Οι κιθάρες αυτές λοιπόν δεν μπορούν να πουληθούν στην Αμερική...(βάση νόμων)
Κάποτε ήταν η Epiphone (το όνομά της με βάση τον ιδρυτή της Επαμινώνδας δεν θυμάμαι το επόμενο) μια ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ εταιρία με κιθάρες les paul η οποίες είχαν pickguard τους γνωστούς διπλούς μαγνήτες το γνωστό διακοπτη αλλαγής μαγνήτη τα τέσσερα κουμπιά 2 volume 2 tone και τα λοιπά... (οι Beatles χρησιμοποιούσαν τέτοιες).
Μετά εμφανίστηκε η Gibson μια μικροεταιρία που εκμεταλεύτηκε την οικονομική κρίση της Epiphone και με μια αλλαγή εκανέ με εντολές διαφορετική μορφή ( το headstock).
ΦΙΛΙΚΑ
Αν μιλάς ακόμα για πνευματικά δικαιώματα τότε θα έπρεπε να έχει πάρει μια αποζημείωση η Epiphone διότι η Gibson αντέγραψε 95 τις εκατό το μοντέλο.
ΚΑι τώρα θα πεις το 95 τις εκατό ΄''εκλεψε'' όχι το 100 τις εκατό
2 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
1) Υπάρχουν τύποι αμαξιών σταισον βαγκον κουπε και αλλα που δεν εχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους (η μάρκα και το κόψιμο του αυτοκινήτου αυτό είναι το 5 τις εκατό)
2) Τα κυνηγιτικά όπλα έχουν το ίδιο καλούπι ,τα περισσότερα τα ίδια ξύλα και όλα τα υπόλοιπα ( η μόνη διαφορά η μάρκα και σε μερικές περιπτώσεις αν έχει μια διαμορφωνένη θέση για την τοποθέτηση του στον ώμο , πάλι το 5 τισ εκατό)
εν ολίγοις οι les paul είναι les paul και les paul θα μείνουν. Δεν γίνεται να αλλάξουν επειδή Η Gibson ειναι μεγαλύτερο όνομα από την Tokai. KAI επειδή αναφέρθηκα πολύ στο 5 τις εκατό Η Gibson έχει πάνω Gibson μαγνήτες , ενώ η Τοκαι έχει PAF MK2 . Αυτός είναι λόγος να γίνει μήνυση κατά της Τοκαι επειδή δεν φοράει τους ίδιους μαγνήτες , χορδές και αντί να έχει πράσινο
Gibson καλώδιο έχει ένα κόκκινο καλώδιο..
ΚΑΙ αν το παμε ετσι η Gibson πρέπει να κάνει μήνυση στον Slash, επειδή χρησιμοποιεί δικό του luthier για να του φτιάχνει les paul ( το ανέφερε ο Jesus αν δεν κάνω λάθος σε ένα θέμα) ααααααα και '' φοράει'' Duncan μαγνήτες , μήπως πρέπει να κάνει και στην Duncan , διότι οι Les Paul μόνο μαγνήτες που γράφουν Gibson πρέπει να έχουν...
Ε λοιπόν δεν του έκανε μήνυση , διότι αυτό που γράφει στο headstock Gibson σαφώς αποτελεί διαφήμιση,,,
Δοξα το ΘΕΟ τέτοιες αμερικανιές έχω δει πολλές αυτά τα χρόνια που ζω.....
Εκ μερους μου, αν σε πρόσβαλα αθελά μου σου ζητάω συγνώμη επειδή δεν γνωρίζω ποιος είσαι.....
Το μόνο που ξέρω είναι οι αχρηστοι που κυκλοφορούν στα μουσικά καταστήματα που το παίζουν μάγκες , ξερόλες και τα 15χρονα μαγκάκια που βράζει το αίμα τους μπαίνουν σε ένα κατάστημα ρωτάνε ερωτήσεις τους πωλητές και όταν τελειώσουν την κουβέντα τους τους ''κοπανάνε'' όλη την ώρα με ένα ηφάκι αυτή φίλε ειναι Gibson λες και είναι η κιθάρα άγιος ή και εγώ δεν ξέρω τι και μετά τα μαγκάκια τους βγαίνει ο κ...... για να βρουν τα λ7 να την αγοράζουν επειδή τους είπε ο μ...... ''φίλε ειναι Gibson''...
Απευθύνομαι σε όλους τους συμφορουμίτες : Σας φαίνεται σωστή η κίνηση του ''επαγγελματία''.
Εμενα όχι και γι αυτό τον λόγο ως λάτρης της καλής μουσικής και ΟΧΙ της εμπορευματοποίησης ωφείλω να λέω το σωστό , διότι εκεί φαίνεται ο μουσικός