Σήμερα πήρα σβάρνα τα μαγαζιά για να ακούσω το Fender Vibro Champ XD. 5άρι λαμπάτο κόμπο της fender με 14 voicings, έξοδο για καμπίνα και πλήρη ρυθμιστικά.
Πήγα στο Διαμαντόπουλο όπου δεν ήξεραν καν ότι υπάρχει σαν ενισχυτής. Άκουσα κάτι ωραία τύπου (φίλε τον είδες στο site?, ζούμε στην Ελλάδα...) και φεύγοντας ο ένας υπάλληλος είπε στον άλλον "πες του να πάει στο Στόλλα στην Πάτρα να το δοκιμάσει... Τέσπα, άλλο καπέλο η συμπεριφορά των διάφορων. Επόμενη στάση καγμάκη, που ρώτησα και εκεί και μου είπαν ότι δεν έχει έρθει ακόμα. Έφυγα για bon studio με σκοπό να τσεκάρω epiphone και vox αλλά κλειστά. Οπότε guitar store...
Ρώτησα για τον vibro champ, δεν υπήρχε ούτε εκεί, αλλά είχαν τον 600άρι (όχι ανοιχτό όμως) και τον Peavey.
O peavey που έπαιξα (με τελεκάστερ) έχω να πώ ότι είναι το ιδανικό practice amp για όσους χρειάζονται καθαρά και ψιλοfunk ήχους και με τον bridge μαγνήτη της τελε ταιριάζει γάντι. Τερματίζει ωστόσο αρκετά χαμηλά σε ένταση, έχει ένα tone που δεν κάνει μεγάλη διαφορά και είναι αρκετά επίπεδος. Δεν έχει ρυθμιστικά πέρα από ένα tone, Για να βρωμίσει χρειάζεται πετάλι και είναι ουσιαστικά ένα καλό καθαρό κανάλι για να βασίσει κάποιος τον ήχο του σε αυτό. Έχει έξοδο ακουστικών και στα 180 ευρώ που κοστίζει είναι ευκαιρία.
Φεύγοντας πέρασα από Κούρμπη, ρώτησα για μικρά combo. Το παλικάρι μου έδειξε τον Nova star...
Είναι boutique, point to point. Έχει 2 κανάλια (2 εισόδους, χωρίς switching όμως), με 6V6 τελική. 5 Watt. Ουσιαστικά είναι μια πιο hot έκδοση του original fender vibro champ. Δεν έχει reverb, ούτε έξοδο για ακουστικά (πρόβλημα για μένα) έχει master volume ξεχωριστό volume για κάθε κανάλι και κοινό bass/treble.
Ο ήχος του είναι απλά απιστευτος. το καθαρό κανάλι κρατάει μέχρι ψηλές εντάσεις (αντίστοιχες ίσως με vox ac15) παίρνοντας απλά πιο crunch χροιά στα μεσαία την οποία κόβεις με τα ρυθμιστικά της κιθάρας. Από τα μισά και πάνω στα βρώμικα παίρνει ένα fuzz ήφος ότι πρέπει για gallagher, led zep και ac/dc.
Σε ένταση είναι πραγματικά ΠΟΛΥ δυνατός, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την ισχή και ίσως να συμβάλει και το jensen ηχείο σε αυτό που μου φάνηκε αρκετά ευαίσθητο.
Έμεινα απίστευτα ευχαριστημένος απο τον ενισχυτή. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα από εφφέ μπροστά του για να βγάλει classic rock ήχους. Η τιμή του αλμυρή στα 850-900 ευρώ αλλά... πραγματικά τον σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Επειδή δεν έχω ακούσει ακόμα τον fender ο οποίος σε specs τουλάχιστον φαίνεται να είναι κοντα,και δεν διανύω την καλύτερη περίοδο στα οικονομικά μου, συγκρατούμαι. Γιατί στο υψηλό κόστος αγοράς θα πρέπει να προσθέσω AB box για να αλλάζω τα κανάλια και μικρόφωνο για να γράφω... Θέλω να πάρω και λούπερ...Αλλιώς η πιστωτική θα φορτωθεί αναγκαστικά.
Απίστευτο μηχανάκι, καθαρόαιμος classic rock ήχος και κάτι που δεν θα ακούσετε κάθε μέρα.