Δε νομιζω πως υπαρχει κανεις που να αμφιβάλλει για την ηχητική ανωτερότητα των πεταλιων εναντι των πεταλιερων. Και αναφερομαι βεβαιως σε "καλα" πεταλια. Προκυπτουν ομως και καποια αλλα ερωτηματα..
Πρωτον: Εαν καποιος ειναι κιθαριστας που ζηταει μεγαλυτερη ποικιλια ηχων και θελει να εχει καποιους ηχους που να συνδιαζουν διαφορετικες λειτουργιες απο καθε πεταλι (π.χ. διαφορετικες ρυθμισεις στο E.Q. η στο delay) ειναι αναγκασμενος να μπλεξει με πολλα και διαφορετικα πεταλια και επανω στη σκηνη αντι να παιζει θα "χορευει" πανω σε αυτα με αποτελεσμα να κινδυνευει να μπερδευτει και να ειναι μονιμως αγχωμενος για τον ηχο του.
Δευτερον: Θα ειναι αναγκασμενος να παλευει διαρκως με καλωδιακια, τροφοδοτικα και συνδεσμολογιες επι συνδεσμολογιων ετσι ωστε οσο πιο συνθετο γινεται το συστημα, τοσο αυτος να "πελαγωνει"
Τριτον: Το κοστος βεβαια

Για αυτους τους τρεις βασικους λογους (μαλλον τους 2 πρωτους) εγκατελειψα τη λογικη των πεταλιων. Σε μια ζωντανη εμφανιση προτιμω να ειμαι ανετος και πατωντας ενα μονο κουμπι να εχω αυτοματα ολες εκεινες τις ρυθμισεις που θελω και χωρις να βρισκομαι μπροστα σε ενα συρφετο απο κουμπακια, ποτενσιομετρα και καλωδια. Ο ηχος ισως να μην ειναι ακομα "Ο" τελειος (ειναι ομως πολυ πολυ καλος απο το δικο μου Pod Xt Live) αλλα τουλαχιστο δεν εχω αγχος! Αν παλι καποιος θελει 2-3 συγκεκριμμενα πραγματα απο τον ηχο του και ξερει πολυ καλα πως να τα βγαλει τοτε τα πεταλια ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση...