Αποστολέας Θέμα: Είμαι σε δίλημμα: τη μία ή την άλλη;  (Αναγνώστηκε 10244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Καλησπέρα! Σκέφτομαι να πάρω μια καινούρια κιθάρα και μάλλον θα καταφύγω στη λύση που λέγεται thomann. Έχω σταμπάρει δύο κιθαρούλες, αλλά θέλω και μια δεύτερη γνώμη (και τρίτη και τέταρτη δεν έχω πρόβλημα). Παραθέτω παρακάτω link και για τις δύο: ρίξτε μια ματιά και πείτε μου όσοι δεν βαριέστε!

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_black_beauty.htm

και

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_ultra_ii_me.htm

Ακούω γνώμες! :P

Edit: τα links διορθώθηκαν! My bad...
« Τελευταία τροποποίηση: 22/10/08, 20:22 από Revus »

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
Απ: Είμαι σε δίλημμα: τη μία ή την άλλη;
« Απάντηση #1 στις: 22/10/08, 19:45 »
Eγώ θα προτιμούσα την Ultra. Είναι πολύ πιο εργονομικά σχεδιασμένη, ιδιαίτερα ελαφριά και και έχει τον Νanomag μαγνήτη για ακουστικό ήχο. Υπόψιν ότι βγαίνει και σε αυτό το χρώμα που για κάποιο λόγο κοστίζει λιγότερο.

Eπ' ευκαιρία, κάτι έχεις κάνει λάθος με τα link που παραθέτεις.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 22/10/08, 20:24 »
Ευχαριστώ φίλε Απόλλωνα και μια και μπήκες στον κόπο να απαντήσεις, λύσε μου και μια τεχνική απορία:
Ο nanomag μαγνήτης τι ρόλο ακριβώς παίζει; Χαζεύοντας τις φωτογραφίες της, είδα ότι έχει και δύο εισόδους για βύσμα, ένα stereo και ένα Μono. Τι ακριβώς παίζει εκεί;

Αποσυνδεδεμένος Guitarero 240bpm

• Παλιός
  • Μοιάζει η ταστιέρα με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 22/10/08, 21:01 »
Καλησπέρα!

Την Ultra II την αγόρασα την πρώτη βδομάδα που ήταν διαθέσιμη. Με πολύ λίγα λόγια, ό,τι θες από μία Les Paul (πάντα με τη λογική ότι πληρώνεις 500 και όχι 1500!) συν το ατού του NanoMag. Αυτός είναι ένας μαγνήτης που μετατρέπει την κιθάρα σε ηλεκτροακουστική. Έχει πάρα πολύ καλή απόδοση, πραγματικά όμορφο ήχο και έτσι έχεις κυριολεκτικά 2 κιθάρες σε μία.

Το διπλό jack είναι γιατί μπορείς να διαχωρίζεις το σήμα από τους μαγνήτες και το NanoMag.

Πραγματικά θα μείνεις ευχαριστημένος!

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 22/10/08, 22:51 »
Η αλήθεια είναι ότι ξέρω πάνω κάτω τι να περιμένω από μια κιθάρα των 500 ευρώ και για την ώρα ούτε θέλω ούτε χρειάζομαι κάτι περισσότερο. Ευχαριστώ που με κατατόπισες! Μάλλον προς τα εκεί κλίνω κ εγώ. Επόμενο βήμα: να συγκεντρωθεί το 500άρι!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos K.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Προσωπικό κείμενο
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 23/10/08, 04:34 »
φίλε πές μας και τι μουσική παίζεις συνιθως..
εγώ θα σου πρότεινα την black beauty
1)ενδιαφερον σέτ μσγνητών  h h h.
2)η άλλη κιθάρα δεν με εξιτάρει το νανομάγκνετ και τα υπολοιπα μπλιμπλικια της.
κάθε μέρα πιστεύω οτι στην  gibson έχουν αρχίσει να τα χάνουνε με τις τρέλες που κάνουν στα όργανα.
Υπογραφή

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 23/10/08, 09:16 »
Εδώ έχεις ένα δίκιο... Κυρίως rock και blues με ενδιαφέρει, αλλά θέλω και λίγο Metal όπως και κανένα ελληνικό έντεχνο και ροκ. Και γι'αυτό ακριβώς με βολεύει και ο nanomag. Πάντως, μιλάμε πάντα για Epiphone και όχι για Gibson φίλε μου.

