Αποστολέας Θέμα: ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ!!!  (Αναγνώστηκε 18493 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Από email που κυκλοφορεί :

"Διαβάστε κάτι ενδιαφέρον που μπορούμε να το επεκτείνουμε. Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου στα ακυρωτικά μηχανήματα και ενώ ήμουν έτοιμη να ακυρώσω το εισιτήριο μου για Σύνταγμα, βρήκα πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15 λεπτά πριν, στην ίδια κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεδομένου ότι μου έχει ξανατύχει, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου αλλά πήρα το ακυρωμένο που βρήκα και με αυτό κατέβηκα Σύνταγμα.

Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδο της από το μέσο μεταφοράς το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να το χρησιμοποιήσει και ο επόμενος. Είναι μια κίνηση συνεργασίας των πολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών.

Νομίζω θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς δίνοντας την ευκαιρία στον επόμενο από μας να ταξιδέψει δωρεάν. Επίσης θα βοηθούσε να το διαδίδαμε σε όσους το δυνατό περισσότερους!"

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ!!!
« Απάντηση #1 στις: 28/08/08, 19:25 »
εγώ το κάνω!
παρεπιμπτόντως Άγιο Ελευθέριο μένω... :P
έχει πλάκα κάθε φορά που πας να δώσεις φρεσκοακυρωμένο εισητήριο και σε κοιτάν λες κ είσαι από άλλο πλανήτη.... ;D

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 28/08/08, 20:03 »
Κι εγώ το κάνω κάθε φορά που είμαι Ελλάδα. Δίνω το εισιτήριό μου σε κάποιον μόλις βγαίνω από το λεωφορείο ή το αφήνω στα ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρικού. Πάντως ο hot sauce έχει δίκιο και δεν ξέρω γιατί πολλοί το βρίσκουν ακόμα τόσο περίεργο...
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος .

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 28/08/08, 20:24 »
εγώ το κάνω!
παρεπιμπτόντως Άγιο Ελευθέριο μένω... :P
έχει πλάκα κάθε φορά που πας να δώσεις φρεσκοακυρωμένο εισητήριο και σε κοιτάν λες κ είσαι από άλλο πλανήτη.... ;D
Οταν δεν εχω βγαλει καρτα, και χρησιμοποιω εισητηρια τα αφηνω ή εκει που καθομουν ή σε αλλο μερος που να φαινεται, γιατι εχω δει να δινουν σε καποιον εισητηριο και λεει ευχαριστω εχω δικο μου >:( >:( >:(
IN GRIND WE CRUST

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 28/08/08, 20:31 »
Οταν δεν εχω βγαλει καρτα, και χρησιμοποιω εισητηρια τα αφηνω ή εκει που καθομουν ή σε αλλο μερος που να φαινεται, γιατι εχω δει να δινουν σε καποιον εισητηριο και λεει ευχαριστω εχω δικο μου >:( >:( >:(

άθλιος.... >:(

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 28/08/08, 22:45 »
Εμένα μ έχει τύχει 2 φορες να μου δώσουν εισητήριο κ το πήρα, ήταν ok!! Δυο 2-3 φορε επίσης το έχω δώσει, αλλα επειδή με κοιτάνε κάπως, προτιμώ να το αφήνω πάνω στο μηχάνημα ακύρωσης με την ελπίδα να το δει κανεις.
Αλλά εγώ σε λίγο καιρό θα έχω φοιτητικό πάσο...  8) 8)
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος George Sadoor

• Θαμώνας
  • Love-Hate-Death-Crime-Fear- Pain
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 31/08/08, 03:43 »
Εμένα μου έχει τύχει μερικές φορές με το που μπαίνω στο λεωφορείο να μου δίνει αυτός που βγαίνει το εισιτήριο ώστε να μη χτυπήσω.(τελικά υπάρχει ανθρωπιά :))
Δεν είναι η αγάπη τίποτε άλλο παρά ένα ψέμα...!

Αποσυνδεδεμένος MechMech

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 31/08/08, 13:07 »
Το θεωρειτε ανθρωπια ε?

