Δεν ημουν εκει στο ξαναλεω και απο οτι φαινεται δεν εχει νοημα να γραψω πηγες.Οπως εσυ ονομαζεις ως ψευδης τις δικες μου και εγω φυσικα οπως ξαναγραψα δεν παραδεχομαι την Αγια γραφη,ετσι και εγω οτι πηγη και να μου βαλεις καποιος θα την εχει χαρακτηρισει ως ψευδη.
Μια που το εφερε η κουβεντα,εσυ δεν εχεις βαλει καποια πηγη που να αποδεικνυει οτι ο Χριστος ηταν μυθικο ή υπαρκτο προσωπο.
Μα... δεν έγραψες πηγές... ο Roybatty έγραψε για τον Ιώσηπο και τον Τάκιτο και επ'αυτού του απάντησα. Έχεις άλλες πηγές εσύ που να τεκμηριώνουν ιστορικά την ύπαρξη ενός προσώπου με το όνομα Γιεσούα Μπεν Γιόζεφ, που έζησε στην Παλαιστίνη πριν από 2000 περίπου χρόνια? Και που, για καμμιά εκατοστή χρόνια όλοι τον είχαν ξεχάσει, μέχρι να αρχίσουν να γράφονται τα ευαγγέλια?
Παρενθετικά να πω επίσης, ότι ο ίδιος ο Σαούλ ("εσύ που είσαι Έλληνας και πιστεύεις στον Άγνωστο Θεό, λέγε με Παύλο"

), δεν αναφέρεται καν στην θαυματουργική δράση (για παράδειγμα) του Τζήζας. Αν διαβάσεις μάλιστα
σαν να διάβαζες Επίκαιρα της εποχής, τα όσα γράφει, θα καταλήξεις ότι μάλλον τείνει να αποδώσει
με μυθολογικό τρόπο την Χ"ιανική πίστη.

Το πιο αστείο (αν δεν ήταν τόσο τραγικό) είναι ότι οι Χ"ιανοί "μελετητές" πάνε και πιάνονται από μια χούφτα (κυριολεκτικά) πηγές, και μάλιστα
αποσπασματικές στην καλύτερη περίπτωση, και κόπτονται να αποδείξουν κάτι που, κατά την άποψή μου, δεν έχει και καμμία σημασία
αν θα αποδειχτεί ή όχι.
Κατά βάθος, μην αμφιβάλλεις ότι όλοι οι αρχαίοι λαοί, γνώριζαν πολύ καλά, ότι οι θεοί και οι ήρωές του ήταν μυθικά πρόσωπα, με την έννοια ότι
ίσως βασίζονταν σε ένα (ή, συνήθως περισσότερα) υπαρκτά πρόσωπα του απώτερου παρελθόντος, αλλά είχαν πλέον ντυθεί με αλληγορικές και μαγικές παραστάσεις, ώστε να αποκτήσουν την σημασία και την αίγλη συμβόλου του ομαδικού ασυνείδητου.
Πόσο δύσκολο είναι για έναν σημερινό Χ"ιανό να παραδεχτεί ότι δεν έχει σημασία το αν ο Τζήζας ήταν υπαρκτό πρόσωπο ή όχι? Εξάλλου είναι ηλίου φαεινότερο για οποιονδήποτε εκτός από τον πλέον στόκο, ότι ολόκληρη η μυθολογία του Χ"νισμού είναι ...εχμμ... δανεισμένη, από προγενέστερες παραδόσεις. Που σημαίνει ότι, εξελικτικά, είναι μια νεώτερη θρησκεία, που πάτησε, όπως και προηγούμενες το έκαναν, πάνω σε υφιστάμενες μεταφυσικές έννοιες και συμβολικές παραστάσεις. Τώρα, αν δέχεσαι ή όχι τις διδαχές της, είναι άλλο θέμα.
Η τελευταία σου παρατήρηση, να μου επιτρέψεις, είναι πέρα για πέρα σοφιστεία. Δεν έχω εγώ υποχρέωση να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το βάρος της απόδειξης, πέφτει σ'αυτόν που ισχυρίζεται ότι ένα γεγονός είναι
αληθές, όχι σ'αυτόν που υποστηρίζει το αντίθετο.