.....καταρχην κατα τη γνωμη μου , τσαμπα ψαχνεστε κι αναλωνεστε μεσα σε ενα φορουμ για κατι τοοοοοσο υποκειμενικο......
...τοσες συζητησεις, τοσοι καυγαδες και φτου παλι απο την αρχη.....
1. Η μια πλευρα που μας εχει πρηξει τα ουμπαλα σε οποιοδηποτε τοπικ υπαρχει η φραση "ελληνικο ροκ" οτι και καλα ειναι για τα μπαζα κι οτι ειναι απομιμηση το gr Rock κι οτι μονο οι ξενοι ηξεραν και ξερουν τις υπερτατες μυστικες συνταγες για να παιξουν δικαιωματικα και κληρονομικα ΡΟΚ....λες κι ειναι πληρωμενοι δικηγοροι των πνευματικων δικαιωματων του καθε ξενου καλλιτεχνη ( Ω θεε μου hentrix, τιτανες του heavy metal Metallica , γιγαντες του hard rock Whitesnake, Europe και bon jovi ,Ημιθεοι του new rock Muse και Porcupine tree....κατεβειτε λιγο εδω στην χωρα μου , αυτο το ελεεινο και τρισαθλιο κοματι του πλανητη που οι απιστευτα μιζεροι και τιποτενιοι κατοικοι του ΤΟΛΜΗΣΑΝ , Ω ναι, ΤΟΛΜΗΣΑΝ να:
........ παιξουν νοτες που χρησημοποιησατε - δεν εχει σημασια αν αυτες οι νοτες παιζονται απο τα προιστορικα χρονια -
.......μουσικες κλιμακες που παιξατε - ασχετως αν τις εχουν παιξει πρωτα οι μαυρουκοι....σιγα μην ασχοληθουμε και με το μπλουζ-
.....τραγουδησουν κορωνες και τεχνικες που δουλευτε - δεν εχει σημασια που στο κλασικο τραγουδι ολα αυτα που κανετε τα μαθαινουν στο δευτερο ετος -
.....γραψουν στιχους με κοινωνικο προβληματισμο κι ανησυχιες - αν ειναι δυνατον αυτα τα χαμερπη ελληνακια να τολμουν να εχουν ανησυχιες και προβληματισμους ....και πανω απο ολα να θελουν να τους τραγουδησουν κιολας.....Ε, οχι!
....κατεβειτε λοιπον στη γη , στρεψτε το βλεμμα σας στην Ελλαδα και με μια νοτα της κιθαρας σας, μια κορωνα της φωνης σας , εναν απιστευτα κοινωνικο σας στιχο βαλτε φωτια και καψτε μας .....και καψτε μαζι και μενα τον ταπεινο σας δουλο που τοσα χρονια σας υπηρετει πιστα χωρις να εχει κατσει ποτε να μελετησει λιγο παραπανω αλλα εχει γνωμη για τα παντα γιατι ακουει την μουσικη σας κι ετσι δεν χρειαζεται να ακουσει κατι που δεν φτανει την υπεροχη συνθεση σας !!!!
2. ...και βεβαια την αλλη πλευρα που καποια παιδια (δεν εχει σημασια η ηλικια) προσπαθουν να παιξουν κατι δικο τους ...και καποιοι το καταφερνουν και καποιοι αλλοι οχι......κι οταν δεν τους παει καλα η προσπαθεια και βγει αθλιο το αποτελεσμα ....αρχιζουν και το παιζουν προστατες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΟΚ.....ελληνικο ροκ ΟΥΑΟΥ!.....υπαρχει ΡΕ! ....εχεις κανα προβλημα?
.....Ενταξει ισως να υπαρχουν κι αλλες πλευρες αλλα σε αυτες ηθελα να εστιασω την προσοχη σας μιας κι ειμαι κι εγω ταγμενος , πληρωμενος δικηγορος

