Δυστυχώς, ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλο πρόβλημα, μια ζωή παραμένει με αυτό το πρόβλημα.
Το να χαμογελά, κάποιος σε ένα τομέα, δεν σημαίνει ότι και νίκησε το πρόβλημά του.
Είναι σημαντικό βέβαια για τη ψυχολογία αυτού του ανθρώπου να χαμογελά έστω με αυτό το τρόπο.
Ο παππούς είπε, μου μοιάζει περισσότερο και όχι είναι προσπάθεια προβολής του πατέρα.
Έαν λοιπόν είναι προβολή του πατέρα είναι όντως λυπηρό.
Δεν είναι και λίγες οι φορές που ο φακός χρησιμοποιεί ανάλογες καταστάσεις, προς συμφέρον.
Σίγουρα αυτός ο άνθρωπος καταβάλει διπλή προσπάθεια για να κάνει αυτό που κάνει.
Σίγουρα χαίρεται που το παιδί του παίρνει ευχαρίστηση από αυτό.
Σίγουρα ξεπερνά και κάποιες τύψεις που έχει, μιας και αυτός το έφερε στο κόσμο.
Σίγουρα το θέλει αυτό που κάνει.
Αλλά αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
Εσύ παππού, σίγουρα, δεν θα ήθελες κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου. Άλλα το κοιτάς από τη δική σου μεριά.
Θέλω να πιστεύω ότι είσαι ένας υγιέστατος άνθρωπος. Και εγώ από αυτή τη πλευρά, βλέπω μια κοροιδία ας πούμε. Σα να του γεμίζουνε το μυαλό μπαρούφα. Κοίτα είσαι μέσα σε ένα καροτσάκι εντελώς ανάπηρος αλλά νικάς.
'Ομως ένας τέτοιος άνθρωπος σαν κι αυτόν, με τόση αναπηρία. Κάτι πρέπει να κάνει. Και επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του. Σίγουρα χρειάζεται παρέα. Δεν νομίζω να γελά επειδή νίκησε εκείνος. Αλλά επειδή νίκησε ο πατέρας του. Ο πατέρας του αγωνίζεται και το παλικάρι του κάνει παρέα.
Έαν πάλι όντως πιστεύει ότι νικά ο ίδιος, δεν ξέρουμε πόσο νοητικά ανεπτυγμένος είναι, ώστε να σκεφτεί αυτό που λες σπαστικότητα ως χειρονομία νίκης.
'Οπως και να έχει πάντως, αν δεν είναι προβολή του πατέρα. είναι ωραίο να συνεργάζονται 2 άνθρωποι και να ξεπερνούν κάποια προβλήματα. Και όχι ως συνήθως ο δυνατότερος να το παίζει υπεράνω και από την άλλη ο πιο αδύναμος να έχει κομπλεξ κατωτερότητας και να φοβάται κάθε κίνηση στη ζωή του.
Συνεργασία και χαμόγελο λοιπόν, για 2 άνθρωπους που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό με όποιο τρόπο μπορούν να συνεργάζονται.Όπως είπε και ο Freemind να μην κολλάμε σε προβλήματα όταν έχουμε ένα κοινό σκοπό.
Μπορεί τη μία φορά να είναι δυνατότερος ο ένας, μπορεί την άλλη να είναι δυνατότερος ο άλλος.
Συνεργασία και χαμόγελο θέλει και νικάς.
Αλλιώς........
"Ποιος είπε τάχα, πως Νικά ο Επιμένων ?? Νικάει εκείνος που Πουλά Επικερδώς το Χτες.."
(Μικρές περιπλανήσεις.)