Καλά...από πότε αξιοπρέπεια σημαίνει πετάω βαθμούς, δέχομαι να παραβαίνουν τους κανονισμούς εις βάρους μου και δε μιλάω?? Συνέλθετε... οι 3 βαθμοί που παίρνει έτσι ο Ολυμπιακός είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΙ από βαθμούς που έχει χαρίσει φέτος η διαιτησία σε πολλές ομάδες (κάποιες εκ των οποίων πάνε και για πρωτάθλημα...).
Ευτυχώς να λέτε που έγινε κι αυτό και θα έχετε κάτι να παρηγορείστε τον Μάιο... έτσι για να ρίξετε την ευθύνη ως συνήθως κάπου αλλού κι όχι στην αδυναμία σας για άλλη μια χρονιά να παίξετε ποδόσφαιρο.
Ακόμα και η Καλαμαριά το μόνο επιχείρημα που έχει είναι ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να την λυπηθεί επειδή είναι για υποβιβασμό... αν είναι δυνατόν...
Φίλε Πέτρο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.. Έχεις δίκιο στο να λες ότι αν μια ομάδα βάζει κάποιο παίχτη ο οποίος κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζει, αυτόματα η αντίπαλη ομάδα αδικείται αλλά:
1) Δεν έπαιξε και ο Ροναλντίνιο, ο Βάλνερ έπαιξε

..
2) Η ΕΠΟ εξέδωσε κανονικά δελτίο.. Οι παράγοντες της Καλαμαριάς, εφόσον πήραν το δελτίο του παίχτη, ούτε διανοήθηκαν ότι τελικά το θέμα θα έπαιρνε αυτή την τροπή, διότι αν γνώριζαν την παρατυπία δεν θα τον έβαζαν ποτέ να παίξει.. Είναι κάτι ανάλογο με το να έρθω εγώ να σου πουλήσω ένα αυτοκίνητο, να με πληρώσεις, να πας στο Υπουργείο Συγκοινωνιών για να το δηλώσεις, να σου δώσουν το ΟΚ, και σε 1 μήνα να βρεθεί ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο και ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Συγκοινωνιών, δεν ξέρουν που βάζουν την υπογραφή τους.. Εσύ τι θα φταις να στο πάρουν πίσω και επίσης να μην μπορέσεις να με βρεις για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω, επειδή εν τω μεταξύ θα έχω πάει στις Μπαχάμες;
Επίσης, δεν πρέπει να συγχέουμε τη διαιτησία με την συγκεκριμένη υπόθεση.. Φέτος έχουμε το εξής παράδοξο.. Όλες οι ομάδες που ευνοήθηκαν, αδικήθηκαν επίσης.. Δηλαδή καθαρό αποτέλεσμα μηδέν.. Δεν είμαι τόσο μεμψίμοιρος ώστε να κάτσω να υπολογίσω λογιστικά σε ποιους αγώνες ο ΠΑΟ, ο ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ ευνοήθηκαν και σε ποιους αδικήθηκαν, απλά αυτή είναι η αίσθηση που αποπνέει φέτος το πρωτάθλημα.. Βαθμοί κερδίθηκαν και χάθηκαν από διαιτησία για όλους φέτος.. Η παράγκα μάλλον είχε απεργία φέτος, ενώ μάλλον οι διαιτητές έγιναν πιο ανίκανοι από ποτέ..
Αν η Καλαμαριά ενήργησε με δόλο, αλλάζουν τα πράγματα, αν και τείνω να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και εξηγούμαι.. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να προσπαθήσεις να "χτυπήσεις" με αθέμιτα μέσα ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που στο κάτω-κάτω και να το χάσεις δεν θα σου πει κανένας τίποτα και θα είναι και μέσα στο πρόγραμμα.. Τις μαιμουδιές τις κάνεις εκεί που μπορείς.. Με μικρότερες ομάδες που ξέρεις ότι αν τις νικήσω τότε θα μπορέσω να σωθώ..
Κατά τη γνώμη μου, η τιμωρία που θα πρέπει να ισχύει είναι η εξής.. Αν υπάρχει δόλος, τότε στην ομάδα να αφαιρούνται αρκετοί βαθμοί.. Για παράδειγμα 20.. Καμία ομάδα δεν πρόκειται να το ξανακάνει.. Period.. Όμως στην αντίπαλη ομάδα δεν πρέπει να δίνονται βαθμοί, γιατί είναι κρίμα να μηδενίζεις τον ιδρώτα 10 παιχτών για έναν.. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε το παιχνίδι επειδή έπαιξε ο Βάλνερ.. Και χωρίς Βάλνερ, με εκείνη την εμφάνιση, πάλι θα έχανε..