Dave Murray (up the Irons!!) , για να μπορεσεις να καταλαβεις αν οι ενισχυτες του Pod εινα μυγα , πρεπει να συνδεσεις το Pod σε ενα σωστο ενισχυτη ...
Επειδη εγω το εχω συνδεδεμενο σε 120αρη λαμπατη κεφαλη με καμπινα 4x12" , σε πληροφορω οτι αν ακουσεις Mesa Boogie και Soldano ή Μarshall , θα σου "πεσουν" τα αυτια. Ηχος τοσο γεματος και ογκωδης , που οταν για παραδειγμα χρησιμοποιω Mesa ή Marshall ποτε δεν βαζω τα μπασσα πανω απο το 3-4 ....
Τωρα αν προσπαθεις να βγαλεις σωστο ηχο , με ογκο και πλουσιο σε αρμονικες (ειδικα με παραμορφωση) , με εναν ενισχυτη combo , μεσών δυνατοτητων και ειδικα αν ειναι και τρανζιστορ ή υβριδιο ....
κλαφτα Χαραλαμπε...
Ολα αυτα στα λεω γιατι εχω περασει και απο το σταδιο του rack (εχω τρια rack σπιτι μου , ενα εκ των οποιων ειναι και το POD PRO !!!) , και απο το σταδιο του μικρου τρανζιστορ combo , και απο το σταδιο του μεγαλου τρανζιστορ combo , και απο το σταδιο του λαμπατου combo (που ειναι καλη λυση για οποιον παιζει πιο χαλαρα πραγματα) και απο το σταδιο του υβριδικου ...
Το μονο που καταφερνα ηταν να αγοραζω συνεχεια πεταλακια και εφφε και αντι να παιζω μουσικη , να προσπαθω να φτιαχνω τον ηχο καθε φορα γιατι απλως ακουγοταν σ***ά !!!
Οταν ομως εκανα το μεγαλο βημα και πηρα λαμπατη κεφαλη και ηχειο ... αποκαλυψη!
Μετα που συνηθησα και τον ηχο "σκετου" του ενισχυτη και τον βαρεθηκα, αγορασα το POD και το συνδεσα πανω στην κεφαλη (οχι πριν την κεφαλη , αλλα μεσω του effect loop στην επιστροφη του ενισχυτη , ωστε ο ενισχυτης να παιζει μονο τον ρολο του τελικου , ετσι , απο μπροστα , στον ενισχυτη , μονο το volume μπορεις να πειραξεις , σαν να εχεις δηλαδη εναν τελικο λαμπατο ενισχυτη)....
Τωρα , ειμαι ακριβως στη φαση που θελω... Κανενα πεταλακι , μονο οτι μου δινει το Pod .... βεβαια ειμαι και κιθαριστας που παντα γουσταρα τους πιο αυθεντικους ηχους , τα πολλα εφφε δεν μου ακουγονται καλα , σαν να χανεις την κιθαρα ενα πραγμα.
Ετσι το πολυ πολυ (σπανιως) να χρησιμοποιησω κανα delay στην παραμορφωση , βαθακι οπωσδηποτε (πολυ λιγο ή καθολου στα ρυθμικα) , compressor και noise gate , (τα 2 αυτα δεν ειναι εφφε , ειναι δυναμικοι επεξεργαστες σηματος) , και στα καθαρα αντε να χρησιμοποιησω σε ορισμενες περιπτωσεις κανα chorus και πολυ σπανια κανα flanger ... και βεβαια , το μονο που χρησιμοποιω πασπαρτου ειναι το wah ...
Σε πληροφορω λοιπον οτι τα γκαζια του pod αν τα ακουσεις οπως πρεπει , ειναι 95% (για να μην πω παραπανω) οπως τα αυθεντικα.... και στο λεω εγω που εχω λαπατο ενισχυτη και καμπινα και εχω ακουσει αυθεντικους τους ενισχυτες που βγαζει το Pod (μερικους ετσι

Τελος line6 δεν εφερε και ο ΝΑΚΑΣ , απλως πηρε αυτος την επισημη αντιπροσωπεια της line6.
Αυτα !