Αποστολέας Θέμα: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος  (Αναγνώστηκε 50633 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
Απ: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
« Απάντηση #25 στις: 28/01/08, 17:55 »
Είναι λυπηρό όταν ένας άνθρωπος φύγει από τη ζωή όποιος κι αν ήταν αυτός.

σωστα οχι ομως και να του αποδιδουμε τιμες που παραπεμπουν αλλου(σε πραγματι αξιολογο ανθρωπο)
ενα μετρο δεν μπορει να υπαρξει σε αυτην την χωρα???

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες και συμφωνώ. Εγώ όμως αναφέρομαι στην ιδιότητά του ως άνθρωπος και όχι στην ιδιότητά του ως αρχιεπίσκοπος(κάτι που με αφήνει παγερά αδιάφορη). Και στο κάτω κάτω, πεθαμένος άνθρωπος είναι, ας τον σεβαστούμε κ τουλάχιστον, αν είναι να τον κατηγορήσουμε, να λέμε αυτά που έκανε αυτός και όχι αυτά που κάνουν όσοι έχουν σχέση με αυτόν και μείναν πίσω (για τις τιμές που του αποδίδουν μιλάω)...
η θεση του και η επιρροη του(αν σκεφτεις πως απευθυνεται και επηρεαζε πολυ μεγαλυτερο κοινο,μεχρι και απο την κυβερνηση)τον καθιστουν κατι διαφορετικο απο κοινο θνητο...το θεμα ειναι τον κρινεις συμφωνα με τις πραξεις του,η σαν ενα ον και τιποτα αλλο?
εδω δεν ξερω,ο καθενας επιλεγει οτι θελει..
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: 28/01/08, 17:58 »
Είναι λυπηρό όταν ένας άνθρωπος φύγει από τη ζωή όποιος κι αν ήταν αυτός.

σωστα οχι ομως και να του αποδιδουμε τιμες που παραπεμπουν αλλου(σε πραγματι αξιολογο ανθρωπο)
ενα μετρο δεν μπορει να υπαρξει σε αυτην την χωρα???

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες και συμφωνώ. Εγώ όμως αναφέρομαι στην ιδιότητά του ως άνθρωπος και όχι στην ιδιότητά του ως αρχιεπίσκοπος(κάτι που με αφήνει παγερά αδιάφορη). Και στο κάτω κάτω, πεθαμένος άνθρωπος είναι, ας τον σεβαστούμε κ τουλάχιστον, αν είναι να τον κατηγορήσουμε, να λέμε αυτά που έκανε αυτός και όχι αυτά που κάνουν όσοι έχουν σχέση με αυτόν και μείναν πίσω (για τις τιμές που του αποδίδουν μιλάω)...
η θεση του και η επιρροη του(αν σκεφτεις πως απευθυνεται και επηρεαζε πολυ μεγαλυτερο κοινο,μεχρι και απο την κυβερνηση)τον καθιστουν κατι διαφορετικο απο κοινο θνητο...το θεμα ειναι τον κρινεις συμφωνα με τις πραξεις του,η σαν ενα ον και τιποτα αλλο?
εδω δεν ξερω,ο καθενας επιλεγει οτι θελει..

Αυτό λέω κ εγώ. Ότι τον κρίνω με βάση τις πράξεις του. Τις δικές του όμως, όχι αυτές όσων τον άκουγαν και χειραγωγούνταν από αυτόν...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #27 στις: 28/01/08, 18:05 »
Τι πιο ανδρειο απο το να κατηγορεις ενα νεκρο...Να υπηρχε και αντιλογος τουλαχιστον απο τον ιδιον, θα ηταν και μια ενδιαφερουσα συζητηση.

Ενας ανθρωπος πεθανε. Οπως και χιλιαδες στην Αφρικη. Δεν ειναι διαφορετικο γεγονος σιγουρα. Οπως θα στεναχωριοσασταν για ενα παιδακι, ετσι πρεπει να στεναχωρεθειτε και για οποιοδηποτε φευγει..Γιατι δεν ειναι ο θανατος μακρια απο εμας ή στους κοντινους μας ανθρωπους..
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος MechMech

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: 28/01/08, 18:10 »
Δεν διαβασα ολα τα παραπανω ποστ, γιατι ειναι καμποσα. (στην πραγματικοτητα σταματησα σ αυτο καποιου Σαλινα, το οποιο ουτε καν αξιζει σχολιασμου). :-X

Καλο ειναι νομιζω να εχουμε υποψιν μας 2 τινα:

Πρωτον, οτι μιλαμε για νεκρο ανθρωπο, και φανταζομαι συμφωνειτε οτι σε τετοιες περιπτωσεις καλο ειναι να χαριζουμε απλοχερα ενα "καλο κατευοδιο", και μετα να σωπαινουμε. Θα κριθει αλλωστε εν καιρω, δεν το αποφευγει κανεις αυτο, αλλα δεν βλεπω λογο να πεταξουμε στα σκουπιδια την ανθρωπια μας!

