Και βεβαια μη ξεχναμε μια λεπτομερεια που ομως κανει την διαφορα...
Το οτι οι πωλητες/καταστηματαρχες ειναι ανθρωποι ειναι απολυτως δεκτο. Και ολοι εχουμε τις κακες μας μερες, και μπορει να φερθουμε καπως...
Αλλο ομως αυτο και αλλο να ειναι καποιος μονιμα ετσι απεναντι σε ανθρωπους που δεν ξερει... Παραδειγμα που εχω δει σε μαγαζι: μπαινει καποιος γνωστος του καταστηματαρχη, αστειακια, κουβεντουλα, δοκιμασε αυτο, δοκιμασε εκεινο, θες καφε; κτλ κτλ, μετα απο λιγο μπαινει ενας "αγνωστος" υποψηφιος πελατης. Πωλητης: μπορω να βοηθησω; Πελατης: Ναι ψαχνω το ταδε πολυεφφε... Πωλητης: Οριστε αυτο ειναι (και του το δειχνει, του γυριζει την πλατη και συνεχιζει την κουβεντα με τον αλλο).
Εδω επομενως και εφοσον ο αλλος το κανει αυτο συνεχεια, δεν εχουμε απλα εναν φουκαρα υπαλληλο που τραβαει ζορια στη δουλεια του απο το ηλιθιο αφεντικο του και απο πελατες που δεν ξερουν τι τους γινεται... Εδω μιλαμε απλα για κακο επαγγελματια, ανθρωπο χωρις τροπους και αλλα πολλα...
Και θα πω και κατι ακομα που ειπα και στο προηγουμενο post:
Συνηθως τετοια συμπεριφορα εχουν αφεντικα ή "υπαλληλοι" που δεν φοβουνται για την θεση τους (γιατι ειναι γνωστοι του καταστηματαρχη, για οποιονδηποτε λογο εν παση περιπτωση) ή υπαλληλοι που απλα δεν τους νοιαζει αν χασουν την θεση τους...
Εγω προσωπικα στην δουλεια μου ποτε ΜΑ ΠΟΤΕ δεν εχω φερθει ασχημα ή υπεροπτικα ουτε σε συναδελφο, ουτε σε πελατη, ουτε σε αφεντικο φυσικα... ασχετα με το αν ειχα περασει ασχημα το προηγουμενο βραδυ, αν ειχα την μανα μου στο νοσοκομειο, αν ημουν ακομα κομματια απο το προηγουμενο ξενυχτι κτλ κτλ...
Με λιγα λογια, ή εισαι επαγγελματιας ή δεν εισαι... Και αν δεν εισαι, δικαιωμα σου και μαγκια σου, αλλα μετα μην εχεις την απαιτηση να μην σε "δυσφημουν" οι "κακοι" πελατες που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι κι εσυ ανθρωπος εισαι... Γιατι στο κατωγ κατω πρεπει επιτελους να καταλαβουν τετοιοι τυποι αυτο ακριβως... Οτι ειτε ειναι καταστηματαρχες, ειτε ειναι υπαλληλοι για αυτο τον λογο δουλευουν:
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ...
Γιατι απλουστατα, αν δεν κανουν τα παραπανω τοτε δεν βλεπω καν τον λογο να τρεχω σε ενα μαγαζι... Παραγγελνω απο το internet που ναι μεν δεν μπορω να δοκιμασω κατι, αλλα ετσι κι αλλιως αν παω σε ενα μαγαζι και μου πεσει τετοιος μλκας πωλητης, παλι δεν θα κατσω να δοκιμασω αυτο που θελω γιατι θα μου χει τσακισει τα νευρα...
Α, και οσον αφορα για τις αποψεις περι ενισχυτων, αντιγραφων κτλ... Ολοι εχουν απο μια αποψη, οπως και κ*******ιδα... Ολες ειναι σεβαστες... Δεν θεωρω κακο καποιον πωλητη που εχει μια α αποψη, αρκει να μην ειναι εντελως απροκαλυπτα προκατειλημενη υπερ των προϊοντων που πουλαει και κατα αλλων προϊοντων που δεν εχει μονο και μονο γιατι θελει να πουλησει... Πχ, (εντελως τυχαιο παραδειγμα, μή πραγματικο), να γυρισει ο αλλος να σου πει: "Κοιτα, παιζω ταδε χρονια και πολλα εχουν δει τα ματια μου και ακουσει τα αυτια μου και πιστεψε με, μην ακους βλακειες που σου λενε... Soldano και mesa boogie και μλκιες... Εγω τοσα χρονια μονο μια μαρκα βρηκα που πραγματικα αξιζει τα λεφτα της και εχει ολες τις υπολοιπες για τα αρ****ια της... Crate φιλε μου (συμπτωματικα αυτος φερνει μονο crate kai samick)... μην πιανεσαι κοροϊδο του hype... Αλλα ενταξει μωρε (με συγκαταβατικο χαμογελο), θα μεγαλωσεις και θα καταλαβεις τι σου λεω...