Λοιπον, κατ' αρχας εγω προσωπικα αισθανομαι θιγμενος απο διαφορες παρατηρησεις που εγιναν για ανθρωπους με διαφορετικη αποψη, με πρωτη και καλυτερη κατι που γραφτηκε του στυλ "οποιος δεν γουσταρει, ας παει στα Σκοπια." η κατι τετοιο. Το μονο που δειχνει καποιος ετσι ειναι οτι θεωρει οτι εχει την απολυτη αληθεια στο μυαλο του και δεν δεχετε οχι μονο συζητηση, αλλα ουτε καν την εκφραση αλλων αποψεων. Και καλο θα ηταν να μην θεωρει κανεις δεδομενα καποια πραγματα: προσωπικα δεν υπεγραψα κανενα συμβολαιο οτι θα στηριζω οτι κι αν κανει η χωρα μου επειδη γεννηθηκα εδω.
Εαν θιχτηκες απο την προταση μου "οποιου δεν του αρεσει, να παει να μεινει στα Σκοπια", μπορεις να θιχτεις ακομα περισσοτερο εαν ελεγα "Μακαρι να ειχες γεννηθει και στα Σκοπια"
Επειδη ομως, αναφερθηκες στο ζητημα, θα ηθελα να σου θυμισω, πως ενω δεν παλευεις για τα εξωτερικα συμφεροντα της χωρας ( στην οποια τελικα εισαι φιλοξενουμενος, εαν κρινω απο τη λογικη σου ), θυμασαι να παλεψεις για τα συμφεροντα των εργατων, των συνταξιουχων, κλπ..Ή μηπως και αυτο τελικα, ειναι μια προφαση, απεναντι στον "ωχαδερφισμο" και "διεθνισμο" που διακατεχει καποιους ανθρωπους.
Μην ξεχνας, πως εαν θιχτει γεωγραφικα η χωρα που κατοικεις, θα εχει επιπτωση στην οικονομια της ( και αμεσα στη δικη σου ). Και τονιζω μονο την οικονομια, γιατι καποιοι εχουν αποδειξει πως μονο αυτο σκεπτονται στο κατω κατω. Πισω απο ενα ομορφο πεπλο "διεθνισμου" και "ειρηνης μεταξυ των λαων", προωθουν ισοπεδωτικα συμφεροντα οικονομιας και Μεγαλων Δυναμεων.
Βεβαια, εμεις ειμαστε αυτοι που φανταζομαστε τη Μεγαλη Αλβανια, τη Μεγαλη Βουλγαρια και δεν ξερω τι αλλες μεγαλες ιδεες υπαρχουν..
Να μου θυμισει καποιος ποτε ειπαμε "οκ, παμε λιγο προς τα εκει, λιγο προς τα εδω", τα τελευταια 20 χρονια.
Η οικονομικη επεκταση στα Βαλκανια, ειναι σημαδι ιμπεριαλισμου;
Δηλαδη εαν εμεις ειμαστε οι πραγματικοι ιμπεριαλιστες, οι ΗΠΑ, τι ειναι; Ο αυτοκρατορας του Star Wars? Οκ, τοτε εμεις ειμαστε ο Darth Vader και με το φωτοσπαθο μας, κατακτουμε ολα τα Βαλκανια..
May the force be with us!

Και βεβαια, δεν θα μπω στη θεση κανενος ανθρωπου που εχει παραποιησει την ιστορια του, για να αποκτησει οντοτητα σε ενα χωρο που υπηρξε μονο σαν "φυλη" και οχι σαν "χωρα" ( δεν ειναι υποτιμητικο, αν και το τελευταιο καιρο διαπιστωνω πως οι "φυλες" πιο ευκολα αποκτουν χωρα ).
Παντως, δεν θα ηθελα οντως να ημουν Σκοπιανος, γιατι θα επρεπε να παραδεχτω πως η γλωσσα μου προερχεται απο 2 Βυζαντινους...Αν και φανταζομαι πως αυτο δεν το μαθαινουν οι "φιλοι" μας..