Δευτερον, παρολες τις ενστασεις που καποιοι απο μας (συμπεριλαμβανομενου με το παραπανω του υποφαινομενου) εχουμε για την δραση του, οφειλουμε να σεβαστουμε το οτι για ΠΑΡΑ πολλους συνανθρωπους μας υπηρξε ενα προσωπο αξιο σεβασμου και με μεγαλη επιρροη.
Αν μη τι αλλο, για να μην προσβαλλουμε ολους αυτους, προτεινω να φυλαξουμε τα μεγαλα λογια για τον εαυτο μας.

Σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να τον αγιοποιησω , αλλα επειδη οι πιο πολλοι εχουμε σχηματισει εικονα για αυτον απο τα ΜΜΕ και μονο, με ο,τι συνεπαγεται αυτο, καλο ειναι να αφησουμε να τον κρινουν πιο αρμοδιοι, και οχι, δεν εννοω την υπολοιπη συνοδο.

Αυτα απο εμενα, ας αναπαυθει εν ειρηνη, και να περνατε καλα στις αργιες...

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: 28/01/08, 18:10 »
Τι πιο ανδρειο απο το να κατηγορεις ενα νεκρο...Να υπηρχε και αντιλογος τουλαχιστον απο τον ιδιον, θα ηταν και μια ενδιαφερουσα συζητηση.

Ενας ανθρωπος πεθανε. Οπως και χιλιαδες στην Αφρικη. Δεν ειναι διαφορετικο γεγονος σιγουρα. Οπως θα στεναχωριοσασταν για ενα παιδακι, ετσι πρεπει να στεναχωρεθειτε και για οποιοδηποτε φευγει..Γιατι δεν ειναι ο θανατος μακρια απο εμας ή στους κοντινους μας ανθρωπους..