του ελληνικου ροκ ομως , κλπ κλπ
...Κι ενταξει με την πρωτη μεριδα ατομων δεν εχω και πολλα να κουβεντιασω πλεον.....τη μαθαμε τη καραμελα, τη γλυψαμε και τη καταπιαμε στο τελος.....
ή το χεις ρε φιλαρακι ή δεν το χεις....τι ψαχνεις να βρεις μεσα στο ιντερνετ? το τι ειναι ροκ? ....οκ, να σου στειλω αμα θες και κανα 2 τσοντες να μαθεις και τι ειναι ο ερωτας ....οχι το σεξ......κι αμα εισαι και τυφλος να τα πουμε απο κοντα για να σου εξηγησω το πως ειναι το χρωμα κοκκινο!
26 κιθαριστες (Κυριολεκτικα) εχω δοκιμασει τα τελευταια 2 χρονια κι αν αφαιρεσεις 4-5 παληκαρια που δεν τα βρηκαμε στις ωρες ή στους ηχους και τις ταχυτητες ...οι υπολοιποι δεν! ....απλα δεν! .......και δεν κατηγορω τα παιδια αυτα , καποιοι ηταν πολυ καλα παληκαρια και καποια αλλα οχι , με καποιους εχουμε κρατησει επικοινωνια και με καποιους αλλους βγαινουμε και για καφε......αλλα υπηρχανε κι αλλοι που ηρθανε να παιξουν με ενα τουπε "ειμαι παικτρονι και σας κανω και χαρη που ερχομαι να παιξω ελληνικο ροκ, γιατι εγω κανονικα παιζω απο santriani και πανω" ....και δεν μπορουσαν να παιξουν το ριφακι στην εισαγωγη του βασιλια της σκονης ή δεν μπορουσαν να παιξουν 2 νοτουλες στη "ριτα" επειδη ειναι στην αρση.....ή επαιζαν 7000 νοτες το δευτερολεπτο και δεν μπορουσαν να παιξουν την ρυθμικη κιθαρα στο "Passenger" .....αλλα ομως ειχαν την αποψη οτι το ελληνικο ροκ ειναι για τα ουρα!
Η μουσικη ειναι μουσικη ....κι αμα μελετησεις θα γινεις μουσικος........αμα καθεσαι και διαβαζεις κριτικες σε ενα φορουμ ,βγαζεις και κανα 2 τραγουδια απο quitar pro και σπαταλας το χρονο σου στο να μαθεις πια χρονια βγηκαν τα καλυτερα ξυλα στη Νεα Ορλεανη και τα πηρε η fender για να φτιαξει την καλυτερη σειρα κιθαρας.....τοτε στη καλυτερη να γινεις κριτικος μουσικης .
...οσον αφορα τη δευτερη κατηγορια που αναφερω.......συγνωμη κιολας ρε φιλαρακι αλλα εσενα ποιος σε ορισε προστατη, εκπροσωπο και μεγα ιστορικο της ελληνικης ροκ μουσικης, νοοτροπιας και ιστοριας?
...γιατι νιωθεις την αναγκη να υπερασπιστεις κατι που ουτως ή αλλως δεν χρειαζεται υπερασπιση?
...τι σε κοφτει εσενα αν ο τυπος θεωρει ελεεινη την ελληνικη ροκ?
...θα του αλλαξεις την γνωμη και θα τρεξει να αγορασει ολη την ελληνικη ροκ δισκογραφια?
....και ποια ελληνικη ροκ δισκογραφια?
....Του Μαχαιριτσα, των Πυξ Λαξ , του Παπακωνσταντινου και των δυτικων συνοικιων?
....Η ελληνικη σκηνη δεν χρειαζεται υποστηριξη , εχει το κοινο της ....εχει και τους μουσικους της......αμα εχεις αντερα γραψε τραγουδια και μοιρασε τα ....κι αμα σε γουσταρει το κοινο της θα σε υποστηριξει......αλλα μη μου βγαζεις για δειγμα 3 φασολαδες και μου κανεις διαφημιση οτι πουλας δισκο....κι ωρυεσαι μετα οτι σου κανουν ασχετες κριτικες......ή κατσε στα αυγα σου και γλειφε για να πιασεις πελατες ή γραψτους ολους εκει που δεν πιανει μελανι κι ασε τα κομματακια σου να μιλησουν για σενα.
ΥΓ: Χρησιμοποιησα μια λιγο πιο λεκτικη μορφη γραψιματος , χωρις την συνηθισμενη ευγενεια που με διακατεχει

γιατι σκεφτηκα οτι το θεμα ουτως ή αλλως παει για καδο....κατα τα αλλα ηταν τελειως σε φιλικο τονο αυτα που εγραψα και δεν προσπαθω να προσβαλω ουτε να επιτεθω σε κανεναν...απλα ειπα να τα πω λιγο πιο ΡΟΚ

edit: διορθωσα τα ορθογραφικα γιατι μου εβγαλαν τα ματια κι εχθες λογω βιασυνης δεν ειχα προλαβει να το ξανακοιταξω, σορυ