Μαλιστα. Νομιζω του ειχα στειλει μαιλ πριν πολυυυυ καιρο (δεν το βρισκω καν στο μειλμποξ), και μου ειχε απαντησει αλλος (ισως κανω λαθος), με τιμη πανω απο 4,5 χιλιαρικα. Το ιδιο και μια αλλη εταιρεια στη Σουηδια νομιζω που φτιαχνει high-end LesPaul copies (εκεινη ηταν σιγουρα εταιρεια αλλα και παλι δεν βρισκω τα μειλ
), μου ειχαν απαντησει με ενα τρελο νουμερο.
Δεν εχω δοκιμασει καποιο απο τα οργανα του, αλλα φαινονται να ειναι σουπερ, μπραβο στον γνωστο σου! 
Γενικα και αλλα οργανα που φτιαχνονται Σουηδια (Nevborn π.χ.), και σκανδιναβια γενικοτερα, ειναι καπως τσουχτερα, λογο εργατικων... Αυτο ηθελα να πω με τα παραπανω μυνηματα, οτι δεν ειναι δυνατον να φτιαχνονται στη Σουηδια με αυτες τις τιμες, και αναλογως αν φτιαχνοντουσαν στη Σουηδια δεν θα ειχαν 600 ευρω π.χ. αλλα πολυ παραπανω 
Ο Γιόχαν την τελευταία φορά που μιλήσαμε είχε έναν βοηθό και θα έπαιρνε έναν ακόμα (σχεδίαζε και επέκταση του χώρου παραγωγής). Δεν έχει σημασία αν είναι ένα ή δέκα χιλιάδες άτομα, και πάλι "εταιρεία" είναι (από νομικής πλευράς)...
Η αλήθεια είναι ότι φτιάχνει εξαιρετικά προσεγμένα όργανα, έχει δική του πηγή για ξύλα ενώ χρησιμοποιεί τα απολύτως καλύτερα parts (π.χ. Lollar pickups, Tonepros γέφυρες, κλπ). Επειδή ακριβώς κάθε όργανο είναι custom εννοείται ότι η τιμή είναι ανάλογη. Αλλά μεταξύ μας, πολύ άνετα θα έδινα 5 χιλιάρικα στο Γιόχαν για μια set-neck καστομιά, παρά στη Gibson...

Φυσικά παίζει και πολύ mojo, ειδικά στην Αμερική που οι κιθάρες του απολαμβάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης. Δεν είναι τυχαίο να πωλούνται πάνω από $8000-$10000 μερικά κομμάτια.
Έχεις δίκιο για τα υψηλά εργατικά και γενικά το κόστος, σε οποιαδήποτε σχεδόν ευρωπαϊκή χώρα, θα συμπλήρωνα... Ακόμα και κάποιοι Τσέχοι, Πολωνοί, κλπ, μικροί κατασκευαστές, θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους ή να περιορίσουν το κόστος τους με κάποιο τρόπο, μέσα στα επόμενα χρόνια.