Αυτοι η lp δεν ειναι μια κατηγορια πιο κατω απο αυτες που κoιταω?Αφου εχω 5 κατοσταρικα ας τα σκασω να παρω κατι καλυτερο απο τη προηγουμενη μου κιθαρα.Επισης επειδη τωρα εχω μια dean με rosewood ταστιερα και θελω να αλλαξω ταστιερα μηπως με βολευει περισσοτερο γιατι η αληθεια ειναι πως η dean μου ειναι σαπια(Πακετο απο τον νακα,τι περιμενεις..)Παντως οταν με το καλο θα παω να δοκιμασω θα κοιταξω και με rosewood ταστιερα γιατι ισως εφταιγε η dean
παντως κυριο μελιμα μου ειναι να με βολευει αρκετα το μανικι γιατι αυτην την κιθαρα θα την κρατησω καιρο απο κι και περα ο ηχος σε τετοια λεφτα δεν διαφερει και δραματικα..τουλαχιστον στα μοντελα επι κ φεντερ που κιταω εγω,crunchy-blues ηχο μου δινουν και τα δυο..εξαλλου παιζει ρολο και ο ενισχυτης και τα τυχον πεταλακια..ακομα τα μοντελα που κοιταω εχουν αξιοπρεπεις μαγνητες..Δεν νομιζω να με απογοητευσουν..
Μπλούζ και κράντς παίρνεις απο οποιαδήποτε κιθάρα. Με διαφορετικό τρόπο...
Αν ο όγκος και ο "κρεμώδης" ήχος της les paul σου αρέσει περισσότερο τότε η πρόταση μου είναι Epiphone Les Paul Standard (ή Std. Plus αν θες flame καπάκι) και με ένα κατοστάρικο ακόμα να της κάνεις ένα γερό setup στα μέτρα σου και να βάλεις και ένα σετάκι Guitar fetish μαγνήτες. Θα σου μείνει για πολλά χρόνια...
Αν οι στράτ σε βολεύουν περισσότερο, Strat ή Super Strat MIM (ή classic player αν αντέχεις οικονομικά) και καλως ήρθες στον κόσμο του κατα βούληση κόψε ράψε με λαιμούς, μαγνήτες κλπ.
Αν είσαι ψιλοαιρετικός σαν εμένα, μπορεί να σου αρέσουν και οι τελεκάστερ... Με λιγότερα από 500 παίρνεις lite ash tele που είναι μια πολύ καλή κιθάρα ανεξαρτήτου τιμής και εμπειρίας.
Γενικά και οι 3 δεν είναι "ενδιάμεσα στάδια" είναι κιθάρες που αργότερα με τους μαγνήτες που θα επιλέξεις και ένα setup στα μέτρα σου θα τα βγάλουν πέρα για πολλά χρόνια.
Όσο περισσότερα μπιχλιμπίδια μπαίνουν στην τιμή (τρέμολο, τρίτος μαγνήτης, κλειδιά κλπ κλπ κλπ) τόσο λιγότερη κιθάρα αγοράζεις και περισσότερα αξεσουάρ...