+1
Nομίζω ότι όλη η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται εδώ...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #30 στις: 28/01/08, 18:39 »
Διαβάζω συνέχεια ότι και να'ταν ,όποιος και και να'ταν R.I.P και τα ρέστα και λυπάμαι πάρα πολύ . Ακόμα και πεθαμένος ενοχλεί φαίνετε. Ο πρώτος ιεράρχης μετά από χρόνια που έφερε τον κόσμο στην εκκλησία ,τους φίλους σας όχι τίποτα γιαγιάδες .Και τότε για κάποιους από εσάς θα πάψανε να είναι και φίλοι σας ...Ο πρώτος ιεράρχης που είχε άποψη για τα κοινωνικά προβλήματα.Από τη δικιά του πλευρά βέβαια ,αλλά στην εποχή της μηχανής του κιμά των ιδεών ,αυτός είχε διαφορετική άποψη. Όσο έλεγε ανέκδοτα όλα τα ΜΜΕ τον "αγαπούσαν" και στις "δημοσκοπήσεις " τους του έδιναν 70 και 80% .Όταν τους ξύνισε τον τραχανά ,άρχισαν να τον πολεμούνε ,βγάζοντας τα άπλυτα της εκκλησίας στη φόρα. Λές και μόνο η εκκλησία έχει άπλυτα ,ενώ οι δημοσιογράφοι είναι "αγγελούδια"....Δεν σας είπαν ποτέ βέβαια για τα 3000 καθημερινά συσσίτια της Αρχιεπισκοπής στους άπορους της Αθήνας .Δεν σας είπανε ποτέ για τα προγράμματα στήριξης της οικογένειας .Ούτε βέβαια ότι η προσπάθεια για εξομοίωση της τρίτεκνης οικογένειας ,με τους πολύτεκνους ότι ήταν δική του πρωτοβουλία και πίεσε την κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.Αλλά όχι, τα κομματικά επιτελεία του τόπου δεν μπορέσαν ποτέ να του συγχωρέσουν ότι κατέβασε 1.000.000 ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας , κάτι που δεν θα καταφέρουν ούτε στα όνειρά τους.Ότι μάζεψε 3.000.000 υπογραφές για ένα δημοψήφισμα.Ούτε αυτό θα το δούνε στα όνειρά τους . Ανθρώπους όλων των ηλικιών που νοιώσανε ότι απειλείτε η ίδια τους η υπόσταση ,από τα τερτίπια της "παγκοσμιοποίησης" και την "εθνοσωτήριο" πρώτη πράξη της κυβέρνησης Σημίτη του 2000 με τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες...Για μένα ο Χριστόδουλος με τα ελλατώματά του ,μιας και ήταν άνθρωπος και αυτός, ήταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους χαρισματικούς ηγέτες αυτού του τόπου .Και τώρα βγάλτε με χουντικό,βγάλτε με δεξιό ,αντιδραστικό δεν με ενδιαφέρει.Αυτό που με ενδιέφερε από μικρό παιδί ήταν να μην έχω κόκκινες ,μπλέ και πράσινες τσίμπλες στα μάτια ,για να μπορώ να έχω προσωπική και μόνο άποψη.Αιωνία του η μνήμη. Θα μας λείψη...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: 28/01/08, 18:50 »
Διαβάζω συνέχεια ότι και να'ταν ,όποιος και και να'ταν R.I.P και τα ρέστα και λυπάμαι πάρα πολύ . Ακόμα και πεθαμένος ενοχλεί φαίνετε. Ο πρώτος ιεράρχης μετά από χρόνια που έφερε τον κόσμο στην εκκλησία ,τους φίλους σας όχι τίποτα γιαγιάδες .Και τότε για κάποιους από εσάς θα πάψανε να είναι και φίλοι σας ...Ο πρώτος ιεράρχης που είχε άποψη για τα κοινωνικά προβλήματα.Από τη δικιά του πλευρά βέβαια ,αλλά στην εποχή της μηχανής του κιμά των ιδεών ,αυτός είχε διαφορετική άποψη. Όσο έλεγε ανέκδοτα όλα τα ΜΜΕ τον "αγαπούσαν" και στις "δημοσκοπήσεις " τους του έδιναν 70 και 80% .Όταν τους ξύνισε τον τραχανά ,άρχισαν να τον πολεμούνε ,βγάζοντας τα άπλυτα της εκκλησίας στη φόρα. Λές και μόνο η εκκλησία έχει άπλυτα ,ενώ οι δημοσιογράφοι είναι "αγγελούδια"....Δεν σας είπαν ποτέ βέβαια για τα 3000 καθημερινά συσσίτια της Αρχιεπισκοπής στους άπορους της Αθήνας .Δεν σας είπανε ποτέ για τα προγράμματα στήριξης της οικογένειας .Ούτε βέβαια ότι η προσπάθεια για εξομοίωση της τρίτεκνης οικογένειας ,με τους πολύτεκνους ότι ήταν δική του πρωτοβουλία και πίεσε την κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.Αλλά όχι, τα κομματικά επιτελεία του τόπου δεν μπορέσαν ποτέ να του συγχωρέσουν ότι κατέβασε 1.000.000 ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας , κάτι που δεν θα καταφέρουν ούτε στα όνειρά τους.Ότι μάζεψε 3.000.000 υπογραφές για ένα δημοψήφισμα.Ούτε αυτό θα το δούνε στα όνειρά τους . Ανθρώπους όλων των ηλικιών που νοιώσανε ότι απειλείτε η ίδια τους η υπόσταση ,από τα τερτίπια της "παγκοσμιοποίησης" και την "εθνοσωτήριο" πρώτη πράξη της κυβέρνησης Σημίτη του 2000 με τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες...Για μένα ο Χριστόδουλος με τα ελλατώματά του ,μιας και ήταν άνθρωπος και αυτός, ήταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους χαρισματικούς ηγέτες αυτού του τόπου .Και τώρα βγάλτε με χουντικό,βγάλτε με δεξιό ,αντιδραστικό δεν με ενδιαφέρει.Αυτό που με ενδιέφερε από μικρό παιδί ήταν να μην έχω κόκκινες ,μπλέ και πράσινες τσίμπλες στα μάτια ,για να μπορώ να έχω προσωπική και μόνο άποψη.Αιωνία του η μνήμη. Θα μας λείψη...
με τις απερισκεψιες που λες,μπορω να αρχισω να αντιπαραθετω και να μιλησω για οταν καποιος ελεγε για ψηφο σε δεξια(ναι ηταν τοσο αισχρος),καποιες σχεσεις με τον κυριο της ακροδεξιας και πολλα αλλα...macmisia ειναι μοδα στη σημερινη εποχη να εισαι προβατο,οπως και μοδα να αμφισβητεις,και να δεχεσαι μετα απο σκεψη..σκεψου ποιος ειναι για σενα ο δρομος ο καλος,και θα το σεβαστω..το μονο που θελω να παραδεχεσαι,αν εχεις διαλεξει τον 1ο δρομο,ειναι οτι δεχεσαι μη αποδεδειγμενες αληθειες ως αξιωματα.....
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #32 στις: 28/01/08, 18:54 »
Αλλά όχι, τα κομματικά επιτελεία του τόπου δεν μπορέσαν ποτέ να του συγχωρέσουν ότι κατέβασε 1.000.000 ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας , κάτι που δεν θα καταφέρουν ούτε στα όνειρά τους.Ότι μάζεψε 3.000.000 υπογραφές για ένα δημοψήφισμα.Ούτε αυτό θα το δούνε στα όνειρά τους . Ανθρώπους όλων των ηλικιών που νοιώσανε ότι απειλείτε η ίδια τους η υπόσταση ,από τα τερτίπια της "παγκοσμιοποίησης" και την "εθνοσωτήριο" πρώτη πράξη της κυβέρνησης Σημίτη του 2000 με τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες...
συγνωμη ηταν αρμοδιοτητα του να ασχολειται με τις ταυτοτητες???ποιος ητανε δλδ?
αυτο ακριβως ειναι ενα απο τα πραγματα που δεν μαρεσαν σαυτον,αντι την εξουσια του να την χρησιμοποιησει διαφορετικα την χρησιμοποιουσε για να κανει πολιτικη!!!!
για τις ταυτοτητες φωναζε,για τα ακινητα της εκκλησιας π μενουν αφορολογητα απο το 1821 θα φωναξει ποτε κανεις σε αυτον τον τοπο?να δωσει ενα ποσο απο την αμυθητη περιουσια της εκκλησιας επενδυοντας το σε ιδρυματα.μονο για συσσιτια ητανε ικανος?συσσιτιο και το απθ μοιραζει...επισης αφου ηθελε να χει και αποψη για τα πολιτικα,για ποιο λογο δεν συμμαζευε τις συνταξεις των κληρικων?
μας ενοχλει(σαν ευρωπαιους)που οι τουρκοι εχουν θεοκρατικη νοοτροπια και τους λεμε 1000πισω και οτι δεν θα γινουν ποτε ευρωπαιοι,τα μουτρα μας ειναι καλυτερα?