Μια διευκρίνιση θέλω μονάχα: Με το τριπλό σετ μαγνητών τι κέρδος υπάρχει από την άποψη του ήχου;

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 23/10/08, 09:35 »
κάθε μέρα πιστεύω οτι στην  gibson έχουν αρχίσει να τα χάνουνε με τις τρέλες που κάνουν στα όργανα.

1. Κατ' αρχήν οι κιθάρες είναι Epiphone και όχι Gibson. Δεν είναι το ίδιο.
2. Η Ultra πέρα από το Nanomag (χωρίς "net" στο τέλος) δεν έχει τίποτα ιδιαίτερα "μπλιμπλίκια".
3. Ξέρεις τι μαγνήτες έχει η Black Beauty ή απλά βρίσκεις ενδιαφέρον τον αριθμό τους;
4. Ακόμα κι αν έχεις παίξει με την Ultra (που δεν το διευκρινίζεις) και δεν σού άρεσε, νομίζω ότι είναι καιρός να γίνουν κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές στο κλασσικό μοντέλο της Les Paul που έχουν να κάνουν με το playability του οργάνου και όχι με εντυπωσιασμούς όπως κάνει η Gibson (κανούργια μοντέλα που δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα διαφορετικό, αυτοκουρδιζόμενες κιθάρες κλπ). Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα η Εpiphone έχει να παραθέσει κάτι πιο πρωτοποριακό.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 23/10/08, 10:12 »
Εδώ έχεις ένα δίκιο... Κυρίως rock και blues με ενδιαφέρει, αλλά θέλω και λίγο Metal όπως και κανένα ελληνικό έντεχνο και ροκ. Και γι'αυτό ακριβώς με βολεύει και ο nanomag. Πάντως, μιλάμε πάντα για Epiphone και όχι για Gibson φίλε μου.

Μια διευκρίνιση θέλω μονάχα: Με το τριπλό σετ μαγνητών τι κέρδος υπάρχει από την άποψη του ήχου;

Κανένα! :P Τόσες δεκαετίες αυτοί που παίζουν με Les Paul βολεύτηκαν μια χαρά με δύο χάπηδες. Σου εγγυώμαι ότι απλά δεν τον χρειάζεσαι. Η Les Paul έχει έντονο τονικό χαρακτήρα από μόνη της, με ζεστό γεμάτο ήχο. Δεν είναι πχ Ibanez Jem που να εξαρτάται ο ήχος σχεδόν αποκλειστικά από τους μαγνήτες και τη θέση τους.

Και τέλος, δε λέω, υπάρχουν αξιοπρεπέστατα όργανα με λιγότερα λεφτά, αλλά όχι ότι είναι και ακριβή μια Epi στα 500 ευρώ με σώμα μαόνι, quilt καπάκι, υπέροχο φινίρισμα ΚΑΙ τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά... Σας θυμίζω ότι το NanoMag εμφανίστηκε πρώτα στην Ultra και δεν ξέρω αν ακόμα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο.

Φίλε μου, ειλικρινά μην το σκέφτεσαι. Black Beauty θα πάρεις όταν σου περισσεύουν 2-3 χιλιάρικα και θες the real thing για να το έχεις στο  σαλόνι σου. Αυτή τη στιγμή, για τα λεφτά σου και τη μουσική σουη Ultra είναι μονόδρομος :)

Αποσυνδεδεμένος Giorgos K.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Προσωπικό κείμενο
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 23/10/08, 15:51 »

1. Κατ' αρχήν οι κιθάρες είναι Epiphone και όχι Gibson. Δεν είναι το ίδιο.
2. Η Ultra πέρα από το Nanomag (χωρίς "net" στο τέλος) δεν έχει τίποτα ιδιαίτερα "μπλιμπλίκια".
3. Ξέρεις τι μαγνήτες έχει η Black Beauty ή απλά βρίσκεις ενδιαφέρον τον αριθμό τους;
4. Ακόμα κι αν έχεις παίξει με την Ultra (που δεν το διευκρινίζεις) και δεν σού άρεσε, νομίζω ότι είναι καιρός να γίνουν κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές στο κλασσικό μοντέλο της Les Paul που έχουν να κάνουν με το playability του οργάνου και όχι με εντυπωσιασμούς όπως κάνει η Gibson (κανούργια μοντέλα που δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα διαφορετικό, αυτοκουρδιζόμενες κιθάρες κλπ). Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα η Εpiphone έχει να παραθέσει κάτι πιο πρωτοποριακό.
1)οκ
2)έχει δικό του  eq ο νανομαγκ(χωρις νετ) και 2 άουτοπουτς,αυτά τα θεωρώ μπλιμπλίκια
3)βρίσκω ενδιαφέρον τον αριθμό τους
4)δεν έχω παίξει με ultra,απλά δεν μου άρεσε στο δικό μου μάτι,και η πρωτοπορία με τον τρόπο της gibson δεν μου αρέσει και προτιμώ την πρωτοπορία της σέκτερ-value for the money
μην καθόμαστε τώρα να μαλόνουμε απλά η black beauty εμένα μου μίλησε και ταιριάζει στο δικό μου στίλ αφου δεν δευκρινισε πιο πριν το δικό του το παιδί.