Εχετε υποψιν σας ποσο χρεωμενος ειναι ο ΟΑΣΑ?
Και ποσα λεφτα χανει καθε μερα απ τη λειτουργια των μεσων μεταφορας?
Η νομιζατε οτι ο ΟΑΣΑ ειναι κερδοφορος?
Αλλα βεβαια, την επομενη φορα που θα σας πιασει ελεγκτης και θα φατε προστιμο, η θα ανεβει το εισητηριο του μετρο αλλα 20 λεπτα, θα βριζετε το φασιστικο και αδηφαγο κρατος που σας πινει το αιμα.....

Κλασσικη ελληνικη νοοτροπια...
Το "κρατος" ειναι ενας ετερογενης οργανισμος, τελειως αποσυνδεδεμενος απο το συμφερον και τις προοπτικες ποιοτητας ζωης μας, μαλλον *εχθρικος* προς εμας, τον οποιο καλο ειναι να κλεβουμε οσο πιο συχνα μπορουμε.
Αλλωστε τις υπηρεσιες που μας προσφερει ΟΦΕΙΛΕΙ να μας τις προσφερει, ενω εμεις απ την αλλη μερια, δεν εχουμε καμια υποχρεωση απεναντι του!
Υποχρεωσεις ο πολιτης απεναντι στο κρατος? ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ?

QUIZ:
Σε τι διαφερει το να μπεις σε ενα σουπερμαρκετ, να γεμισεις τις τσεπες σου και να φυγεις χωρις να πληρωσεις, και το να χρησμιμοποιησεις συγκοινωνια αποφευγοντας να πληρωσεις εισητηριο?

Οποιος το βρει, κερδιζει ενα σετ relic καλτσες υπογεγραμμενες απο τον Qruqsticks.

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 31/08/08, 13:25 »
Θα μπορούσα πιο εύκολα να αποδεχθώ μία τέτοια δράση αν δεν ήξερα οτι η Ελλάδα έχει από τις πιο φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες.

Για να μη μιλήσουμε για περιπτώσεις "φοιτητών" που χρησιμοποιούν τα μειωμένα εισιτήρια χωρίς ποτέ να πατάνε ποτέ στη σχολή.
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 31/08/08, 13:27 »
στην Πατρα γλυκα μου παιδια,το εισητηριο ξερετε ποσο κανει βρε? 1 ευρω!κλεψτε οσο μπορειτε εκει πανω γιατι εδω ειναι δυσκολα,με τα ζωα...
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 31/08/08, 14:05 »
Το θεωρειτε ανθρωπια ε?
Ναι.

Εχετε υποψιν σας ποσο χρεωμενος ειναι ο ΟΑΣΑ?
Και ποσα λεφτα χανει καθε μερα απ τη λειτουργια των μεσων μεταφορας?
Η νομιζατε οτι ο ΟΑΣΑ ειναι κερδοφορος?
Αλλα βεβαια, την επομενη φορα που θα σας πιασει ελεγκτης και θα φατε προστιμο, η θα ανεβει το εισητηριο του μετρο αλλα 20 λεπτα, θα βριζετε το φασιστικο και αδηφαγο κρατος που σας πινει το αιμα.....

Και ποιός περιμένεις να ξεχρεώσει τον ΟΑΣΑ? Ο απλός πολίτης που παίρνει κάθε πρωί το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του?
Ό,τι μπορεί κάνει κι αυτός αφού από εκεί που πλήρωνε απλό εισιτήριο, τώρα υποχρεούται να πάρει ενιαίο!!

Στην τελική, το εισιτήριο αυτό είναι ενεργό για 1,5 ώρα.. Όταν εγώ κάνω μια διαδρομή 10 λεπτών, ενώ δικαιούμαι άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά (γι αυτό το πλήρωσα άλλωστε) γιατί να μην το δώσω σε κάποιον άλλον?

