Action η αποσταση χορδων απο την ταστιερα η τα ταστα (δεν ξερω ποιος ειναι ο επισημος ορισμος αλλα ειναι το ιδιο πραγμα, για δεδομενα ταστα βεβαια).
Radius ειναι η ακτινα καμπυλοτητας της ταστιερας.
Βασικα οσο μεγαλυτερο ως νουμερο, τοσο περισσοτερο τεινει να γινει επιπεδη η ταστιερα (ετσι δεν ειναι, δεν ειπα λαλακια ε?

).
πχ οι Σιλουετ, νομιζω 10ιντσες ειναι.
Γενικα, υποτιθεται οτι οσο πιο επιπεδη ειναι μια ταστιερα, τοσο πιο γρηγορη ειναι, αλλα μια πιο καμπυλη διευκολυνει ακορντα κ.α.
Αυτο ειναι τελειως σχετικο. Εγω πχ, σιχαινομαι τις εππεδες ταστιερες, οτιδηποτε κι αν προκειται να παιξω.
Οσο για τον Τριμη, αστον να σκαβει τον ταφο του. Δοκιμασε αβερτα και μετα χτυπα απο Θωμα.
Βεβαια, ο συγκεκριμενος ειναι λιγο περιπτωση, διοτι τα φτηνα (<1000ε) μοντελλα τα χει καποια και πιο φθηνα απο Θωμα, αλλα στα signature χωνει αλυπητα

Και για τις Σιλουετ:
Κοιτα, ακομα δεν ειμαι ιδιοκτητης, αν και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην την χτυπησω καποια μερα, αν με εχει ο Θεος καλα και γουσταρω ακομα το οργανο.
Αλλα ειχα ευκαιρια να παιξω καμια δυο φορες, και απλα δεν εχω λογια.
Το μεγαλο τους ατου νομιζω δεν ειναι ουτε ο ηχος (ειδικα εκει χωλαινουν λιγο για τα λεφτα τους λογω μαγνητων-γνωμη μου βεβαια), ουτε η ποιοτητα κατασκευης (η οποια παντως υφισταται και με το παραπανω), ουτε η εμφανιση (καλα, εκει ειδικα, γ@μησε τα).
Ειναι το playability.
Γι αυτο και σου ειπα νωριτερα οτι αν την πιασεις, αυτη η οποιαδηποτε ΜΜ for that matter, θα την λατρεψεις πριν καν χτυπησεις χορδη.
Η εργονομια αυτων των οργανων μοιαζει βγαλμενη απο αλλο πλανητη.
Απο λεπτομερειες οπως το ποσο ομορφα αγκαλιαζουν το σωμα σου τα contours της, μεχρι αυτη την θεικια,μοναδικια, ανεπαναληπτια, απεριγραπτια (

) ταστιερα.
Σαν μπακετ καθισμα ειναι ρε.
Χωρια που ανεβαινεις μια κλαση ως κιθαριστικες ικανοτητες με τον που την πιασεις.
Καλα, μπορει να υπερβαλλω λιγο, αλλα αυριο θα πας και θα δεις για τι μιλαμε.
@Gabriel 6th: Και που σκοπευεις να βρεις καποιον, ειδικα στην Ελλαδα, που να πουλαει Silo?