε για την Roland VG-88, που κανει modelling ενισχυτη αλλα και μαγνητη και κιθαρας και synth ηχους...  ::)

Οσο για το αν ειναι πολυπλοκη η GT-8, και τι εγινε ρε παιδια?

Φοβομαστε να διαβασουμε τα manual μου φαινεται...

If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος Korgy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Q the Filters 2 the F##k!!
    • Skype - korgy-
    • Προφίλ
    • το φάρμακο της περιέργειας..
« Απάντηση #157 στις: 11/07/05, 07:31 »
Θα συμφωνησω με τον sadromanticghost oσο αφορα τους ηχους της VOX Τonelab SE (διοτι για αυτην μιλαμε)...

αν σας φαίνεται πολύπλοκη μια πεταλιέρα ρε παίδες τι να πούμε και εμείς οι πληκτράδες με τα όποια workastations  ή V.A δουλεύουμε???? ;D

έκατσε κάποια φάση και ακούμπησα το microkorg πάνω και στις 2 πεταλιέρες -Δεν θα μιλήσω για ήχο αλλά για τρόπους λειτουργίας
1.Η Vox ήταν σαν να δούλευες με πεταλιέρα Korg( παλιά είχα μια ΑΧ100G να κάνει παρέα στα πλήκτρα μου)
2. Η Βοss μου φάνηκε πιό ενδιαφέρουσα γιατί είχε "ψωμί" σε μενού και λειτουργίες

Αν αγόραζα τώρα πεταλiερα φυσικά GT-8. Ευελιξία rules!
Ο μουσικος-καυστήρας   . Ότι αφορά ήχο ,αγορά,πρόβα και ηχογραφήσεις εδώ είμαστε!
http://www.myspace.com/korgyatopon  -> project recording studio for the open minded ears <-

Αποσυνδεδεμένος Andon1s

• Επισκέπτης
  • **
  • Όπου Γης και πατρίς…
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: 11/07/05, 09:33 »

1.Η Vox ήταν σαν να δούλευες με πεταλιέρα Korg( παλιά είχα μια ΑΧ100G να κάνει παρέα στα πλήκτρα μου)

Γι' αυτό ίσως φταίει το γεγονός οτι η VOX ανήκει στην KORG!  ;)
Walk this waaay!!!

Αποσυνδεδεμένος panutsi

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: 11/07/05, 11:35 »

Φοβομαστε να διαβασουμε τα manual μου φαινεται...

Κανεις δεν ειπε οτι υπαρχει ελλειψη διαθεσης για να καταλαβω τη πεταλιερα..Δεν εχω κανενα προβλημα να λιωσω πανω στο manual αμα ειναι να μεινω ευχαριστημενος απο τον ηχο μου..Απλα δεν ηξερα αν για ιδιο (εστω παρομοιο) αποτελεσμα η BOSS ειναι πιο μπελαλιδικη στον προγραμματισμο της σε σχεση με καποια αλλη αναλογων προδιαγραφων (δεν τα βγαζω απ'το μυαλο μου, ο τυπος στο Στολλα μου ειπε για τη GT-6 που ειχε πως ειναι πολυ δυνατη αλλα και πολυ δυσχρηστη παραλληλα) Αυτα..
ΒΑΛΤΕ     ΝΑ     ΠΙΟΥΜΕ

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #160 στις: 12/07/05, 00:14 »
mia xara ine i gt-8 file stin protino...ego vevea pezo me petalia kai sixenome tis petalieres kai ton ixos tous alla gia mia oikonomiki lisi i boss tha se ikanopoiisi...oso gia tin vox poli kali alla opos ipe kai to paidi prin oxi toso gia metal...oso gia tin vg88 den lei kai den ine oti kalitero ston kosmo...mpori na ine i pio akrivi petaliera alla den exi toso kalo ixo oso perimena...
Solo, I'm a soloist on a solo list
All live, never on a floppy disk
Inka, inka, bottle of ink
Paintings of rebellion
Drawn up by the thoughts I think

