Παντως απο musicman αυτη που θα σε καλυψει περισσοτερο ειναι σιγουρα η Petrucci. Η silhouette δεν ειναι τοσο βαρια, η axis επισης, η morse αν και πιο "screaming" οργανο, μου φαινεται λιγοτερο ευελικτη, οι μαγνητες της δεν συμμαζευονται ευκολα οσο στην Petrucci, και προσωπικα δεν θα μου αρεσε σε πιο βαρυ παιξιμο απ του Morse αυτη η "διαχυτικοτητα" των μαγνητων. Και η luke δεν εχει διπλο στο neck αρα στερεισαι ισως κατι απ τη virtuoso φαση που ανεφερες οτι σ αρεσει. Α!Κ το piezo που εχει ως επιλογη δινει πολυ ωραιες μιξεις, και συνολικα πολλα παραπανω πραγματα απο το "απλα τη δυνατοτητα για ακουστικο ηχο". όμως ενα ακομα σχολιο ειναι οτι αν θες all around παιξιμο, χωρις το piezo οι 3 θεσεις του επιλογεα ειναι λιγες, και λιγο δυσκολο να βρεις διαγραμμα για να αναλυσεις τις συνδεσεις και να τις αλλαξεις. Σιγουρα ομως μπορεις να το ανακαλυψεις μονος σου! +Οι μαγνητες της petrucci, ειτε παρεις μεταχειρισμενη με τον παλιο bridge μαγνητη, ειτε με τον καινουριο (d-sonic, αυτος με τη μια ραβδο) σε βοηθανε για πιο βαρια πραγματα. (εχω κ τους 2 αυτη τη στιγμη με εναν engl και σκιζουν).
Επισης, χωρις να εχω ακριβη αποψη για τις ακριβοτερες Ibanez, και χωρις να εχω παιξει με j-custom, οι prestige υστερουν σε μαγνητες κατα τη γνωμη μου κ θεωρω (παντα σε σχεση μ αυτες) οτι η παραπανω τιμη των Musicman δεν ειναι απλα ονομα, ειναι κ πολλη ουσια και καθαροτητα στον ηχο. Εννοειται ομως οτι αξιζει να τις δεις, και αυτες και τις JS/Jem, οι οποιες εχουν dimarzio πανω και θα ακουσεις το 100% του οργανου (το οποιο αντιστοιχει στους μαγνητες αυτους βεβαια).
Jackson, Esp δεν εχω ιδεα. Carvin πολυ ευελιξια νομιζω, δεν εχω ιδεα πως ανταποκρινονται σε βαρυτερο παιξιμο, ειδικα οσες ερχονται εδω που εχουν για ξυλο alder και οχι basswood η μαονι. Γι αυτες αν θελεις πρεπει να ρωτησεις αλλους και βεβαια να ακουσεις. ποτε δεν ξερεις 100% αν θα σ αρεσει κατι η οχι πριν τ ακουσεις. Οπως και δεν χρειαζεται οπωσδηποτε να δωσεις 1500 ή να σε πεισουμε για musicman κ να δωσεις 2000. Μπορει να σ αρεσει κατι με 1000€ και μην ξεχνας και οτι ο ηχος διαμορφωνεται και απο αλλα 1002! Δεν ξερω τι εχεις, ουτε εχω γνωμη ποσο μυημενος εισαι, απλα μια επισημανση αφου ζητας οποια συμβουλη:
Με τοσο ακριβο οργανο χρειαζεσαι και εναν καλο ενισχυτη να το αναδειξει. Πχ αν εχεις ενισχυτη 300€ και θελεις κιθαρα 1500€, γνωμη μου ειναι να κοψεις απ την κιθαρα και να παρεις αλλον ενισχυτη. Θα ακουσεις διαφορα με τα 1500, ναι, αλλα θα εισαι μακρια απ το τι μπορεις να παρεις. Εκτος αν η περαιτερω αναβαθμση ερχεται...
Αυτη λοιπον η γνωμη μου για το ποια musicman πιθανον να σου ταιριαζει. Ποιοτητα κατασκευης αψεγαδιαστη, και καλα ορισμενος ηχος, ξεκαθαρος. Η τιμη για καινουριο οργανο φυσικα ξεφευγει (2000), δικη σου η γνωμη αν αξιζει η οχι!