Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τη βοήθειά σας.
DR WOLF δοκίμασα σήμερα μια yamaha apx και μπορώ να πω πως είχε αρκετά πλούσιο ήχο σε σχέση με άλλες yamaha που έχει τύχει να ακούσω.
Zeppelin θα επιλέξω μια κιθάρα από την κάθε εταιρία που μου προτείνεις (cort,guild,warden και yamaha L) μέχρι φυσικά τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω.Φίλε σκέφτομαι για αγορά ηλεκτροακουστικής κιθάρας κυρίως γιατί,ακόμη και εύκολη να είναι η προσθήκη μαγνήτη αργότερα, πραγμάτικα δε θέλω να μπώ στη διαδικασία.
Mistral τσέκαρα το Link σου αλλά η τιμή ξεφεύγει.Takamine και Fender αποτελούν επίσης βράχους και πρέπει να είναι σίγουρα στα υπόψη.Η "λίστα" έχει μεγαλώσει πολύ και θα χρειαστεί καιρός και πολλές δοκιμές για να καταλήξω.Πάντως απέρριψα τις ovation οι οποίες όπως κατάλαβα, όσο όμορφες και στολισμένες ειναι άλλο τόσο υστερούν στον ήχο χωρίς ενισχυτή.
Dee Kaye απροσεξία μου!
Για να κλείσω να πω πως είχα σκοπό να κάνω την αγορά απο το site thomann.de πράγμα για το οποίο άρχισα να έχω πολλές αμφιβολίες μέτα απο συζήτηση με άτομο, γνώστη της κατασκευαστικής διαδικάσιας των κιθάρων.Το βασικό που αποκόμισα ήταν πως το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός και κάθε φορά είναι ξεχωριστό.Μια κιθάρα που θα δοκιμάσει κάποιος σε ένα μαγαζί δεν θα έχει ακριβώς τον ίδιο ήχο με την ίδια κιθάρα του διπλανού μαγαζιού.Οπότε ο μόνος τρόπος για να ξέρεις τον ήχο της κιθάρας σου 100% και να είσαι σίγουρος οτι σε καλύπτει είναι να την αγοράσεις εσυ ο ίδιος και όχι να την παραγγείλεις.Το θέμα είναι όμως πως με 150 και 200 ευρω διαφορά απο τις τιμές των ελληνικών καταστημάτων ίσως να μη σε νοιάζει τελικώς αν η κιθάρα σου τύχον υστερεί ενα μικρο ποσοστό απο αυτη που εσυ είχες ακούσει.