αμα θελει τιμες να δεχτει και την κριτικη που δεχονται και ολα τα προσωπα της ιστοριας.δεν ητανε κανενας φιλησυχος κληρικος π κοιταγε να μενει μακρια απο τα φωτα.φιλοδοξος ητανε και εχουν καταγραφει αυτα π εχει κανει.τωρα πια ας αναπαυεται εν ειρηνη και να μην περιμενει καμια κριση απο πανω,η κριση του γινεται εδω στην γη.αντε γιατι θα τρελαθουμε λιγο αν ανοιξουμε την τηλεοραση με αυτα π ακουγονται.
« Τελευταία τροποποίηση: 28/01/08, 19:00 από bairn of mosul »
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: 28/01/08, 19:06 »
με τις απερισκεψιες που λες,μπορω να αρχισω να αντιπαραθετω και να μιλησω για οταν καποιος ελεγε για ψηφο σε δεξια(ναι ηταν τοσο αισχρος),καποιες σχεσεις με τον κυριο της ακροδεξιας και πολλα αλλα...macmisia ειναι μοδα στη σημερινη εποχη να εισαι προβατο,οπως και μοδα να αμφισβητεις,και να δεχεσαι μετα απο σκεψη..σκεψου ποιος ειναι για σενα ο δρομος ο καλος,και θα το σεβαστω..το μονο που θελω να παραδεχεσαι,αν εχεις διαλεξει τον 1ο δρομο,ειναι οτι δεχεσαι μη αποδεδειγμενες αληθειες ως αξιωματα.....
Όλη μας η ζωή είναι γεμάτη από μη αποδεδειγμένες αλήθειες που δεχόμαστε ως αξιώματα.Από εκεί και πέρα ,δεν είμαι πρόβατο.Είμαι κάτι λιγότερο από πρόβατο.Κάποιοι είναι πρόβατα και νομίζουν πως είναι λύκοι ,μέχρι να εμφανιστούν οι αληθινοί λύκοι για να τους κατασπαράξουν ...Αρκετά όμως με τη ζωολογία. Ο δρόμος ο δικός μου περνάει από τον εγκέφαλό μου και τη καρδιά μου.Τον εγκέφαλό μου τον βομβαρδίζουν πληροφορίες .Την καρδιά μου συναισθήματα .Μέσω όλων αυτών βγαίνουν οι απερισκεψίες που αναφέρεις.Είμαι απερίσκεπτος and i m proud !