Υπογραφή

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 23/10/08, 19:44 »
Δεν μαλώνουμε, συζητάμε. Και για να γίνεται συζήτηση πρέπει να τεκμηριώνονται κάποιες απόψεις.

Παρεμπιπτόντως, τα eq του Nanomag υπάρχουν για την ακριβή διαμόρφωση του ακουστικού ήχου, όπως ακριβώς και σε μια ηλεκτροακουστική κιθάρα, Όσο για τα δύο output της Ultra, προσφέρουν πολλές δυνατότητες γιατί με αυτά μπορείς π.χ. να συνδέσεις την κιθάρα σε δύο ενισχυτές ταυτόχρονα ώστε να έχεις σήμα σε ηλεκτρικό και ακουστικό ενισχυτή. Συνδέοντάς τα δε σε ένα AB switch μπορείς να εναλλάσεις ηλεκτρικό σε ακουστικό ήχο με το πάτημα ενός διακόπτη, ή ακόμα και να συνδυάζεις τους δύο ήχους όπως θέλεις. Γι αυτό και ηχητικά η συγκεκριμένη κιθάρα είναι ασύγκριτα πιο ευέλικτη σε σχέση με τις περισσότερες Les Paul, συμπεριλαμβανομένης και τη Black Beauty με τους τρεις μαγνήτες. Στην πράξη όλα αυτά σημαίνουν ότι τα συγκεκριμένα "μπλιμπλίκια" τελικά κάνουν το όργανο πιο λειτουργικό, πρακτικό και χρήσιμο, ειδικά για κάποιον που θέλει να το χρησιμοποιήσει για live.

Πάντως επειδή οι μαγνήτες στις δύο συγκεκριμένες κιθάρες δεν έχουν μεγάλες διαφορές, θα σού πρότεινα να δοκιμάσεις την Ultra και να μάς πεις μετά τη γνώμη σου. Κι εγώ είχα πολλές επιφυλάξεις πριν τη δοκιμάσω αλλά με κέρδισε αμέσως. Γιατί οπτικά κι εμένα η Black Beauty μού αρέσει περισσότερο, η αίσθηση όμως της κάθε μιας είναι πολύ διαφορετική.

Αποσυνδεδεμένος JimiDS

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 24/10/08, 15:57 »
Ερώτηση:
      Στην Ultra αν χρησιμοποιείται το mono output μόνο του έχεις ήχο από pickups + nanomag ή μόνο από pickups?

Αποσυνδεδεμένος PlasmaPool

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 24/10/08, 17:43 »
Γεια σου Revus,κατα την αποψη μου ειναι καπως υπερβολικη η υπαρξη τριτου μαγνητη κ ισως κ κακογουστη.Εξαρταται παντα απο τα γουστα του καθενος ειδικα απο την στιγμη που οπως ειπανε προηγουμενως δεν υπαρχει καποια διαφορα στον ηχο.Εγω προσωπικα θα σου προτεινα να σκεφτεις κ αυτην εγω http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard_cherry_sunburst.htm ειδικα οσον αφορα το χρωμα της κιθαρας καθως πιστευω δειχνει το πιο ομορφο κ νομιζω ειναι κ το κλασικοτερο για les paul.Εγω τουλαχιστον σε τετοιο χρωμα θα την αγορασω καποια στιγμη(ελπιζω)

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 24/10/08, 17:50 »
Την είχα δει και αυτή καθώς έψαχνα. Συμφωνώ μαζί σου στο ότι είναι κλασικό χρώμα για lespaul και πράγματι είναι από τους πιο ωραίους χρωματισμούς για κιθάρα. Η stratocaster μου έχει ακριβώς αυτό το χρώμα όμως και αφ'ενός δε λέει να έχεις δύο κιθάρες ίδιες, αφετέρου ας υπάρχει λίγη ποικιλία χρωμάτων.Αλλά και πάλι, ξέρεις πως είναι: αν σου χτυπήσει κάτι στο μάτι,δύσκολα αλλάζεις γνώμη!