Κλασσικη ελληνικη νοοτροπια...
Το "κρατος" ειναι ενας ετερογενης οργανισμος, τελειως αποσυνδεδεμενος απο το συμφερον και τις προοπτικες ποιοτητας ζωης μας, μαλλον *εχθρικος* προς εμας, τον οποιο καλο ειναι να κλεβουμε οσο πιο συχνα μπορουμε.
Αλλωστε τις υπηρεσιες που μας προσφερει ΟΦΕΙΛΕΙ να μας τις προσφερει, ενω εμεις απ την αλλη μερια, δεν εχουμε καμια υποχρεωση απεναντι του!
Υποχρεωσεις ο πολιτης απεναντι στο κρατος? ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ?
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ πώς κλέβεις το κράτος με αυτόν τον τρόπο...

QUIZ:
Σε τι διαφερει το να μπεις σε ενα σουπερμαρκετ, να γεμισεις τις τσεπες σου και να φυγεις χωρις να πληρωσεις, και το να χρησμιμοποιησεις συγκοινωνια αποφευγοντας να πληρωσεις εισητηριο?
Διαφέρει στο ότι στην περίπτωση του super-market μιλάμε για κλοπή.. Και μάλιστα κλέβεις κάποιον που δε σε κλέβει...
Στην περίπτωση των ΜΜΜ, εκτός του ότι το κράτος σε κλέβει κανονικότατα με την κάθε ευκαιρία (εσύ όμως πρέπει να είσαι κύριος!!), δεν κλέβεις γιατί το εισιτήριο το χτυπάς κανονικά και είσαι εντός του χρονικού ορίου, το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα..

Υ.Γ. Τις κάλτσες του qru παρακαλώ...
« Τελευταία τροποποίηση: 31/08/08, 21:04 από gers »

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • If it's too loud, you are too old!
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #11 στις: 31/08/08, 14:19 »
στην Πατρα γλυκα μου παιδια,το εισητηριο ξερετε ποσο κανει βρε? 1 ευρω!κλεψτε οσο μπορειτε εκει πανω γιατι εδω ειναι δυσκολα,με τα ζωα...
Και στα Χανιά έχει 1,2 το ολόκληρο και έχει 2 δρομολόγια κάθε ώρα μέχρι τις 11, αλλά όπως και στην Πάτρα και τις περισσότερες επαρχιακές πόλεις είναι Αστικό Κτελ, που σημαίνει ιδιωτική εταιρία... Οπότε σε αυτή την περίπτωση φταίει το μονοπώλιο και όχι το κράτος ή εμείς ή οποιοσδήποτε άλλος...

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 31/08/08, 14:44 »
Κι ας έχουμε τις πιο φτηνές συγκοινωνίες....όπως ανεβαίνει η τιμή κάθε λίγο σε λίγο θα είναι όπως και των υπολοίπων χωρών....
και πες στις υπόλοιπες χώρες είναι αρκετά πιο αξιόπιστεες....
σε μας θεωρώ σίγουρο πως θα παραμέινει η ίδια "ποιότητα υπηρεσιών" που υπάρχει κ τώρα....
επίσης....
αν εμείς κλέβουμε το κράτος 50 λεπτά τη μέρα αυτό μας τα παίρνει καθημερινά από τα ΦΠΑ και μαζεμένα από τους φόρους so.....είμαστε πάτσι κατά κάποιο περίεργο τρόπο....
τεσπα....βασικά....στην ουσιά είναι αγορασμένος χρόνος παραμονής στις συγκοινωνίες οπότε δεν κλέβουμε κάποιον....ίσα ίσα αντί να τον σπαταλήσουμε τον δίνουμε σε κάποιον άλλον για να τον αξιοποιήσει....

Αποσυνδεδεμένος MechMech

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 31/08/08, 19:00 »
Ο ΟΑΣΑ ειναι χρεωμενος επειδη, παρολη την φτηνια του, ο "απλος" πολιτης αρνειται και κανει οτι μπορει για να μην πληρωσει  το ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ( ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!!) εισητηριο που του ζητειται.
Ο ΟΑΣΑ ειναι χρεωμενος επειδη οταν βγαζει τις τιμες των εισητηριων, υπολογιζει ποσοι κυκλοφορουν με τα ΜΜΜ καθε μερα και διαιρει τα εξοδα του δια το νουμερο αυτο.
Αν καποιοι απ αυτους που οντως χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ δεν πληρωνουν, ο ΟΑΣΑ μπαινει μεσα.

