Ο ΟΑΣΑ ειναι χρεωμενος επειδη, παρολη την φτηνια του, ο "απλος" πολιτης αρνειται και κανει οτι μπορει για να μην πληρωσει το ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ( ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!!) εισητηριο που του ζητειται.
Ο ΟΑΣΑ ειναι χρεωμενος επειδη οταν βγαζει τις τιμες των εισητηριων, υπολογιζει ποσοι κυκλοφορουν με τα ΜΜΜ καθε μερα και διαιρει τα εξοδα του δια το νουμερο αυτο.
Αν καποιοι απ αυτους που οντως χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ δεν πληρωνουν, ο ΟΑΣΑ μπαινει μεσα.
Μάλιστα... πάμε πάλι από την αρχή... το εισιτήριο είναι πληρωμένο... με ακυρωμένο εισιτήριο μεταφέρονται όλοι και μάλιστα χτυπημένο εντός του χρονικού ορίου...
Αυτό που λες, ότι ο ΟΑΣΑ μπαίνει μέσα επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ χωρίς να πληρώσουν, είναι λάθος.. Είτε ένα άτομο μπει, είτε fullάρει το λεωφορείο/τρόλευ/βαγόνι, η ίδια βενζίνη θα καεί, τα ίδια service θα χρειαστούν.. Αν δεν πλήρωνε κανείς, τότε οκ...
ΌΜΩΣ.. το κράτος έχει υπολογίσει προφανώς ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να παίρνει ένα εισιτήριο και να το ακυρώσει όσες φορές θέλει, μέσα σε 1,5 ώρα.. Εδώ τι αλλάζει? Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν!! Θες να μας πεις λοιπόν ότι όταν το εισιτήριο αλλάζει χέρια, κατά έναν μαγικό τρόπο πληθαίνουν τα έξοδα του ΟΑΣΑ?

Δεν είναι ίδια τα έξοδά του, είτε το εισιτήριο το χρησιμοποιήσει 1,5 ώρα ο Α, είτε 1,5 ώρα ο Α, ο Β, ο Γ (ένας-ένας όμως, όχι όλοι μαζί..)? Αλλάζει κάτι?
Να μου πεις ότι δε βγάζει κέρδος ο ΟΑΣΑ να πω πάει στο καλό, ποτέ δεν ξέρεις.. Αλλά να λες ότι μπαίνει μέσα κι όλας επειδή αλλάζει χέρια το εισιτήριο?

Εφοσον ο "απλος πολιτης" ευθυνεται, ποιος θελεις να πληρωσει? Εξ ου και οι ανατιμησεις εισητηριων.
Είπαμε, ούτε ο πολίτης ευθύνεται πουθενά, ούτε μπαίνει μέσα ο ΟΑΣΑ.. οι ανατιμήσεις γίνονται για προφανείς λόγους (περισσότερο κέρδος ίσως?

)...
Και εξυπναδες του στυλ, "εχω ενιαιο και δικαιουμαι αλλη τοση ωρα,την δινω στον αλλο" να λειπουν.
Το ενιαιο ξερεις πολυ καλα ειναι για ενα προσωπο.
Αν θες, μεινε μες στο λεωφορειο μεχρι να τελειωσει η μιαμιση ωρα. Στο απαγορευει κανεις?
Απάντησα και πιο πάνω, δεν πρόκειται περί εξυπνάδας.. Αν θες εσύ, πλήρωνε για κάτι που δε χρησιμοποιείς, δεν υπάρχει πρόβλημα...
Οι υπόλοιποι τουλάχιστον ας εξαντλούμε τον χρόνο, δικός μας είναι, τον πληρώσαμε!!
Και ξαναλεω:
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Κλεβουμε το κρατος, κλεβουμε την τσεπη μας.
Τα λεφτα που σου παιρνει με τους φορους, δεν ειναι κλοπη. Σε σενα γυρνανε (συμφωνοι, μειον οτι τρωνε, αλλα αυτο δεν αλλαζει).
Αν κλεψεις τον ΟΑΣΑ, ο ΟΑΣΑ για να επιβιωσει θα φαει απ τα λεφτα των φορων, αντι αυτα να δαπανηθουν για να βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης των πολιτων.
Σ ολο τον κοσμο μου φαινεται, μονο ο Νεοελληνας δυσκολευεται να καταλαβει τι ειναι "Το Κρατος".
Ωραία ακούγονται τα παραπάνω...
1) Μπορεί να είμαστε το κράτος, ωστόσο δεν ασκούμε (μιλάω για εμένα και τους περισσότερους - εσύ δεν ξέρω τι/ποιός είσαι) καμία εξουσία και δε διαχειριζόμαστε τα κρατικά έσοδα/έξοδα...
2) Διάβασε και τι γράφω πιο πάνω... ΔΕΝ κλέβεις το κράτος με αυτόν τον τρόπο, οπότε άκυρο αυτό περί ποιότητας ζωής των πολιτών...