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: 28/01/08, 19:18 »
Κανείς δεν αναφέρει ότι η κύρια πάθηση του Αρχιεπισκόπου, ήταν ηπατίτιδα C.
Το μεγαλύτερο μάθημα από το θάνατο αυτού του ανθρώπου θα πρέπει να είναι αυτό, κ όμως όλοι το παραμερίζουν!

3 στους 4 Έλληνες που πάσχουν από ηπατίτιδα C, ΔΕΝ το γνωρίζουν!

Η ηπατίτιδα C παραμένει ασυμπτωματική για 20-30 χρόνια.
Όταν εκδηλώνεται, συνήθως είναι αργά.

Δεν υπάρχει εμβόλιο, κ η μετάδοση γίνεται παρεντερικώς μετά από επαφή με μολυσμένο αίμα.

Η διάγνωση γίνεται με μια απλή εξέταση αίματος, η οποία καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο άνθρωπος αυτός αν ήταν λίγο πιο συνετός κ τυπικός με την υγεία του, θα ζούσε κ θα βασίλευε!
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #35 στις: 28/01/08, 19:20 »
Τον εγκέφαλό μου τον βομβαρδίζουν πληροφορίες .Την καρδιά μου συναισθήματα .Μέσω όλων αυτών βγαίνουν οι απερισκεψίες που αναφέρεις.Είμαι απερίσκεπτος and i m proud !
δεν εισαι απερισκεπτος απλως διαφορετικος.για σενα η εκκλησια ειναι κατι αλλο μεσ στο κεφαλι σου και αμεσα συνδεδεμενη με πολλες αξιες σου,δεκτο
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: 28/01/08, 19:25 »
Τον εγκέφαλό μου τον βομβαρδίζουν πληροφορίες .Την καρδιά μου συναισθήματα .Μέσω όλων αυτών βγαίνουν οι απερισκεψίες που αναφέρεις.Είμαι απερίσκεπτος and i m proud !
δεν εισαι απερισκεπτος απλως διαφορετικος.για σενα η εκκλησια ειναι κατι αλλο μεσ στο κεφαλι σου και αμεσα συνδεδεμενη με πολλες αξιες σου,δεκτο
Ειλικρινά σε ευχαριστώ...

