[quote author=parlats link=topic=63136.msg582257#msg582257 date=12469625
Η απάντηση είναι απλή. Ο μη-καπνίζων μπορεί να κάτσει και μέσα και έξω, ο καπνιστής μόνο έξω. Ποιος είναι ο ευνοούμενος και ποιος όχι? Ποιος δέχεται ρατσιστική συμπεριφορά και ποιος όχι? [/quote]
Είδα κι αυτό το θέμα καθώς έκανα κλίκ επάνω στο : "δείτε τα τελευταία 10 μντ" ,
όπως συνηθίζω .
Δεν το κάνω από σνομπισμό απλώς είναι πολύ δύσκολο να τρέξεις πίσω στα παλιά
και να διαβάσεις χιλιάδες απαντήσεις εκ τών οποίων πάρα πολλές απο αυτές
είτε είναι εκτός θέματος είτε είναι για τα μπάζα .
Καλό είναι το site , πολύ καλό θα έλεγα αφού αν κι έχει επικεντρωθεί στη μουσική ,
ακουστική και ηλεκτρονική , απλώνει φτερά και γι' αλλού .
Είμαι καπνιστής από τα 16 μου , τυπική ηλικία για κάθε αγόρι που το παίζει άντρας

.
Βλέπω τα σημερινά αγόρια να κάνουν τα ίδια και χειρότερα .
Το θέμα είναι ότι μετά από λίγα χρόνια παύει να είναι συνήθεια και γίνεται εξάρτηση.
Δεν είναι μόνο η νικοτίνη το πρόβλημα , είναι κι άλλα παράγωγα τού καπνού.
Από εκεί και πέρα και στα τελευταία χρόνια μπήκαν άλλα θέματα .
Το κάπνισμα φέρνει αληθινά μεγάλα προβλήματα στην υγεία , στα πνευμόνια κυρίως
που μεγαλώνουν όλο και πιο πολύ με τα χρόνια .
Αυτό φέρνει έξοδα στος ιδιωτικές και δημόσιες ασφαλίσεις .
Δεν τούς έπιασε ξαφνικά ο καϋμός να προστατεύσουν την υγεία σου μέσω απαγόρευσης .
Σκέφτηκαν απλώς οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία ότι από το τσιγάρο δε βγάζουν ούτε μία κι αντίθετα πληρώνουν .
Αυτός ήταν ο ... "καϋμός τους κι έτσι απαγόρευσαν το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους .
Αν μπορούσαν και δεν είχαν σε κόντρα τους τις καπνοβιομηχανίες θα το απαγόρευαν και θα έπαυαν να μας ζαλίζουν με τις δήθεν "ευαισθησίες" τους θα το έκαναν κάτι σαν την ινδική κάνναβη ή σαν τη μαριχουάνα .
Πρόλαβα να διαβάσω ένα ποστ οπου έγραφε ότι είμαστε οι πρώτοι στο κάπνισμα στην Ευρώπη.
Όμως όπως διάβαζα πριν μία περίπου εβδομάδα σε κάποια εφημερίδα που δε θυμάμαι τώρα ποια ήταν , "Καθημερινή" ή "Τα Νέα" ή η "Ελευθεροτυπία" , έμαθα λοιπόν ότι πρώτοι στην κατανάλωση καπνού έρχοντοι οι Αυστρικοί , αυτές διαβάζω ,
έμαθα ότι στην κατανάλωση καπνού έρχονται πρώτοι οι Αυστριακοί και μετά εμείς .
Όποιος δεν το πιστεύει ας ψάξει στο ΝΕΤ να βρει τα στοιχεία όπως έκανα κι εγώ .
Αυτά , τώρα καπνίζω το τσιγαράκι μου κι από 'δω ας πάνε κι οι άλλοι .
< δεν υποτιμω τους μη καπνιστές , αντίθετα , προσπαθώ όσο μπορώ να μην τους ενοχλώ με τον καπνό μου .
Όμως κι αυτοί οι μεμψοιμοιροι φαίνεται ότι πάσχουν από άλλου είδους προβλήματα , ψυχολογικά .
Άμα πας σε καφενείο που παίζουν πρέφα θα διαμαρτυρηθείς για τον καπνό ?
Να μην πας εκεί , πήγαινε σε καφέ στο Κολωνάκι .
Κι άμα σού κάτσει να πας σε ταβερνείο πάλι θα διαμαρτυρηθείς για τον καπνό ?
Να πας σ' εστιατόριο "καθώς πρέπει" και να φας τα κοψίδια σου με μαχαίρι και πηρούνι κι όχι με τα χέρια.
Άμα θες να τα φας με τα χέρια τότε είσαι σε ταβέρνα ,
σε λάθος μέρος μάλλον για 'σένα .