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: 12/07/05, 02:21 »
Μπορω να σου πω παντως καλε μου φιλε οτι η Boss ερχεται με εληνικο manual Που κυριολεκτικα σου λυνει τα χερια. Το μονο προβλημα που θα εχεις να τα θυμασαι ΟΛΑ αυτα...! Εχει πραγματικα απιστευτες δυνατοτητες και μιας και παιζεις metal πιστεψε με πωε δεν θα υπαξει ηχος που να μην μπορεις να φτιαξεις με αυτο το μηχανημα. Μην ξεχνας οτι εινια μια πεταλιερα που αυτη τη στιγμη τεχνολογικα τουλαχιστον εινια πιο μπροστα απο οποιαδηποτε αλλη ενω παραλληλα ειναι σε απιστευτα καλη τιμη σε σχεση με τους ανταγωνιστες της. Πηγαινε ακουσε την και αποφασισε. Για μενα παντως εισαι αναμεσα σε αυτη και τη digitech Gnx-4 η οποια βεβαια παρα ειναι ψηφιακη σε οτι αφορα τον ηχο που βγαζει, αλλα ειπαμε Γερμανια (Thomann) γιατι εδω τσουζει η τιμη της πραγματικα. Α και για να μην ξεχασω ...επειδη καποιος φιλος προανεφερε τις Line 6 εγω ειχα το POD 2.0 και το πουλησα για να τσιμπησω την GT-8 και πιστεψε με..δεν το μετανιωσα! ;)

Αποσυνδεδεμένος panutsi

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: 12/07/05, 13:05 »
Ευχαριστω παιδια.. βοηθησατε πολυ!
Ενα τελευταιο.. πεταλιερες BEHRINGER εχει χρησιμοποιησει κανεις; Κυκλοφορουν αρκετα..λετε να κοιταξω και για αυτες;
ΒΑΛΤΕ     ΝΑ     ΠΙΟΥΜΕ

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: 12/07/05, 13:16 »
Ευχαριστω παιδια.. βοηθησατε πολυ!
Ενα τελευταιο.. πεταλιερες BEHRINGER εχει χρησιμοποιησει κανεις; Κυκλοφορουν αρκετα..λετε να κοιταξω και για αυτες;

Μπα... :-\

Αποσυνδεδεμένος morello

• Παλιός
  • KNOW YOUR ENEMY
    • Προφίλ
    • SAVAOTH
« Απάντηση #164 στις: 13/07/05, 01:53 »
re file milame gia ligi poiotita kai anaferis behringer?auta ta pragmata ine gia petama kai mono gia apegnomsenous...tsimpa tin boss kai tha se komple...
Solo, I'm a soloist on a solo list
All live, never on a floppy disk
Inka, inka, bottle of ink
Paintings of rebellion
Drawn up by the thoughts I think

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: 13/07/05, 02:37 »
re file milame gia ligi poiotita kai anaferis behringer?auta ta pragmata ine gia petama kai mono gia apegnomsenous...tsimpa tin boss kai tha se komple...

Σωστος!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος panutsi

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: 17/07/05, 10:27 »
γιατι νομιζεις οτι και εγω τους ειχα ξαναδει? απλα μπηκα στο thomann και ειχε πολλα τετοια κομματια..
ΒΑΛΤΕ     ΝΑ     ΠΙΟΥΜΕ

Αποσυνδεδεμένος JimTemoe

• Επισκέπτης
  • **
  • ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΈΛΛΗΝΑ ΜΑΓKA...!ΑΡΣΕΝΙΚΕ...!
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: 17/07/05, 11:14 »
Φίλε σου συνιστώ και εγώ την Boss η την Digitech την Gnx-3  και όχι την Gnx-4. Η διαφορές της  Gnx-4 είναι ότι έχει επάνω 15Guitar &10Bass AMP MODELING ενώ η Gnx-3 δεν έχει και ότι ξεφεύγει στην τιμή κατά 300€ περίπου, κατά τα αλλά έχουν τα ίδια εφε τις ίδιες προσομοιώσεις ενισχυτών και καμπίνων
Σου στέλνω τιμές από τον καταλογω του BON STUDIO
Gnx-4=820€,
Gnx-3 =556€
Gnx-2=530€
Η τιμές αυτές είναι με 18% και όχι 19%ΦΠΑ

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: 19/07/05, 15:53 »
...Η διαφορές της  Gnx-4 είναι ότι έχει επάνω 15Guitar &10Bass AMP MODELING ενώ η Gnx-3 δεν έχει...