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: 28/01/08, 19:34 »
Όλη μας η ζωή είναι γεμάτη από μη αποδεδειγμένες αλήθειες που δεχόμαστε ως αξιώματα.Από εκεί και πέρα ,δεν είμαι πρόβατο.Είμαι κάτι λιγότερο από πρόβατο.Κάποιοι είναι πρόβατα και νομίζουν πως είναι λύκοι ,μέχρι να εμφανιστούν οι αληθινοί λύκοι για να τους κατασπαράξουν ...Αρκετά όμως με τη ζωολογία. Ο δρόμος ο δικός μου περνάει από τον εγκέφαλό μου και τη καρδιά μου.Τον εγκέφαλό μου τον βομβαρδίζουν πληροφορίες .Την καρδιά μου συναισθήματα .Μέσω όλων αυτών βγαίνουν οι απερισκεψίες που αναφέρεις.Είμαι απερίσκεπτος and i m proud !
αρα συμφωνουμε..μπορει εγω να σε λεω προβατο και αυτη ειναι η αποψη μου,και αφου το δεχεσαι καποια πραγματα τοτε παω πασσο...οπως και εσυ σε αντιθεση μπορεις να με πεις μηδενιστη η οτιδηποτε αλλο....δεν ειναι ακριβως ετσι..απλα να ξερεις πως οταν ο ανθρωπος ερχεται σε επαφη με την εξουσια,χαλαει..αυτο γινεται χωρις εξαιρεση..μιλησες για λεφτα...αυτα που φορουσε ο χριστοδουλος ξερεις ποσο κοστιζαν?το ταξιδι στην αμερικη ξερεις ποσο κοστιζε?το οτι παλι δεν κινηθηκε ως απλο ον,αλλα ως καποιος εξουσιαστης,και πηγε στην αμερικη μπας και το σωσει,ενω τοοοσοι ανθρωποι καθημερινα πεθαινουν απ την ιδια θανατηφορα αρρωστια,χωρις να εχουν τροπο να ελπιζουν τουλαχιστον οτι θα γλιτωσουν...μεχρι τελευταια στιγμη,εδειξε ΓΙΑ ΜΕΝΑ,οτι ηθελε να <<μεινει>> στο μυαλο μας ως ηγετης,και οχι ως ενα απλο ον..και αυτο με ενοχλει,γιατι επιδιωκω ισοτητα και ταπεινοτητα..οχι εξουσια...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: 28/01/08, 19:51 »
Spell@ichemist δεν "νοιώθω" ότι συμφωνούμε ,αλλά αυτό δεν είναι καθόλου κακό.Η εξουσία χαλάει τον άνθρωπο,είναι βέβαιο.Από την άλλη θέλει και τρομερά κότσια να μπαίνεις μπροστά...Τέλος πάντων δεν θέλω να συνεχίσω , όχι γιατί απαξιώ ,αλλά δεν έχω πλέον άλλο χρόνο. Ας χαίρονται οι εχθροί του ,ας λυπούνται οι φίλοι του ,ας αδιαφορούν οι υπόλοιποι ,ένας άνθρωπος "κοιμήθηκε", όπως τόσοι και τόσοι. Απλά  έχω το δικαίωμα και εγώ να λυπάμαι .Νομίζω...

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: 28/01/08, 19:53 »
Δεν χαιρομαι που πεθανε!!Σε καμμια περιπτωση...λυπαμαι,και να αναπαυθει εν ειρηνη..οπως το ειπες,(αλλος) ενας ανθρωπος "κοιμηθηκε"...

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: 28/01/08, 20:04 »
Ας χαίρονται οι εχθροί του ,ας λυπούνται οι φίλοι του ,ας αδιαφορούν οι υπόλοιποι ,ένας άνθρωπος "κοιμήθηκε", όπως τόσοι και τόσοι. Απλά  έχω το δικαίωμα και εγώ να λυπάμαι .Νομίζω...

Δυστηχώς οι περισσότεροι εχθροί του είναι από τον χώρο της εκκλησίας...
Όλοι λυπούμαστε που πέθανε (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρησιμοποιήτε τον όρο κοιμήθηκε ) ένας ανθρωπος, ακόμα και εμεις που μπορεί να τον κατηγορήσαμε για κάποια πράγματα...
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #41 στις: 28/01/08, 20:43 »
Το "κοιμήθηκε" είναι θρησκευτικός όρος ,επειδή η θρησκεία πιστεύει στη μεταθάνατο ζωή ,οπότε ο θάνατος για τον χριστιανισμό έχει νικηθεί και δεν υπάρχει πλέον,μετά την ανάσταση του Χριστού.

