Αγαπητή μου Perdida.Θα ήθελα να πω μια γνώμη πάνω σε κάποιους προβληματισμούς σου .Πρώτον:
Η φράση πίστευε και μη ερεύνα και στις γραφές αναφέρεται έτσι ακριβώς όπως την αντιλαμβάνεσαι τώρα...Άλλωστε ο ίδιος ο Χριστός λέει ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ τας γραφάς.Η άλλη ερμηνεία που έχει δωθεί από τον λαό και φυσικά την σιγοντάρισε η Εκκλησία είναι ένα κλασσικό λάθος ,όπως π.χ το "πράσσειν άλογα" που έγινε πράσινα άλογα,ή η "κάμηλος" που είναι χοντρή κλωστή (εξ ου και το καμηλό το ύφασμα) και όχι η καμήλα.Δεύτερον:
Το ζήτημα του κρίνου.Πουθενά μα πουθενά δεν θα διαβάσεις ότι η Παναγία "συνέλαβε",με τον κρίνο.Άλλη μια λαική δοξασία και αυτή.Τώρα το πως γίνετε αυτό,σκέψου μόνο ότι σήμερα για παράδειγμα έχουμε την δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.Ένα ον σαν τον Θεό,αν υπάρχει,νομίζεις ότι θα ήτανε δύσκολο για Αυτόν να κάνει κάτι ανάλογο;Να ενεργήσει δηλαδή με ένα τέτοιο τρόπο που κάποια στιγμή στο μέλλον να εξηγηθεί και βιολογικά;
Τρίτον:
O έρωτας.Ο Χριστός σίγουρα μπορούσε να ερωτευθεί,είχε συναισθήματα,όμως σκέψου το εξής.Αν εσύ ήσουνα τόσο αποροφημένη από ένα στόχο(π.χ νομίζω χορεύεις έτσι δεν είναι;)μια audition για μία υπερπαραγωγή του broadway και είχες ένα μήνα μπροστά σου ,θα μπορούσες ΚΑΙ να ερωτευτείς ταυτόχρονο ή θα είχε γεμίσει το μυαλό σου και η ψυχή σου με αυτόν τον στόχο και δεν θα είχες καιρό για τίποτε άλλο;Ο Χριστός αντίστοιχα είχε μιά αποστολή ,στην οποία ήταν δωσμένος τόσο ολόψυχα που είναι πολύ φυσικό το να μην έχει "σχέσεις".Αυτό όμως πάλι κάποιοι το διαστρεβλώνουνε βγάζοντας τον έρωτα σαν κάτι που δεν θέλει ο Θεός.Δεν μας έχουνε εξηγήσει όμως πως θα γίνει το "αυξάνεσθε και πληθύνεσθαι",ούτε την επιστολή του Παύλου που μιλάει ξεκάθαρα για το sex ακόμα και σε περιόδους νηστείας ,λέγοντας ότι αν το θέλει ο συντροφός σου και εσύ νηστεύεις,πρέπει να σταματήσεις τη νηστεία και να το κάνεις μαζί του(φυσικά για να προλάβω κάποιους ,αυτό απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες).
Τέταρτο:
Και τα δικά σου λόγια μπορεί να τα πάρει ο καθένας και να τα κάνει όπως θέλει.Ο Καρατζαφέρης ώρες ώρες γίνετε και μαρξιστής άμα τον βολεύει.Ο Χριστός είπε Αγάπα τον πλησίον σου.Δεν είπε Αγάπα τον πλησίον σου αρκεί να είσαστε πατριώτες...
Πέμπτο:
Και όμως η Πίστη είναι ζήτημα καθαρά καλλιέργειας.Ο καλλιεργημένος άνθρωπος ψάχνει,φιλοσοφεί,αναζητάει πέρα από αυτό που του δίνει η μόρφωση.Η μόρφωση μιλάει με αξιώματα(π.χ ο νόμος της βαρύτητας).Η καλλιέργεια αναζητάει και βρίσκει καινούργια πράγματα.Εγώ προσωπικά ξέρω πολλούς καλλιεργημένους ανθρώπους που πιστεύουν.
Και τέλος:
Οι ανάγκες και οι φόβοι του ανθρώπου απέναντι στον θάνατο,το άγνωστο κλπ είναι καθαρά φυσική επιλογή.Όπως για κάποιο λόγο οι πολικές αρκούδες είναι άσπρες,όπως οι γάτες για κάποιο λόγο έχουνε μουστάκια,έτσι και στον άνθρωπο η φύση έδωσε την δυνατότητα να γνωρίζει ότι θα πεθάνει μια μέρα,να αναρωτιέται αν υπάρχει τίποτα μετά και όλα αυτά για κάποιο λόγο.Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί.Γιατί η φύση μαζί με τα πράσινα μάτια μου και τα καστανά μαλλιά μου,μου έδωσε και τη δυνατότητα να αναρωτιέμαι για πράγματα που δεν βλέπω;Τι εξυπηρετεί τον πλανήτη ,όλο το σύμπαν αυτή μου η γνώση;Και μπορεί να ακούγετε ματαιόδοξο και ξιπασμένο ,μιας και η Γη είναι ένας κόκκος άμμου στο σύμπαν,αλλά και οι ισορροπίες του είναι πασίγνωστο το πόσο ευθραυστες είναι.10 μοίρες αλλαγής τροχιάς ενός αστεροιδή και η Γη πάπαλα.
Και εγώ ασπάζομαι τους προβληματισμούς.Απλά να πω κάτι τελευταίο.Σε όλους.Διαβάστε.Μάθετε από τις πηγές της γνώσης και όχι από αυτά που λέγονται δεξιά και αριστερά.Εγώ δεν έχω διαβάσει με προσοχή Νίτσε για παράδειγμα.Πως μπορώ να λέω ότι ισχύουν ή δεν ισχύουν πράγματα που είπε και σκέφθηκε;