Όλο αυτό που έγραψα είναι κρυπτογραφημένο Σουαχίλι, είναι η Μεθοδολογια μου και δεν την χαριζω στα Ελληνικά, ειναι προιον σκληρης και ανελεητης εργασιας. Όταν λοιπόν γίνετε όλοι καλά παιδιά, τότε βλέπουμε....
Φίλε XoLiDoXoS και μέλος τού site εδώ πρόσεξα στον λίγο χρόνο που βρίσκομαι εδώ
ότι η "χολή" σου δεν είναι αληθινή , απλώς σού αρέσει ν' αστειεύεσαι ποτε-ποτε .

Καλό για εσένα αυτό καλό και για 'μας που σε διαβάζουμε . < πάλι

>
Τώρα όμως πρέπει να πάμε στο ερώτημα τού ανθρώπου που άνοιξε το θέμα .
Έχω να πω ότι όταν ξεκίνησα την κιθάρα πριν 3 μήνες , παρέα με δασκαλο κι όχι μόνος μου , τον δεύτερο μήνα προσπαθούσα μετά μανίας να βγάλω κάλους στα δάχτυλα
για να μη με πονάνε μετά από ώρες εξάσκησης , πάντα νυχτερινές ώρες ησυχίας .
Όταν με πονούσαν πολύ οι μυς τών δαχτύλων λόγω υπερβολικής προσπάθειας
μού έλεγε ο δάσκαλός μου : "χαλάρωσε και πάψε να παίζεις για λίγες μέρες .
άσε τους μυς να ξεκουραστούν . Εγώ βέβαια βιαζόμουν να μάθω γρήγορα κιθάρα
μα όταν είδα πως έχει δίκιο κι ότι χαλούσα περισσότερο καιρό στο να προσπαθώ να επαναφέρω τούς μυς τών δακτύλων στην αρχική τους φυσιολογία , από το να παίζω κιθάρα , αποδέχτηκα την άποψή του .
Όταν στα μικρά νιάτα μου έκανα πολλή ενόργανη γυμναστική κι αφιέρωνα σ' αυτήν
πολλές ώρες άσκησης και επακόλουθα ένιωθα ενοχλήσεις ο μεν γυμναστής μου έλεγε "συνέχισε θα σκληρύνεις" , ο δε φυσιοθεραπευτής μού έλεγε :
"χαλάρωσε , θα σκληρύνουν οι μυς σιγά-σιγά με τον καιρό , προς το παρόν ξεκουράσου αφού έχεις πρόβλημα ."
Με τα χρόνια ακολουθώ τις συμβουλές εκείνου τού φυσιοθεραπευτή κι αφήνω τούς μυς μου να ξεκουραστούν για μια ή και δυο εβδομάδες μετά από κάθε έντονη χρηση τους .
Άρα κι η δική μου συμβουλή είναι το : Ξεκουράσου και πήγαινε σιγά-σιγά , βήμα με βήμα.