H GNX-4 εχει επισης ενα 8-καναλο ψηφιακο recorder... Eξου η διαφορα των περιπου 300€...  ;)

If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: 01/12/05, 15:10 »
Πολυς λογος γινεται για τη συγκεκριμενη πεταλιερα και μου εχει κινησει το ενδιαφερον ποιοι την εχουν?
ποιοι την εχουν ακουσει?
Θα ηθελα κριτικες (καπου στο forum θυμαμαι ειχα διαβασει μια αποψη οτι δεν εναι για πολλα γκαζια....)

(Αναφερεται σε διαφορα θεματα η πεταλιερα αυτη αλλα θα ηθελα καποιες συγκεντρωμενες κριτικες μονο για αυτη...)

Αποσυνδεδεμένος fenderiarhs

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: 01/12/05, 22:40 »
einai mia xara petaliera....me mia xara gkazia.......kai polu kalutera apo th plastikoura ths gt8.......

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: 02/12/05, 03:56 »
Βασικα αυτο ηθελα να ακουσω:)
καμια μια πιο εκτενη κριτικη....
Σε τι υπερεχει τις Boss GT8...?

Αποσυνδεδεμένος Korgy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Q the Filters 2 the F##k!!
    • Skype - korgy-
    • Προφίλ
    • το φάρμακο της περιέργειας..
« Απάντηση #172 στις: 02/12/05, 10:42 »
σε μέγεθος ;D ;D ;D

Ο μουσικος-καυστήρας   . Ότι αφορά ήχο ,αγορά,πρόβα και ηχογραφήσεις εδώ είμαστε!
http://www.myspace.com/korgyatopon  -> project recording studio for the open minded ears <-

Αποσυνδεδεμένος Acanthor

• Θαμώνας
  • ...there's too much panic in this town...
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: 02/12/05, 21:58 »
Η Boss GT-8 έχει σίγουρα άπειρες δυνατότητες σε σχέση με τη VOX. Ωστόσο όμως, η VOX είναι πολύ πιο εύχρηστη, με λίγα και καλά εφφέ (ό,τι χρειαστεί βασικά ένας μέσος κιθαρίστας) και λόγω της λάμπας στην προενίσχυση ο ήχος της είναι πιο ζεστός και όχι τόσο ψηφιακός όσο της Boss. Για high gain καταστάσεις νομίζω δεν μπορεί να φτάσει σε ακραία επίπεδα, αλλά αν το είδος της μουσικής που θες να παίζεις δεν είναι τόσο απαιτητικό τότε θα τη συνιστόύσα ανεπιφύλακτα. Και επίσης από ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή.

Αποσυνδεδεμένος Frail

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: 03/12/05, 03:09 »
Η Boss GT-8 έχει σίγουρα άπειρες δυνατότητες σε σχέση με τη VOX. Ωστόσο όμως, η VOX είναι πολύ πιο εύχρηστη, με λίγα και καλά εφφέ (ό,τι χρειαστεί βασικά ένας μέσος κιθαρίστας) και λόγω της λάμπας στην προενίσχυση ο ήχος της είναι πιο ζεστός και όχι τόσο ψηφιακός όσο της Boss. Για high gain καταστάσεις νομίζω δεν μπορεί να φτάσει σε ακραία επίπεδα, αλλά αν το είδος της μουσικής που θες να παίζεις δεν είναι τόσο απαιτητικό τότε θα τη συνιστόύσα ανεπιφύλακτα. Και επίσης από ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή.

Πολυ ευχαριστο το οτι ειναι ευχρηστη με καλα εφε και λιγοτερου ψηφιακους ηχους....
Το αλλο που λες οτι για high gain καταστασεις δεν μπορει να φτασει σε ακραια επιπεδα αν μπορεις αναλυσε το... ελπιζω να μην εννοεις οτι κατα την αποψη σου δεν εχει ενα καλο εντονο distortion...?