Αυτό που μάλλον εννοεί είναι γιατί χρησιμοποιείται μόνο για το Χριστόδουλο και όχι για τον κάθε άλλο άνθρωπο (π.χ. την προηγούμενη εβδομάδα ο Χιθ Λέτζερ πέθανε αλλά αυτή τη βδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος κοιμήθηκε..)
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: 28/01/08, 20:52 »
ρε παιδια πραγματικα εχουν δωσει μεγαλη διασταση στο θεμα..ουτε ειδησεις στο σταρ δεν μπορεις να παρακολουθησεις λεμε τωρα :P..Αλλα πραγματικα..αυτοι που δεν ειναι χριστιανη ορθοδοξοι δεν τους σεβονται καθολου..δεν λεω λυπαμαι ειλικρινα που εφυγε οπως και για καθε ανθρωπο...ειναι λυπητερο να φυγει ο οποιοσδηποτε ετσι και για τον Χριστοδουλο..αλλα τωρα να εχουν την εικονα που τον εχουν σε λαϊκλο προσκυνημα και να βλεπεις μια ωρα που τον "προσκυνουν" ελεος...
και κατι τελευταιο ποτε ηταν μαζ με την νεολλαια εγω θυμαμαι που ελεγε πριν απο 10 χρονια οτι μπορει να ερθει ο νεος με τον σκουλαρικι και με τοι τζιν(γιατι τι εχει το τζιν δεν καταλαβαινω) στην εκκλησια και τωρα επι 5 χρονια ελεγε οτι ο νεος με το σκουλαρικι και το τζιν δεν εχει θεση στην εκκλησια..ποσο αληθινα ηταν τα λογια του..και ειδικα πολυ κοντα στον νεο..αυτο το λενε και λαϊκισμο... :P
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: 28/01/08, 20:53 »
αν και άσχετος και αμέτοχος στο θέμα απλά γιατι δεν πιστεύω οτι έχω κάτι να συνεισφέρω...το πέθανε / κοιμήθηκε μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο έκφρασης παρά με το νόημα ( ειδικά αυτό που άκουσα περι εκκλησίας μετα θάνατον ζωη κτλ ). Είναι λιγότερο μακάβριο να λες κοιμήθηκε, αναπαύθηκε, ακόμα και μας άφησε, παρά πέθανε. Δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς αν πεις ότι ο Χιθ Λεντζερ κοιμήθηκε...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: 28/01/08, 20:55 »
Δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζεται αυτή η δημοσιογραφική ηθική, καθολικά διαδεδομένη στις μέρες μας. Όσο ζει ένας άνθρωπος τον κατασυκοφαντούμε ή τον κατηγορούμε αλλά όταν πεθάνει είναι πλέον άναντρο να τον κατηγορήσουμε! Αυτή η αρχή ισχύει συνήθως για τους προσωπικούς μας εχθρούς αλλά όχι για άλλα άτομα που είναι έξω από τον κύκλο μας. Για παράδειγμα όλοι κατηγορούν χωρίς καμμιά τύψη τον Στάλιν ή τον Χίτλερ παρόλο που έχουν κοιμηθεί.

Προσωπικά δηλώνω ότι θα μου ήταν πολύ δύσκολο να λυπηθώ αν κοιμηθεί ένας άνθρωπος για τον οποίο λυπάμαι για την δράση του όσο είναι εν ζωή. Ίσα ίσα που θα προτιμούσα να τον διευκολύνω εαν ήθελε να πέσει για ύπνο.

Βέβαια στους κοιμισμένους συγχωρούνται τα πάντα - εφ'όσον δεν μπορούν πλέον να μας βλάψουν - εκτός από τα οικονομικά χρέη!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #45 στις: 28/01/08, 20:57 »
Δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς αν πεις ότι ο Χιθ Λεντζερ κοιμήθηκε...

Όχι, δεν θα διαμαρτυρηθεί αλλά θα σε κοιτάξει το λιγότερο παράξενα και πιθανόν να καταλάβει ότι κοιμήθηκε και άργησε να πάει στα γυρίσματα  ;D
Όμως κάποιους μπορεί να τους πειράξει αν δουν γραμμένο σε τίτλο εφημερίδας, ειδήσεων ότι ο Αρχιεπίσκοπος "πέθανε" και όχι "κοιμήθηκε".
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: 28/01/08, 21:01 »
δεκτό... :D όμως έχω την εντύπωση πως κανείς δεν παρανόησε το "κοιμήθηκε" του χριστόδουλου με το ...ξέχασε να πάει στην λειτουργία.. :p
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: 28/01/08, 21:05 »

Πρωτων και ζωντανος οταν ηταν αντιλογος απο τον ιδιο σε μενα η στον οποιοδηποτε "κοινο" σε γενικες γραμμες δεν υπηρχε. Και τον Χιτλερ κατηγορω και δεν με νοιαζει καθολου που εινια νεκρος και δνε αισθανομαι και καθολου ανανδρος. Ε και ο Χριστοδουλος καλως η κακως δεν ηταν και "αγιος ανθρωπος". Στο κατω κατω ξερουμε και ξερεις και εσυ τι πρεπει να γινει για να φτασει καποιος σε τετοια θεση... Δυστυχως για την εκκλησια.

Το διαφορετικο στην προκυμενη εινια οτι πεθανε ενας ανθρωπος και θα τον θαψουν με τιμες αρχηγου κρατους (ακουσον ακουσον). Ο Χριστοδουλος ηταν δηλαδη ανωτερος παπας απο οτι ενας παπας ενος χωριου και χρειαζονται αυτες οι τιμες? Τα λεφτα δεν θα μπορουσαν να πανε σε εναν ερανο? Γιατι θα ιενια και παρα πολλα λεφτα.

