Μιας και ανεφερες Τζακσον, τα ακριβα Ιαπωνεζικα μοντελα που εχω παιξει ηταν πολυ καλυτερα απο τα αμερικανικα, απο την μικρη εμπειρια που εχω με αυτες.
Γενικοτερα, σκεψου οτι και η Porche αν εκανε μαζικη παραγωγη στην κινα τσ συτοκινητα της θα ειχαν 2/3 της τιμης, ισως και πιο κατω.
Οποτε ναι, πληρωνεις λιγο το ονομα (σε φεντερ/γκιμπσον πολυ), πληρωνεις πολυ την ελαχιστα καλυτερη ποιοτητα και τα εργατικα του Ιαπωνα που ειναι πολλαπλασια απο του κινεζου (εχουν και τα υλικα διαφορες, αλλα ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ για να δικαιολογουν τετοιεσ διαφορες). Πληρωνεις και το οτι γινεται μικρη προσεγμενη παραγωγη, οπως στα αυτοκινητα που ειπαμε πιο πανω, και με τον ιδιο τροπο αυτο σου προσφερει (ακομα στις μερες μας) καλυτερη μεταπωλητικη αξια σε περιπτωση που χρειαστει να την δωσεις.
Οσον αφορα τις διαφορες που εχουν, αναλογα με την εταιρεια. Καποια εχουν διαφορες μεγαλες, αλλα στις περισοτερες περιπτωσεις τα κορυφαια μοντελα της φθηνης σειρας (οχι τα φθηνοτερα, εκει εχω δει μεγαλες διαφορες) ειναι πολυ κοντα στα ακριβα μοντελα. Την διαφορα αν εισαι ο Ερικ Τζονσον θα την καταλαβεις, αλλιως εισαι ΟΚ με τη φθηνη σειρα. Αν τωρα μπορεις να τα διαθεσεις και θες το καλυτερο δυνατο (οχι για λογους ονοματος ενοω), τοτε τα δινεις και παιρνεις οτι καλυτερο.
Αλλα αν θες το καλυτερο πιστευω δεν δινεις τοσα για να πληρωσεις τα μισα σε εξοδα μιας μεγαλης εταιρειας, αφου ξερεις τι θελεις βρισκεις εναν κατασκευαστη που εχεις δει οργανα του και τον εμπιστευεσαι, και του ζητας να σου φτιαξει αυτο που θελεις, με κορυφαια ποιοτητα και καλυτερη τιμη. Βεβαια, εκτος ελαχιστων περιπτωσεων, αν χρειαστει να το πουλησεις μετα τα χρηματα σου πανε περιπατο...