Εφοσον ο "απλος πολιτης" ευθυνεται, ποιος θελεις να πληρωσει? Εξ ου και οι ανατιμησεις εισητηριων.

Και εξυπναδες του στυλ, "εχω ενιαιο και δικαιουμαι αλλη τοση ωρα,την δινω στον αλλο" να λειπουν.
Το ενιαιο ξερεις πολυ καλα ειναι για ενα προσωπο.
Αν θες, μεινε μες στο λεωφορειο μεχρι να τελειωσει η μιαμιση ωρα. Στο απαγορευει κανεις?

Και ξαναλεω:
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Κλεβουμε το κρατος, κλεβουμε την τσεπη μας.
Τα λεφτα που σου παιρνει με τους φορους, δεν ειναι κλοπη. Σε σενα γυρνανε (συμφωνοι, μειον οτι τρωνε, αλλα αυτο δεν αλλαζει).
Αν κλεψεις τον ΟΑΣΑ, ο ΟΑΣΑ για να επιβιωσει θα φαει απ τα λεφτα των φορων, αντι αυτα να δαπανηθουν για να βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης των πολιτων.

Σ ολο τον κοσμο μου φαινεται, μονο ο Νεοελληνας δυσκολευεται να καταλαβει τι ειναι "Το Κρατος".

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 31/08/08, 19:17 »
Ο ΟΑΣΑ ειναι χρεωμενος επειδη, παρολη την φτηνια του, ο "απλος" πολιτης αρνειται και κανει οτι μπορει για να μην πληρωσει  το ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ( ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!!) εισητηριο που του ζητειται.
Ο ΟΑΣΑ ειναι χρεωμενος επειδη οταν βγαζει τις τιμες των εισητηριων, υπολογιζει ποσοι κυκλοφορουν με τα ΜΜΜ καθε μερα και διαιρει τα εξοδα του δια το νουμερο αυτο.
Αν καποιοι απ αυτους που οντως χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ δεν πληρωνουν, ο ΟΑΣΑ μπαινει μεσα.

Εφοσον ο "απλος πολιτης" ευθυνεται, ποιος θελεις να πληρωσει? Εξ ου και οι ανατιμησεις εισητηριων.

Και εξυπναδες του στυλ, "εχω ενιαιο και δικαιουμαι αλλη τοση ωρα,την δινω στον αλλο" να λειπουν.
Αν θες, μεινε μες στο λεωφορειο μεχρι να τελειωσει η μιαμιση ωρα. Στο απαγορευει κανεις?

Και ξαναλεω:
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Τα λεφτα που σου παιρνει με τους φορους, δεν ειναι κλοπη. Σε σενα γυρνανε (συμφωνοι, μειον οτι τρωνε, αλλα αυτο δεν αλλαζει).
Αν κλεψεις τον ΟΑΣΑ, ο ΟΑΣΑ για να επιβιωσει θα φαει απ τα λεφτα των φορων, αντι αυτα να δαπανηθουν για να βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης των πολιτων.

Σ ολο τον κοσμο μου φαινεται, μονο ο Νεοελληνας δυσκολευεται να καταλαβει τι ειναι "Το Κρατος".

αρα ολοι εμεις οι πολιτες δωσαμε και τα λεφτα στη Siemens...τι βλακες που ειμαστε βρε...
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 31/08/08, 20:09 »
MechMech αυτά που λες είναι πολύ σωστά αλλά για κάποια αλλη χώρα και όχι για την ελλάδα...
Σίγουρα εμείς είμαστε το κράτος αλλά δεν διαχειριζόμαστε εμείς τα λεφτά του κράτους... Και από την στιγμή που αρκετοί από αυτούς που "κάνουν κουμάντο" βάζουν πολλά από τα λεφτά που οι πολίτες έχουν δώσει στο κράτος μέσω των φόρων στην τσέπη τους δεν μπορείς να κατακρίνεις κανέναν επειδή δωρίζει το εισιτήριο του ή επειδή βρισκει άλλους τρόπους να κλέβει το κράτος... Αν το "κράτος" ήταν σωστό απέναντι στους πολίτες τότε ναι....

