Βασικά αν κατάλαβα σωστά, θέλεις ποιο heavy ήχο και καλύτερο "χώσιμο" στα solos (ο ήχος να είναι πιο cut through).. Ο
κομπρέσσορας που προτείνεις θα μπορούσε να βοηθήσει διότι θα σου καθαρίσει λίγο τη βρωμιά με αποτέλεσμα να έχεις περιθώριο να αυξήσεις λίγο το gain χωρίς να θυσιάσεις τη διαύγεια και επίσης θα σου ανεβάσει κάπως την ένταση (ή τουλάχιστον θα έχεις ένα δίχτυ ασφαλείας για να παίξεις εσύ πιο δυνατά) αλλά δεν πιστεύω ότι ενδείκνυται για τη δουλειά που το θέλεις.. To
eq από την άλλη είναι μια λύση αν και πιστεύω ότι τα πεταλοειδή eqs (και ειδικότερα τα φθηνά) θα σου χαλάσουν το κύκλωμα του ήχου καθότι δεν είναι true bypass.. Ένα overdrive.. Χμμμ, το
overdrive πάνω σε ήδη βρώμικο κανάλι δεν ξέρω πως θα ακούγεται (δεν το έχω δοκιμάσει) αν και πιθανολογώ ότι δεν θα είναι ότι καλύτερο διότι η δουλειά του overdrive είναι άλλη.. To τελευταίο το λέω κρίνοντας βάσει ενός εφφέ που υπάρχει στο G-Force με το όνομα drive και υποτίθεται ότι είναι κάτι σαν overdrive.. Μέχρι στιγμής όσες φορές το έχω βάλει πάνω από βρώμικο κανάλι ακούγεται χάλια και πλέον το χρησιμοποιώ πάνω από το καθαρό σαν ένα είδος tubescreamer.. Τώρα όσον αφορά ένα heavy πετάλι
distortion θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για πιο heavy ήχο αλλά δεν λύνει το θέμα με το cut through των solo..
Τι πιστεύω ότι θα ήταν το ιδανικό; Ένα volume pedal!!! Η λογική είναι η εξής.. Όταν παίζεις ρυθμική συνήθως παίζεις πάνω από μία χορδή ταυτόχρονα.. Το αποτέλεσμα είναι η ένταση του ήχου να είναι αυξημένη σε σχέση με ένα solo όπου κατά κανόνα σολάρεις σε μία μόνο χορδή.. Αυτή η διαφορά στο πλήθος των χορδών που παίζεις προκαλεί την αίσθηση της κενότητας των solo.. Αν όμως έχεις ένα volume pedal όπου το τοποθετείς στο 70% όταν παίζεις ρυθμική και το ανεβάζεις όταν παίζεις στα solo θα σου επιτρέψει να ακούγεσαι περισσότερο τη "κρίσιμη ώρα"..
Πάμε τώρα στα disclaimers

.. Δεν σε παρακινώ να αγοράσεις ένα volume pedal.. Προς θεού.. Απλά κάνω μια λογική (κατά τη γνώμη μου) σκέψη.. Προσωπικά, στο rack μου έχω δημιουργήσει ξεχωριστά patches για solo όπου τονίζω την ουρά του delay, τα πρίμα και τα μεσαία μέσω eq, βγάζω λίγο το βάθος, κ.λπ.. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια δοκιμή με ένα volume pedal που θα βρεις κάπου.. Δανείσου το από κάποιον φίλο σου και δοκίμασε το στην πρόβα.. Βέβαια αν μπορείς να βρεις ένα πολύ καλό eq, θα ήταν το ιδανικό, αλλά χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, φαντάζομαι ότι ένα "καθαρό" eq θα κοστίζει αρκετά..