Ωραία όλα αυτά ρε παιδιά ,αλλά τι ρόλο παιζουν τα γονίδια στο χαρακτήρα μιας φυλής (αδόκιμος λίγο ο όρος χαρακτήρας ,αλλά τέλος πάντων...),στα οράματά της για το μέλλον,στο τρόπο που διαχειρίζεται την καθημερινότητα,στους στόχους της ,στις ανθρώπινες σχέσεις κλπ.κλπ.κλπ....Τα κοινά χαρακτηριστικά ενός έθνους ,είναι η γλώσσα,η παιδεία,η παράδοση,η θρησκεία αλλά και αυτά ακόμα με κάποιες τοπικές παραλλαγές...Δεν υπάρχει καμμιά ανάγκη κατά τη γνώμη μου ,να προσπαθούμε να αποδείξουμε μέσω των γονιδίων,την Ελληνικότητά μας.Όσο για την "αρχαιολαγνεία" που μας πιάνει καμμιά φορά ,ωραία ,είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε τέτοια ιστορία σαν σημείο αναφοράς μας ,αλλά επιτέλους πρέπει να δούμε ποιοί είμαστε σήμερα και τι έχουμε καταφέρει σήμερα...Και για ένα κράτος 180 ετών ,καλά τα έχουμε πάει ,μην τρελλαίνεστε.Αλλά έχουμε ρε γ**ώτο πολλά περιθώρια βελτίωσης και προόδου.Και καθυστερούμε μέσα από ιδεοληψίες και αντιπαραθέσεις.Καμμιά ιδεολογία δεν είναι πανάκεια ,ενώ αντίθετα η σύνθεση τους θα μπορούσε να είναι.Όπως ο καθένας μας ,αν είναι π.χ "καλός" ,κρύβει και λίγο "κακό" μέσα του και το αντίθετο,έτσι και σε πολιτικό επίπεδο όλοι είμαστε σε κάποιο ποσοστό,αριστεροί,δεξιοί,κεντρώοι,αναρχικοί,αντιεξουσιαστές και πάει λέγοντας...Ας σκεφτούμε το "κοινό" συμφέρον ,μιας και οι φίλοι μας των άλλων κρατών ,το δικό τους συμφέρον κοιτάνε.Και στο ζήτημα της Μακεδονίας ,το συμφέρον μας είναι να μείνει Ελληνική.Σήμερα είναι βέβαια.Αλλά αύριο; Κατανόηση ,χρειάζετε και όχι ιδεοληπτικός πετροπόλεμος...
Τελειώνοντας θέλω να αναφέρω ότι εκφράζω γενικές απόψεις ,από ότι έχω διαβάσει σε αυτό το θέμα ,αλλά και σε άλλα,χωρίς να απαντώ σε κάποιον συγκεκριμένα...