Δεν νομίζω το νούμερο που λες να αποτελείται μόνο από τα έξοδα του οργανισμού... Σίγουρα περιλαμβάνει και ένα κομμάτι προβλεπόμενου κέρδους...
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 31/08/08, 21:35 »
Μάλιστα... πάμε πάλι από την αρχή... το εισιτήριο είναι πληρωμένο... με ακυρωμένο εισιτήριο μεταφέρονται όλοι και μάλιστα χτυπημένο εντός του χρονικού ορίου...
Αυτό που λες, ότι ο ΟΑΣΑ μπαίνει μέσα επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ χωρίς να πληρώσουν, είναι λάθος.. Είτε ένα άτομο μπει, είτε fullάρει το λεωφορείο/τρόλευ/βαγόνι, η ίδια βενζίνη θα καεί, τα ίδια service θα χρειαστούν.. Αν δεν πλήρωνε κανείς, τότε οκ...
ΌΜΩΣ.. το κράτος έχει υπολογίσει προφανώς ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να παίρνει ένα εισιτήριο και να το ακυρώσει όσες φορές θέλει, μέσα σε 1,5 ώρα.. Εδώ τι αλλάζει? Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν!! Θες να μας πεις λοιπόν ότι όταν το εισιτήριο αλλάζει χέρια, κατά έναν μαγικό τρόπο πληθαίνουν τα έξοδα του ΟΑΣΑ? ::) Δεν είναι ίδια τα έξοδά του, είτε το εισιτήριο το χρησιμοποιήσει 1,5 ώρα ο Α, είτε 1,5 ώρα ο Α, ο Β, ο Γ (ένας-ένας όμως, όχι όλοι μαζί..)? Αλλάζει κάτι?

Να μου πεις ότι δε βγάζει κέρδος ο ΟΑΣΑ να πω πάει στο καλό, ποτέ δεν ξέρεις.. Αλλά να λες ότι μπαίνει μέσα κι όλας επειδή αλλάζει χέρια το εισιτήριο? ::)

Είπαμε, ούτε ο πολίτης ευθύνεται πουθενά, ούτε μπαίνει μέσα ο ΟΑΣΑ.. οι ανατιμήσεις γίνονται για προφανείς λόγους (περισσότερο κέρδος ίσως? ::))...

Απάντησα και πιο πάνω, δεν πρόκειται περί εξυπνάδας.. Αν θες εσύ, πλήρωνε για κάτι που δε χρησιμοποιείς, δεν υπάρχει πρόβλημα...
Οι υπόλοιποι τουλάχιστον ας εξαντλούμε τον χρόνο, δικός μας είναι, τον πληρώσαμε!!

Και ξαναλεω:
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ωραία ακούγονται τα παραπάνω...

1) Μπορεί να είμαστε το κράτος, ωστόσο δεν ασκούμε (μιλάω για εμένα και τους περισσότερους - εσύ δεν ξέρω τι/ποιός είσαι) καμία εξουσία και δε διαχειριζόμαστε τα κρατικά έσοδα/έξοδα...
2) Διάβασε και τι γράφω πιο πάνω... ΔΕΝ κλέβεις το κράτος με αυτόν τον τρόπο, οπότε άκυρο αυτό περί ποιότητας ζωής των πολιτών...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 31/08/08, 21:53 »
Ωχ τι ακουμε...Ο ΟΑΣΑ οπως και καθε ''δημοσια εταιρια'' κανει κοινωνικο εργο πραγμα που σημαινει οτι δεν περιμενει να εχει κερδη.Αν ηταν ετσι θα επρεπε να βγαλει τα βραδυνα δρομολογια οπως και ολα τα δρομολογια που δεν εξυπηρετουν αρκετο κοσμο κκαι τον βαζουν μεσα.Αυτο δεν γινεται ουτε θα πρεπει να γινει ποτε για τον λογο που ειπα πιο πανω.Λες και ΟΑΣΑ ειναι χρεωμενος λογω του φτηνου εισιτηριου και οχι της κακο διαχειρισης που υφισταται καθε τετοιος οργανισμος..Οτι μας εχει μεινει απο το κοινωνικο κρατος δηλαδη..