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 24/10/08, 20:28 »
PlasmaPool είπαμε να μην αναφέρουμε τη στάνταρ LP και αφού το κάναμε να είσαι λίγο πιο διακριτικός! πες ρε παιδί μου πως σ αρέσει το καλώδιο που έιχε συνδέσει ο τάδε καλλιτέχνης στην τάδε συναυλία σε αυτή...
έπρεπε να μας αναφέρεις αμεσως το χρώμα??? :P ;D
πάντως εγώ προτείνω ultra λόγω Nanomag...
καταπληκτική προσθήκη και με τη χρήση που ανέφερε ο Απόλλων αποκτά πολλές περισσότερες χρήσεις με τη μία...!

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 24/10/08, 21:20 »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις που άκουσα! Τελικά κατέληξα στην ultra και από βδομάδα θα γίνει η παραγγελία. Μόλις με το καλό την πάρω και στα χέρια μου, θα ανεβάσω και... προσωπικές φωτό (όχι τις τυποποιημένες που έχει το site... ;D)

Αλήθεια, ποιο καλό παιδί μπορεί να μου πει αν ξέρει πόσες μέρες περίπου κάνει να έρθει?

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 24/10/08, 21:46 »
Ερώτηση:
      Στην Ultra αν χρησιμοποιείται το mono output μόνο του έχεις ήχο από pickups + nanomag ή μόνο από pickups?
Έχει ανεξάρτητα volume για τους μαγνήτες και τον Nano (του Nano αντικαθιστά το δεύτερο Tone που έχουν οι άλλες LP). Μπορείς από την έξοδο mono να παίζεις τους μαγνήτες, το Nano ή και τα δύο ταυτόχρονα!

Από Θωμά οι παραγγελίες κάνουν 5-6 μέρες συνήθως.

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 27/10/08, 16:09 »
Ρε παιδιά έστειλα Mail στο thomann στο τμήμα που αφορά τις κιθάρες και μου είπε οτύπος που απάντησε ότι η κιθάρα θα κάνει 6-7 μήνες να παραδοθεί. Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η κιθάρα εμφανίζεται στο Site να είναι σε στοκ?

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 27/10/08, 16:12 »
6-7 μήνες?? ??
τώρα κόβουν το δέντρο?

Αποσυνδεδεμένος Stoyo

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 27/10/08, 16:30 »
6-7 μήνες?? ??
τώρα κόβουν το δέντρο?

ΧΑΧχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧχαχαχ   :roll:
Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως μόνιμα.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας!

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 27/10/08, 16:56 »
Και τα δύο διαθέσιμα χρώματα φαίνονται in stock. Μήπως έγραψες λάθος κωδικό? Στο κάτω κάτω παράγγειλέ την και αν στην επιβεβαίωση παραγγελίας σου πουν ότι δεν έχουν ακύρωσέ την.

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 27/10/08, 17:00 »
Τι να σου πω, και τον κωδικό τον έλεγξα δύο φορές πριν το στείλω και συμπεριέλαβα και λινκ για να είμαι σίγουρος ότι θα δουν τη σωστή. Υπάρχει περίπτωση να έχει εξαντληθεί και να μην έχει ενημερωθεί το site?

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 27/10/08, 18:42 »
Τι να σου πω, και τον κωδικό τον έλεγξα δύο φορές πριν το στείλω και συμπεριέλαβα και λινκ για να είμαι σίγουρος ότι θα δουν τη σωστή. Υπάρχει περίπτωση να έχει εξαντληθεί και να μην έχει ενημερωθεί το site?

Ψιλοχλωμό. Αν τελικά δεν τη βρεις, πέρνα μια βόλτα από τα μαγαζιά. Πριν λίγο καιρό ο Καγμάκης την είχε -περιέργως- στην ίδια τιμή με το Θωμά (άντε 10 ευρώ απόκλιση)...!

Αποσυνδεδεμένος Revus

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 27/10/08, 21:49 »
Μου ήρθε τελικά η απάντηση από thomann και δεν ήταν καλή. Η κιθάρα έχει εξαντληθεί και γι'αυτό ήθελε τόσο καιρό, απλώς το site δεν ήταν ενημερωμένο. Παρεμπιπτόντως, κοίταξα στο site toy Καγμάκη και την έχει στα 615 ευρώ. Βέβαια θα πάω από το μαγαζί και πιστεύω ότι όλο και κανένα παζάρι θα του κάνω και μιας κ θα την πάρω μετρητοίς θα κάνει καμιά καλύτερη τιμή.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 28/10/08, 10:04 »
Α τον απατεώνα! Την άνοιξη την είχε 500!!!