Επισης ειναι διαφορετικο γιατι καθε παιδακι στην Αφρικη πεθαινει πρωτων κατω απο ΑΠΑΙΣΙΕΣ συνθηκες, δεν εχει ευχαριστηθει ποτε του ζωη, δεν εχει δει τι παει να πει δυτικος κοσμος δεν εχει πιστεψει ποτε σε τιποτα δεν εχει καταφερει να παιξει ποτε στην ζωη του και τελος κανενας ποτε δνε προσπαθησε να το σωσει, ουτε ξοδεψε ενα λεπτο του ευρω για να το σωσει και δεν θα το θαψουν βεβαια με τιμες αρχηγου κρατους αλλα θα το πεταξουν πιθανως σε καποιον σκουπιδοτοπο.

Συνεχιζοντας της εκθεση προβληματισμων μου, γιατι παει καθε καρυδιας καρυδι τωρα και τον προσκυναει και πανε ολοι τοσο θλιμμενοι? Δεν το καταλαβαινω πως ειναι δυνατον τοσοι πολιτικοι να πηγαινουν κια καλα θλιμμενοι. Λες και τοσο πολυ στεναχωρεθηκαν, εδω δεν σεβονται ουτε στο νυχακι αυτα τα οποια υποτιθεται πιστευουν κια τωρα ξαφνικα λυπουνται γιατι πεθανε ενας παπας? Κι αλλοι παπαδες πεθανε αλλα χεστηκαν κανονικα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
    • http://myspace.com/gorthaour
« Απάντηση #48 στις: 28/01/08, 21:12 »
Λυπαμαι για τον ανθρωπο, οπως για καθε ανθρωπο, αλλα πιστευω οτι καιρος ειναι η (ουτως ή αλλως θλιβερη) Ελλαδικη Εκκλησια να εχει επικεφαλης καποιον πιο σοβαροφανη (για τα ματια του κοσμου δλδ οχι τπτ αλλο ετσι κι αλλιως πουλημενοι κοιλαραδες ειναι ολοι).
Twitter @mcrosog

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: 28/01/08, 21:16 »
Είναι λιγότερο μακάβριο να λες κοιμήθηκε, αναπαύθηκε, ακόμα και μας άφησε, παρά πέθανε. Δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς αν πεις ότι ο Χιθ Λεντζερ κοιμήθηκε...

ΟΚ με το αναπαύθηκε, μας άφησε, ή έφυγε αλλά το κοιμήθηκε πάει πολύ ( βέβαια ο macmisias εξήγησε τη θρησκευτική του έννοια οπότε οκ )...
Αλλά δυστηχώς αυτή η κατάσταση του θανάτου είναι μακάβρια από μονη της οπότε δεν μπορεί να περιγραφεί με αποιαδήποτε λέξη χωρίς να κάνεις κάποιον μακάβριο συνηρμό!
Σαν τώρα θυμάμαι όταν ήμουν 12 που προσπαθούσαν οι δικοί μου να μου εξηγήσουν ότι πέθανε ο παπους μου αλλά δεν μου έλεγαν την λέξη πέθανε και έκανα περίπου ένα μισάωρο να καταλάβω τι εννοούσαν...

Δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζεται αυτή η δημοσιογραφική ηθική, καθολικά διαδεδομένη στις μέρες μας. Όσο ζει ένας άνθρωπος τον κατασυκοφαντούμε ή τον κατηγορούμε αλλά όταν πεθάνει είναι πλέον άναντρο να τον κατηγορήσουμε! Αυτή η αρχή ισχύει συνήθως για τους προσωπικούς μας εχθρούς αλλά όχι για άλλα άτομα που είναι έξω από τον κύκλο μας. Για παράδειγμα όλοι κατηγορούν χωρίς καμμιά τύψη τον Στάλιν ή τον Χίτλερ παρόλο που έχουν κοιμηθεί.

πολύ σωστό αυτό...

Προσωπικά δηλώνω ότι θα μου ήταν πολύ δύσκολο να λυπηθώ αν κοιμηθεί ένας άνθρωπος για τον οποίο λυπάμαι για την δράση του όσο είναι εν ζωή. Ίσα ίσα που θα προτιμούσα να τον διευκολύνω εαν ήθελε να πέσει για ύπνο.

Βέβαια στους κοιμισμένους συγχωρούνται τα πάντα - εφ'όσον δεν μπορούν πλέον να μας βλάψουν - εκτός από τα οικονομικά χρέη!

αλλά τώρα το ξεφτήλισες...
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...