Το οτι το εισιτηριο ειναι για ενα ατομο απο που προκυπτει??Το ιδιο εισιτηριο αναφερει πανω του οτι ισχυει για 1 1/2 ωρα.Γιατι το καναν ενιαιο με χρονικο περιορισμο?Με τα παλια εισιτηρια δεν μπορουσες να κανεις τιποτα τετοιο.Αναρωτιεμαι ακομα για ποια κλοπη μιλας mech mech.Δεν ειπαμε να μπαινουμε χωρις εισιτηριο αλλα με εισιτηριο που εχει ακομα χρονο ζωης.Ειναι σαν τις παλιες καρτες παρκαρισματος.

Οσο για τις αλλες χωρες.Η Ιταλια που οπως ειναι γνωστο εχει πιο υψηλους μισθους εχει εισιτηρια του 1 ευρω..Οσο θα εχουμε και μεις απο τις αρχες του 2009 δηλαδη!

« Τελευταία τροποποίηση: 01/09/08, 13:27 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • If it's too loud, you are too old!
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #18 στις: 31/08/08, 22:03 »
Γιατι το καναν ενιαιο με χρονικο περιορισμο?Με τα παλια εισιτηρια δεν μπορουσες να κανεις τιποτα τετοιο.
Και για τα παλιά εισιτήρια ίσχυε αυτός ο χρονικός περιορισμός. Μπορούσες να αλλάξεις δρομολόγια, αρκεί αυτά να είναι λεωφορείων και όχι όλων το ΜΜΜ που ισχύει τώρα...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos K.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Προσωπικό κείμενο
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 31/08/08, 23:13 »
εγώ όταν κατεβαίνω απο λεωφορία κτλπ πάντα το δίνω στο χέρι το εισητήριο σε άλλο χωρίς κουβέντα
-παντα ψάχνω για μαύρες μπλούζες με τιποτα metallica ή κάτι παρόμιο πάνω και το δίνω εκεί αν πετύχει κανέναν το μάτι μου
Υπογραφή

Αποσυνδεδεμένος MechMech

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 01/09/08, 13:31 »
@ Gers

Οκ, αφου δεν καταλαβαινεις, παμε απ την αρχη.
Ο οασα φτιαχνει τις τιμες με βαση στατιστικα στοιχεια που του λενε οτι κυκλοφορουν  Χ καθε μερα με τα ΜΜΜ.

Οποτε λεει "ποσα λεφτα πρεπει να βγαλω? ΤΟΣΑ.

Ε, ΤΟΣΑ / Χ = τιμη εισητηριου. Γκεγκε?

Αν εσυ δινεις το εισητηριο σου οταν βγαινεις απ το ΜΜΜ, τοτε για Χ ατομα που χρησιμοποιουν το ΜΜΜ, θα πληρωσουν εισητηριο κατι λιγοτερο απο Χ ατομα.
Αρα τα "ΤΟΣΑ" δεν θα τα βγαλει ο ΟΑΣΑ και θα ανεβασει την τιμη εισητηριου. Comprente?

Αλλο πραμα ενας ανθρωπος με ενιαιο που ταξιδευει επι μιαμιση ωρα, κι αλλο πραμα 2 ατομα απο 45 λεπτα με το ιδιο εισητηριο.

Η τραβα σε ενα σινεμα και παρε ενα εισητηριο, και ζητα μετα να βγεις στη μεση της ταινιας και να μπει ενας αλλος να δει την αλλη μιση με το εισητηριο σου.

......Και ελα πες μας μετα αν σε πεταξανε η οχι με τις κλωτσιες.....[/b]

Αν ακομα δεν καταλαβαινετε τι λεω, πρεπει να κοιταχτειτε.

