Αρχικά, οι ltd δεν είναι απομίμηση των esp.. η ίδια εταιρεία τις φτιάχνει απλώς είναι τα οικονομικά μοντέλα.. αν πας κ αγοράσεις βέβαια κιθάρα ltd στα 200 ευρώ, να ξέρεις ότι όντως δεν έίναι ότι το καλύτερο γιατί εκτός του ότι είναι αισχρες σαν κιθάρες(αυτές που έπεσαν στα χέρια μου) το basswood & το alder ως ξύλα δεν κάνουν καλή φωτιά....!!!
από ibanez δεν ξέρω να σου πω.. απλώς εμένα δεν με βόλευε το μανίκι-τσιγαρόχαρτο-πολύ λεπτό για εμένα(ξεκίνησα με κλασσική, οπότε καταλαβαίνεις).. όχι ότι δεν είναι καλές κιθάρες, μια χαρά είναι.. απλώς εμένα δεν μου αρέσουν..
jackson πολύ καλές κιθάρες, κ αν πας για jackson κοίτα αυτές που είναι φτιαγμένες στην ιαπωνία.. πολύ καλά όργανα!! ειδικά μετά το upgrade που τους έκανε η εταιρεία βγαίνουν με seymour duncan μαγνήτες, double-lock τρεμολο κ κάποια μοντέλα έχουν κ μαγνήτη sustainiac στον λαιμό.. τώρα κ βιδωτός να είναι ο λαιμός, δεν χάνεις πολλά.. αφού μιλας κυρίως για μεταλλοκατάσταση, το sustain θα το έχεις κ από τους τόνους γκαζιού που θα φορτώνεις καθώς κ από το κομπρεσάρισμα.. βέβαια αν βρεις με κολλητό ή neck-through ακόμα καλύτερα..
Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Η ΚΙΘΑΡΑ!! για την schecter μιλάω.. πολύ καλή, κ όντως είναι τρελό ευκαιρία στα χρήματα της!! το πρόβλημα μου εμένα όμως με όλες τις super-strat είναι πως βρίσκει το χέρι μου στο ποντεσιόμετρο του volume κάτω από τον μαγνήτη της γέφυρας, κ τον "κλείνω" ασυναίσθητα.. λεπτομέρειες..
όντως.. δεν κάνουν για μεταλ καθόλου(glenn tipton, zakk wylde, james hetfield, kirk hammet, al pitreli,gary moore, adler, κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ) οι epiphone les paul είναι επίσης μια από τις καλύτερες ευκαιρίες στα χρήματά της αρκεί να βρεις κάποια από την κορέα.. τα κινεζάκια έχω δει ότι κάνουν πολλά "κόλπα" κ ψιλο-διαλύονται.. μια χαρά είναι για μέταλ, έχουν τρελό όγκο κ γκάζι!! αλλάζεις κ μαγνήτες κ είσαι μια χαρά.. το μειονέκτημά τους είναι ότι δεν θα σε βολεύει στα σόλο κάτω από το 17ο τάστο, λόγω κατασκευής..
Αυτά.. πάντως, μην κάνεις το λάθος κ αγοράσεις από εδώ.. πήγαινε σε μια τράπεζα με τον πατέρα σου, ή μόνος κ ρώτα για κάρτα, υπάρχουν κάρτες που είναι μόνο για μια αγορά κ πολλές άλλες.. δεν θα υπάρξει κίνδυνος, απλώς ψάχ' το.. θα το μετανιώσεις αν ψωνίσεις από το ελλαδιστάν!!!