Λοιπόν, update: Έκανα μια μινι βόλτα σήμερα στα μαγαζιά της Αθήνας. Πήγα σε 9 καταστήματα (πρέπει να πάω και σ'άλλα btw) και μόνο στα 4 υπήρχαν ακουστικές αριστερές για να δοκιμάσω (και φυσικά από 1 μοντέλο στα περισσότερα)....
Πρώτα είδα μια Martin DXM-1 που είχε 600 Ευρώ (περιέργως τόσο έχει και στο ιντερνετ). Όμορφη ήταν, μειντ ιν ΗΠΑ, φοβερή τάση χορδών, αλλά για αυτό νομίζω πως έχανε στην ένταση. Δεν μου έκανε εντύπωση, ειδικά για τα λεφτά.
Ακολούθως πήγα στο Νάκα. Δοκίμασα την FG 720, καλή ένταση ήχου, αλλά πάλι δεν τρελάθηκα... Μετά έπιασα την ΑPX 700 και δεν ξέρω, μ'αρεσε πολύ η αίσθησή της. Μεγάλο ρόλο πρέπει να έπαιξε το μέγεθός της, διοτί ήταν πολύ βολική στο χέρι. Ο ήχος της ήταν οκ, αλλά υστερούσε σε μπάσο (οι περισσότερες που δοκίμασα όμως έτσι ήταν). Γενικά εντυπωσιάστηκα αρκετά. Η δε διαφορά τιμής ήταν για γέλια (533 στο νετ, έναντι 658 lol!!!!), όπως και με την ll16 που ρώτησα (639 έναντι 900-κάτι). Επίσης έπιασα μια washburn που δεν...
Μετά βρήκα την πολυσυζητημένη Seagull. Μακράν ο καλύτερος ήχος, δεν διαφωνώ. Αλλά εξακολουθώ να έχω ενδοιασμούς λόγω μπράτσου. Δεν ήταν άσχημο, αλλά δεν ένιωθα την άνεση που ένιωθα με την APX.
Τέλος δοκίμασα την Takamine eg-540 (αν και ήθελα να δω την 530 που δεν υπήρχε). To σώμα ήταν ανάλογο της APX, ο ήχος πιο μπάσος όπως το θέλω, αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν τόσο καθαρός.
Αυτά μέχρι στιγμής. Εν ολίγοις μένω ανάμεσα σε APX και Seagull, μέχρι να δω τπτ άλλο (ειδικά την fender kingman).