Φιλικα παντα.... ;D

Edit by FSL : Να χρησιμοποιείτε πιο κόσμια παραδείγματα
« Τελευταία τροποποίηση: 01/09/08, 15:44 από FSL »

Αποσυνδεδεμένος sotoman

• Παλιός
  • just like Sister Ray said
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 01/09/08, 13:43 »
εχει δίκιο παιδιά ο mechmech, υποτίθεται πως το εισητήριο είναι ατομικό και απαγορεύεται να το δίνεις σε άλλον. Ανθρώπινο και γλυκό ειναι να δώσεις ενα λολούδι σε έναν άγνωστο και οχι το εισιτήριο σου, και σιγά την αντίδραση που είναι το να δίνεις το εισητήριο σου σε άλλον, αν δεν συμφωνείς ιδεολγογικά με τις αυξήσεις των εισητιρίων μην χρησιμοποιείς ΜΜΜ in the first place.
ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #22 στις: 01/09/08, 13:46 »
Μην ανησυχειτε πλεον! Κανενας δεν θα δινει το εισιτηριο του στον αλλον, εφοσον ισχυσει αυτη η σκεψη:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=933504

Ηλεκτρονικο εισιτηριο. Ποιος εξυπνος θα δωσει κατι που αξιζει 5Ε σε εναν αλλον;
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 01/09/08, 14:00 »
και σιγά την αντίδραση που είναι το να δίνεις το εισητήριο σου σε άλλον, αν δεν συμφωνείς ιδεολγογικά με τις αυξήσεις των εισητιρίων μην χρησιμοποιείς ΜΜΜ in the first place.
Ναι ακριβως.Δεν ειναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μονο.Ειναι και οικονομια.

Mech mech το παραδειγμα σου με το σινεμα εντελως ατοπο αφου υποστηριζει το αντιθετο.Αν 2 ατομα δουν μιση ταινια ειναι σαν να μην την εχουν δει οποτε δεν χανει τιποτε ο κινηματογραφος..Το αν θα σε πεταξουν εξω ειναι αλλο ζητημα..Αν ειναι ετσι να υπαρχει σε καθε οχημα ενας σεκιουριτας και να μας πεταει εξω.. ::) :P..

free ωραιο συστημα αυτο.Θα φανε καλα καποιοι ιδιωτες(προμηθειες ειπατε?) και θα αυξηθει το κοστος για οσους χρησιμοποιουν τα ΜΜΕ που οπως μας λεει και ο φιλος μας σοτομαν δεν χριεαζεται να τα χρησιμοποιουμε αν δεν μας αρεσουν οι τιμες :P 8)...Μια προβλεψη ειναι θα δουμε..

I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 01/09/08, 14:30 »
Διαφέρει στο ότι στην περίπτωση του super-market μιλάμε για κλοπή.. Και μάλιστα κλέβεις κάποιον που δε σε κλέβει...
Στην περίπτωση των ΜΜΜ, εκτός του ότι το κράτος σε κλέβει κανονικότατα με την κάθε ευκαιρία (εσύ όμως πρέπει να είσαι κύριος!!), δεν κλέβεις γιατί το εισιτήριο το χτυπάς κανονικά και είσαι εντός του χρονικού ορίου, το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα..

Σωστός ο gers! Πολλές φορές έχω πάρει εισιτήριο των 3 Ε για απεριόριστα δρομολόγια, αλλά λόγω εκτάκτου που μου έτυχε δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω πάνω από μια διαδρομή. Γιατί να μην το χαρίσω σε κάποιον άλλον ώστε να κάνει αυτό που δικαιούμαι?
Αν ήθελε δικαιοσύνη η διοίκηση του μέσου θα έπρεπε να επιστρέψει την υπόλοιπη διαδρομή. Έτσι με το να χαρίζω το εισιτήριο μου είναι σαν να χαρίζω 2,25 Ε. Γούστο μου καπέλο μου.

Όταν τα εισιτήρια δεν είναι ονομαστικά δικαιούμαστε να τα κάνουμε ότι θέλουμε.

Κλοπή είναι η συνεχής χρήση του ίδιου χαρτιού, με παραποίηση των στοιχείων, μια πατέντα που είχε κάνει κάποια ομάδα και έπεσε στην αντίληψή μου. Βέβαια σ' αυτήν την περίπτωση το πρόσωπο που το σκέφτηκε δεν συλλαμβάνεται αλλά προσλαμβάνεται!
Με τον ίδιο τρόπο θα βρεθεί μέθοδος και για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, κάθε πρόβλημα έχει και την λύση του και είναι ελπιδοφόρο το ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που προσπαθούν να ξεγλυστρήσουν.

Βέβαια "πενία τέχνας κατεργάζεται".
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.