Θα συμφωνήσω με τον Heatseeker. Πολύ καλοί και ευέλικτοι ενισχυτές για τα λεφτά τους. Κάποιες παρατηρήσεις που θα είχα να κάνω:
1. Μερικές προσομοιώσεις βγάζουν αρκετό "φύσημα", για το οποίο πρέπει να φταίει το ηχείο γιατί με τα ακουστικά δεν ακούγεται τίποτα. Ίσως μια αλλαγή ηχείου να διόρθωνε το πρόβλημα και να αναδείκνυε περισσότερο το χαρακτήρα κάθε προσομοίωσης.
2. Με το Gain στο 0 η ένταση επίσης μηδενίζεται και δεν ακούς τίποτα. Πρέπει το gain να είναι λίγο παραπάνω από το μηδέν (τουλάχιστον στο 0,5) για να ακούγεται ο ενισχυτής. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους Vox που έχω δοκιμάσει, ακόμα και στο amplug. Δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά πρέπει να το έχεις υπόψη σου στις ρυθμίσεις.
3. Οι δύο θέσεις που έχει ο ενισχυτής για να σώσεις τους δικούς σου ήχους (channel program) είναι πολύ λίγες. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα ήταν καλύτερο να μπορείς να σώσεις τουλάχιστον καμιά δεκαριά presets.
4. Αυτόν τον περίφημο χαρακτηριστικό ήχο που υποτίθεται ότι δίνει η βαλβίδα και το κύκλωμα Valve reactor ακόμα τον ψάχνω. Έχω την αίσθηση ότι για να αντιληφθώ κάτι τέτοιο θα πρέπει να βάλω τον ενισχυτή σε κατάλληλη θέση (σχετικά ψηλά) και με αρκετή ένταση στο Volume και το Master. Στην πράξη αυτό σημαίνει εντάσεις ήχου απαγορευτικές για ένα διαμέρισμα, καθώς ακόμα και ο 15άρης που έχω είναι πολύ δυνατός. Πιθανόν στα άλλα μοντέλα που έχουν μεγαλύτερο ηχείο και διακόπτη Power level να υπάρχει πιο εμφανής διαφορά ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις.
Και κλείνοντας, μια συμβουλή. Μην περιμένεις να βγάλεις ήχο λάμπας από αυτό τον ενισχυτή. Πλησιάζει πιο πολύ από ανάλογους modelling ενισχυτές αυτής της κατηγορίας, αλλά όχι αρκετά για να είναι πειστικός. Εγώ τουλάχιστον βγάζω πιο "λαμπάτους" ήχους από τον Tech 21 Trademark, ο οποίος επίσης προσφέρει μεγάλη ποικιλία ήχων, αρκείς να έχεις όρεξη να πειραματιστείς με τις διάφορες ρυθμίσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Vox δεν είναι καλός ενισχυτής. Μερικές προσομοιώσεις είναι άκρως ικανοποιητικές, τα εφφέ είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή και η δυνατότητα παραμετροποίησής τους (όπως και η δυνατότητα να σώσεις δικά σου presets, έστω και μόνο δύο) είναι χαρακτηριστικά που δεν συναντάς σε άλλους ενισχυτές αυτής της κατηγορίας. Σαν εναλλακτικές λύσεις θα πρότεινα να κοιτάξεις τους Roland Cube, τους Spider της Line 6 (εμένα δεν μού αρέσουν αλλά καθένας με τα γούστα του) και τους Peavey Vypyr οι οποίοι αναμένεται να είναι διαθέσιμοι σε κανένα μήνα.